Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesajde adycnst » 19 Feb 2013, 14:05

ignatov andrei scrie:Parlamentul European RECOMANDA tuturor guvernelor din tarile membre masuri de impozitare a tuturor activitatilor! Nu BOC si Basescu au taiat salariile! Nu Ponta mareste taxele! UNIUNEA EUROPEANA este cea care ordona totul! Poporului i se da impresia ca-si alege CONDUCATORI, dar de fapt alege EXECUTANTI! Nu spun mai multe, dar bataliile cu morile de vant nu sunt "specialitatea casei"!

1. recomanda, nu impune!...ceea ce spun cretinii astia de politruci pe la tv... este o minciuna!
2. nu spune nimeni sa nu impozitezi, dar sa o faci cu cap consultand oamenii.
3. sa nu mai dam vina pe UE ca nu UE ne omoara ci prostia clasei noastre politice!
adycnst

Mesajde ioanpuiu » 19 Feb 2013, 17:51

Marius e un apicultor pe care l-am cunoscut vara trecută, a băgat la iernat 185 şi intenţionează să ajungă la 250 anul ăsta.
L-am sunat să-l invit la una din acţiunile stuparilor şi mi-a spus:
- ce ... o să-mi intre mie în curte să mă controleze în lăzi ??? nu le dau nimic !

Deocamdată doar proiect
" ... constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 6 ani impiedicarea, sub orice forma, a organelor competente de a intra, in conditiile prevazute de lege, in sedii, incinte ori pe terenuri, cu scopul efectuarii verificarilor financiare, fiscale sau vamale.
http://economie.hotnews.ro/stiri-finant ... atilor.htm
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde filip » 19 Feb 2013, 18:24

ioanpuiu,statul daca ma lasa in pace incaseaza TVA la tot ce cumpar.Daca sunt incarcerat statul cheltuie ,mai mult decat produc eu in libertate.Ori putem la fel de bine fi asistati.
filip

Mesajde balasbebe » 19 Feb 2013, 19:38

e) familie de albine - unitatea biologică alcătuită din albine lucrătoare, matcă sau regină şi trântori şi care este adăpostită într-un stup;
f) roi artificial pe faguri - unitatea biologică alcătuită din câteva rame (în general 3 – 5) cu puiet în toate stadiile de dezvoltare şi provizii de hrană, albina de pe rame şi o matcă împerecheată;
g) roi la pachet - unitatea biologică alcătuită în general din 1,5 – 2 kg albină tânără însoţită de o matcă împerecheată şi nu cuprinde faguri;
h) matcă sau regină - singurul individ femelă din familia de albine cu organe reproducătoare complet dezvoltate, capabilă să se împerecheze şi să depună ouă fecundate;
i) trântor - individ (albină) mascul apt pentru împerechere cu matca sau regina;
j) stupină/exploataţie apicolă - totalitatea stupilor cu familii de albine amplasaţi pe un teritoriu compact împreună cu construcţiile şi/sau utilajele necesare pentru desfăşurarea activităţii de apicultură;

Familia de albine care se va impozita trebuie sa treca de 5 rame, adica 5 intervale cel putin. Daca noi vom declara prin martie sau aprilie la fisc, pe baza carnetului de stupina completat la zi, putem sa declaram doar familiile de productie, nu si roiurile, si atunci sa-i vezi pe cati o sa-i impoziteze. este o varinta de lucru cat se poate de legala. Un an putem fenta, si tot asa pana vom fi verificati. Pe urma ne mai vin idei fara sa incalcam legea.
balasbebe

Mesajde geangu » 19 Feb 2013, 20:26

ai dreptate, eu am auzit intr un reportaj ca viteii nu se iau in calcul deci implicit si roii. portite exista dar sa vedem normele,ma gandesc ca inca se discuta cum se va aplica ordonanta din moment ce se intarzie aparitia normelor.
geangu

Mesajde adytza » 19 Feb 2013, 20:40

balasbebe scrie:e) familie de albine - unitatea biologică alcătuită din albine lucrătoare, matcă sau regină şi trântori şi care este adăpostită într-un stup;
f) roi artificial pe faguri - unitatea biologică alcătuită din câteva rame (în general 3 – 5) cu puiet în toate stadiile de dezvoltare şi provizii de hrană, albina de pe rame şi o matcă împerecheată;
g) roi la pachet - unitatea biologică alcătuită în general din 1,5 – 2 kg albină tânără însoţită de o matcă împerecheată şi nu cuprinde faguri;
h) matcă sau regină - singurul individ femelă din familia de albine cu organe reproducătoare complet dezvoltate, capabilă să se împerecheze şi să depună ouă fecundate;
i) trântor - individ (albină) mascul apt pentru împerechere cu matca sau regina;
j) stupină/exploataţie apicolă - totalitatea stupilor cu familii de albine amplasaţi pe un teritoriu compact împreună cu construcţiile şi/sau utilajele necesare pentru desfăşurarea activităţii de apicultură;

Familia de albine care se va impozita trebuie sa treca de 5 rame, adica 5 intervale cel putin. Daca noi vom declara prin martie sau aprilie la fisc, pe baza carnetului de stupina completat la zi, putem sa declaram doar familiile de productie, nu si roiurile, si atunci sa-i vezi pe cati o sa-i impoziteze. este o varinta de lucru cat se poate de legala. Un an putem fenta, si tot asa pana vom fi verificati. Pe urma ne mai vin idei fara sa incalcam legea.

1.Fara suparare insa comentariul este inutil. Legea spune clar impozitarea familiilor de albine. Roiurile pot deveni ulterior familii sau nu(adica doar piese de schimb,etc).
Ar mai fi ceva de spus insa nu vreau sa dau idei unora
adytza

Mesajde catalin.profiri » 19 Feb 2013, 20:49

Abia am aflat:
Maine, 20/02/2013 ora 10.00 la Camera pentru Consultanta Agricola Iasi (pe Stefan cel Mare, unde s-au facut si cursurile pt apicultura) va fi organizata o dezbatere in legatura cu impozitarea in apicultura. Va rog anuntati cunostinte/prieteni ca sa fim acolo in numar cat mai mare. Vor fi reprezantanti din partea ministerului.
Alte detalii nu am. Daca va pot ajuta cu ceva ma gasiti la 0756.619.729.
Multumesc userului banat Cleolin pentru informatie.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde ioanpuiu » 19 Feb 2013, 21:03

Am dat exemplul de mai sus cu Marius, pentru a sublinia că lipsa de atitudine şi implicare din partea multor apicultori nu este o soluţie viabilă.

"Portiţele" de azi (atîtea cîte mai există) pot fi închise oricînd.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde akmm » 20 Feb 2013, 09:11

geangu scrie:ai dreptate, eu am auzit intr un reportaj ca viteii nu se iau in calcul deci implicit si roii. portite exista dar sa vedem normele,ma gandesc ca inca se discuta cum se va aplica ordonanta din moment ce se intarzie aparitia normelor.

Daca se primesc la accesarea fondurilor adeverinte de la primarie pe care sa se scrie ""...este inscris cu 49 familii de albine si 150 roiuri...", atunci este perfect
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Adi Hodis » 20 Feb 2013, 09:56

ioanpuiu scrie:Marius e un apicultor pe care l-am cunoscut vara trecută, a băgat la iernat 185 şi intenţionează să ajungă la 250 anul ăsta.
L-am sunat să-l invit la una din acţiunile stuparilor şi mi-a spus:
- ce ... o să-mi intre mie în curte să mă controleze în lăzi ??? nu le dau nimic !

Deocamdată doar proiect
" ... constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 6 ani impiedicarea, sub orice forma, a organelor competente de a intra, in conditiile prevazute de lege, in sedii, incinte ori pe terenuri, cu scopul efectuarii verificarilor financiare, fiscale sau vamale.
http://economie.hotnews.ro/stiri-finant ... atilor.htm

Mda, se vede clar ca vor sa forteze ... ca mafiotii cu taxa de protectie doar ca denumirea este impozit. :x
Bine ca au respins-o ... deocamdata.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde filip » 20 Feb 2013, 10:11

Adi Hodis,
Camera Deputatilor este for decizional

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat marti proiectul de lege care modifica legea pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, stabilind pedepse cu inchisoare de la un an la sase ani pentru retinerea si nevarsarea, cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa.

Daca CAMERA DEPUTATILOR este for decizional si a votat proiectul atunci.............. :cry:
Cei care nu au PFA ,SRL,etc.Nu au obligatii semnate.Pentru ei trebuie MANDAT ,pentru a intra pe proprietate.
filip

Mesajde catalin.profiri » 20 Feb 2013, 16:00

Am fost la intalnirea despre care vorbeam ieri. Din pacate am fost prost informat si nu a fost dezbatere ci o intalnire cu subprefectul si cu directorul de la Finante.
Concluzii:
1. Pentru cei cu PFA nu se aplica norma de venit
2. Banii primiti pe 112 / 141 sunt impozabili (asta au sustinut initial, la finalul sedintei au admis ca vor studia din nou legea)

Pentru cei care nu au PFA/SRL si intra sub incidenta impozitarii:
1.Pana in 25 mai 2013 trebuie sa depuna la ANAF norma de venit / declarate familiile de productie pe perioada 1ian 2012 - 31 dec 2012. Aceasta va da idei multora.
2.Tine de apicultor sa declare care stup e de productie si care roi. Din nou multe idei (a fost o paranteza cu vaci si junici, ca fermierul stie ce si cum).

La final subprefectul a incheiat foarte frumos:
"Agricultura si dezvoltarea satului romanesc sunt prioritati absolute ale statului roman".
:D fara alte comentarii.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde adytza » 20 Feb 2013, 16:36

catalin.profiri scrie:Am fost la intalnirea despre care vorbeam ieri. Din pacate am fost prost informat si nu a fost dezbatere ci o intalnire cu subprefectul si cu directorul de la Finante.
Concluzii:
1. Pentru cei cu PFA nu se aplica norma de venit
2. Banii primiti pe 112 / 141 sunt impozabili (asta au sustinut initial, la finalul sedintei au admis ca vor studia din nou legea)

Pentru cei care nu au PFA/SRL si intra sub incidenta impozitarii:
1.Pana in 25 mai 2013 trebuie sa depuna la ANAF norma de venit / declarate familiile de productie pe perioada 1ian 2012 - 31 dec 2012. Aceasta va da idei multora.
2.Tine de apicultor sa declare care stup e de productie si care roi. Din nou multe idei (a fost o paranteza cu vaci si junici, ca fermierul stie ce si cum).

La final subprefectul a incheiat foarte frumos:
"Agricultura si dezvoltarea satului romanesc sunt prioritati absolute ale statului roman".
:D fara alte comentarii.

Puteati sa-i cereti precizari subprefectului daca "prioritati absolute ale statului roman" sunt impozitarea adica punerea de noi si multe biruri ?
La pct1. PFA cred ca este prematur sa se decida asta intrucat din ordonanta nu reiese clar deci asteptam mai bine normele
La pct.2 PFA cred ca se bat campii intrucat codul fiscal valabil 2013 art.42 alin.a) norme metodologice spune clar:
4^1. În categoria veniturilor neimpozabile se cuprind şi formele de sprijin acordate din bugetul de stat şi din fonduri externe nerambursabile în conformitate cu legislaţia internă şi reglementările europene de exemplu:

- sprijinul nerambursabil acordat potrivit Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală prin Axa 1 Îmbunătăţirea competitivităţii sectoarelor agricol şi forestier prin Măsurile 112 - Instalarea tinerilor fermieri şi 141- Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă;
adytza

Mesajde filip » 20 Feb 2013, 17:07

Eu tot nu pricep asta**Pana la 25 MAI depui declaratie pentru 2012.Ori nici o lege nu poate opera retroactiv.In 2012 Apicultura a fost scutita de impozit.In ianuarie 2013 se modifica prin ordonanta 8.Eventual la anul sa platim,anul asta doar formalitati.Am dreptate :?:
filip

Mesajde adytza » 20 Feb 2013, 18:46

filip scrie:Eu tot nu pricep asta**Pana la 25 MAI depui declaratie pentru 2012.Ori nici o lege nu poate opera retroactiv.In 2012 Apicultura a fost scutita de impozit.In ianuarie 2013 se modifica prin ordonanta 8.Eventual la anul sa platim,anul asta doar formalitati.Am dreptate :?:

Corect. 2012 fiind neimpozabil, apicultura NU depune nici o declaratie pentru venitul din 2012. Pana pe 25 mai se depune declaratia de impunere pentru 2013. Declaratia este prezumtiva si pe baza ei ANAF va elibera decizia de impunere iar pana pe 25 mai 2014 se va depune declaratia finala pentru 2013 care trebuie sa reflecte de data asta realitatea incheiata la dec.2013
Ultima oară modificat de adytza pe 20 Feb 2013, 18:47, modificat 1 dată în total.
adytza

Mesajde api » 20 Feb 2013, 18:47

http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Le ... e_2013.htm

Legea 571/2003 coroborată cu HG 44/2004 privind
CODUL FISCAL
CU NORMELE METODOLOGICE DE APLICARE

Text valabil pentru anul 2013, actualizat prin mijloace informatice. Aceasta nu este o republicare.

Ultima actualizare: conform cu Hotărârea Guvernului nr. 20 din 16 ianuarie 2013 şi Ordonanţa Guvernului nr. 8 din 23 ianuarie 2013.
Corectat conform cu Rectificarea publicată în Monitorul Oficial nr. 77 din 6 februarie 2013

Nu inteleg ce norme se mai asteapta ........
“lasati albinele sa va explice” – Brother Adam
api

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA