@eugen scrie: "10. Avocatul AGROSTAR a sustinut un punct de vedere corect zic eu (CORECT NUMAI DACA NU REUSIM SA SCAPAM DE IMPOZITARE ) , acela ca PFA urile, II urile sa nu fie impozitate dupa norma de venit !"
@Dila Daniel scrie: 6.Pfa sau II sau IF...etc,cele care au caen 0149 sa poata opta pentru impozit pe norma sau la profit.(in prezent s-a stabilit de leguitori,sa plateasca toti la norma)
1). E surprinzator ce zice dl.avocat intrucat conform OUG44/2008 , PFA si titularii intreprinzatori sunt asimilati dpdv fiscal cu persoanele fizice simple adica nu au personalitate juridica, deci codul fiscal este unul singur atat pentru persoanele fizice simple cat si pentru cele autorizate. Uitati extrase din OUG44/2008 (e ciudat ca nu am gasit si despre PFA precizari la fel de clare despre natura statutului, insa cred ca este tratat la fel ca II-urile ):
Art.2. lit g) intreprindere individuala - intreprinderea economica, fara personalitate juridica, organizata de un intreprinzator persoana fizica
Art. 22. - Intreprinderea individuala nu dobandeste personalitate juridica prin inregistrarea in registrul comertului.
Art. 23. - Intreprinzatorul persoana fizica titular al intreprinderii individuale este comerciant persoana fizica de la data inregistrarii sale in registrul comertului.
Art. 38. - Persoanele prevazute la art. 4 sunt platitoare de impozit pe venit in conditiile prevazute de Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
2). Intrebati-va contabilii, deoarece pt. PFA si II exista si posibilitatea de impozitare in sistem real. Doar persoanele fizice simple nu au de ales.