Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: LEGEA APICULTURII - PROIECT

Mesajde reformistul » 22 Ian 2013, 22:55

Pai daca spui ca ACA a plecat de la negocieri puneti fratilor aici sa vada si ochiul nostru de necunoscator care sunt medaliatii cu aur, argint si bronz ca au luptat pentru binele apiculturii si al apicultorului cu balaurul de la ministerul de profil. Sau vor sa ramana bunii samariteni anonimi?! :lol:
reformistul

Mesajde lucky5strike » 22 Ian 2013, 22:59

Bravo, Gavrila, pumn clasic, sub centura!!!

Dupa "stenograme"... in 2 ore cat or fi stat reprezentantii ACA... au punctat mai mult, mult mai mult decat ai facut-o tu pe aceste 60 de pagini.

Daca ai placerea, spune-ne, ai luat cuvantul acolo?

Ai avut ceva de zis?

:roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde geangu » 22 Ian 2013, 23:04

alt stupar scrie:raman la parerea ca singura voce (desi s-a auzit piano :oops: ) care a incercat macar cat-de-cat sa reprezinte interesele apicultorului la recentele negocieri MADR a fost a celor de la ACA Romania. Ca au si ei bube multe si marunte-n cap ... de acord, insa de data asta s-au abtinut sa dea cu oistea-n gard.
Restul, celor de la asociatiile nou-aparute, li se rupe de apicultor !
LI SE RUPE :!: :!: :!:

unde s o fi auzit vocea asta nu stiu sa o fi auzit o si altcineva.
despre care negocieri vorbesti? eu am fost ca simplu observator de doua ori si reprezentantii ACA fug cu coada intre picioare cat de repede pot, ultima data au stat o ora si nu au scos niciun cuvant.
.
geangu

Mesajde alt stupar » 22 Ian 2013, 23:09

Dragos2006 scrie:
alt stupar scrie: care a incercat macar cat-de-cat sa reprezinte interesele apicultorului la recentele negocieri MADR a fost a celor de la ACA Romania.

au reprezentat asa bine interesele apicultorilor incat dupa doua ore au plecat de la negocieri ... negocieri care au inceput la ora 9 dimineata si s-au terminat la 7 seara.

asa...si ce ma rog au "negociat" ceilalti de pe la11 inainte de amiaz pan` la 7 seara ?
Ce-i mana pe ei in lupta ???
Ciolanul, breee !

Voi, cei care mai cititi p-aicea... incercati pentru cateva secunde un exercitiu de imaginatie... inchipuiti-va ca in lupta cu institutiile statului port-drapelul este doamna Aurelia Chirila :twisted: Da` aveti grija ca acusi e ora stingerii si nu va doresc o noapte de cosmaruri :lol:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde alt stupar » 22 Ian 2013, 23:15

geangu scrie: unde s o fi auzit vocea asta nu stiu sa o fi auzit o si altcineva.
despre care negocieri vorbesti? eu am fost ca simplu observator de doua ori si reprezentantii ACA fug cu coada intre picioare cat de repede pot, ultima data au stat o ora si nu au scos niciun cuvant.
.

Intreaba-te de ce !
Lumea e plina de lobby-uri extrem de vocale si...atat.
Iar a crede ca se va reusi trecerea pe sub masa Parlamentului a unei Legi a Apiculturii care nu are girul celei mai reprezentative asociatii apicole din tara e curata inocenta.
Stim cu totii ca la unele "asociatii tinere si entuziaste" bugetele de protocal au fost generos gandite de o vreme-ncoace... numai ca hm ;) mai e mult pana departe... si e greu de dus in chirca :P si de saturat atatea guri.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde eugen. » 22 Ian 2013, 23:30

Nu s fan ACA , nu s la ei membru dar consat ca si in privinta legii apiculturii , cat si in discutiile pe PNA avute cu MADR ma reprezentat mai bine ( nu cum mi as fi dorit ) dacat asociatia mea care este afiliata ROMAPIS :!: AM zis!
Ultima oară modificat de eugen. pe 23 Ian 2013, 00:03, modificat 1 dată în total.
eugen.

Mesajde eugen. » 22 Ian 2013, 23:41

Din toate discutiile de pana acum acum am ajuns la conluzia ca acest proiect de lege a aparut din dorinta unora de a sparge monopolul ACA asupra fermele de elita .... Daca mai puteau lua ceva si din patrimoniu era si mai bine .... problema e ca au primit sprijin din partea ministerului ! De ce oare ?
eugen.

Mesajde Dila Daniel » 23 Ian 2013, 13:10

filip scrie:Partea proasta e ca dispare art 17 din vechea lege.Iar acum nu stiu cum sa o dea la intors.Amesteca NOUA LEGE A APICULTURII cu PNA 2014-2016.Partea proasta e ca apicultorii pierd din ambele

uite un raspuns
kiloz scrie:Art 17 din legea apiculturii 89/98 a fost abrogat cu articolul 298 privind abrogarea actelor normative cu Legea nr 571/2003 privind codul fiscal din decembrie 2003 , Deci pe tema asta nu mai avem ce discuta.De atuncea apartine codului fical,stabilirea sau nu a inpozitarii apiculturi.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde geangu » 23 Ian 2013, 13:55

este o ineptie sa nu se tina cont si de propunerile ACA, ca vor sau nu vor unii, ACA este inca cea mai mare asociatie din tara. In acelasi timp si celelalte asociatii trebuie luate in considerare( dupa unele statistici ar fi intrecut la numar de membrii ACA), cat despre ROMAPIS cred ca este o apa de ploie aruncata in ochii apicultorilor si care nu are nici un fel de activitate in ultimul timp( toate sedintele lor sunt nestatutare) de ce ? pt. ca nu au chef sa se implice.
geangu

Mesajde geangu » 23 Ian 2013, 14:06

cred ca in nici o lege nu si are loc numele unei asociatii anume, daca nu ar fi fost numele ACA trecut in lege nu s ar fi strnit atatea ploi si nemeni nu ar mai fi vrut schimbarea legii.
geangu

Mesajde kiloz » 23 Ian 2013, 17:29

Oricum modificari trebuia aduse ,sint multe lucruri peste care a trecut vremea,nu mai sint de actualitate,vedeti ca nici amendamentele aduse in 2010 nu sint functianale. Una cu doua trebuia refacut dar nu indiferent cum si in interesul cui!
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde so-ri-pan » 23 Ian 2013, 18:16

Dila Daniel scrie:
filip scrie:Partea proasta e ca dispare art 17 din vechea lege.Iar acum nu stiu cum sa o dea la intors.Amesteca NOUA LEGE A APICULTURII cu PNA 2014-2016.Partea proasta e ca apicultorii pierd din ambele

uite un raspuns
kiloz scrie:Art 17 din legea apiculturii 89/98 a fost abrogat cu articolul 298 privind abrogarea actelor normative cu Legea nr 571/2003 privind codul fiscal din decembrie 2003 , Deci pe tema asta nu mai avem ce discuta.De atuncea apartine codului fical,stabilirea sau nu a inpozitarii apiculturi.

Mai oameni buni, am stat toata noaptea sa caut acel art.298. Am capiat cautand pana la ora 3,30 si nu m-am lamurit.
Daca cineva dintre voi gaseste textul, lamuritor in acest sens, ajutati-l si pe batranul Sorin cu o postare aici, sau pe privat daca sunt si alte adaugiri de facut.

Multumesc cu anticipare!
so-ri-pan

Mesajde proapi » 23 Ian 2013, 18:32

Pentru Sorin, privind abrogarea articolului 17 din legea apiculturii.

http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Co ... c304300255

Alte informatii despre legislatii poti gasi pe site-ul ACA pe link-ul:

http://www.aca.org.ro/informatii-apicol ... latie.html

Informatii din presa interesante: http://www.aca.org.ro/din-presa.html

Cele 2 proiecte de lege modificate de ACA, pot fi gasite la urmatorul link;

http://www.aca.org.ro/informatii-apicol ... turii.html
proapi

Mesajde kissi » 23 Ian 2013, 19:05

http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck. ... ?idt=52436 ,la art. 298 alin. 2

Art. 298. - (1) La data intrării în vigoare a prezentului Cod fiscal se abrogă:

2 Articolul 17 din Legea apiculturii nr. 89/1998, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.170 din 30 aprilie 1998, cu modificările ulterioare;
kissi

Mesajde so-ri-pan » 24 Ian 2013, 00:56

Baieti, va multumesc sincer. Sunt intr-u totul lamurit datorita materialelor trimise de voi. Eram in eroare si ma faceam de kakao!

Sperand ca sunteti in asentimentul meu, cuvantul de ordine, "lupta noastra", trebuie sa fie Art.17 din textul din 1998. Nu trebuie sa asteptam de la ACA, ROMAPIS, COOPERATIVE sau SAN sa o faca. TREBUIE SA-I OBLIGAM! NICI O LEGE A APICULTURII FARA ART.17[size=150]

Ia imaginati-va daca toti am avea singe in instalatie si joi am face o presiune pe COMITETUL DE LUCRU LA MINISTER sa introduca acest articol! Cum ar fi?!!

Stiu ca este greu. Trenuri, benzina, zi pierduta!!! Sunt altii care sa o faca... ala, alalalt... Daca mergem nu mai putem sa carcotim pe forumuri!! In pijama!!

Ps. Am sa va impartasesc o satisfactie pe care o traiesc in aceste zile. Sunt unii dintre voi, nu multi este adevarat, care ati inteles mesajul si scopul sindicatului. Va multumesc pentru incredere si sper sa facem o treaba buna impreuna. Sper sa traiesc ziua in care sa ma pot retrage lasand in loc o organizatie "beton" si un presedinte tanar, cu inima si energie.

Nu uitati: "...sa ne luam singuri ce ni se cuvine, nu asteptam sa ne dea altii!" Asteptam in zadar.
so-ri-pan

Mesajde valter » 24 Ian 2013, 09:23

Dila Daniel scrie:nu asa...
proiectul de lege era "programat" inaintea PNA.Nu uita ca se intrase oarecum intr-o criza de timp si acolo...

Jurate pe primul nasture de la camasa(al de sus care-l uita nevastamea sa-l coasa) ca ai stiut cu ceva vreme inainte de intinlirea de la minister ca se discuta si PNA.

Eu as mai fi curios de un lucru.Daca s-ar trece peste resentimente si animozitati nu ar fi mai indicat ca asociatiile , federatiile sa se intinleasca sa puna la punct un ''plan comun'' dupa care sa-l loveasca de masa ministerului...fara a ne tigani pe terenul(din deplasare) al Ministerului.

Solicit public ACA(unicul lider cu voce grea) sa incerce o mediere a unui punc de vedere comun cu celelalte asociatii, federatii pentru a impune o solutie convenabila apicultorilor.

ps. Ne scufundam cu totii in nisipuri miscatoare...doar din orgoliul lui Gicacontra.Iara cei din minister rad cate o saptamana dupa ce vad la aceste intruniri comune.
valter

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA