Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesajde adytza » 08 Feb 2013, 20:57

BotaPaul scrie:Doar in cazul in care iti iei casa de marcat...borderoul de achizitie e mai la indemana . asa stiu eu

Stiti gresit. Borderoul de achizitie este exact ceea ce scrieti, adica documentul intocmit de PFA pt. cumparari de la pers. fizice si nu invers
adytza

Mesajde adytza » 08 Feb 2013, 21:09

Citind declaratiile individului de la Harghita m-am lamurit unde va ajunge lupta impotriva impozitarii. Lupta NU va fi cu guvernul CI LUPTA VA FI INTRE NOI APICULTORII. Daca tot am ajuns aici, pai atunci stimabilul sa plateasca dublu norma daca face pastoral in judetele pe care le acuza de recolte triple , intrucat acestia din urma vor avea mai putina miere deoarece a fost luata de stimabilul. ;)
adytza

Mesajde nicus » 09 Feb 2013, 02:14

IOAN FETEA scrie:În Franţa, agricultorii plătesc 45% impozite, deci statul are de unde să achite subvenţii mari.

sinonim cu

nicus scrie:În Romania apicultorii au camioane cu macara

Asadar, pozitia noastra fata de impozitare este una ferma, clara, concisa, ceea ce se poate observa cu usurinta.
(pozitia pe scaun)
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde kissi » 09 Feb 2013, 12:27

Cei care se pricep, ar trebui sa mediatizeze cat mai mult pozitia apicultorilor fata de impozitare, nu a presedintilor de asociatii. Plecand de la noua lege a apiculturii, continuand cu PNA, se vede ca toate sunt cu dedicatie. Impozitarea a aparut din senin in contextul in care apicultorii erau impartiti in tabere la cele doua si nu stiau cum sa mulga albinele, sa imparta banii si beneficiile.

http://www.recolta.eu/apicultorii-sunt- ... mpozitare/
kissi

Mesajde pescaru » 09 Feb 2013, 15:32

Cu aprox. o ora in urma pe TVR 2 la emisiunea Ferma un individ care zice ca este primar si se crede si stupar avand un nr. x de stupi impreuna cu fiul lui care zice ca e profesor ,am vazut ultimele 5-7 minute la care zicea ca este foarte usor sa ai 20- 25 de stupi si sai inmultesti si sa ajungi la o suta zice ca se inmultesc foarte usor [poate editeaza o carte cu vreo inmultire mai rapida decat ceeace se stie ] iar cutiile le poate face orcine si la fel foarte usor cu bani putini . Personal cunosc multi primari care au doar [ din pacate ] 10 clase primare si o scoala profesionala ,sau un simplu liceu ,care tot din pacate schimba destinele unor amarati .Daca se ia ca si catalog ceeace am vazut eu in ultimele minute sa nu ne mai mire nimic . , poate are cineva intreg reportajul sa-l vedem in intregime .Cu respect .
pescaru

Mesajde BotaPaul » 09 Feb 2013, 15:49

Stiti gresit. Borderoul de achizitie este exact ceea ce scrieti, adica documentul intocmit de PFA pt. cumparari de la pers. fizice si nu invers
Aveti dreptate,asa este ... Deoarece si pe borderoul de achizitie trebuie CUI-ul,numele firmei,etc..
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde kissi » 09 Feb 2013, 17:00

pescaru scrie:Cu aprox. o ora in urma pe TVR 2 la emisiunea Ferma un individ care zice ca este primar si se crede si stupar avand un nr. x de stupi impreuna cu fiul lui care zice ca e profesor ,am vazut ultimele 5-7 minute la care zicea ca este foarte usor sa ai 20- 25 de stupi si sai inmultesti si sa ajungi la o suta zice ca se inmultesc foarte usor [poate editeaza o carte cu vreo inmultire mai rapida decat ceeace se stie ] iar cutiile le poate face orcine si la fel foarte usor cu bani putini . Personal cunosc multi primari care au doar [ din pacate ] 10 clase primare si o scoala profesionala ,sau un simplu liceu ,care tot din pacate schimba destinele unor amarati .Daca se ia ca si catalog ceeace am vazut eu in ultimele minute sa nu ne mai mire nimic . , poate are cineva intreg reportajul sa-l vedem in intregime .Cu respect .

Aici - http://www.tvrplus.ro/editie-ferma-82373 , cam de la min. 18
kissi

Mesajde pescaru » 09 Feb 2013, 17:51

Merci , nu m-am inselat ,mentin ce am scris mai sus ,de 5 ani de cand m-am reapucat de apicultura am bagat cu sacrificii banesti si nu numai peste 10.000 euro in stupi si componenete, acum cand sa intru pe profit poftim de unde vine impozitarea de la ,,URSI '' ca vad ca sant mai multi profesori Ursi in tara , au uitat cu 7-8 ani in urma ce preturi la miere erau ,au uitat anu trecut cand mierea poliflora era 7,5 - 8 lei la procesatori , iar de salcam 12-13 lei ,acum in toamna o da cu 17lei , sa vedem si la anu cu cat o da , maine cumpar si circular ..ma fac si tamplar , recomand la toti stuparii cumparativa circulare ,abrice si restul . :lol: . Merg sa iau ceva de inima ,nu mai pot .Sa nu uit sa ne cumparam si cate un elicopter si sa udam dealurile si campiile sa rasara florile sa platim impozitu ca natura nu ne mai ajuta .
pescaru

Mesajde kamy » 09 Feb 2013, 19:16

Si asta nu e tot,iei banii pe miere in cel mai bun caz in decembrie februarie a anului urmator dar impozitul il platesti anticipat in mai si septembrie sa nu cumva sa ramana mult iubitii talhari fara ocupatie,oare nu se gandesc nici o clipa la mamaliga asta care s-a saturat sa-si voteze calaii?
kamy

Mesajde filip » 09 Feb 2013, 19:43

Eu mi-am aparat interesele si continnui sa mi le apar.Puteti vedea pe blogul domnului Vosganian.
filip

Mesajde kiloz » 09 Feb 2013, 19:59

Un exemplu elocvent unde sint baietii destepti.O linie dreapta de urmat -primar,albine,fonduri nerambulsabile,pna si restul,de inpozit ma doare .....
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde XXL » 09 Feb 2013, 20:48

nu pot sa zic decat; ,,cine'i prost sa moara,,
...o sa dispara curand MINCINOSII din apicultura
deja pe forum se simte lipsa ,,la multi,,
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Mesajde filip » 09 Feb 2013, 20:56

Eu sustin urmatoarea teorie.ALBINA NU POLUIAZA deci e singurul animal care e impozit si nu poluiaza.Ori TAXA de MEDIU poate acoperii impozitul datorat de albina .Sumele datorate de apicultori sa fie retinute din taxa de mediu.Iar stocarea mierii timp de 1-2 ani rezolva si impozitul pe produs.Nu vinzi nu platesti.
filip

Mesajde XXL » 09 Feb 2013, 21:12

kiloz scrie:Un exemplu elocvent unde sint baietii destepti.O linie dreapta de urmat -primar,albine,fonduri nerambulsabile,pna si restul,de inpozit ma doare .....

[quote=''apislav'']Facturez familii de albine pentru decontarea prin Programul National Apicol!
Anul trecut s-au decontat 400-500 ron per familie.
Sunt din Tg. Neamt.Tel:...
Sunt inregistrat ca producator ecologic cu 300 de familii deci pot factura si familii ecologice.
Apicultorii din România pot accesa fonduri europene de circa două milioane de euro anual în perioada 2008-2010, la care se adaugă alte două milioane de euro de la bugetul de stat, sumele fiind alocate prin intermediul Programului Naţional Apicol, aprobat de Comisia Europeană.
CE plafon?Are asociatia plafon.
Plafonul il stabileste Guvernul si Comisia Europeana iar daca se depaseste suma alocata se va imparti in mod egal pe tara sumele, astfel toata lumea va primi bani insa diminuati.
Dare nu poate fi vorba de asa ceva atat timp cat in 2008 s-a cheltuit 36%, in 2009 58%.Credeti ca in 2010 se va ajunge la 100%?
Banii nu se cheltuiesc din cauza oamenilor cu prejudecati si lipsiti de informatie[/quote]

mai tine minte cineva cu ce se ocupa respectivul in 2009 si 2010
adica pana sa se crotalieze stupii
cele de mai sus inca se mai pot vedea pe anunturi apicole forumul vechi
din pacate asa au fost cheltuiti bani prin PNA pana acum
si de aceea nu o sa vedeti nici o reactie de la asociatii si sefi de asociatii pe subiectul impozitarii
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Mesajde ralu » 09 Feb 2013, 22:38

Aveti idee daca se mai discuta despre impozitare si maine la Viata satului?
ralu

Mesajde valter » 10 Feb 2013, 08:33

XXL scrie:
kiloz scrie:Un exemplu elocvent unde sint baietii destepti.O linie dreapta de urmat -primar,albine,fonduri nerambulsabile,pna si restul,de inpozit ma doare .....

[quote=''apislav'']Facturez familii de albine pentru decontarea prin Programul National Apicol!
Anul trecut s-au decontat 400-500 ron per familie.
Sunt din Tg. Neamt.Tel:...
Sunt inregistrat ca producator ecologic cu 300 de familii deci pot factura si familii ecologice.
Apicultorii din România pot accesa fonduri europene de circa două milioane de euro anual în perioada 2008-2010, la care se adaugă alte două milioane de euro de la bugetul de stat, sumele fiind alocate prin intermediul Programului Naţional Apicol, aprobat de Comisia Europeană.
CE plafon?Are asociatia plafon.
Plafonul il stabileste Guvernul si Comisia Europeana iar daca se depaseste suma alocata se va imparti in mod egal pe tara sumele, astfel toata lumea va primi bani insa diminuati.
Dare nu poate fi vorba de asa ceva atat timp cat in 2008 s-a cheltuit 36%, in 2009 58%.Credeti ca in 2010 se va ajunge la 100%?
Banii nu se cheltuiesc din cauza oamenilor cu prejudecati si lipsiti de informatie

mai tine minte cineva cu ce se ocupa respectivul in 2009 si 2010
adica pana sa se crotalieze stupii
cele de mai sus inca se mai pot vedea pe anunturi apicole forumul vechi
din pacate asa au fost cheltuiti bani prin PNA pana acum
si de aceea nu o sa vedeti nici o reactie de la asociatii si sefi de asociatii pe subiectul impozitarii[/quote]

Impozitarea pe Laviniu al prinde superpregatit: ajutat de SAPARD, finantat de FADR, manjit de PNA,cu coperativa in curte...insa doar cu 300 de familii(initial avea 100).
Impozitarea il prinde pe un prieten de-al meu cu peste 500 de familii finantate din buzunarul lui si cu imposibilitatea de a fi accesat nici una din precedentele avantaje financiare ca urmare a varstei, bunului simt.

''Lavinii'' trebui promovati...acesti feti frumosi care abia asteapta sa se suspende impozitarea pentru a-si scoate gaturile dintre gulerele paltoanelor.
valter

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA