Prima pagină OFF TOPIC NEURONU` ZAMBARET

Faze haioase , bancuri , video funny , divertisment , imagini si poze hazlii . Sa rada si neuronu` in tine .....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dau teapa cu matci

Mesajde Adi Hodis » 19 Aug 2011, 14:27

smady scrie:...
Aceasta reluga nu cred ca ar face decat sa se inlature impostorii care au vazut ca e de mancat in acest domeniu si mai cred ca fac si concurenta neloaiala celor care chiar sunt profii si corecti . Tot nu inteleg de ce nu se doreste trecerea acestor date , poate ma ajutati dumneavoastra cei cu mai multa experienta . Macar un motiv plauzibil .
...

Aaaa, deci dumneata doresti o lista cu impostorii ...
Pai cine vrea sa-si aprinda paie ude-n cap ? :roll:

Oare nu ar fi mai bine o lista cu cei pe care-i apreciaza cumparatorii ?.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde smady » 19 Aug 2011, 15:04

Nu eu nu vreau o lista , cred doar ca daca aceste detalii ar fi trecute , impostorii ar iesi cu siguranta din schema.
smady

Mesajde gica » 19 Aug 2011, 20:34

smady scrie:Buna ziua

Domnilor nu am scris de la inceput toate aceste date deoarece nu am crezut ca e important , nu cred ca sunt singurul care a fost pacalit intr-un fel sau altul . Nu vroiam decat sa se faca o regula prin care cel care vinde sa spuna cat mai multe detalii despre ceea ce vinde , de bun simt dealtfel . Pana si pe paine ai eticheta sau se spune macar din ce e facuta.
Aceasta reluga nu cred ca ar face decat sa se inlature impostorii care au vazut ca e de mancat in acest domeniu si mai cred ca fac si concurenta neloaiala celor care chiar sunt profii si corecti . Tot nu inteleg de ce nu se doreste trecerea acestor date , poate ma ajutati dumneavoastra cei cu mai multa experienta . Macar un motiv plauzibil .
Multa sanatate si documentativa foarte bine inainte de a cumpara o paine ca nu se stiee...

Smady,grecii au o expresie gen "mati puli nati puli",scuza-ma daca nu am scris-o corect.
In traducere - astia-s bani asta-i marfa
oltenii au una asemanatoare - de cati bani atata peste.
Ce ai scris mai sus este complet neconcludent.Eu fac matci din 1986.Te rog sa ma crezi,presupunand ca-ti vindeam iti ceream 150 de lei/buc. cu conditia sa ti le bag la stupii tai.
Tu chiar nu pricepi ca nu le ai.Si ca sa nu-ti zic mai multe in cazul asta e mai bine sa stai acasa.
Cu chestia asta "e grele".
Puteai sa iei un Mercedes la pret de Dacie ca tot in sant ajungi cu el daca nu le ai.
Binenteles,sunt de vina aia de la drumuri in cazul asta.
gica

Mesajde Adi Hodis » 19 Aug 2011, 20:38

Sa trecem date & detalii ... chiar crezi ca va sari lumea cu raspunsurile ?.
Si cu asta se va rezolva problema ? ... nici pe departe deoarece oricine se poate apuca de crescut matci si sa vanda dar nu oricine se pune pe invatzat sa lucreze cu stupii, aici intra si introducerea, schimbarea matcilor s. a. m. d.
Sa spun ca X din loc. Y e un impostor ... risc sa vina altii care intr-adevar au fost multumiti de matci si atunci ce am facut ?.
Stiu caz cu matci nereusite, de la crescatori renumiti, nu dau nume tocmai pentru ce am mai zis ... altii au fost multumiti de matcile crescute din aceeasi sharja, de aceiasi crescatori.
Dintre matcile care mi le cresc eu, sint unele care nu dau rezultatele scontate dar nu toate.
In cazul dumneavoastra, trebuia sa rezolvatzi problema cu cel implicat.
Eu daca am o problema cu cineva, apai ma duc la el si incerc sa o rezolv ... ca aici pot sa scriu mult si bine ... nu rezolv nimic.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
Adi Hodis

Mesajde jenica67 » 19 Aug 2011, 22:22

Fara nici o suparare smady, dar dupa parerea mea, tu esti cel mai vinovat. Si uite care sunt motivele ce le vad eu :
- cum sa cumperi deodata 70 de matci, de la cineva fara sa il cunosti nici pe el, nici rezultatele ?
- ai mai intrebat pe cineva, despre matcile ce le vinde ?
- la 70 de matci cumparate, eu mergeam personal sa le vad cum au ouat dupa imperechere, si le luam in mai mute transe.
- la 70 de matci mi se pare o prostie, sa bagi matci numai dintr-o singura sursa, chiar daca sunt exceptionale.
O intrebare personala, cum ai avut nevoie de 70 de matci, de unde ai luat atata albina, sa faci atatea roiuri ? Ca eu nu imi inchipui, ca cineva poate avea grije de atatia roi, fara sa aiba experienta necesara. Si daca o are, cum de nu ai ajuns, sa iti faci singur, matcile tale ?
Ce pot sa iti spun ca si eu am luat anul trecut 5 matci, care au fost in totalitate acceptate, dar nu am avut succes, tocmai ca nu m-am putut ocupa de roiuri, cand aveau nevoie, deoarece a trebuit sa plec, sa il ajut pe fiul meu, sa zugravim apartamentul, cumparat. Dar eu mi-am dat seama ca am gresit si nu pot sa dau deloc vina, pe cine mi le-a trimis.
Parerea mea personala sa analizezi prima data, ce ai facut si sa ne spui cine este producatorul, care ti le-a livrat, altfel ce ai scris este pistol cu apa rece, sau furtuna intr-un pahar cu apa. In plus esti partas la esec, impreuna cu cel ce ti dat matcile. Si nu vad motivul, pt care faci oamenii sa isi piarda timpul, cu prostiile tale, pe care nu vrei sa ti le corectezi, atata timp cat ne dai informatii cu picatura. Eu oricum nu o sa mai citesc decat raspunsul, la postarea mea, dupa nu o sa mai imi pierd timpul, cu problemele tale, care ti le-ai facut dupa mine singur.
PS. Trecand peste toate cele spuse. Daca cine te-a ajutat sa faci roiurile, isi creste singur matcile, si tot te-a ajutat, de ce nu ai apelat la el, sa iti creasca matci ? Ca il considerai o persona de incredere, si ai apelat la altii ?
Si inca una scurta : 4000 / 70 = 57 lei adica 570.000 de lei vechi, cand anul trecut ca si anul asta matcile s-au vandut cu 35-40 de lei. In loc sa ceri discont la atatea bucati, ai dat bonus. Inca o demosntratie de judecata si afaceri bulgaresti ! Felicitari !
jenica67

Mesajde alt stupar » 21 Aug 2011, 00:16

chiar, dintre atatea subiecte mult mai interesante, de ce ne-am gasit sa scriem atat de mult tocmai aici ? :lol:
Smady, din cele povestite de dumneata inteleg ca esti o victima.
Intrebare: victima a unui crescator de matci rau-intentionat sau victima unui sistem ?
Inclin sa cred ca mai degraba e a doua varianta, ca faci parte din noul val, si anume al apicultorului-businessman, azi incepator si maine cu suta de lazi in ograda. Cu o bruma de cunostinte teoretice si doar cateva luni de practica. Dar cu niste bani (munciti/sponsorizare de la tata/fonduri UE, nu conteaza) gata de aruncat pe piaza, spre grabnica inmultire...
Ei, si cu pe lumea asta totul se plateste, ia mai judeca odata, ce n-a functionat in cazul matcilor achizionate c-un purcoi de bani ?
Au fost matcile tarate sau au fost prost pastrate si introduse ? Sau introduse tarziu ? Sau coloniile primitoare varza ? Sau colcaie ceva nosema prin lazile alea de le schimba asa de zor?
Ti-ai calculat potentialul melifer al vetrei unde tii albinele ?
Cati ani de stuparit ai in spate de te arunci pe 60 de colonii ?

S-a scris de nspe mii de ori pe forumul asta ca nu e bine asa, ca cine crede ca poate arde prea rapid etape e frate cu esecul, sef de pinguini cum le zice Valter, si totusi... nu trece o saptamana si alti candidati apar valuri-valuri...ajungi sa crezi ca tastam degeaba, asa... cica sa descurajam incepatorii...
Da de ce ??? Dati-i fratilor inainte, ce cunostinte teoretice, ce experienta ? Pai ce, albina-i capra, sa-i faci furajarea pe reteta, s-o mulgi la ora fixa si sa trebuiasca si pazita ? Asss... albina zboara singura, trebuie doar usurata de miere si gata. ce atata filozofie ?

PS: va recomand stupul cismea... se merge cu bidonul se da drumul la robinet si gata... in asta consta totul, mierea curge pe urdinis !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde teinegru64 » 21 Aug 2011, 07:42

alt stupar scrie:
PS: va recomand stupul cismea... se merge cu bidonul se da drumul la robinet si gata... in asta consta totul, mierea curge pe urdinis !

Este bun acest tip....de stup.Totuși, mai ai probleme cu procesatorii.Eu recomand stupul ...cazan de țuica.sau , trend-ul....stupul seif. Bagi cifrul ...iese lingoul(inutil sa mai precizez ca trebuie modificat urdinișul.
PS
Potrivit unui studiu efectuat de ...evident...specialiști,reiese ca persoanele trecute de o anumita varsta nu se descurca deloc cu acest stup.Din cauza nemților.Cica ar fi unu...Alzh... care fura cifru.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde gica » 21 Aug 2011, 10:58

teinegru64 scrie: Potrivit unui studiu efectuat de ...evident...specialiști,reiese ca persoanele trecute de o anumita varsta nu se descurca deloc cu acest stup.Din cauza nemților.Cica ar fi unu...Alzh... care fura cifru.

Au fire-ai sa sa fi de moldovean,in doua saptamani sunt pe capul tau sa-mi dai cifrul ala.Da de data asta il scriu cu vopsea pe tabla sa nu mai am probleme.Ca de pe acum incolo poate ma voi cunoaste si eu cu banditul ala de Alzh...
E moldovean de-al vostru ca parca nu-mi aduc bine aminte.Ca daca auzeam de el la tinerete stim la fix.Dar acum?
Auzi de fel de fel de indivizi,Alzm...,Roza Scleroza,Pat si Patason,ScubY Dou si dracu sa-i mai ia.
Da pe la tine prin Vaslui e un izvor cu apa vie?
gica

Mesajde Adi Hodis » 21 Aug 2011, 11:35

gica scrie:
teinegru64 scrie: Potrivit unui studiu efectuat de ...evident...specialiști,reiese ca persoanele trecute de o anumita varsta nu se descurca deloc cu acest stup.Din cauza nemților.Cica ar fi unu...Alzh... care fura cifru.

Au fire-ai sa sa fi de moldovean,in doua saptamani sunt pe capul tau sa-mi dai cifrul ala....

:lol: :lol:
Nea Gica !!! ... sa nu uitzi acasa pe ala de-i zice " mai musai " ... ciomagu´ adica ... ca asha convingator este, de numa numa´... ba chiar are o mare influentza contra banditului ala Alzh... ... cateva scaltoace sint greu de uitat ... :lol:

Te salut
Si pe tine teinegru64 ... tare faza cu tzifru´ 8-) :lol:
Adi Hodis

Mesajde gica » 21 Aug 2011, 15:38

Adi,ma cunosc bine cu teinegru64.Asa ca nu-i nevoie de ''mai musiu''.
La 1,90 metri cat are altfel vede lumea
gica

Mesajde Adi Hodis » 21 Aug 2011, 20:43

Daca are 1,90 inaltime ... atunci schimbam foaia :roll: ... acum zic eu, mai bine ar fi sa stergi postarea pana nu vede ce-am scris :oops: :P

Pe bune, se intelege ca am glumit ... sa mai " indulcim " oleaca atmosfera de pe acilea.
Adi Hodis

Mesajde smady » 21 Aug 2011, 21:30

Buna seara
Nu domnilor nu am facut anul asta toti 90de roi de 3 ani ma tot chinui cu ei si m-am documentat cat nu am citit pt facultate . Am mers pe o inmultire de 1/3 . in primul an am cumparat 10 si am stat cuminte au trecut iarna , in anul 2 dai sirop dupa salcam 30 de roi ( cu matci luate de la unchiul meu ) , in anul 3 ( anul asta )am facut 60 de roi , unchiul meu a zis ca nu stie daca ppoate sa faca atatea si pentru el si pentru mine , asa ca am zis sa cumpar de la cineva pe care auzisem ca se ocupa de multa vreme cu asa ceva . Pana la urma ale lui tot la mine au ajuns :)) . Sanatate multa acestui om .
Eu vara nu prea am timp , principala ocupatie fiind agricultura , dasta nici nu am fost personal sa vad ce si cum .
Parerea mea este ca un incepator care chiar doreste sa faca si apicultura ( nu neaparat sa traiasca din ia ) ar trebui sa inceapa cu un numar de 5-10 familii si nu roi .
Cu vanzatorul o sa o rezolvam noi il gasim pana la urma in Bucuresti in Iasi , ca nu mai e pe acasa .
Acum dupa ce am citit tot ce s-a scris aici inteleg ca dusmania si ura defapt sunt cauzele , ca nu cumva sa mai faca altu . Si mai cred ca daia au ramas ale 400 de familii si nu numai fara culegatoare tot din aceeasi ura si prostie , numai ca acolo s-a pus problema altfel .
Si cred ca daca as face un test de cunostinte apicole ( teoretice ) as face mai multe puncte decat jumatate dintre cei ce isi dau cu parerea pe aici .
Multa sanatate .
smady

Mesajde Adi Hodis » 21 Aug 2011, 21:53

smady scrie:...
Eu vara nu prea am timp , principala ocupatie fiind agricultura , dasta nici nu am fost personal sa vad ce si cum .
...

Uite una care-mi sare in ochi :o ... adica ???.
Ce anume nu ai vazut ? ... matcile le-a cumparat altcineva ?.
S-au le-a introdus in roi altcineva ?.
Cine beneficiaza de o asemenea incredere ? ... in special ca a fost vorba de 4000 de lei, suma care ... posibil sa fie infima pt. dumneata dar ... totusi sint 4000 lei nu 40.

PS
Sper ca nu ti-am starnit supararea prin postarile mele, chiar daca au fost putin intzepatoare ...
Adi Hodis

Mesajde smady » 21 Aug 2011, 22:02

Nu domnule Ady Hodis nu ma supar , pentru mine nu sunt bani multi dar au mare valoare pentru ca i-am muncit nu i-am furat , nu am inselat . Eu am cumparat aceste matci de la persoana recomandata de unchiul meu , care nu stia si el decat ca omul ala face apicultura de mult timp si ca si vinde ( prin curier ) .
smady

Mesajde valter » 21 Aug 2011, 22:15

smady scrie:Nu domnule Ady Hodis nu ma supar , pentru mine nu sunt bani multi dar au mare valoare pentru ca i-am muncit nu i-am furat , nu am inselat . Eu am cumparat aceste matci de la persoana recomandata de unchiul meu , care nu stia si el decat ca omul ala face apicultura de mult timp si ca si vinde ( prin curier ) .

Nepoateeee!!!Eu am incercat sa te inteleg ca si pagubas ce esti, da incepi sa fii obraznic cu afirmatii dastilea... ca cica altii sunt prost calificati iar dumneata desteptu' satului.
I-ti doresc sa fi sanatos si la punga gros...da nu arunca cu noroi pe toata sleahta de matcari si ulterior sa-i pui in ''teapa'' intr-un tabel.
Organizeaza bine activitatea din stupina, pune mana singur la treaba si nu arunca vina pe altii.
sa fi iubit.
PS.
Da...mai bine impuscati unchiul care ti-a recomandat dumitale matcile care nu ti s-au potrivit.
Ultima oară modificat de valter pe 21 Aug 2011, 22:26, modificat 1 dată în total.
valter

Mesajde gica » 21 Aug 2011, 22:20

smady scrie:Si cred ca daca as face un test de cunostinte apicole ( teoretice ) as face mai multe puncte decat jumatate dintre cei ce isi dau cu parerea pe aici .
Multa sanatate .

Smady,e plina lumea de apicultori de birou
E plina lumea de apicultori parati care sunt plini de ei si de cunostintele lor
E plina lumea de dadatori cu parerea,s.a.m.d.
Dar sunt foarte rari stuparii care stiu sa creasca o matca ca lumea
Si de fapt de aici incolo incepi sa mirosi a stupar
Tot de aici incolo incepe frumusetea si amarul
gica

AnteriorUrmătorul

Înapoi la NEURONU` ZAMBARET