Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apicultorii afectati de calamitati,despagubiti!

Mesajde CristianBee » 27 Oct 2016, 20:52

Si care era problema daca s-ar fi decontat doar siropul ? . Eu am luat F40 cu 2,5 lei/kg . Zaharul in toamna a stat pe la 3 lei/kg . Deci un sirop 2/1 ar fi iesit mai scump decat siropul de zahar sau F40 .

Ca nu sa dat sa fim seriosi . Nu cu 15 lei se intretine un stup ! .

Asa ca ajungem la...bootstraping ajutandu-ne singuri ! .
CristianBee

Mesajde filip » 27 Oct 2016, 21:03

In Romania se ajunsese pe la 2 milioane de stupi doar cei cu tablite.Date statistice de la ANRZ
Deci 20 Kg miere pe fam ori 2 milioane de stupi.............
Fondurile UE au crescut numarul stupilor virtuali..........
filip

Mesajde MIHAI BALS » 27 Oct 2016, 21:24

CristianBee scrie:Si care era problema daca s-ar fi decontat doar siropul ? . Eu am luat F40 cu 2,5 lei/kg . Zaharul in toamna a stat pe la 3 lei/kg . Deci un sirop 2/1 ar fi iesit mai scump decat siropul de zahar sau F40 .

tu gandesti cand vorbesti?
cata substanta uscata are f40?
MIHAI BALS

Mesajde MIHAI BALS » 27 Oct 2016, 21:25

Bambucha scrie:
lucky5strike scrie:
Pentru noi, apicultorii, Daniel Constantin a fost un adevarat ministru.

Irimescu e deocamdata, departe.

1. Se pare ca ai uitat cand s-a impozitat apicultura? Forfetarul ala face mult mai rau decat o pomana simbolica.

2. Pe de alta parte nici Irimescu nu e departe de Constantin din moment ce s-a lasat "sfatuit" ca in 2016 s-au produs 20 kg/familie. Asta ar fi insemnat ca s-ar fi produs 1,47 milioane familii x 20 = circa 30.000 tone in Romania la nivelul acestui an :shock: Macar de s-ar fi obosit sa compare niste hartii...

3. Cea mai mare parte din vina insa o au reprezentantii breslei. Punct!

cu Punct-ul 3 sunt de acord.
MIHAI BALS

Mesajde MIHAI BALS » 27 Oct 2016, 21:29

filip scrie:In Romania se ajunsese pe la 2 milioane de stupi doar cei cu tablite.Date statistice de la ANRZ
Deci 20 Kg miere pe fam ori 2 milioane de stupi.............
Fondurile UE au crescut numarul stupilor virtuali..........

bati campii,esti un om instabil.
ai anumite afinitati care nu(cel putin pe mine) ma intereseaza.
esti membru de partid?
(vezi sa nu minti)

(eu nu sunt membru de partid)
MIHAI BALS

Mesajde filip » 27 Oct 2016, 21:38

Nu am fost si nu sunt membru de partid,nici inainte de 89 si nici dupa.
filip

Mesajde MIHAI BALS » 27 Oct 2016, 21:44

filip scrie:Nu am fost si nu sunt membru de partid,nici inainte de 89 si nici dupa.

bine,te cred!
da...cu cine votezi?
MIHAI BALS

Mesajde filip » 27 Oct 2016, 21:48

Sa trimita cineva calculul asta si la ministerul agriculturii.
Si sa trimita si ei calculul in urma caruia a rezultat 20kg miere marfa.
http://ro.beekeeping.wikia.com/wiki/Num ... _de_albine
filip

Mesajde filip » 27 Oct 2016, 21:50

MIHAI BALS scrie:
filip scrie:Nu am fost si nu sunt membru de partid,nici inainte de 89 si nici dupa.

bine,te cred!
da...cu cine votezi?

O sa votez USR,ce a fost am vazut........
filip

Mesajde ilalexandru » 27 Oct 2016, 22:00

filip scrie:Decizia de a nu se da Ajutor de Minimis apicultorilor o consider corecta.
Cei care ierneaza pe miere ori au grija sa nu stoarca la blana erau discriminati.
De ce sa dai Ajuror de Minimis doar celor care baga siropuri in stupi si celor care lasa miere nu?
Cei care nu baga siropuri au mai putina miere marfa .

Domul Filip aici gresiti amarnic! Eu iernez 100% pe miere....oricand puteti veni si sa va convingeti! Dar acest ajutor imi prindea foarte bine....cu banii primiti imi cumparam zaharul pentru la primavara....nu dau mai mult de 3 kg pe familie....si astfel reuseam sa-mi cumpar 700 kg! Asa....ori nu mai stimulez deloc familiile...si Dumnezeu cu mila....ori trebuie sa fac rost de bani si sa cumpar zahar! Oricum nu primeam decat banii pentru 300 kg zahar....daca decontau facturi pana la sfarsitul lui septembrie! Dar, sincer vorbind....de ce oare apicultura e cea mai dezavantajata ramura a agriculturii? Stau si ma gandesc.....produce mai mult o vaca sau un stup???clar...ca timp de lucru...vaca cere mai mult! Dar riscul e mai mic de a pierde investitia....familia de albine azi e....peste o luna nu mai e! Chiar asa am ajuns incat sa nu meritam nimic???? nu facem nimic pentru tara asta? stau si ma gandesc....se mai merita sa mai tin albine???? oricat de mare o fi pasiunea asta....dar eu nu am sarbatori....de multe ori nu stiu ca e Pastele(anul acesta a doua zi de Paste scoteam miere de rapita)... nu pot pleca vara in concediu, nici macar in august....nu-mi permit sa-mi cumpar o masina de 10 mii euro....pe cand altii din agricultura asta romaneasca....se lauda ca-si cumpara apartament in Bucuresti de pe urma subventiilor! Stiti ce zic fermierii? cu productia obtinuta isi platesc toate darile....toti angajatii...utilaje...si raman cu subventia! Care nu e mica....150-180 euro la hectar....ai macar 100 ha, ti-ai luat masina de 10 mii euro...
ilalexandru

Mesajde Closcutz » 27 Oct 2016, 22:05

Dle Filip se intelege atunci de ce faceti lobby tehnocratilor resapati...USR e destinatia lor predilecta!
Concluzia dvs. :"Nu se mai da ajutorul de minimis pt ca nu e necesar, nu aveam nevoie de el si chiar dauneaza apicultorilor! Ce atatia "balsi" de stupi, ia sa mai taie tatuca Ciolos din ei!
Closcutz

Mesajde filip » 27 Oct 2016, 22:10

Ajutorul acesta de Minimis a fost o smecherie sustinuta de cei care vand siropuri.
Daca nu a iesit asa cum s-a dorit au abandonat sustinerea.
Sunt pentru proiecte care ajuta apicultorii ,nu intermediarii.
Apicultorii merita sa fie respectati ,nu sa umble cu caciula in mana dand impresia ca cersesc.
SUBVENTIA si BANII in cont sunt solutia,
De ce oare nu se doreste :?:
Apropos facturile trebuia sa fie in intervalul 1 Mai-31 August. Cand nimic nu era cert in privinta Ajutorului de Minimis.
Nu pana la jumatatea lunii sep cand se termina complectarile.
filip

Mesajde ilalexandru » 27 Oct 2016, 22:18

Eu as fi propus sa deconteze 15 lei pentru cei care au facut hraniri cu....zahar! NU mai e nici zaharul ce a fost candva.....dar totusi e mai bun decat toate siropurile din comert! Si acum stand si facand niste calcule....cu 15 lei se puteau achizitiona maxim 5 kg zahar pe familie! Ceea ce inseamna in jur de 3,5 kg miere pe o familie de albine! In conditiile anului 2016....pentru mine insemna stimularile din primavara si din august! sau putea sa vina si sa acorde direct 15 lei pentru fiecare apicultor care indeplinea o singura conditie.....sa aiba stupii inregistrati la primarie. Iar apoi....controale ale Anaf-ului.....intr-o saptamana, astia controlau toti apicultorii....direct la poarta omului....hai sa numaram stupii....nu-i ai pe toti....Amenda...si nu 100 lei....ci 50000 lei....100000 lei! Astfel incat sa nu mai aiba nimeni curajul sa declare stupi fictivi! Sunt primarii la care nu-ti inregistreaza stupii pana cand tehnicianul agronom nu vine si verifica pe teren....daca te-a prins ca ai declarati 200 familii si tu ai 50....atunci acel tehnician agronom de la primarie sa faca puscarie! Si sa vedeti apoi cum o sa-si faca toti datoria!
ilalexandru

Mesajde Closcutz » 27 Oct 2016, 22:22

Si eu mi-as dori ca de maine sa fim platiti pt polenizare ca in USA, dar traim in Romania unde nici macar un amarat de ajutor de minimis n-au fost in stare sa dea incompetentii lui Ciolos, dapai sa dea subventie pt familia de albine! Sa fim rezonabili si sa ramanem cu picioarele pe pamant!
Closcutz

Mesajde filip » 27 Oct 2016, 22:46

Closcutz scrie:Dle Filip se intelege atunci de ce faceti lobby tehnocratilor resapati...USR e destinatia lor predilecta!
Concluzia dvs. :"Nu se mai da ajutorul de minimis pt ca nu e necesar, nu aveam nevoie de el si chiar dauneaza apicultorilor! Ce atatia "balsi" de stupi, ia sa mai taie tatuca Ciolos din ei!

ALDE il are pe Chitoiu ministrul impozitului in apicultura.
PSD il are pe Ponta ,premier la acea vreme.
Deci nu servesc asa ceva in alegerile acestea. :D
filip

Mesajde CristianBee » 27 Oct 2016, 22:50

MIHAI BALS scrie:
CristianBee scrie:Si care era problema daca s-ar fi decontat doar siropul ? . Eu am luat F40 cu 2,5 lei/kg . Zaharul in toamna a stat pe la 3 lei/kg . Deci un sirop 2/1 ar fi iesit mai scump decat siropul de zahar sau F40 .

tu gandesti cand vorbesti?
cata substanta uscata are f40?

Vad ca moderatorii ....dorm . Nu se poate sa vina un membru si sa ii faca pe toti in toate felurile poluand topicul .

SU F40 78% = 780 g/ kg => 3 kg x 2.5 lei = 7.5 lei pentru 2340 g SU . 7.5 lei : 2.34 kg SU = 3.20 lei /kg SU

Siropul 2/1 din zahar facut acasa contine :

1 L apa = 1 kg
2 kg zahar

T = 3 kg din care SU = 66,3(3)% = 2,01 kg SU
Cost = 6 lei : 2.01 kg SU = 2.98 lei/kg SU

Nota * : SU - substanta uscata

Concluzia mea .

F40 - 3.20 lei/kg SU ( aprox 78 % concentratie SU/kg solutie ) . Pe asta il administrezi si atat .
Sirop 2/1 - 2.98 lei/kg SU ( aprox 67% concentratie SU/kg solutie ) . Daca mai adaugam forta de munca pentru fiert + lemne/gaz + utilaje/unelte cu cat mai crestem.

Cristian .
CristianBee

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA