Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: LEGEA APICULTURII - PROIECT

Mesajde ioanpuiu » 18 Ian 2013, 23:49

Dragă domnule Preşedinte de Sindicat al apicultorilor de pretutindeni

Eu mulţumesc şi pentru puţinul pe care l-am primit.
so-ri-pan scrie:Nu poti sa ai pretentia de la un amic de pe forum care a cheltuit timp din viata lui sa te informeze pe tine pe un siteu unde orice informatie serioasa ajunge de kankan! Dan are obligatie fata de colegii lui din asociatie si atat .
P U N C T .

Informaţia apicolă şi neapicolă, a fost dobîndită "cu cheltuială de timp din viaţa lor" de cei care o împărtăşesc gratis aici pe forum.
Probabil ca au fost multe zile de studiu individual , ani de practică apicolă printre stupi şi de ce nu, experienţă de viaţă, iar pentru asta nu cere nimeni nimic.

Nu a fost nici o pretenţie sau cerere în demersul meu (Daniel a înţeles bine) şi nu era dificil de observat că am făcut o simplă sugestie:
ioanpuiu scrie: ...dar uite o soluţie de prezentare care evită acest lucru

să fii iubit! ... de sindicalişti
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde kiloz » 19 Ian 2013, 07:40

so-ri-pan scrie:
Ionele, asociatia din care faci parte este datoare cu orice informatie doresti, si este informatia oficiala.
Poti sa pui intrebari si sa ai raspunsuri in mod oficial.
Nu poti sa ai pretentia de la un amic de pe forum care a cheltuit timp din viata lui sa te informeze pe tine pe un siteu unde orice informatie serioasa ajunge de kankan! Dan are obligatie fata de colegii lui din asociatie si atat .
P U N C T .

De ce mai uzati butoanele ?
De ce agitati lumea daca nu spuneti nimic.Nu mai deschideti subiecte care ajung bataie de joc sub degetele unor persoane.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde valter » 19 Ian 2013, 09:28

Prin anii 2006, 2007 se adunau unii la MADR sa poarte dialog in ''consiliul mierii''.
Ca strategie de lucru procesatorii veneau tarziu(dupa o reuniune comuna la o bere) si bruiau cateva ceasuri lucrarile.Istoria se repeta, dar fara procesatori.

In 2013 prioritara este se pare legea apiculturii, in schimb se discuta de PNA 2014?

PS.pentru a se continua tratarea stupilor contra varoa cu indulcitori vor iesi in strada cativa membri de asociatie...si se v-a mentine in PNA 2014-2016...''la presiunea maselor''.
valter

Mesajde Dila Daniel » 19 Ian 2013, 09:57

PNA-ul are termenul scadent ( 2-3 luni)de trimis la U.E.Si pana atunci trebuie sa fie gata.
Vezi?,acestea sunt genul de informatii ce trebuie cumva sa ajunga la apicultori,pentru a nu lasa loc de interpretari...firesti pana la urma.
Se va dezbate si proiectul de lege...
Cu indulcitorii ,in sinea mea,sunt convins ca daca nu vor fi eliminati(personal imbratisez varianta),cel putin se va reduce pe familie la 5-6 kg,eventual un plus,pentru ferme de multiplicare sau de elita,"obligate" sa stea in stationar.
Dar hai te rog, sa nu mai vorbim de PNA in acest topic.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde proapi » 19 Ian 2013, 10:33

Nu e rau ca ideile pentru noul pna sa ramana la acest subiect, se pot conditiona in linii generale... se aduna ideile catre destinatarii executivi...
Se vede treaba ca se discuta in paralel (minister/asociatii), pna-ul si legea, subiectul poate fi comun legii si pna-ului...
Se discuta noutatile pentru urmatorii urmatorilor ani...

Hrana pentru albina sa ramana doar stupinelor de reproductie!!!
Da, sustinerea asociatiilor, cum am spus si acum cativa ani, cu eliminarea comisioanelor la dosarele de decontare...
proapi

Mesajde filip » 19 Ian 2013, 10:42

Partea proasta e ca dispare art 17 din vechea lege.Iar acum nu stiu cum sa o dea la intors.Amesteca NOUA LEGE A APICULTURII cu PNA 2014-2016.Partea proasta e ca apicultorii pierd din ambele
filip

Mesajde Dila Daniel » 19 Ian 2013, 16:52

-----------------------------------------------
Pentru PNA 2014-2016 aici
viewtopic.php?f=28&t=3351
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde proapis13 » 19 Ian 2013, 17:01

Astazi la sedinta Asociatiei PRO APIS s-a discutat pe tema sedintei de alaltaieri; si aspectele bune si mai putin bune
NU am avut reprezentant oficial la dicutii insa am avut acces la stenograma discutiilor si propunerilor mai mult sau mai
putin ,,indraznete'' ; unele de altfel au stirnit ilaritate printre participanti
Intrebare; are cineva placerea sa posteze undeva stenograma discutiilor??
Nu de alta dar am dori sa aflam si noi cu ce propuneri au venit alesii nostri sa ne reprezinte la discutii :roll:

valter scrie:PS.pentru a se continua tratarea stupilor contra varoa cu indulcitori vor iesi in strada cativa membri de asociatie...si se v-a mentine in PNA 2014-2016...''la presiunea maselor''.

Suntem multi valtere si putem sa facem asta numai sa vrem si sa ni se ceara :!:

salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde geangu » 19 Ian 2013, 18:59

filip scrie:Partea proasta e ca dispare art 17 din vechea lege.Iar acum nu stiu cum sa o dea la intors.Amesteca NOUA LEGE A APICULTURII cu PNA 2014-2016.Partea proasta e ca apicultorii pierd din ambele

de ce este rau ca dispare art 17.
geangu

Mesajde filip » 19 Ian 2013, 19:32

Art 17 Produsele realizate din apicultura sunt scutite de impozit.in actuala lege a apiculturii.
filip

Mesajde geangu » 19 Ian 2013, 19:42

bine, care este partea rea?
geangu

Mesajde eugen. » 19 Ian 2013, 19:50

geangu scrie:bine, care este partea rea?

Cum care este partea rea ? :?:
eugen.

Mesajde filip » 19 Ian 2013, 20:00

Asociatia te ajuta sa accesezi fonduri Ue si PNA dar te sacrifica schimband legea si abrogand art 17.Nu-i nimic rau,e chiar super bine,ai firma asa ca platesteti dracului taxele.
filip

Mesajde geangu » 19 Ian 2013, 20:05

treaba e simpla cu taxele, cat de repede toti apicultorii autorizati vor plati impozit forfetar. stiu ca nu suna bine dar in momentul cand faci si afacerii, nu numai apicultura, trebuie sa platesti.
geangu

Mesajde valter » 19 Ian 2013, 20:10

Dila Daniel scrie:PNA-ul are termenul scadent ( 2-3 luni)de trimis la U.E.Si pana atunci trebuie sa fie gata.
Vezi?,acestea sunt genul de informatii ce trebuie cumva sa ajunga la apicultori,pentru a nu lasa loc de interpretari...firesti pana la urma.
Se va dezbate si proiectul de lege...
.

Ba fratilor, sunt bou rau, da rau de tot si asta pentru ca nu inteleg strategiile si politicile propuse de oamenii competenti ai aceastei tarisoare...drept urmare va rog sa ma iertati.
Cum ar sedea treaba. Se zvarle cu o asa zisa lege a apiculturii, la un targ, se fac valuri , ne umplem ttoti de ura si ranchiuna...totul bine si la vara cald.
Dar, cand toata lumea astepta sa se discute, lamureasca si limpezeasca putin apele...hopa, am uitat de planul national 2014-2016. Uauuu!!! zau?

Pana cand ne-or considera fraieri, ma intreb su eu?
valter

Mesajde proapi » 19 Ian 2013, 21:11

Intamplator sau nu, asa este.
Normal, toti vor avea ochii pe banii pna-ului si mai putin pe lege...
proapi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA