kiloz scrie:Vedeti ca nu ati inteles nimic.Eu nu am spus niciodata ca trebuie trasa o linie intre stupine. Am sustinut si sustin incontinuare ca indiferent de marimea stupinei sau numarul de familii intretinute toate lumea sa se supune aceleasi legi. Si indiferent daca face pastoral sau nu. Si nici vorba de razboinicie ci pur si simplu de niste reguli sanitar veterinare.Odata si pentru totdeauna ar trebuie pus capat la haiducia asta ce domina la ora actuala din toare directiile. Trebuie clarificat ce vrem ,ordine sau un haos total care nu o sa aiba sfirsit niciodata.
Atat timp cat medicii veterinari nu ”consulta stupul”si nu fac tratamente,fiecare apicultor se descurca cum poate,atat ca medicamente varroua cat si altele.
Spre exemplu cine garanteaza ca foitele de ceara cumparate prin targuri nu sunt purtatoare de boli?
La targul apicol TG-Jiu am vazut circuland carucioare cu rame cu puiet mort,iar cei care taiau ceara din rame manipulau si foitele la schimb
Parerea mea e ca Fondurile UE au facut un imens rau Romaniei si banii au ajuns la cei care nu prea stiu ce inseamna apicultura.
Eu am fost considerat prea batran,trecut de 40 de ani.Nu a contat bagajul de cunostinte si dragostea de albine.
Acum vine decontul acelor decizii haotice.............scapa cine poate.