Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: LEGEA APICULTURII - PROIECT

Mesajde Dila Daniel » 01 Ian 2013, 18:30

Filip,
Stiu ce zici si iti dau dreptate.Din toate ciornele cu proiectul de lege asa reiese.
Eu vorbesc(sper).... de viitor. :)
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde proapis13 » 01 Ian 2013, 18:32

Eu nu inteleg cu ce-i incalzeste pe cei ce stau linistit acasa in fotolii cati apicultori sunt fara acte si de ce????
Cum ramane atunci cu freptul liber la asociere?? cu dreptul asupra proprietatii??
De ce obligativitatea de a se inscrie intr-o asociatie??
La comune oricum se stie cine si cati stupi are iar la orase conf legislatiei in vigoare este interzis sa ai stupi
sau/si acolo unde exista NU se inregistreaza sau se inscriu la DSVSA iar in cazul unei reclamatii intervin organele in drept
Sau se revine la vechiul slogan comunist ca sa nu scriu altceva cu ....ist; ,,ori esti cu noi ori esti impotriva noastra :!: ''
'Nici-o lege a apiculturii dintre cele ce au fost pina astazi
NU a fost respectata nici de catre apicultor nici de catre statul roman
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde filip » 01 Ian 2013, 18:38

kissi scrie:In actualul proiect de lege apare urmatorul articol:

e. avertisment sau amendă de 200 lei, în cazul neidentificării stupilor de către formele asociative de profil legal constituite.

Exista cetateni care au vaci fara crotalii,ori au crotalii.Dar nu am auzit sa fie obligati sa faca parte din asociatii.Nu suntem roboti care sa executam decizii tampite.Domnilor daca stiti cum e bine facem schimb de locuri.Voi la munca ca palmasi,noi in birou propunand legi pentru voi!
Si apropos cum intrati pe proprietate privata sa aplicati legea aberanta?
In privinta celor care au accesat fonduri UE v-ati blindat obligand-ui sa se faca PFA.Iar legea-i obliga sa se supuna controalelor.
filip

Mesajde Dila Daniel » 01 Ian 2013, 18:47

Cum cred eu ca sta situatia la ora actuala
Luna aceasta se tine o sedintza de lucru a comitetului de lucru,fiecare din cei 9,avand adunate propuneri de luat in discutie.
Este corect.Pana atunci,fiecare membru(dupa interes si constiintza)aduna date si informatii din teritoriu.Corect si asta.
Nu este usor la nici unul din cei 9 sa vina sa se ia cu noi la discutat in detalii,deoarece ei nu pot sustine un punct de vedere oficial,ci doar personal.
Si asta este de inteles si corect.
Mi-am spus parerile...stau sa vad ce iese.Apoi,discutam pe ceva mai concret.Corect.

Ce NU este corect...este faptul ca,daca este adevarat ce zic(scriu)eu in postarea asta, de ce zic EU??? si nu ei...
Asta inseamna informare ! asta dorim noi domnilor din comitet!
Eu personal va zic- La multi ani pe 2013,putere de munca,ganduri bune si...
sa nu ne uitati! :)
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde cucubau » 01 Ian 2013, 18:55

In proiectul propus de catre SAN exista un mare semn de intrebare. Ce face d-l Xulescu daca DSV refuza sa-i autorizeze stupina ?

b. avertisment sau interdictia activitatii, în cazul neînregistrării/neautorizării stupinei la direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti de către persoanele fizice, respectiv cu amendă de 200 lei, în cazul neînregistrării/neautorizării familiilor de albine la direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti de către persoanele juridice;
Dupa cate se pare persoanele fizice nu au decat sa-si ia bagajele si sa plece. Dar unde ????
........
cucubau

Mesajde zip2006 » 01 Ian 2013, 19:00

Dlor cred ca toate discutiile de pina acum nu au fost sterile ,incepe sa se lege ceva bun la aceasta lege si sa speram ca va iesi ceva bun sa multumeasca cel putin pe 75% dintre apicultori.Nu se spune in lege insa nimic despre despagubirile pe care ar trebui sa le primeaca apicultorul care este stopit fara sa fie anuntat de nimeni(primarie ,fermier)cu toate ca stiu ca esti in zona .Ex real ;anunti prezenta in zona (PRIMARIE ,FERMIER)dupa 2 zile atac masiv de daunatori fermierul este in criza de timp si stropeste imediat fara sa anunte pe nimeni(si mai da si cu solutie mai concentrata) sa vezi a doua zi liniste deplina pe cimp .Deci trebuie precizat in lege cum se rezolva astfel de situatii.
zip2006

Mesajde alt stupar » 01 Ian 2013, 19:16

filip scrie:Ori exista multi apicultori care nu se regasesc in asociatii,pe acestia cine-i reprezinta?

:lol: :lol:
Cine Doamne iarta-ma sa-l reprezinte pe nea Caisa, ala de sta in fundul părăului ?
Stie cineva macar ca el exista ???
Din moment ce Caisa asta a ales sa nu dea cotizatie la nimeni de ce-ar fi obligatoriu ca cineva sa-l reprezinte ???

Cum pot visa macar ca eu, apicultor "independent" atat timp ce sunt neasociat, neafiliat si neadaptat :D sa pot fi reprezentat de cineva ?
Sub ce forma ?
Ia-m dat eu oare cuiva mandat sa ma reprezinte ?
Ori poate spera cineva ca aia de la minister o sa umble pe la toti neasociatii, din poarta-n poarta, sa le ceara parerea despre lege ?

Cati ani-lumina sa mai treaca pana sa intelegem ca atata vreme cat te vaicaresti de unu` singur nu te baga nici dracu-n seama... si chiar si in cea mai perfecta democratie din lumea asta legile se construiesc de catre grupuri de interese, egal in ce domeniu ar fi ele :lol:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Dragos2006 » 01 Ian 2013, 19:16

zip2006 scrie:Deci trebuie precizat in lege cum se rezolva astfel de situatii.

Se rezolva la instanta . Indiferent de ce ar scrie in lege tot la instanta se ajunge , asta daca cele doua parti nu cad la pace .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde alt stupar » 01 Ian 2013, 19:21

cucubau scrie:In proiectul propus de catre SAN exista un mare semn de intrebare. Ce face d-l Xulescu daca DSV refuza sa-i autorizeze stupina ?
Dupa cate se pare persoanele fizice nu au decat sa-si ia bagajele si sa plece. Dar unde ????

mda... asa apar semnele de intrebare... din cunoasterea aproximativa ori mai degraba necunoasterea reglementarilor legale !
P.S. dupa cate se pare... persoanele fizice nu au obligatia de a-si autoriza stupina DSV.
alt stupar

Mesajde Dila Daniel » 01 Ian 2013, 19:22

Adrian,perfect de acord cu ce spui in postarea anterioara acesteia,la parte cu neafilierea.
Nu il poate reprezenta nimeni pe acel nea Caisa,dar...nici nu-l impovara tu cu legea...
Singura obligativitate si pentru nea Caisa,ar fi aceea de a fi supus normelor sanitar veterinare,si luat in evidentza la primarie.
Daca el vrea mai mult...se impovareaza cu acte si alte cele...ca VREA EL,si ca altfel,nu poate iesii "in lume"
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde alt stupar » 01 Ian 2013, 19:26

stiu !
si sti si tu ca niciodata nu as putea fi deacord ca cineva sa fie obligat in a se asocia !
Ceea ce nu inteleg este cum toti cei neasociati cu NIMENI au cum sa fie reprezentati in fata cuiva, sa mai aiba si pretentia ca CINEVA este obligat sa le apere interesele !
alt stupar

Mesajde alt stupar » 01 Ian 2013, 19:29

Si de ce cineva care nu doreste sa aiba nicio obligatie in fata autoritatilor... totusi nu i-ar displace sa aiba niste drepturi... ba daca se poate si nitzica sprijin pecuniar garantat prin lege...
alt stupar

Mesajde Dila Daniel » 01 Ian 2013, 19:33

Nu trebuie reprezentat,ci doar tinut seama in lege ca ...exista.
Si eu ,vreau sa fiu sigur doar ca albina lui(nea Caisa),nu este un focar de infectii.Mi-e deajuns!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde filip » 01 Ian 2013, 19:39

Alt stupar,am scris mai sus.Apicultorul care nu doreste nimic de la stat sa aiba inscrisi stupii la primarie si doctorul veterinar.Acei stupi sunt pe propietate privata.Ori daca el nu cere nimic sa nu i se ceara.Ori legea ca cei NEAFILIATI sa fie obligati prin lege si amenzi sa se afilieze.Ori asta nu se va intampla.Apicultorul trebuie sa fie convins ca asociatia face ceva pentru el,in momentul acela se va inscrie.Ori tocmai disperarea pentru noua lege spune multe.
filip

Mesajde octius B » 01 Ian 2013, 19:58

Dila Daniel scrie:Nu stiu daca este nevoie sa acuzam o persoana anume!
Nu stiu nici macar daca trebuie sa acuzam si de ce nu sa multumim cuiva.
Nu stiu multe raspunsuri la intrebari ce-mi trec prin minte,ca sa pot trage o concluzie corecta.
1 De ce trebuie o noua lege?
2 Daca trebuie,de ce nu se poate modifica cea existenta?
3 Daca e musai una noua,de ce nu se poate(vrea) o discutie fara patima,pentru a iesii ceva bun pentru orice apicultor Roman?
4 Daca este oportuna o noua lege,de ce ne opunem?
Rog din suflet pe cei ce pot sa-mi raspunda,argumentat,astfel incat sa fie si credibili,sa ma ajute sa inteleg.
Mi s-a creat o imagine in care sunt doua "tabere",(fiecare din ele aparandu-si interesele-lucru normal)ce duc acest razboi,si fiecare din ele
cauta sa "inroleze"combatanti din randurile noastre (ale celor mai novici si/sau inocenti),fara a ne spune ce castigam cu adevarat daca ...invingem.
Adica suntem folositi,manipulati,bagati in seama doar in "campanie"electorala.Apoi..."premiile" se impart tot fara noi.

1. Pentru disciplină. Pentru faptul că ideile şi propunerile apicultorilor pot face ca o nouă lege să fie mai bună decât cea veche. După cum se vede suntem din ce în ce mai mulţi apicultori (unii mai buni,alţi mai puţin buni) şi ca în orice domeniu avem nevoie de reguli după care să ne desfăşurăm activitatea.

2. Cea existentă nu se poate modifica pentru că necesităţile noii legi vor depăşi 30% din vechea lege.

3. Poate se doreşte o întâlnire cu cei ce postează pe forum? Ce ziceţi?

4. Ne opunem pentru că nu ne place să respectăm regulile.

Apicultorule, vrei albine? vrei miere? vrei bani? faci pastoral? RESPECTĂ REGULI ! Acum ramâne de văzut ce înseamnă definiţia de apicultor!
Deciziile sunt greu de luat şi aplicarea acestora nu poate să ne mulţumească pe toti!
octius B

Mesajde Dila Daniel » 01 Ian 2013, 20:00

Salutam aparitia ta Tavi!
in sfarsit...cineva vorbeste!Asta este bine!
...revin
...............................................
asa,
octius B scrie:...
1. Pentru disciplină. Pentru faptul că ideile şi propunerile apicultorilor pot face ca o nouă lege să fie mai bună decât cea veche. După cum se vede suntem din ce în ce mai mulţi apicultori (unii mai buni,alţi mai puţin buni) şi ca în orice domeniu avem nevoie de reguli după care să ne desfăşurăm activitatea....

Sunt deacord cu disciplina.Partea care nu o inteleg este...cui i s-a sculat asa deodata sa ne disciplineze?Trebuia o sesizare,o "reclamatie",ceva...care sa impuna o disciplinare.Poti sa explici?(aici fac o paranteza pentru cititorii care nu ne cunosc si care nu stiu ca noi doi,nu avem cum sa ne certam sa ia totul ca o discutie ce se vrea constructiva)
octius B scrie:2. Cea existentă nu se poate modifica pentru că necesităţile noii legi vor depăşi 30% din vechea lege.

aici...nu am nimic de comentat.Sunt lamurit
octius B scrie:3. Poate se doreşte o întâlnire cu cei ce postează pe forum? Ce ziceţi?

Cum sa nu...eu unul sunt incantat de idee.Sa vedem cum o dezvoltam!
octius B scrie:4. Ne opunem pentru că nu ne place să respectăm regulile.

cred ca aici nu suntem deacord,cred ca opozitia vine din faptul ca am fost pusi in fatza unei decizii,fara a intelege de unde vine ea,si avand obiectii fatza de formularea ei.
Aceste aspecte,cred ca se pot lamurii,daca exista vointa
octius B scrie:Apicultorule, vrei albine? vrei miere? vrei bani? faci pastoral? RESPECTĂ REGULI ! Acum ramâne de văzut ce înseamnă definiţia de apicultor!

eu nu vreau bani,nu fac pastoral,am albine si le tin bine asa cum le-am tinut si pana acum.
octius B scrie:Deciziile sunt greu de luat şi aplicarea acestora nu poate să ne mulţumească pe toti!

greu de luat...
Numai daca exista interese.O decizie dreapta,este usor de luat.
Este mai greu cand iei o decizie proasta,in favoarea uneia bune,doar pentru ca...asa trebuie.
Cu stima D.D.
Dila Daniel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA