Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesajde Vatra Stupinei » 25 Mar 2013, 11:59

Am un prieten care are pfa in Bucuresti, a depus 200 si i-a venit decizia de impunere doar cu sănătatea de 5,5 %, pt 16 % este scutit, eu am unul in Ilfov- aici mi-a venit si 16% si 5,5 sănătatea, le-am arătat decizia de la București, si au dat din umeri, mi-au spus sa trec pe norma de venit!! Sa schimb CAEN-ul. Eu numai înțeleg nimic..
Vatra Stupinei

Mesajde geangu » 25 Mar 2013, 13:58

declaratia 200 este pt. 2012 nu pt 2013. acum depinde ce declara fiecare si ce coduri caen mai are.in mod normal pe anul trecut nu s a platit nimic pt. cei cu " cresterea altor animale", cod caen 0149.
Ultima oară modificat de geangu pe 25 Mar 2013, 14:10, modificat de 2 ori în total.
geangu

Mesajde Donbazil » 25 Mar 2013, 14:07

reformistul scrie:
Donbazil scrie:Sal'tare!
Pai daca trebuie, iaca alegem pe reformist si presedinte si ministru si deputat si senator.....Daca omu le face si le stie numa' el pe toate.....De ceilaltzi la ce-o mai fi nevoie..... :lol:
Ramane cum am stabilit!.....Ne vedem la congres!....
Sa fim cu totzii sanatosi!
Sal'tare!
Donbazil - Faget

@Donbazil - Faget - nu primesc nici una din demnitatile enumerate de dumneata :lol: Omul nu le stie pe toate, dar unde stie se baga ca-i pacat sa stea sa priveasca prin gard cum ii fura hotii gainile ;) Si daca mai sunt si altii care dau o mana de ajutor, nu-i suparare deoarece incapem cu totii daca avem fiecare grija de patratica lui si nu de cea a vecinului :)

Sanatate si voie buna ;)

Sal'tare!
Respect!
Parca altu-i discursul!.....
Desi am fost un luptator pe vremuri, de-o vreme imi plac mai mult pacifistii.....Suntem si in Sfantul si Marele post.
Asa ca-i mai bine sa discutam mai cu calm si intelepciune......
"Cine se inalta pe sine se va smeri" .....

Sal'tare!
Donbazil - Faget
Donbazil

Mesajde ralu » 25 Mar 2013, 21:36

Am inteles ca proprietarii de bovine vor primi o majorare a subventilor acordate datorita scandalului cu aflatoxina care a determinat scaderea vanzarilor produselor din lapte.Ma gandeam ca si apicultorii ar putea fi despagubiti sau cel putin sa se aiba in vedere aceasta saptamana de ger si zapezi la sfarsit de martie pentru anul viitor la stabilirea normelor de venit.Cei in masura ar trebui sa ii atentioneze acum pe cei de la apia si camerele agricole cu privire la conditiile meteo altel se va uita si ne trezim iar cu norme de venit umflate.
ralu

Mesajde Gheară Tăinuită » 25 Mar 2013, 22:15

domnule reformistul,
vă rog să vă liniştiţi.......
nimeni nu vrea să vă smulgă laurii.....
am înţeles, cel puţin eu, că o mare parte din ceea ce se mişcă acum, ca şi reacţie la impozitare, vi se datorează......
aţi spus-o atât de apăsat şi de atâtea ori încât riscaţi să păreţi că ....vă bateţi cu cărămida în piept..... :o
din păcate, fără o decizie a camerei deputaţilor, rezulatul demersurilor dvs va fi nul, şi......riscaţi să rămâneţi doar cu cărămida...şi cu durerea de piept...
depinde cât de mult mai bateţi....
până acum avem doar nişte vorbe....
îmi cereţi elemente de noutatefaţă de ce avem până acum......
la capitolul noutate am spus că nu există niciun amendament privind excluderea apiculturii de pe lista domeniilor/activităţilor impozitate...
nici adoptat şi nici respins....
aşa cum a fost până acum...
aşa cum ar fi fost corect...
dincolo de a vă reproşa ceva pentru demersul pe care şi dvs l-aţi făcut, avem de-a face cu un principiu, acela că apicultura trebuie scutită de impozitare, pe când, chiar adoptată acestă normă de venit, răul este făcut...
guvernele ce vor veni vor mări sau vor micşora norma, după buget coane fănică, sau după interesul electoral (că de...şi apicultorii sunt membri de partid, nu-i aşa?), dar apicultura tot impozitată va fi...
în momentul de faţă avem o ordonanţă de urgenţă şi norme metodologice de aplicare ale acesteia, adoptate de guvern, şi care produc efecte, pe de-o parte....
şi nişte amendamente la proiectul de lege de aprobare a ordonanţei.......la care, deja ştim cu toţii, aţi contribuit şi dvs.....şi care încă nu a trecut de camera deputaţilor,....pe de altă parte...
vor trece sau nu vor trece?, aceasta-i întrebarea.... :roll:
dacă vor trece, este doar un pas înainte spre obiectivul final pe care l-am subliniat mai sus...
iar eu îmi voi scoate pălăria asta mare şi verde în faţa dumneavoastră .....
şi poate .....voi propune confraţilor să vă ridice o statuie... de ceară ;)
dacă nu vor trece, înseamnă că cineva a tras de timp pentru ca guvernul să-şi vadă liniştit de treabă...
şi atunci toată chestia cu amendamentele a fost doar butaforie,după cum îmi dădeam şi eu cu părerea
ori dacă vreţi mai plastic... după cum spunea confratele pab, ...un fâss... :oops:
Gheară Tăinuită

Mesajde reformistul » 26 Mar 2013, 00:01

Gheară Tăinuită scrie:domnule reformistul,
vă rog să vă liniştiţi.......
nimeni nu vrea să vă smulgă laurii.....
am înţeles, cel puţin eu, că o mare parte din ceea ce se mişcă acum, ca şi reacţie la impozitare, vi se datorează......
aţi spus-o atât de apăsat şi de atâtea ori încât riscaţi să păreţi că ....vă bateţi cu cărămida în piept.....
din păcate, fără o decizie a camerei deputaţilor, rezulatul demersurilor dvs va fi nul, şi......riscaţi să rămâneţi doar cu cărămida...şi cu durerea de piept...
depinde cât de mult mai bateţi....
până acum avem doar nişte vorbe....
îmi cereţi elemente de noutatefaţă de ce avem până acum......
la capitolul noutate am spus că nu există niciun amendament privind excluderea apiculturii de pe lista domeniilor/activităţilor impozitate...
nici adoptat şi nici respins....
aşa cum a fost până acum...
aşa cum ar fi fost corect...
dincolo de a vă reproşa ceva pentru demersul pe care şi dvs l-aţi făcut, avem de-a face cu un principiu, acela că apicultura trebuie scutită de impozitare, pe când, chiar adoptată acestă normă de venit, răul este făcut...
guvernele ce vor veni vor mări sau vor micşora norma, după buget coane fănică, sau după interesul electoral (că de...şi apicultorii sunt membri de partid, nu-i aşa?), dar apicultura tot impozitată va fi...
în momentul de faţă avem o ordonanţă de urgenţă şi norme metodologice de aplicare ale acesteia, adoptate de guvern, şi care produc efecte, pe de-o parte....
şi nişte amendamente la proiectul de lege de aprobare a ordonanţei.......la care, deja ştim cu toţii, aţi contribuit şi dvs.....şi care încă nu a trecut de camera deputaţilor,....pe de altă parte...
vor trece sau nu vor trece?, aceasta-i întrebarea.... :roll:
dacă vor trece, este doar un pas înainte spre obiectivul final pe care l-am subliniat mai sus...
iar eu îmi voi scoate pălăria asta mare şi verde în faţa dumneavoastră .....
şi poate .....voi propune confraţilor să vă ridice o statuie... de ceară
dacă nu vor trece, înseamnă că cineva a tras de timp pentru ca guvernul să-şi vadă liniştit de treabă...
şi atunci toată chestia cu amendamentele a fost doar butaforie,după cum îmi dădeam şi eu cu părerea
ori dacă vreţi mai plastic... după cum spunea confratele pab, ...un fâss... :oops:

Stimabile eu sunt foarte linistit, ordonat si disciplinat in tot ceea ce fac. Nu am nevoie de lauri si nici de statui indiferent din ce or fi ele ;) Pana acum avem niste fapte realizate negru pe alb prin votul Senatului. Aveti putina rabdare sa finalizeze si Camera Deputatilor procedura legislativa pe acest proiect de lege si apoi ne-om gasi tot aici si vom diseca rezultatul. Raul a fost facut pentru ca a fost lipsa de reactie imediata din partea celor care ar fi trebuit sa apere apicultorii (oare de ce au fost pusi dumnealor in fruntea asociatiilor?! - sa stea la chiolhane si sa se bata pe burta cu Executivul sau sa lupte pentru interesul legal al apiculturii si apicultorilor?!). Fiti linistit ca nu dormim. Poate vom obtine mai mult. Insa e nevoie de rabdare si tutun. Stiti cum e cu fata mare? Cam asa a fost si cu apicultura! Dupa ce au dezvirginat-o, poti s-o duci matale la 100 de medici ca nu mai e cum a fost la inceput! Insa fatalaii din functii au stat si au cascat ochii la eveniment, in loc sa sara sa o scoata pe biata apicultura din mainile violatorilor. Si uite ca s-au gasit totusi unii sa o consoleze si sa-i ia apararea. Da. Unii ca mine si asemeni mie (fara functii de reprezentare!)...poc inca o caramida :lol: Asta a fost asa sa mai destindem atmosfera ;) Trecand la lucruri mai serioase: daca nu te faci auzit, atunci cum poftesti sa obtii?!

Sanatate si voie buna
reformistul

Mesajde so-ri-pan » 30 Mar 2013, 18:29

Mai Ghiara,
De ce nu cauti sa fi si tu pozitiv la toate aceste demersuri!? Crezi ca "reformistul" sau altii care au "dat din coate" pe subiect, n-au facut-o din buna intentie? Nu cred ca TU, ca apicultor, esti "gica contra". Ar fi culmea!!! Trebuie sa fi comvins ca toti cei care au initiat un demers au facut-o in folosul tuturor. Acest REFORMISTUL este un "baiat de baiat", bine intentionat si cu un caracter frumos. Este unul din putinii care a priceput din prima clipa nenorocirea ce ne pastea. IN CONSECINTA A SI ACTIONAT. TU CE-AI FACUT!? Ai postat 'contre' p-aici. Ai dat apa la moara la dusmani! Oare nu era mai corect sa fi si tu UNUL PRO-PROBLEMA? Daca as avea ocazia sa stau cu tine de vorba, prieteneste, sa-ti dau niste detalii pe care multi dintre voi nici nu le visati, cred ca ai fi un "tovaras" adevarat in demersurile noastre.
Nu vreau sa fiu patetic, dar va spun:
APICULTORI, UNITI-VA! Nu conteaza sub ce sigla. Nu conteaza sub ce stindard. Important este sa aveti o vocie. Nu mai stati la dispozitia "baietilor destepti"!
so-ri-pan

Mesajde Gheară Tăinuită » 31 Mar 2013, 00:22

"tovarăşe"(într-ale apiculturii, fireşte) so-ri-pan,
vă exprimaţi ca un adevarat lider de sindicat.... :o

la duşmanii cui mă acuzaţi că aş fi dat apă la moară ?
şi
ce vreţi să spuneţi cu
Daca as avea ocazia sa stau cu tine de vorba, prieteneste, sa-ti dau niste detalii pe care multi dintre voi nici nu le visati,

mă faceţi curios....chiar nu înţeleg:
1. ce se află în spatele cuvintelor dvs....
2. ce detalii ar trebui să visez....şi de ce aş face asta....
3. la care voi faceţi referire...
4. de ce nu putem sta de vorbă, fie şi prieteneşte, aici...
vă rog să fiţi mai explicit..... :roll:

altfel, din mesajul postat, îmi lăsaţi impresia că mă consideraţi principalul vinovat pentru ce spunea pab.... :oops:
şi.... după cum bine aţi subliniat şi dumneavoastră..... eu n-am făcut nimic.......
........pe cuvînt de onoare!
Gheară Tăinuită

Mesajde kiloz » 03 Apr 2013, 23:27

Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde Gheară Tăinuită » 04 Apr 2013, 07:27

ce am înţeles eu din acest monolog....
1. a avut o discuţie cu un secretar de stat din agricultură, la solicitarea acestuia....
2. a negociat undeva la 7 ron pe familia de albine....adică a acceptat compromisul.....
3. are o mare surprindere ......că în norme a apărut altceva

acest interviu este o justificare faţă de apicultorii care ar putea să se întrebe dacă totuşi aca reprezintă interesele lor sau ale altora......
un fel de ....vedeţi bă, eu mă lupt pentru voi!!!!.....concomitent cu.....haideţi şefu`, v-am promis că facem joc de glezne....
dacă luăm în calcul faptul că interviul este dinainte de alegeri(am înţeles că a câştigat din nou)... echilibristica d-lui ing.fetea, între intersele celor pe care îi reprezintă (sau ar trebui să o facă) şi guvern...nu mai este atât de surprinzătoare
un fel de cirque du soleil din spatele biroului, cu microfon, lumini şi răpăit de tobe, în timp ce spectatorii (a se citi apicultorii) aşteptau cu gura căscată, unii ieşiţi în stradă, deznodământul....
acum lucrurile sunt clare.
Gheară Tăinuită

Mesajde justy » 09 Apr 2013, 23:44

Stie cineva ce s-a discutat astazi la comisia din Camera Deputatilor despre impozitarea apiculturii ?
Albina e cuminte cât ai minte
justy

Mesajde kissi » 11 Apr 2013, 21:17

kissi

Mesajde kiloz » 11 Apr 2013, 23:13

Ramine totul cum sa stabilit initial.Totul numai un joc, dar numai si iar numai pe banii nostrii.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde Gheară Tăinuită » 11 Apr 2013, 23:54

kiloz scrie:Ramine totul cum sa stabilit initial.Totul numai un joc, dar numai si iar numai pe banii nostrii.

nu-i adevărat....
parlamentarii, în special cei care o ţineau sus şi moale că e o măgărie faptul că s-a impozitat apicultura, .....vor protesta la partid....
şi în parlament.....
şi la bufet....

şi vor boicota toate iniţiativele guvernului...
aşa de dragul nostru al apicultorilor....
doar ca să ne arate că le pasă de noi....de votul nostru... :lol:

vor intra în greva foamei pe timp nelimitat....
în faţa partidelor dumnealor....fiecare la partidu' lui...
până când guvernul ...
care nici nu are nevoie de bani la buget...
va renunţa.....din bun simţ....

asta e varianta de consolare...
ca să nu ne dăm seama că de la apariţia oug 8 şi până acum, unii ne-au atras atenţia în altă parte.....
în timp ce alţii ne-au umblat la buzunare..... :o
ca jean constantin în pistruiatul
Gheară Tăinuită

Mesajde reformistul » 12 Apr 2013, 14:20

Deci: a ramas cum s-a votat in Senat. ;)
reformistul

Mesajde Gudas Valentin » 12 Apr 2013, 21:04

kiloz scrie:Ramine totul cum sa stabilit initial.Totul numai un joc, dar numai si iar numai pe banii nostrii.

Kiloz cum ? Tabelele sunt cu AMENDAMENTE respinse nu? :)

Valy
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011
Gudas Valentin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA