deci din cate am inteles nu trebuie platit
MUTUMIM PENTRU ARTICOL
adytza scrie:antal_bee scrie:Eu am intreprindere individuala si i-au miere de la un stupar care are toate actele inregula. Am luat o cantitate ceva mai mare si mi-a dat discount astfel incat sa pot sa vand cu pretul cu care vinde si el in piata. Din moment ce el are toate autorizatiile necesare pt a comercializa miere mai trebuie sa am si eu alte autorizatii? Autorizatia mea este pentru comercializare de produse preponderent nealimentare adica pot sa comercializez si alimente intr-o mica masura.
Am mai auzit ceva de genu ca nu s-ar putea vinde miere cum o vand eu pentru ca nu e procesata bla bla bla
Daca vinzi mierea ambalata si etichetata de stupar atunci cred ca e OK. Daca o iei varsata si o revinzi la borcan e alta poveste,seamana a procesare,imbuteliere,etc.
antal_bee scrie:Multumesc pt raspuns! I-au mierea ambalata si etichetata asa ca sper ca e OK
adytza scrie:pt. jean: OUG 82/2010 nu mai este de actualitate
jean scrie:adytza scrie:pt. jean: OUG 82/2010 nu mai este de actualitate
D-le Adytza,
Va rog sa urmariti ( INDAHO - LEGE IV ).
Cele doua ordonante sunt inca de actualitate si produc efecte.
Cu respect,
Jean Deculescu
antal_bee scrie:Nu sunt apicultor, sunt comerciant si mi se pare normal sa platesc cei 16% pe profit, stiam asta. Merci oricum.
adytza scrie:jean scrie:adytza scrie:pt. jean: OUG 82/2010 nu mai este de actualitate
D-le Adytza,
Cu respect,
Jean Deculescu
Cred ca ordonanta 82/2010 mai reglementeza doar veniturile de natura profesionala(drepturile de autor si conventiile civile), astfel plata CAS si CASS pentru noi ceilalti se face conf legilor pensiilor si sanatatii. Adica CASS(sanatate) probabil ca este precum in video de mai sus(eu nu sunt convins si ma repet ca cel mai bine este informatia direct de la sursa), insa de CAS(pensii) nu scapa NIMENI deoarece trebuiesc platite, de ex. anul acesta daca VENITUL BRUT(aici nu mai specifica ca este vorba numai de impozabil ca la sanatate) anual depaseste 8022ron, minimul de plata e pe undeva la 222ron/luna, insa si aici recomand informatia direct de la sursa.
Dragos2006 scrie:antal_bee scrie:Nu sunt apicultor, sunt comerciant si mi se pare normal sa platesc cei 16% pe profit, stiam asta. Merci oricum.
Cand vinzi un borcan de miere ce eliberezi : bon de casa sau chitanta ?
pab scrie:adytza scrie:jean scrie:adytza scrie:pt. jean: OUG 82/2010 nu mai este de actualitate
D-le Adytza,
Cu respect,
Jean Deculescu
Cred ca ordonanta 82/2010 mai reglementeza doar veniturile de natura profesionala(drepturile de autor si conventiile civile), astfel plata CAS si CASS pentru noi ceilalti se face conf legilor pensiilor si sanatatii. Adica CASS(sanatate) probabil ca este precum in video de mai sus(eu nu sunt convins si ma repet ca cel mai bine este informatia direct de la sursa), insa de CAS(pensii) nu scapa NIMENI deoarece trebuiesc platite, de ex. anul acesta daca VENITUL BRUT(aici nu mai specifica ca este vorba numai de impozabil ca la sanatate) anual depaseste 8022ron, minimul de plata e pe undeva la 222ron/luna, insa si aici recomand informatia direct de la sursa.
Bun, deci cei care sunt angajati cu contract de munca norma intreaga pe perioada nedeterminata, nu platesc sanatatea.
Dar de ce sa mai platesc inca o data la Casa de Pensii? Ca imi plateste o data angajatorul.
Eu personal cred, pt cei care lucreaza ca angajati in alta parte, avand PFA pe 0149, nu trebuie sa plateasca nimic (nici asigurari de sanatate, nici pensii, nici somaj). Pentru ca apicultura pe 0149 este activitate neimpozabila, veniturile se obtin sporadic-nu continuu, iar acele dari la stat sunt platite pentru acea persoana de catre angajator.
antal_bee scrie:Nu am intrat de vreo 2 zile si n-am vazut. Eliberez bon de casa.
Dragos2006 scrie:Multi stupari cu II sau PFA au taiat chitante catre persoane particulare si acum sunt pasibili de amenda .
Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori