Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri”

Mesajde stupar » 23 Iul 2012, 07:05

In caz daca cineva la masura 112,dupa prima transa renunta de a mai practica apicultura,pe motiv ca a devenit alergic la intepaturi de albie,sau din alte motive,banii primiti,va fi obligat sa returneze integral,sau partial?
Stiti cazul de acest fel?
Va multumesc!
stupar

Mesajde dani_stupar » 02 Aug 2012, 20:16

Am o intrebare, daca ma poate ajunta cineva cu o informatie, si anume: La vizita in stupina, ce documente trebuie sa am eu ca PFA? Inafara de actele pfa-ului. Ma refer la, carnet de stupina, ceva registre? si inca una:) .. care a-ti aplicat pe aceasta masura in sesiunea iunie ac. a-ti primit pana acuma vizita sau nu ? Va multumesc anticipat!
"the life of the godly is not a straight line to glory, but they do get there." - John Piper
dani_stupar

Mesajde AndreiAno » 09 Aug 2012, 15:12

Ca să nu mai poluez forumul cu subiecte noi, o întrebare pentru cei care aţi prins finanţare şi vă autorizaţi ca PFA acum: la ce bănci vă deschideţi cont?
Unde ar fi mai avantajos, din punct de vedere al comisioanelor practicate şi al birocraţiei?
AndreiAno

Mesajde Dragos2006 » 09 Aug 2012, 15:19

La cea mai apropiata banca de casa dar care este dispusa sa si finanteze proiecte pe apicultura.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde AndreiAno » 09 Aug 2012, 15:27

Păi, ce mai apropiată bancă de casă poate să te ruineze cu taxele, comisioanele şi alte cotizaţii practicate.

Şi apoi, e vorba doar de administrarea banilor primiţi de la APDRP, nu solicit finanţare de la bănci.
Un alt aspect, sunt bănci un pic ,,îndrăgostite" de hârtii, să fie cât mai multe. Am evitat să dau exemple până acum, să nu se interpreteze ca reclamă sau anti-reclamă, dar din punctul ăsta de vedere parcă nu m-aş încurca cu bănci de stat sau ultimele privatizate.
AndreiAno

Mesajde Dragos2006 » 09 Aug 2012, 15:44

Ce-si face omul cu mana lui lucru manual se numeste ! nu mai cere sfaturi pe aceasta chestie doarece toti se feresc sa ti le dea pt. a nu-i lua mai tarziu la injuraturi. :D

banci de stat ? in afara de CEC eu nu mai stiu nici una.
Taxe si comisioane au toate asa ca toate sunt o apa si un pamant , iti spune unul care lucreaza cu trei banci simultan.
Dragos2006

Mesajde AndreiAno » 09 Aug 2012, 15:56

Promit că nu înjur pe nimeni. :D

Speram doar să primesc câteva referinţe, pozitive sau negative, din experienţele colegilor de forum cu diverse bănci.
La CEC Bank mă refeream şi eu, au un pic tendinţa să ceară o grămadă de hârtii şi să complice lucrurile.
AndreiAno

Mesajde Dragos2006 » 09 Aug 2012, 15:58

Eu unul sunt multumit de Libra Bank si Banca Transilvania.
Dragos2006

Mesajde dani_stupar » 09 Aug 2012, 19:07

dani_stupar scrie:Am o intrebare, daca ma poate ajunta cineva cu o informatie, si anume: La vizita in stupina, ce documente trebuie sa am eu ca PFA? Inafara de actele pfa-ului. Ma refer la, carnet de stupina, ceva registre? si inca una:) .. care a-ti aplicat pe aceasta masura in sesiunea iunie ac. a-ti primit pana acuma vizita sau nu ? Va multumesc anticipat!

nu ma ajuta nimeni? sau nu ii pertinent ce intreb eu aici? Cu multe multumiri!;)
"the life of the godly is not a straight line to glory, but they do get there." - John Piper
dani_stupar

Mesajde AndreiAno » 10 Aug 2012, 09:16

Dragos2006 scrie:Eu unul sunt multumit de Libra Bank si Banca Transilvania.

Dragoş, despre Transilvania am şi eu referinţe pozitive şi am şi lucrat cu ei ca PF. Trebuie să văd cum ,,tratează" persoanele juridice.

dani_stupar scrie:Am o intrebare, daca ma poate ajunta cineva cu o informatie, si anume: La vizita in stupina, ce documente trebuie sa am eu ca PFA? Inafara de actele pfa-ului. Ma refer la, carnet de stupina, ceva registre? si inca una:) .. care a-ti aplicat pe aceasta masura in sesiunea iunie ac. a-ti primit pana acuma vizita sau nu ? Va multumesc anticipat!

Dani, în zona noastră nu au început controalele la M112. Dar, pentru 141 s-au solicitat:
- stupina să fie identificată prin plăcuţe şi panou, s-a mai discutat pe aici;
- dacă eşti în pastoral, se cere fişa de pastoral completată;
- carnet de stupină completat şi vizat de asociaţie;
- în unele cazuri, la unii nu au avut încredere şi au solicitat şi adeverinţă cu seriile plăcuţelor de la asociaţie.
AndreiAno

Mesajde Dragos2006 » 10 Aug 2012, 09:24

Pe langa documente trebuie sa mai ai si albine in stupi... vezi ca baietii s-a desteptat si ridica capace .
Dragos2006

Mesajde AndreiAno » 10 Aug 2012, 09:37

Dragos2006 scrie:Pe langa documente trebuie sa mai ai si albine in stupi... vezi ca baietii s-a desteptat si ridica capace .

Asta în primul rând. :D
La mine nu au ridicat capace, dar au monitorizat atent traficul pe urdinişuri. Dar au fost cazuri în care au verificat stupi. Sau iarna au ascultat cu urechea la stupi să audă bâzâit. :)
AndreiAno

Mesajde dani_stupar » 10 Aug 2012, 11:25

Multumesc pentru informatii! Stiam de placute si de panou, dar ma gandeam ca trebuie ceva registre pentru PFA, cu intrari iesiri, sau stiu eu ce minuni dinastea contabile ar putea sa ceara. Albina nu e multa tare, roiuri facute anu asta, deci fluxu la urdinisuri nu o sa fie prea mare, dar sper sa fie bine. Le dau o stimulare cand ajung baietii :lol:
dani_stupar

Mesajde AndreiAno » 10 Aug 2012, 12:22

Un moment, ce am zis e valabil pentru vizita iniţială, pentru cei care au depus cerere de finanţare în ultima sesiune, înainte de fi autorizat ca PFA. Aveţi contractul de finanţare semnat?
AndreiAno

Mesajde dani_stupar » 10 Aug 2012, 18:30

nu nu, la vizita initiala ma refeream si eu. Inca nu am semnat contractul de finantare. Am facut proiectu direct pe PFA
dani_stupar

Mesajde lucky5strike » 27 Aug 2012, 23:04

MIHAI BALS scrie: Vezi ca poti sa accesezi si 141 daca nu ai mers pe suma maxima la 112.
asa merg si eu acum cu 112+141+PNA.

lucky5strike scrie: Serios, nu merge 141 daca ai proiect pe maxim la 112? Unde se poate vedea asta?
Nu stiam.

MIHAI BALS scrie:daca ai suma maxima nu merge!
trebuie sa ai proiect 112 intre 6-8 ude si merge si 141.
Pax vobiscum!
lucky5strike

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA