Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: LEGEA APICULTURII - PROIECT

Mesajde proapis13 » 02 Ian 2013, 11:52

kissi scrie:In zona mea sunt apicultori inscrisi in 2 asociatii,(si eu sunt la una) dar nu s-a facut nicio sedinta in care sa se dezbata aceste probleme.

Poti face parte din mai multe asociatii,cunosc cativa colegi in situatia asta
In toate asociatiile ai aceleasi drepturi si obligatii pt care platesti o cotizatie
Poti insa accesa PNA-ul doar cu una singura
Oficial a fost trimisa o nota informativa la formele asociative in care se cerea sa se vina
cu adnotari sau adaugiri pe marginea proiectului de schimbare sau modificare a legii
Noi propunem,ca suntem mici fata de altii asta-i alta problema
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde kissi » 02 Ian 2013, 12:13

V-am trimis un MP cu problema inscrierii in mai multe asociatii, poate imi schimbati parerea.
Stima
kissi

Mesajde proapi » 02 Ian 2013, 12:48

http://www.madr.ro/pages/raspunsuri/cla ... a_news.pdf

Consider ca este raspunsul celor postate, la acest subiect, din data de 12 noi. pana la aparitia acestuia pe site-ul ministerului.
Era cu totul altceva daca inainte de initierea proiectului legii se clarificau problemele din apicultura cu acest raspuns...raspuns scurt si aproape cuprinzator de probleme...

Nu-i nimic tot omul invata, pe viitor inertiile trecutului cred ca se vor indrepta, procedurile democratice sunt primii pasii la o administratie publica...acestea nu au negociere!!!
proapi

Mesajde Dila Daniel » 02 Ian 2013, 13:38

Eu unul,recunosc ca nu am citit acest comunicat(mea culpa) inainte,drept pentru care multumesc de postare.
Mi-am mai clarificat cate ceva...
Vad intentii bune in MADR si apreciez deschiderea lor(...sper sa nu fie trufase... :) )
Astept cu interes dezbaterea grupului de lucru la minister,sa vedem se va iesii.
Asadar mingea este la grupului de lucru...
Mi-a crescut marja de incredere in noua lege!(ca si tensiunea...poate scadea brusc. :) )
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde viorel55 » 02 Ian 2013, 13:45

So-ri-pan a scris:
Viorele,
Constat cu surprindere ca apucaturile tale de militian i-ti sunt valabile oriunde te-ai afla!!
Insisti cu obstinatie sa dezinformezi. Comisia are 11 MEMBRII. PROBABIL NU SI IN AGENDA PROFESORULUI a carui "umbra" umila esti! Hai ca eu nu contez pentru VOI, DAR SA-L UITATI PE POPESCU, care-i de 10 ori mai "stupar" decat voi doi, E INADMISIBIL. Mai ales ca a fost propus in unanimitate, nu AUTOPROPUS cum e APOSTOLESCU, "CAP DE LISTA"!!!!

SI ACUM, CU CARTILE PE FATA, SA O SPUNEM: Se clatina "asociatia" si ramaneti "vax albina"!!!
NU CREDEAM ca in atat de scurt timp, datorita avaritiei voastre, SA PIERDETI INCREDEREA MEMBRILOR.

ORICUM, I-TI GARANTEZ TIE SI ORICUI ARE INDOIELI, CA LEGEA ASTA FARA ACORDUL SINDICATULUI NU-I POSIBILA. Nici o asociatie nu-i reprezentativa a fi PARTENER SOCIAL in relatiile cu ministerul. Singurul, e sindicatul!! Ceea ce faceti acum, comform adunarii de la CONSTANTA de acum 3 saptamani, ESTE IN ADEVAR O SOLUTIE sa mai puteti rezista si sa fiti RECUNOSCUTI REPREZENTATIVI.

Ir rest, NUMAI DE BINE TUTUROR !!
so-ri-pan"

Imi pare rau ca v-am suparat d-le "lider" de sindicat.Am intentionat doar sa fac cunoscut, apicultorilor de pe forum,componenta COMITETULUI DE LUCRU pe care l-am primit prin e-mail de la MADR,odata cu alti cca 80 de apicultori din toata tara,pentru ca am inteles ca unii se pronuntau ca nu au cu cine discuta....
Rog pe Dragos 2006 sa confirme daca el a primit alta lista si daca eu sunt de vina ca in acest comitet nu apari si dumneata.
In ce priveste pe d-l ing. POPESCU ION,va amintesc,ati fost in sala doar,ca dansul a refuzat,afirmand ca lasa locul celor mai tineri,delegandu-l in final pe d-l PATRASCU MARIAN.
Cu privire la " clatinarea asociatiei"(formulare inexacta),nu stiu la ce va referiti,nu am fost la Constanta si nimeni nu mi-a spus ca acolo s-a hotarat demolarea unor asociatii.....
In rest,imi permit sa va urez un an nou cu bucurii si realizari deosebite, sa fiti mai calm si mai intelept ca sa puteti avea succes in activitatea sindicala.
viorel55

Mesajde Dila Daniel » 02 Ian 2013, 13:56

Am sa va rog d.lor Sorin si Viorel,sa va limitati interventiile ce pot degenera in dispute personale.
Deschideti,daca considerati necesar,alt topic in alta sectiune.
Asi fi intervenit mai inainte, de la prima postare a d.lui Sorin,dar am lasat dreptul la replica a d.lui Viorel.
Multumesc de intelegere!
................................................................
Componenta grupului de lucru este afisata si oficial, aici:
http://www.madr.ro/pages/raspunsuri/cla ... a_news.pdf
Despre(modul) constituirea lui(a grupului)este alta tema si nu face obiectul acestui topic.
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde ioanpuiu » 02 Ian 2013, 14:10

proapi scrie:http://www.madr.ro/pages/raspunsuri/clarificari_legea_apiculturii_ziua_news.pdf

Vă mulţumim

aceştia au ridicat de fiecare dată problema modificării Legii apiculturii nr. 89 /1998 prin reactualizarea acesteia aducând ca argumente următoarele:
.........
.........
- introducerea unui capitol de sancţiuni pentru evitarea în viitor a situaţiilor prin
care au trecut mulţi apicultori care s-au adresat instanţelor de judecată
deoarece albinele le-au fost intoxicate în urma tratării culturilor agricole şi nu
au fost anunţaţi, sau alte cazuri în care aceştia şi-au pierdut întreaga stupină

Proiectul nu rezolvă această problemă.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 02 Ian 2013, 14:13

Dila Daniel scrie:... cand am scris "eu statul" ma refeream la niste conditii ....... de la cel ce da banul.Ue,statul,o banca,un particular....
Cine da ceva,pune si niste conditii

Ei .... ai atins dintele sensibil ;)

Indiferent cine-i distribuie, banii aceştia vin de la particulari iar organismele abilitate îi distribuie după nişte criterii şi pentru anumite scopuri.
Banii se adună în principal de la foarte mulţi oameni care nu au albine, de la apicultorii cu 3,14 stupi dar care au o altă sursă de venit - impozabilă - şi în ultimul rînd , spre deloc, de la apicultorii profesionişti deoarece activitatea este neimpozabilă.

Mi-a venit greu cînd am citit admonestări de genul, "ce vă băgaţi voi ăştia cu 5 stupi ... lăsaţi-ne pe noi profesioniştii că ştim mai bine "
Atît de bine încît în forma lui iniţială proiectul făcea abstracţie de noi, cei mai mulţi numeric şi plătitori pe deasupra.

Sigur că banul face cu ochiu' ... aşa a fost întotdeauna.
Pentru a atinge pragul şi a schimba legea înspre a netezi calea banilor spre cîteva buzunare, Asociaţiile (şi pecizez: doar "fruntea" nu toţi membrii asociaţi) au făcut acel proiect de lege în care au trecut ce îi interesa iar restul pînă la 30% l-au umplut cu paie.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Dila Daniel » 02 Ian 2013, 14:15

ioanpuiu scrie:
proapi scrie:http://www.madr.ro/pages/raspunsuri/clarificari_legea_apiculturii_ziua_news.pdf

Vă mulţumim

aceştia au ridicat de fiecare dată problema modificării Legii apiculturii nr. 89 /1998 prin reactualizarea acesteia aducând ca argumente următoarele:
.........
.........
- introducerea unui capitol de sancţiuni pentru evitarea în viitor a situaţiilor prin
deoarece albinele le-au fost intoxicate în urma tratării culturilor agricole şi nu
au fost anunţaţi, sau alte cazuri în care aceştia şi-au pierdut întreaga stupină

:)
zambesc fiindca si eu cand am citit,in minte mi-a trecut brusc intrebarea...bun,si cum o rezolva? :)

nu am scris insa,considerand ca poate nu sunt eu bine informat...ramane sa aprofundez.
Alta problema,o am sa vad cum se va lamurii treaba cu apicultorii care nu vor sa fie asociati
si e dreptul lor sa raman asa,daca asta doresc.
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde filip » 02 Ian 2013, 14:46

Dila Daniel,se va rezolva precum timbrarea pachetelor de tigari.Daca nu superi pe nimeni,nimeni nu te intreaba de sanatate.Daca vrei sa dispara cineva trebuie sa fii prieten cu organul.Apoi tu te razbuni,el invoca legea.Probe,tribunal ,balamuc ori morga.Astea sunt prognozele noii legi.
filip

Mesajde Dila Daniel » 02 Ian 2013, 15:00

Am vazut ca si ei sunt constienti de faptul ca sunt si apicultori neafiliati.Uite ce zic:
..." iar activitatea de stupărit pastoral trebuie să se desfăşoare, la
timp şi independent de fiecare apicultor fără a fi constrâns să fie membru într-o formă de asociere"...
si
..." a celorlalţi apicultori membrii ai altor forme
asociative sau care nu sunt în nicio formă de asociere;"...

Eu totusi raman increzator.
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde proapi » 02 Ian 2013, 16:54

ioanpuiu scrie:

Vă mulţumim

.........
.........

Nu rezolva nimic acest capitol de sanctiuni, mai mult incurca. Ma pun in locul unui judecator sa judec o contestatie de amenda, data de luni de zile: ce dovezi clare pot sa cer?
Cei care vor acest capitol, dintre apicultori, vor fi amendati de mine :lol: :lol:
proapi

Mesajde filip » 02 Ian 2013, 16:56

Ultima oară modificat de filip pe 02 Ian 2013, 17:16, modificat 1 dată în total.
filip

Mesajde kiloz » 02 Ian 2013, 17:06

stancu marin scrie:LA MULTI ANI 2013,dupa ce am citit tote parerile pro si contra de pe acest forum,am o idee CE ZICETI CA INAINTE DE ASE DISCUTA ACEASTA LEGE ACOLO SUS SA SE DISCUTE MAI INAINTE IN FIECARE JUDET,ASOCIATIE CU MEMBRI SI CEI CARE NU SUNT MEMBRI DAR SUNT APICULTORI ,BINEINTELES LA O ADUNARE IN CARE SA ASCULTAM TOATE PARERILE SI DUPA ACEEA SA SE FORMULEZE O NOUA LEGE ,CE ZICETI NU AR FI MAI CINSTIT SI FARA VREUN INTERES ASCUNS? iar daca nu este cazul sa o schimbam de ce sa o facem ?????

Sar putea dar nu se stie daca se vrea! Pînă la ora actuală au fost prezentate două variante ,unu al prof. Iordache şi altu al lui SAN. Dar altele nu mai sint .Cam slăbuţi.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde cucubau » 02 Ian 2013, 19:59

Buna seara !
Stimati colegi , am o propunere : Cum s-ar putea iesii din acest impas datorat proiectului de lege.
Sa se scoata la vot online pe forum noul proiect , articol cu articol si functie de rezultate sa iasa o lege buna !
........
cucubau

Mesajde feederman » 02 Ian 2013, 21:34

kiloz scrie:[color=#FF0000]desfiinţarea Comisiilor judeţene şi centrală de bază meliferă şi stupărit pastoral, având în
vedere că anumite instituţii publice nominalizate în componenţa acestora nu au atribuţii în
repartizarea bazei melifere;

Nu inteleg ce reprezinta aceste postari? Citate dintr-un document, opinii personale , dorinte , propuneri?
Sa nu uiti Darie!
feederman

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA