Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

hameiul

Mesajde ves.lucian.zabrani » 05 Aug 2011, 13:34

am pe langa casa foarte mult hamei salbatic . (stiu ca se si cultiva pentru bere) . nu stiu daca este sau nu este melifer . polen eu zic ca are , asa mi s-a parut , dar nu stiu daca are sau nu nectar . rog pe cine stie sa-mi comunice !!! multam fain !!!
Fişiere ataşate
DSCN1374.JPG
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Re: hameiul

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Aug 2011, 13:59

S-ar putea ca din nestiinta sa ma c_c pe mine in sus si in jos cu hameiul , si sa nu stiu daca este melifer sau nu . ma voi convinge vazand , FOTOGRAFIIND SI FILMAND de dragul albinelor si de dragul de a-mi imbunatati constintele mele si nu numai ale mele !!! am cateva poze cu hamei inflorit . astazi nu am avut timp sa studiez , florile erau pline de roua !!! urmarim in continuare !!! HAMEI DE ODVOS !!!
Fişiere ataşate
rsz_1dscn1504.jpg
rsz_1dscn1502.jpg
rsz_1dscn1501.jpg
Ultima oară modificat de ves.lucian.zabrani pe 11 Aug 2011, 14:42, modificat 1 dată în total.
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Aug 2011, 14:41

mai am una faina cu roua pe flori !!! hameiul cel neinflorit este la bunici acasa !!! celelalte sunt facute la ODVOS !!!
Fişiere ataşate
rsz_1dscn1523.jpg
rsz_1dscn1505.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 21 Aug 2011, 15:25

cele dinainte sunt daca stiu bine flori barbatesti !!! acestea sunt femeiesti !!! ce am mai observat la hameiul inflorit : MIROASE FOARTE BINE !!!
Fişiere ataşate
rsz_dscn1652.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde clucian » 07 Sep 2011, 17:02

Importanta Hameiului:

Hameiul se cultivă pentru inflorescenţele femele – conuri (Lupuli strobuli), care se utilizează în medicina umană şi veterinară. Principiile active conţinute în inflorescenţe: ulei eteric 0,4 - 2,5 % (format din hidrocarburi monoterpenice, sesquiterpenice de tipul: mircenului, farnesenului, pinenului, limonenului, geranilului şi linalolului); răşini; principii amare (8 - 25 %); flavonoide; glicozide; tanin (2 - 8 %); mici cantităţi de lipide; pigmenţi carotenoidici; aminoacizi esenţiali şi săruri minerale determină următoarele acţiuni farmacologice: antispastică, tonic - amară, antibacteriană, anafrodisiacă, diuretică, sedativă. Extractele obţinute din conurile de hamei se recomandă în tratamentul: afecţiunilor renale, digestive, gutei, intensificarea poftei de mâncare, stimularea apariţiei somnului (acţionând ca somnifer), pentru calmarea excitaţiilor sexuale, dar pot determina şi stări alergice uşoare. Hameiul se foloseşte sub formă de conuri uscate (150 - 450 g/hl bere), iar pentru unele sortimente până la 1500 g/hl bere), pulbere fină presată sau nepresată, pulbere granulată, extract sau combinaţii ale acestora.

Dupa parerea mea, nu are mare pondere apicola, sa constatat ca unele perosane care participa la cules de hamei au stari alergice, stari de voma. Motivul fiind ca planta contine si unele substante toxice.
http://clucian.sunphoto.ro | Am cerut toate lucrurile care ma puteau face fericit, Dar mi s-a daruit viata, ca sa ma pot bucura de toate.
clucian

Mesajde ves.lucian.zabrani » 07 Sep 2011, 17:46

salut !!! dintre cei pe care i-am intrebat despre hamei unii mi-au spus ca hameiul are doar polen si nectar nu are !!!altii mi-au zis ca au vazut albine pe florile de hamei !!! eu marturisesc sincer ca nu am reusit inca sa fotografiez vreo albina pe o floare de hamei !!!
mi-a spus si Adi Hodis ca nu a reusit sa vada albine pe flori de hamei !!! urmaresc in continuare !!!
mi-a mai spus o chestie interesanta Adi : nici pe floarea de soc nu umbla albinele !!! si ce bine miroase socul !!! si ce bun este sucul de soc !!!
stie albina mai bine decat noi ce , cum , care , unde etc. etc. !!!
ves.lucian.zabrani

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI