Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PFA ...

Mesajde osho » 17 Dec 2011, 18:49

deci din cate am inteles nu trebuie platit
MUTUMIM PENTRU ARTICOL
osho

Mesajde antal_bee » 19 Dec 2011, 02:02

adytza scrie:
antal_bee scrie:Eu am intreprindere individuala si i-au miere de la un stupar care are toate actele inregula. Am luat o cantitate ceva mai mare si mi-a dat discount astfel incat sa pot sa vand cu pretul cu care vinde si el in piata. Din moment ce el are toate autorizatiile necesare pt a comercializa miere mai trebuie sa am si eu alte autorizatii? Autorizatia mea este pentru comercializare de produse preponderent nealimentare adica pot sa comercializez si alimente intr-o mica masura.
Am mai auzit ceva de genu ca nu s-ar putea vinde miere cum o vand eu pentru ca nu e procesata bla bla bla :?

Daca vinzi mierea ambalata si etichetata de stupar atunci cred ca e OK. Daca o iei varsata si o revinzi la borcan e alta poveste,seamana a procesare,imbuteliere,etc.

Multumesc pt raspuns! I-au mierea ambalata si etichetata asa ca sper ca e OK
Nu te osteni sa ajungi bogat; nu-ti pune iscusinta ta in aceasta. Pilde cap. 23 vrs.4
antal_bee

Mesajde proapis13 » 19 Dec 2011, 10:32

antal_bee scrie:Multumesc pt raspuns! I-au mierea ambalata si etichetata asa ca sper ca e OK

Mai asculta inca o data ce spune domnisoara consilier si daca nu te lamureste ea te lamuresc eu;
viewtopic.php?f=28&t=668&start=16
Orice activitate cu caracter comercial,alta decat cea inscrisa in cod caen 0149 atrage dupa sine
plata impozitului pe venit si .c.a.s.
Adica,daca tu cumperi miere si o revinzi se numeste comert si e tratat ca atare;adica impozitat
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde antal_bee » 19 Dec 2011, 12:03

Nu sunt apicultor, sunt comerciant si mi se pare normal sa platesc cei 16% pe profit, stiam asta. Merci oricum. ;)
Nu te osteni sa ajungi bogat; nu-ti pune iscusinta ta in aceasta. Pilde cap. 23 vrs.4
antal_bee

Mesajde jean » 19 Dec 2011, 19:10

adytza scrie:pt. jean: OUG 82/2010 nu mai este de actualitate

D-le Adytza,

Va rog sa urmariti ( INDAHO - LEGE IV ).
Cele doua ordonante sunt inca de actualitate si produc efecte.

Cu respect,

Jean Deculescu
jean

Mesajde adytza » 20 Dec 2011, 00:43

jean scrie:

D-le Adytza,

Cu respect,

Jean Deculescu

Cred ca ordonanta 82/2010 mai reglementeza doar veniturile de natura profesionala(drepturile de autor si conventiile civile), astfel plata CAS si CASS pentru noi ceilalti se face conf legilor pensiilor si sanatatii. Adica CASS(sanatate) probabil ca este precum in video de mai sus(eu nu sunt convins si ma repet ca cel mai bine este informatia direct de la sursa), insa de CAS(pensii) nu scapa NIMENI deoarece trebuiesc platite, de ex. anul acesta daca VENITUL BRUT(aici nu mai specifica ca este vorba numai de impozabil ca la sanatate) anual depaseste 8022ron, minimul de plata e pe undeva la 222ron/luna, insa si aici recomand informatia direct de la sursa.
Ultima oară modificat de adytza pe 20 Dec 2011, 00:49, modificat 1 dată în total.
adytza

Mesajde Dragos2006 » 20 Dec 2011, 00:45

antal_bee scrie:Nu sunt apicultor, sunt comerciant si mi se pare normal sa platesc cei 16% pe profit, stiam asta. Merci oricum. ;)

Cand vinzi un borcan de miere ce eliberezi : bon de casa sau chitanta ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde pab » 22 Dec 2011, 13:17

adytza scrie:
jean scrie:

D-le Adytza,

Cu respect,

Jean Deculescu

Cred ca ordonanta 82/2010 mai reglementeza doar veniturile de natura profesionala(drepturile de autor si conventiile civile), astfel plata CAS si CASS pentru noi ceilalti se face conf legilor pensiilor si sanatatii. Adica CASS(sanatate) probabil ca este precum in video de mai sus(eu nu sunt convins si ma repet ca cel mai bine este informatia direct de la sursa), insa de CAS(pensii) nu scapa NIMENI deoarece trebuiesc platite, de ex. anul acesta daca VENITUL BRUT(aici nu mai specifica ca este vorba numai de impozabil ca la sanatate) anual depaseste 8022ron, minimul de plata e pe undeva la 222ron/luna, insa si aici recomand informatia direct de la sursa.

Bun, deci cei care sunt angajati cu contract de munca norma intreaga pe perioada nedeterminata, nu platesc sanatatea.
Dar de ce sa mai platesc inca o data la Casa de Pensii? Ca imi plateste o data angajatorul.
Eu personal cred, pt cei care lucreaza ca angajati in alta parte, avand PFA pe 0149, nu trebuie sa plateasca nimic (nici asigurari de sanatate, nici pensii, nici somaj). Pentru ca apicultura pe 0149 este activitate neimpozabila, veniturile se obtin sporadic-nu continuu, iar acele dari la stat sunt platite pentru acea persoana de catre angajator.
trecut. prezent. viitor. toate sunt legate
pab

Mesajde proapis13 » 22 Dec 2011, 21:00

NU am platit NIMIC si nici nu o sa platesc cu actuala legislatie care este de partea noastra
Am colegi care au platit si de 3 ori pana acum inclusiv penalitatile
Decat cativa si-au cerut banii inapoi insa nu se returneaza;ti se scad de la impozit
Incercati si voi
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Dragos2006 » 22 Dec 2011, 21:20

Dragos2006 scrie:
antal_bee scrie:Nu sunt apicultor, sunt comerciant si mi se pare normal sa platesc cei 16% pe profit, stiam asta. Merci oricum. ;)

Cand vinzi un borcan de miere ce eliberezi : bon de casa sau chitanta ?
Dragos2006

Mesajde antal_bee » 23 Dec 2011, 23:11

Nu am intrat de vreo 2 zile si n-am vazut. Eliberez bon de casa.
antal_bee

Mesajde adytza » 24 Dec 2011, 16:23

pab scrie:
adytza scrie:
jean scrie:

D-le Adytza,

Cu respect,

Jean Deculescu

Bun, deci cei care sunt angajati cu contract de munca norma intreaga pe perioada nedeterminata, nu platesc sanatatea.
Dar de ce sa mai platesc inca o data la Casa de Pensii? Ca imi plateste o data angajatorul.
Eu personal cred, pt cei care lucreaza ca angajati in alta parte, avand PFA pe 0149, nu trebuie sa plateasca nimic (nici asigurari de sanatate, nici pensii, nici somaj). Pentru ca apicultura pe 0149 este activitate neimpozabila, veniturile se obtin sporadic-nu continuu, iar acele dari la stat sunt platite pentru acea persoana de catre angajator.

E tocmai invers: CAS(pensii) nu se plateste daca esti angajat cu contract munca perioada nedeterminata iar sanatatea se plateste de toata lumea(probabil mai putin 0149) si ca angajat si ca PFA
adytza

Mesajde Dragos2006 » 24 Dec 2011, 16:34

antal_bee scrie:Nu am intrat de vreo 2 zile si n-am vazut. Eliberez bon de casa.

Te rog , daca stii, poti sa-mi spui de cand a intrat in vigoare obligativiatea casei de marcat si la PFA ?
Va adresez aceasta intrebare deoarece sunt stupari cu PFA care au taiat chitante catre persoane fizice si acum sunt pasibili de amenda !
Dragos2006

Mesajde antal_bee » 24 Dec 2011, 18:19

V-as ajuta cu cea mai mare placere dar eu am Intreprindere individuala si nu stiu cum sta treaba la PFA. De fapt chiar am mentionat cand am formulat intrebarea cu nedumerirea mea ca am I. I. Cel de la care am luat mierea este PFA si mi-a dat factura si chitanta nu bon de casa.
antal_bee

Mesajde Dragos2006 » 24 Dec 2011, 18:46

PFA sau II au devenit tot un drac . Inainte era chestia ca la II aveai voie sa faci angajari dar acum si PFA-ul poate face angajari.
Smecheria e ca la alta persoana juridica sau II sau PFA ai voie sa vinzi cu factura indiferent ce esti . Dar daca vinzi la un simplu om esti obligat sa eliberezi bon de casa . Multi stupari cu II sau PFA au taiat chitante catre persoane particulare si acum sunt pasibili de amenda .
Dragos2006

Mesajde proapis13 » 24 Dec 2011, 18:57

Dragos2006 scrie:Multi stupari cu II sau PFA au taiat chitante catre persoane particulare si acum sunt pasibili de amenda .

Pe asta nu o stiam,contabila mea spune ca este legal :?
Poti detine casa nefiscalizata daca nu esti platitor de T.V.A.
Poti emite facura nefiscalizata sau fara tva
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA