Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri”

Mesajde Dragos2006 » 14 Dec 2011, 22:26

Esenta capitalislumui o reprezinta plusvaloarea sau mai bine zis VALOAREA ADAUGATA , asa a aparut si TVA-ul. In unele afaceri se merge cu o valoare adaugata mai mare iar in altele mai mica .
la nivel de Romania afacerea cu tablite se ridica undeva la 500000 de euro. Tot la nivel de Ro afacerea cu lazi de stupi se ridica undeva la 50 milioane de euro . Este logic ca la placute sa se mearga cu un adaos mai mare iar l azi mai mic deoarece difera volumul de vanzari.
Solutie e simpla : nu va convin preturile , puneti "racul" la munca si produceti voi .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde proapis13 » 14 Dec 2011, 22:49

teinegru64 scrie:Sa inteleg ca Rascanu nu face fata? :lol:

Astazi trebuia sa ajunga oferta,vorbim maine
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde jiji » 15 Dec 2011, 11:37

salut
pt leo nu ma dau cu bmw , si sa sti ca despre placutele alea mici vorbeam
pt . dragos io am citit si din cate aimi amintesc nu scrie metal ci inoxidabil , sa nu rugineasca dupa prima ploaie sa se ia vopseaua, sa tina in timp nu sa aiba rezistenta la taiere ca nu asta ii e scopu ci sa se vada bine , clar de la distanta , sa nu se spele sau sa se ia prin abraziune din cate am inteles scopul nu este de a face tablitele din nu stiu de material ci a trece in legalitate,
Fişiere ataşate
DSCF3025.JPG
jiji

Mesajde calin bondaru » 15 Dec 2011, 23:59

daca am terenul in arenda primesc punctaj la punctul 3 "Solicitantul are în proprietate exploataţia agricolă" ?
calin bondaru

Mesajde Dragos2006 » 16 Dec 2011, 00:17

INOXIDÁBIL, -Ă, inoxidabili, -e, adj. Care nu se poate combina cu oxigenul; (despre metale sau aliaje) care este rezistent la oxidare sau la contactul cu apa, care nu ruginește, neoxidabil. – Din fr. inoxydable

Decat sa am probleme mai bine merg pe metal .
Dragos2006

Mesajde robert gua » 16 Dec 2011, 00:51

Daca ai dobandit prin arenda nu primesti punctaj, trebuie sa dobandesti si terenul si albinele prin act de vanzare cumparare sau donatie. Bafta!
robert gua

Mesajde lucky5strike » 16 Dec 2011, 01:01

calin bondaru scrie:daca am terenul in arenda primesc punctaj la punctul 3 "Solicitantul are în proprietate exploataţia agricolă" ?

Nu, tu doar ai luat in folosinta, in baza unui contract de arendare, un teren pe care altcineva este si ramane proprietar.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde iosca » 16 Dec 2011, 22:42

Merge cu act de proprietate, concesiune, inchiriere sau comodat. Nu se mai accepta arenda.
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

Mesajde ciobi » 25 Dec 2011, 19:23

Pentru cei catre depun proiecte pe 112.
Pregatitiva cu acte de vanzare-cumparare a stupilor chiar daca i-ati inmultit voi.
Mie mi-au cerut, le-am spus ca nu i-am cumparat ci i-am inmultit si am pierdut 30 pct, chiar daca vatra stupinei era proprietate personala.
Asa ca atentie...fiti pregatiti sa fabricati documente fictiva..ca asa se cere.

Sa intamplat in Timis.
ciobi

Mesajde Dragos2006 » 25 Dec 2011, 22:38

Din titlul masurii iti dai seama ca tu nu aveai cum sa-i inmultesti daca respectai legea ! tu ai preluat o stupina si te-ai instalat in mediu rural . Daca esti mai vechi in meserie de un an de zile nu mai esti eligibil !
Cei din judetul tau s-au prins ca vrei sa-i tragi in piept asa ca fac si ei mosto de tine !
Dragos2006

Mesajde ciobi » 26 Dec 2011, 12:15

Dragos2006 scrie:Din titlul masurii iti dai seama ca tu nu aveai cum sa-i inmultesti daca respectai legea ! tu ai preluat o stupina si te-ai instalat in mediu rural . Daca esti mai vechi in meserie de un an de zile nu mai esti eligibil !
Cei din judetul tau s-au prins ca vrei sa-i tragi in piept asa ca fac si ei mosto de tine !

Asculta Dragos.
Nu stiu ce refulari de medic veterinar de catun ai si nici nu ma intereseaza.(probabil ai vrut si tu sa accesezi si nu ti-a iesit)

Treaba sta asa;

1-titlul finantarii nu spune cum poti inmulti fam. de albine (vorbesti aiurea)
2-nu am de cand sa ma justific nimanui..cu toate ca as avea cu ce
3-atentie la calificari genul "tragi in piept" pt ca s-ar putea sa te inseli si te faci de c*cat (faci acuze si habar nu ai)
4-informatia a fost postata ca sa ajute pe altii-(treaba lor daca "trag in piept" sau nu important e sa acceseze banii aia ca avem nevoie de ei in tara asta nenorocita)

Aici ma opresc. si nu ma cert cu nimeni ca nu asta e scopul meu cand intru aici.

Mult noroc Dragos.
ciobi

Mesajde Dragos2006 » 26 Dec 2011, 18:42

ciobi scrie:

Asculta Dragos.
Nu stiu ce refulari de medic veterinar de catun ai si nici nu ma intereseaza.(probabil ai vrut si tu sa accesezi si nu ti-a iesit)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Stupina construita de mine este data de exemplu de APDRP ca afacere de succes !!!!!!!!!!!!
Tocmai am avut control si au ramas uimiti de investitii , 50000 de euro nu este asa de usor de investit in vremuri de criza .
Dragos2006

Mesajde leopreda » 26 Dec 2011, 23:33

n-am avut parte de necazurile lui ciobi, dar recunosc aceleasi gen de piedici puse de functionarii de la consultanta, etc. Ei zic ca nu se absorb fonduri, pai cum sa se absoarba daca nu te lasa??? iti scot in senin te miri ce conditii, te invart cu acte de inebunesti, ba ca aia trebuie, ba ca nu mai trebuie. au facut ceau facut si au schimbt regula in timpul jocului; deci m-am saturat si i-am dat dracu, aproape ka am zis da-i incolo cu fondurile lor, cum am trait pana acum traiesc bine fara sa ma leg la kap.
de nu stiu cate mi=am zis ca se mai schimba lukrurile, dar, regulile de-astea nu-s pt unul k mine. Unuo ca mine care sunt un apicultor, pun mana pe rama, nu stau dupa toate aiurelile unora, nu sunt la ordonanta.

domnu dragos, lasati televizorul si aratati-ne planu' de afaceri, pe ce ati papat 50000 de eiro, ca nu se vede?. ma faceti sa rad cu 3 tone de miere, pai vecinu peste deal, ca sa nu zic de mine, ca oricum am fost anul asta sub el, el care are macar 90 de familii si face aceeasi 3000 kilograme miere. ?? fara sa aiba atata familiii ca dumneta.
leopreda

Mesajde Dragos2006 » 27 Dec 2011, 00:26

Ma baieti aici nu suntem la Gestapo sa va dau raport complet dar daca sunteti atenti puteti sa "furati " informatie importanta . Problema este ca din filmulet fiecare vede ce vrea dar voua v-au scapat trei amanunte :
1) ferma este de multiplicare si vinde material biologic,
2) 3 tone miere la procesator , restul vanduta de acasa la un pret mai bun,
3) colectoare de polen la greu care aduc peste o tona de polen pe an.

Plan de afaceri :
1) colectoare de propolis , au intrat in productie experimentala din toamna,
2)colector de venin , in productie din vara 2012 ,
3) crescatorie de matci de elita 2013 - 2014 .

Investitii :
1) camion Ford nou ,
2)laborator de extractie ,
3) amenajare stupina ,
4)utilaje apicole performante : descapacitor automat , centrifuga automatizata de 56 rame , uscator de polen , maturatoare , etc.
5) depozit , spatii auxiliare , etc.
6) achizitionarea vetrei cu numarul 3.

Pe viitor mai este nevoie de 100.000 de euro pentru a aduce ferma la un nivel competitiv .
Dragos2006

Mesajde catalin_viezure_6 » 27 Dec 2011, 00:30

Dragos2006 scrie:Ma baieti aici nu suntem la Gestapo sa va dau raport complet dar daca sunteti atenti puteti sa "furati " informatie importanta . Problema este ca din filmulet fiecare vede ce vrea dar voua v-au scapat trei amanunte :
1) ferma este de multiplicare si vinde material biologic,
2) 3 tone miere la procesator , restul vanduta de acasa la un pret mai bun,
3) colectoare de polen la greu care aduc peste o tona de polen pe an.

Plan de afaceri :
1) colectoare de propolis , au intrat in productie experimentala din toamna,
2)colector de venin , in productie din vara 2012 ,
3) crescatorie de matci de elita 2013 - 2014 .

Investitii :
1) camion Ford nou ,
2)laborator de extractie ,
3) amenajare stupina , am vazut laboratorul pe net fr bine lucrat si simplu in acelasi timp
4)maturatoare , etc.
5) depozit , spatii auxiliare , etc.

Pe viitor mai este nevoie de 100.000 de euro pentru a aduce ferma la un nivel competitiv .
catalin_viezure_6

Mesajde catalin_viezure_6 » 27 Dec 2011, 00:34

asa sa vada lumea mai bine de 2 oriiiiiiiii . am vazut atelierul pe net nu tin cu nimeni dar se duc banii intr-o veselie cand e vb de investiti
catalin_viezure_6

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA