Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesajde adytza » 29 Ian 2013, 02:02

Sunt bune iesirile in strada insa trebuie sa fim atenti ce solicitam. Cum pentru neimpozitare nu prea mai gasim sustinere eu revin cu ideea sustinerii POLENIZARII care prin stabilirea unor valori foarte mari ale normei venit este pusa in pericol deoarece franeaza dezvoltarea sau chiar micsoreaza numarul de ferme mijlocii si mari si implicit micsoreaza drastic numarul de famiilii de albine cu implicatii grave in viitorul alimentatiei cetatenilor UE. Insa cel mai bine o spune Parlamentul Euopean si pe asta trebuie sa marjam si noi ca sa avem sorti de izbanda: http://www.ziarulfaclia.ro/pe-face-apel ... albinelor/
PS. Din postarile unor colegi am inteles ca norma de venit in Franta este undeva pe la 10 euro/familie in conditiile in care mierea se vinde acolo cu cel putin 10euro/kg in timp ce la noi primul prag este de vreo 18 euro/familie iar un kg de miere este aproape 2 euro(la achizitor). Si acesta ar fi un argument in sustinerea micsorarii drastice a normei de venit.
adytza

Mesajde cantemir » 29 Ian 2013, 02:13

laur1 scrie:O greva fiscala costa si ea! E o forma de protest, in felul ei!// si evaziunea tot greva fiscala se numeste dar mai devreme sau mai tarziu platesti.

Nici pomeneala!
Evaziunea e altceva.
Greva fiscala inseamna sa iti recunosti datoriile, dar sa refuzi a le plati!
Iti iei pe proprie raspundere actiunile tale!
Ai ... necesarul, sau doar vorbim?
cantemir

Mesajde laur1 » 29 Ian 2013, 02:15

asta ne deosebeste pa noi de restul lumii!! daca ala da 10 noi de ce nu am da 18??? :( dar suntem cetateni europeni si prosti in draci(limbajului ii cer scuze)
Daca voi nu ma vreti,eu va vreu!
laur1

Mesajde adytza » 29 Ian 2013, 02:21

Sunt curios cati dintre beneficiarii mas 141 si mai ales 112 (acestia deja trec de al doilea prag) realizeaza de nenorocirea cazuta asupra noastra si mai ales asupra lor. Pe topicul despre mas 141 nu se discuta cine stie ce iar pe cel privind 112 vad ca este apatie totala de cateva zile. Nici un indemn , nimic. Stiti cand cred eu ca vom lua foc cu adevarat: Prima etapa va fi in preajma lui 25 mai 2013 cand este termenul declararii in scris la fisc inclusiv a sumelor ce le avem de plata ca impozit pe venit si CASS iar a doua etapa si cea mai dureroasa cand vom primi acasa in plic intristarea adica decizia de plata cu termene clare de plata. Insa atunci va fi prea tarziu pentru vociferari. Va trebui sa taci si sa bagi mana in buzunar. Nu ai, vinzi ceva din casa,vezi tu. Eu oricum nu va sfatui sa vindeti familiile de albine. Nu vinzi ceva care produce ci mai bine scapi de ceva care consuma bani inutil.
adytza

Mesajde cantemir » 29 Ian 2013, 02:47

adytza scrie:... Va trebui sa taci si sa bagi mana in buzunar. Nu ai, vinzi ceva din casa,vezi tu. .

Daca se ofera factura si chitanta, da!
Altfel e evaziune...
.....................
Doresc cunostinta cu Comisar al Garzii Financiare... Sa-i trag un cap in gura!

Era sa uit: asta-i pozitia mea fata de impozitare!
cantemir

Mesajde laur1 » 29 Ian 2013, 03:01

adi nu fi suparat pe mesager!! nu eu am facut legea asta :( eu am 20 de stupi.imi cresc sanatoase bine mersi.multumesc la fel! parerea mea este ca tot din prostie se fac si impozitele astea.acum hai sa fim seriosi.2009 An de criza globala. litoralul romanesc plin ochi.litoralul bulgaresc plin ochi de romani.
laur1

Mesajde laur1 » 29 Ian 2013, 03:24

problema este ca sunt pre multi platitori de taxe si prea putini evazionisti la noi.incepand cu presedintele tarii care ca si in experimentul Philadelphia facut o flota sa dispara.dar ca si un bun roman a fost ales.pe baza vorbelor unor apicultor s-au facut taxele astea.
laur1

Mesajde filip » 29 Ian 2013, 11:15

filip

Mesajde so-ri-pan » 29 Ian 2013, 12:09

Baieti aveti grije mare cei cu PFA si i.i. M-a sunat contabila si mi-a zis ca TREBUIE DEPUS BILANTUL si DECLARATIA pana la 31 IANUARIIIIEEEEEE!!!!!!!!!!!!

Daca este vreunul CONTABIL sa ne explice si noua PROCEDURA.
so-ri-pan

Mesajde BUNKA » 29 Ian 2013, 12:23

Eu ma gandesc ca fiind atat de multe asociatii, normal ar fi ca fiecare asociatie sa tina o sedinta in cadrul careia toata lumea sa discute problema asta, si sa hotarasca pozitia asociatiei vis-a vis de problema asta, apoi FAAR ar trebui sa fixeze o data la care sa se intruneasca toate asociatiile si sa aduca la cunostinta FAAR problemele semnalate de apicultori..FAAR mai departe sa duca vocea apicultorilor in fata factorilor decizionali...nu inteleg de ce pana la ora asta Asociatiile nu au o pozitie si de ce FAAR nu se implica...la urma urmei exista o structura organizatorica de care ar trebui sa ne folosim.
BUNKA

Mesajde filip » 29 Ian 2013, 12:29

so-ri-pan scrie:Baieti aveti grije mare cei cu PFA si i.i. M-a sunat contabila si mi-a zis ca TREBUIE DEPUS BILANTUL si DECLARATIA pana la 31 IANUARIIIIEEEEEE!!!!!!!!!!!!

Nu ai depus bilantul si declaratia ,au grija baietii
filip

Mesajde geangu » 29 Ian 2013, 14:11

so-ri-pan scrie:Baieti aveti grije mare cei cu PFA si i.i. M-a sunat contabila si mi-a zis ca TREBUIE DEPUS BILANTUL si DECLARATIA pana la 31 IANUARIIIIEEEEEE!!!!!!!!!!!!

la pfa nu se debune bilant iar declaratiile 200 si 220 se depun pana la 25 mai .
geangu

Mesajde adytza » 29 Ian 2013, 14:18

geangu scrie:

la pfa nu se debune bilant iar declaratiile 200 si 220 se depun pana la 25 mai .

Este corect ce spune @geangu
Insa pana pe 31 ian trebuie depusa de persoanele fizice declaratia 600 pentru contributia la CAS(pensii) .Doar de cei care se incadreaza in lege ca platitori de CAS.
adytza

Mesajde nicus » 29 Ian 2013, 16:00

Toti am mers la scoala (desi sunt multi care au invatat doar sa citeasca) asta nu inseamna ca toti am deschis o culegere sau am fost la olimpiada.
Acum, daca examenele ar cuprinde doar subiecte de olimpiada tu ce crezi ca s ar intampla cu MULTIMEA? Ce concurs/concurenta ar fi pe postul de maturator???

Legea se refera la MULTIME, la POPOR, la CAPETELE DE LOCUITORI pei daca aceasta nu poate produce decat 10 kg pe familie, ce intrebari sa ne mai punem?? (poate cu ce cheltuieli si ce riscuri..)
Acum tu ca guvern cand vezi o asemenea MULTIME (ascultatoare)...nu ai decat sa cheltui banii in campanii electorale si sa ceri de la ceeasi MULTIME...(atat de ascultatoare)
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde XXL » 29 Ian 2013, 18:38

adytza scrie:
Insa pana pe 31 ian trebuie depusa de persoanele fizice declaratia 600 pentru contributia la CAS(pensii) .Doar de cei care se incadreaza in lege ca platitori de CAS.

adica cei ce nu sunt salariati sau pensionari
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Mesajde so-ri-pan » 29 Ian 2013, 19:26

XXL scrie:
adytza scrie:

adica cei ce nu sunt salariati sau pensionari

Merci baieti, sunt lamurit acuma. Din discutia telefonica nu intelesesem despre ce declaratie este vorba, de aceea v-am cerut ajutorul.
,
so-ri-pan

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA