Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Situatie de calamitate in apicultura

Mesajde Nicolaus » 27 Iun 2013, 10:36

Avand in vedere lipsa totala de cules si depopularile inerente in unele zone nu ar trebui declarate unele zone calamitate?
Cunoaste cineva precedente similare si care sunt procedurile? Eventual o trimitere la un text de act normative.
Nicolaus

Re: Situatie de calamitate in apicultura

Mesajde Mircea_63 » 27 Iun 2013, 11:23

Ca nu e roz, e una, dar sa declari stare de calamitate???

Asta in timp ce altii sunt in plin cules -mai bun sau mai rau- in pastoral, nu prea merge. Uite, consideram starea de calamitate ca fiind acceptata. Si mai departe?

Te pomenesti ca vrei despagubiri? Sau niscaiva scutiri de impozite? Care ar fi dupa tine consecintele unei astfel de declarari?

Daca in perioada salcamului prindem vreme rea si albina nu poate culege, ce facem? Declaram toti stuparii stare de calamitate si cerem ajutoare? Cine sa ni le dea si din ai cui bani?
Fii bun si lamureste-ma, ca nu inteleg nimic si poate ca mai sunt si altii ca mine.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Nicolaus » 27 Iun 2013, 11:28

Mircea ar trebui sa afli ca sunt zone in care nu s-a putut extrage numic si ca sunt necesare hraniri cu substante nutritive care costa. Una pedte alta anul este in pierdere si impozitarea se aplica implacabil.
Nicolaus

Mesajde Mircea_63 » 27 Iun 2013, 11:38

Nicolaus, inteleg foarte bine acest lucru si am trecut si eu cu cei 3.14 stupi ai mei prin acest lucru, anul trecut in August.

Intreb insa care ar fi propunerea ta sau altfel spus ce solutie astepti de si de la cine. Solutia mea a fost sa le dau sirop. Ca asta costa si ...ca poate tocmai atunci stateam prost cu banii, asta e treaba mea. Cine sa ma ajute?

Sa nu intelegi ca pe mine nu m-ar bucura un ajutor in astfel de situatii, doar ca nu vad cine si cum, pe ce baza ne-ar putea ajuta.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Nicolaus » 27 Iun 2013, 11:49

Nu este vorba de o luna ci de un an apicol!
In agricultura cerealelor si alte culturi se pare ca exista proceduri.,
Nicolaus

Mesajde proapis13 » 27 Iun 2013, 14:19

Dragi colegi,situatia de calamitate se poate declara numai de catre primaria pe raza careia se afla stupii amplasati
si asta in baza unui act intocmit de catre ing agricol angajat si remunerat de catre institutie in care sa rezulte cauzele si efectele acestora asupra culturilor agricole si implicit efectele acestora asupra culesului de nectar si polen,lucru ce ne intereseaza pe noi
Cu aceasta documentatie trebuie sa se deplaseze spre analiza la sediul central DADR iar acesta sa dispuna in teritoriu masurile ce trebuiesc luata
Problema este ca daca se declara starea de calamitate in apicultura nimeni nu este despagubit cu exceptia celor ce au stupii asigurati :!:
Restul sunt discutii pe tema data iar documentatia se afla la fiecare primarie numai ca trebuie sa dai si de ceva intelegere pe acolo
Cei cu stupii in oras nu sunt prinsi in aceste scheme deoarece conf legii in orase este interzis amplasarea stupilor
salve :D

PS Situatia de calamitate in agricultura trebuie declarata pina in 24 ore de la savirsire iar org de control
trebuie sa se deplaseze si sa constate situatia in max 48 de ore de la data sesizarii :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde kamy » 27 Iun 2013, 20:27

Ei si are aveti stupii pin orase o sa deveniti mai calamitati ca fiinca sau trezit primarii sa cam dea cu insecticide pentru tantari azi dimineata in simleu silvaniei nu-ti ajungeau degetele sa te tii de nas!
kamy

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA