Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: LEGEA APICULTURII - PROIECT

Mesajde eugen. » 30 Dec 2012, 13:15

Dragos2006 scrie:Da .
Dar in momentul in care copilul preia exploatatia apicola , parintele este sters cu acea exploatatie din registrul agricol si de la DSV . Asa ca tot atatia stupi raman . Acum ai inteles ? de aia se numeste " INSTALAREA TINERILOR FERMIERI ".

Si asa a mai aparut un apicultor ( pinguin , ca de fapt tot parintele tine stupina chiar daca in acte nu mai este el ) si asa s a inmultit numarul apicultorilor...... :!:
eugen.

Mesajde valter » 30 Dec 2012, 13:27

cucubau scrie:Iata o dezbatere mai amanutita a subiectului in data de 28/11/2012 in Ziua news. Vezi http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-inves ... tori-86716

Sa le fie clar tuturor(celor de la MADR si Federatiilor zonale) ca fara ACA nu se v-a dezbate nici un punct dintr-o lege care prevede activitatea apicultorilor.
Ori in atare conditii( toti ministrii de la Flutur incoace doresc consens si dezbateri minimale) se pot ''trece sub radical'' animozitatile si interesele de grup pentru a redacta o noua lege care sa-i cuprinda pe toti apicultorii...nicidecum pe oportunisti si profitorii de mai ieri.

Intai sa creiam conditiile de a ne intelege interesul comun si ulterior ( pe normele de aplicare ) sa se bata ''influientii''.Ingrijorataor este ca la normele de baza i-si dau cu parerea oameni care nu au in comun cu apicultura decat ''loveaua naclaita de comisioane si noroi''.
valter

Mesajde Dragos2006 » 30 Dec 2012, 13:43

eugen. scrie: Si asa a mai aparut un apicultor ( pinguin , ca de fapt tot parintele tine stupina chiar daca in acte nu mai este el ) si asa s a inmultit numarul apicultorilor...... :!:

Si care este problema ta ? ori capra vecinului e mai frumoasa ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde eugen. » 30 Dec 2012, 13:50

Eu nu am nici o problema ..... parca tu aveai . Te plangeai intr o postare ca a crescut numarul apicultorilor si eu ti am dat un exemplu cum a crescut ! :lol:
eugen.

Mesajde eugen. » 30 Dec 2012, 14:03

In alta ordine de idei eu vad asa lucrurile : asociatiile sunt deacord cu ministerul in elaborarea unei legi a apiculturii pentru ca au interesul sa sparga monopolul ACA in privinta fermelor de elita (madr prin ministrul lui voiculescu are interese ca aca, icda ul si combinatul apicol sa falimenteze ) si ministerul la propunerea asociatiilor va aproba inregimentarea apicultorilor ( de la asociatii vine mosu... ) .curat - murdar .... Interesu poarta fesu :!:
eugen.

Mesajde lucky5strike » 30 Dec 2012, 14:04

eugen. scrie:
Dragos2006 scrie:Da .
Dar in momentul in care copilul preia exploatatia apicola , parintele este sters cu acea exploatatie din registrul agricol si de la DSV . Asa ca tot atatia stupi raman . Acum ai inteles ? de aia se numeste " INSTALAREA TINERILOR FERMIERI ".

Si asa a mai aparut un apicultor ( pinguin , ca de fapt tot parintele tine stupina chiar daca in acte nu mai este el ) si asa s a inmultit numarul apicultorilor...... :!:

Nu aveti niciunul complet dreptate.

Obligatia cu preluarea integrala a exploatatiei nu a fost conditie de la bun inceput pentru M112, a aparut pe parcurs... tot pe parcurs au aparut conditionari pe accesarea PNA sau pe dreptul sotului de a beneficia de fonduri FEADR. Stiu cazuri destule cand batranul a infiintat separat stupine copiilor pt. M112, si si-a pastrat si stupina pentru el, pt. acces complet pe PNA. Si s-a facut destula publicitate cat sa intre destui noi, din pasiune sau profit, in bransa.

De asta avem in Romania, cu certitudine, mai multi stupari si mai multe familii de albine. Dar productia de miere nu a crescut proportional.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 30 Dec 2012, 14:06

Pe langa o suita de piedici puse apicultorului simplu, adica aluia care face miere, proiectelul asta ar produce o explozie a numarului de asociatii.

Gavrila, la urmarea asta te-ai gandit?

:lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde filip » 30 Dec 2012, 14:07

Propun infintarea unei asociatii in care membrilor nu li se cere nimic,iar membrii nu cer nimic.Sa fie lasati sa produca .Ori vanatoarea aceasta pe membrii e din cauza ciolanului.Pana si Dragos e in stare sa infinteze o asociatie cu bani proprii desi el face parte dintr-o asociatie.Oare dece atata disperare daca nu sunt interese financiare :?: Daca toti am fi fost in asociatii si toti am fi decontat prin PNA care ar fi rezultatul :?: Ori idea ca cel care nu cere nimic trebuie sa dispara sa lase locul celui care face inginerii financiare,NU SE VA INTAMPLA NICIODATA:
filip

Mesajde proapi » 30 Dec 2012, 14:14

Eu mi-as dori ca facand abstractie de legea in vigoare, de proiectul prezentat la inceputul subiectului si de modificarile lui ulterioare, sa vedem cam cu ce doleante se vine din partea apicultorilor.
Nu ca discutiile nu ar ajuta la nimic, dar multe sunt sterile...

Cu alte cuvinte ce articole de lege ar putea interesa apicultorul amator, semiprofesionist (cu alt job de baza) si cel profesionist....Marile asteptari sunt de la profesionisti, ei traiesc din apicultura si isi cunosc cel mai bine interesul.
proapi

Mesajde proapi » 30 Dec 2012, 14:20

eugen. scrie:In alta ordine de idei eu vad asa lucrurile : asociatiile sunt deacord cu ministerul in elaborarea unei legi a apiculturii pentru ca au interesul sa sparga monopolul ACA in privinta fermelor de elita (madr prin ministrul lui voiculescu are interese ca aca, icda ul si combinatul apicol sa falimenteze ) si ministerul la propunerea asociatiilor va aproba inregimentarea apicultorilor ( de la asociatii vine mosu... ) .curat - murdar .... Interesu poarta fesu :!:

Am scris intr-un post anterior ca interesul speciei cere sa avem cat mai multe elite intarit cu un program relevant de conservare a rasei.
E posibil sa se urmareasca si platforma Baneasa in politicile expansioniste a celor citati mai sus...
proapi

Mesajde filip » 30 Dec 2012, 14:26

@proapi,Ce intelegi tu prin profesionist,semiprofesionist ori amator :?: Daca eu cumpar 100o fam de albine dar nu am habar de apicultura dar sunt beton in inginerii financiare sunt PROFESIONIST :?: Aici apare problema,cine e apicultor cel care detine albine dar nu iubeste albina ci doar banul.Iar pentru asemenea tipi trebuie creata o lege noua.Lege care are sanctiuni pentru cei care iubesc albina
filip

Mesajde proapi » 30 Dec 2012, 14:35

Afacerile in apicultura cu mana altuia nu sunt de durata, doar cele de grosist...
Cel mai bun exemplu este fostul regim etatist dus la extrem...Mai detine statul albine la ora actuala...poate ceva pe la ocoalele silvice sau unitati militare???
proapi

Mesajde Dragos2006 » 30 Dec 2012, 14:57

lucky5strike scrie:Pe langa o suita de piedici puse apicultorului simplu, adica aluia care face miere, proiectelul asta ar produce o explozie a numarului de asociatii.

Si care este problema Radut ??? cat timp legea spune ca trei cetateni se pot organiza intr-o asociatie totul este perfect . Cu ce te-ar deranja pe tine daca am avea in Romania o mie de asociatii apicole????
Profesore, ulterior asociatiile de pot organiza in federatii , grupuri , etc . Astfel la nivel de tara apicultorii vor fi reprezentati de structuri puternice si nu de reminiscente comunistoide .
Sansa noastra este ca de mila de sila vom scapa de "nucul cel batran" si vor apare pomii noi roditori.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde eugen. » 30 Dec 2012, 15:05

Adica scapi de satana si apoi apar copii lui..... mai mult sau mai putin vitregi. Uitati va prin conducerile noilor asociatii si vedeti reminiscente comuniste mai mult ca la nucul batran :lol: :P . (asta nu numai in PH si BZ) :lol:
eugen.

Mesajde lucky5strike » 30 Dec 2012, 15:14

Gavrila, daca o sa faci casa buna cu alte 10 asociatii la tine, la Ramnic, e perfecta, mare colaborare...

Eu bateam altundeva. Asociatiilor nu prea le vad rost in proiectel, ele cam trebuiesc scoase de acolo.

Poate intelegi si tu ca e legea apiculturii, iar asta e o meseria practicata de un apicultor.

Daca se asociazia sau nu, e treaba lui.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Cristian IONITA » 30 Dec 2012, 15:17

Dragos2006 scrie:
lucky5strike scrie:Pe langa o suita de piedici puse apicultorului simplu, adica aluia care face miere, proiectelul asta ar produce o explozie a numarului de asociatii.

Si care este problema Radut ??? cat timp legea spune ca trei cetateni se pot organiza intr-o asociatie totul este perfect . Cu ce te-ar deranja pe tine daca am avea in Romania o mie de asociatii apicole????
Profesore ulterior asociatiile de pot organiza in federatii , grupuri , etc . Astfel la nivel de tara apicultorii vor fi reprezentati de structuri puternice si nu de reminiscente comunistoide .
Sansa noastra este ca de mila de sila vom scapa de "nucul cel batran" si vor apare pomii noi roditori.

nu numarul e problema ci faptul ca aderarea la asociere e impusa cu japca

ptiu .... sa nu-i fie de deochi .... dar uite ca am puncte de vedere comune cu Radut :mrgreen:
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA