Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ajutorul de minimis

Mesajde Neafiliatul » 08 Oct 2019, 01:47

Sunt de acord cu majoritatea postărilor dvs.,ele dovedesc o profundă cunoaștere a realităților din sectorul apicol și puterea de a spune lucrurilor pe nume.Cine să audă? Suntem atât de dezbinați,de egoiști,încât am devenit
foarte ușor de manipulat.Voci ca a dvs.,a lui kiloz,Balian,Cristi Vidican,Viorel55,peterneamț și alții,se dovedesc a fi puține în lupta cu interesele unora.
kovacslg scrie:
O legislatie complicata in jurul.stupilor, stufoasa si ineficienta, care are ca efect neconformarea generalizata.

Așa este.Noi ne-am dorit-o,prin reprezentanții noștri,autointitulați.
kovacslg scrie:Mediul asociativ poate solicita simplificarea acesteia, in beneficiul apicultorilor.

.

Daca, stupii s ar declara o data pe an si intr un singur loc, 90.% din apicultori ar avea stupii declarati si ar putea beneficia de minimis, insa ma tem ca acum e exact invers.

Mediul asociativ a dus la complicarea vieții apicultorilor.Pentru a obține anumite avantaje,mai mult personale decât de grup,au acceptat toate aberațiile.
Din 2020 ,registrul agricol electronic este obligatoriu,dar este mai ușor să ceară adeverințe(le plătești,își fac de lucru cusându-le la dosar...)
kovacslg scrie:In atentia celor care negociaza la nivel inalt...

Bugetul alocat acestei masuri va fi in proportie mare pierduta.
Neutilizata, din cauza ca a fost calculat la un numar maxim de familii, si pentru ipoteza in care toti apicultorii vor solicita sprijinul.
Ori multi nu sunt eligibili, si multi nici nu vor sa depuna din motive diverse.

Daca cele afirmate mai sus sunt realitati, ar trebui gasite solutii ca suma alocata sa nu se piarda.
Simplificarea conditiilor de eligibilitate, astfel incat cat mai multi apicultori sa poate participa. Posibilitatea ca suma alocata sa se poate distribui, integral catre beneficiarii eligibili.

Acest lucru s-a știut de la început.Era suficientă înscrierea la reg.agricol,dar au legat-o mai mult de partea economică.Se vor lăuda noi am vrut să vă dăm dar voi nu ați fost în stare să luați.Nu sunt de acord cu
redistribuirea,s-ar ajunge ca și în alte situații când fondurile sunt calculate la 1.800.000 familii de albine și beneficiază de ele 1.000.
Urmează modificarea L.A.,cu amenzi substanțiale.
Neafiliatul

Mesajde mausica » 09 Oct 2019, 01:03

kovacslg scrie:
mausica scrie:
kovacslg scrie:Te duci la finante sa depui declaratia unica.

Nu mai te duci de anu trecut chiar. E totul online :lol:
Deci un drum mai putin

E online.
Cum e ipa online la apia, unde si azi, dupa 7 ani de experimentari, 90 % din fermieri merg acolo personal si un consilier completeaza formularele in numele lor.
Online!!!! Doar in statistici.
La finante e ceva similar, sunt cativa consilieri care completeaza pentru contribuabili declaratiile online.
Acolo la finante pe calculatorul anaf ului.

Cati apicultori au completat declaratia unica online?
Din 30-40 mii, cred maxim 1000.
Dar cred ca exagerez.

Eu am incercat sa abordez problema din perspectiva situatiei generale. Sigur eu completez on line, insa poti gresi acolo. ( Am chirii, terenuri, pfa, albine, nu intru in detalii cate probleme s au ivit in anii trecuti, terenuri cumparate pe pfa, amortizari, culturi care nu sunt in tabel etc)
Am intrebat de zece ori inainte sa l trimit...

Respecte

Eu unu doar online depun de 2 ani !!!
La mine e simplu, nu am atatea ,,averi,, sa ma incurc
Te salut
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde lucky5strike » 10 Oct 2019, 21:32

jonny_it scrie:
Closcutz scrie:Jonny n-am buton de like ca imediat ti-as da unul pt comentariu! Ce atata fericire ca pleaca ai nostri, vin ai nostri nu imi dau seama! Va aduceti aminte de stimabilul Achim Irimescu care si-a batut joc de noi mintindu-ne la greu ca ne acorda ajutor de minimis si nu ne-a dat absolut nimic!

Multumesc :)
Legat de minimis, a primit cineva banii pana acum sau dupa ce se termina perioada de depunere a dosarelor se dau banii? Sa stiu, ma urc in masina sa depun si eu actele sau imi vad de treaba. :)

Legat de minimis, la Dolj a ramas ca se depun dosare toata luna. Dupa aceea, se stabileste ce si cum.

Acum, ca a cazut guvernul... ma rog sa ramana optica in ce priveste minimisul.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde mausica » 11 Oct 2019, 09:50

Jonny..pana la sf lunii se depun dosare. Abia dupa se va vedea ce si cum. Teoretic anu asta ar trebuii sa intre banii. Practic........vedem
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde kovacslg » 12 Oct 2019, 11:54

Neafiliatul scrie:Sunt de acord cu majoritatea postărilor dvs.,ele dovedesc o profundă cunoaștere a realităților din sectorul apicol și puterea de a spune lucrurilor pe nume.Cine să audă? Suntem atât de dezbinați,de egoiști,încât am devenit
foarte ușor de manipulat.Voci ca a dvs.,a lui kiloz,Balian,Cristi Vidican,Viorel55,peterneamț și alții,se dovedesc a fi puține în lupta cu interesele unora.
kovacslg scrie:
O legislatie complicata in jurul.stupilor, stufoasa si ineficienta, care are ca efect neconformarea generalizata.

Așa este.Noi ne-am dorit-o,prin reprezentanții noștri,autointitulați.
kovacslg scrie:Mediul asociativ poate solicita simplificarea acesteia, in beneficiul apicultorilor.

.

Daca, stupii s ar declara o data pe an si intr un singur loc, 90.% din apicultori ar avea stupii declarati si ar putea beneficia de minimis, insa ma tem ca acum e exact invers.

Mediul asociativ a dus la complicarea vieții apicultorilor.Pentru a obține anumite avantaje,mai mult personale decât de grup,au acceptat toate aberațiile.
Din 2020 ,registrul agricol electronic este obligatoriu,dar este mai ușor să ceară adeverințe(le plătești,își fac de lucru cusându-le la dosar...)
kovacslg scrie:In atentia celor care negociaza la nivel inalt...

Bugetul alocat acestei masuri va fi in proportie mare pierduta.
Neutilizata, din cauza ca a fost calculat la un numar maxim de familii, si pentru ipoteza in care toti apicultorii vor solicita sprijinul.
Ori multi nu sunt eligibili, si multi nici nu vor sa depuna din motive diverse.

Daca cele afirmate mai sus sunt realitati, ar trebui gasite solutii ca suma alocata sa nu se piarda.
Simplificarea conditiilor de eligibilitate, astfel incat cat mai multi apicultori sa poate participa. Posibilitatea ca suma alocata sa se poate distribui, integral catre beneficiarii eligibili.

Acest lucru s-a știut de la început.Era suficientă înscrierea la reg.agricol,dar au legat-o mai mult de partea economică.Se vor lăuda noi am vrut să vă dăm dar voi nu ați fost în stare să luați.Nu sunt de acord cu
redistribuirea,s-ar ajunge ca și în alte situații când fondurile sunt calculate la 1.800.000 familii de albine și beneficiază de ele 1.000.
Urmează modificarea L.A.,cu amenzi substanțiale.

Atunci sa nu fie redistribuite.
Dar atunci sa ceara simplificarea eligibilitatii.

Multi nu doresc fonduri, pna, nu vand in piete nu au atestat de producator etc, pentru ei inscrierea albinelor in registrul agricol ar trebui sa fie suficient ca si conditie.

Altfel o parte insemnata din banii alocati se vor pierde.

As fi curios cand se da minimis la sfecla, cartof se cere sa ai atestat?
kovacslg

Mesajde kiloz » 13 Oct 2019, 07:37

:idea: Aberatii propus si introdus gen Botănoiu cu Fetea et co.
Ca la toate, de ce sa nu punem piedici,de ce.sa nu complicam lucrurile. Unde a fost si este acum Dobrescu? Ulterior poate apare si el sa mai adune niste aprecieri asa sa vezi cine-s eu!
Si oare de ce raspunde la intrebari in numele firmei personale.

Euro Honing Bee-Vital.
Gheorghe Gheorghe Condițiile de accesare pentru acest ajutor sunt unice pentru toată lumea și relativ ușor de îndeplinit. Citiți aici HG ul ca să vă convingeți: https://dajsj.ro/wp-content/uploads/doc ... ultura.pdf. Eu zic întâi să încercați să solicitați acești bani și numai dacă îndepliniți condițiile dar nu îi primiți să vă plângeți.
Si dovada cât îi de informat.
Romapis
Practic toată lumea care deținea albine înregistrate la ANZ în primăvară și care merge să depună cererea. Procedura pare destul de simplă, se desfășoară prin DAJ-uri și se pare că singurele acte pe care trebuie să le duceți vor fi înregistrarea/autorizarea de la DSV si dovada contului de la bancă în care se vor vira banii. Verificarea efectivului de albine la ANZ se va face de către ei, nu trebuie dusă nicio dovadă.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde Balian » 13 Oct 2019, 08:00

kiloz scrie::idea: Aberatii propus si introdus gen Botănoiu cu Fetea et co.
Ca la toate, de ce sa nu punem piedici,de ce.sa nu complicam lucrurile. Unde a fost si este acum Dobrescu? Ulterior poate apare si el sa mai adune niste aprecieri asa sa vezi cine-s eu!
Si oare de ce raspunde la intrebari in numele firmei personale.

Euro Honing Bee-Vital.
Gheorghe Gheorghe Condițiile de accesare pentru acest ajutor sunt unice pentru toată lumea și relativ ușor de îndeplinit. Citiți aici HG ul ca să vă convingeți: https://dajsj.ro/wp-content/uploads/doc ... ultura.pdf. Eu zic întâi să încercați să solicitați acești bani și numai dacă îndepliniți condițiile dar nu îi primiți să vă plângeți.
Si dovada cât îi de informat.
Romapis
Practic toată lumea care deținea albine înregistrate la ANZ în primăvară și care merge să depună cererea. Procedura pare destul de simplă, se desfășoară prin DAJ-uri și se pare că singurele acte pe care trebuie să le duceți vor fi înregistrarea/autorizarea de la DSV si dovada contului de la bancă în care se vor vira banii. Verificarea efectivului de albine la ANZ se va face de către ei, nu trebuie dusă nicio dovadă.

Mai e nevoie și de Atestatul de producător. Vizat pe anul curent!
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde viorel55 » 16 Oct 2019, 17:06

De la Dobrescu citire:
"Romapis
Practic toată lumea care deținea albine înregistrate la ANZ în primăvară și care merge să depună cererea. Procedura pare destul de simplă, se desfășoară prin DAJ-uri și se pare că singurele acte pe care trebuie să le duceți vor fi înregistrarea/autorizarea de la DSV si dovada contului de la bancă în care se vor vira banii. Verificarea efectivului de albine la ANZ se va face de către ei, nu trebuie dusă nicio dovadă".

NU toata lumea care detine albine,ci NUMAI CEI AUTORIZATI ca:
-producatori conf. Legii 145/2014
-firma inregistrata la ORC (PFA,II,IF, SRL,SA,SNC) cu profil apicultura.
Numarul familiilor de albine la 31-03-2019,cum prevede legea, este cel raportat la ANZ la 31 DEC 2018,NU IN PRIMAVARA....(cum gresit spune Dobrescu)
Atentie, Dobrescu # Romapis si ar trebui sa vorbeasca in nume personal,ca sa inteleaga toata lumea cine este.
viorel55

Mesajde Donbazil » 17 Oct 2019, 23:23

Salut!

Depus! Destul de simplu....Mai mult a durat gasirea unui loc de parcare in centrul Timișorii... :lol: :lol: :lol: :lol:
Si dacă tot am fost "la oraș" - am trecut și pe la OJZ si am lasat declarația cf. Ordinului 251....
Donbazil

Mesajde cristi_vidican » 25 Oct 2019, 08:06

Neafiliatul scrie:Urmează apicultura :?:

La următoarele alegeri. Poate la anu :lol:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Balian » 25 Oct 2019, 10:42

''E vorba de eficientizare. Ai vândut, ești finanțat. Finanțăm agricultorii care știu să vândă. Ideea de bază este să le livrezi (tomatele n.r.) undeva.
Criteriul de performanță este să livrezi undeva. Le dau bani doar ca să producă fără să le comercializeze?! A spus senatorul liberal.''

Ar fi un pas spre normalitate.

De acum încolo să vezi facturări fictive. :lol:
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde jonny_it » 14 Noi 2019, 13:02

Balian scrie:De acum încolo să vezi facturări fictive. :lol:

Facturezi si fictiv daca iti permiti sa platesti TVA si tot catre stat. :lol:
jonny_it

Mesajde MUSTA » 14 Noi 2019, 13:11

310.556 pentru minimis fata de 439.547 pentru pna 2019 :idea:
MUSTA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA