Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Despre padurile si padurarii din Romania...

Mesajde Mircea_63 » 24 Aug 2013, 21:37

Acest topic este continuarea discutiilor de aici viewtopic.php?f=11&t=4228#p145871

Alunul este primul -sau unul din primii- furnizori de polen. Tu ai padure in jurul tau. Admirabil ca iti dai interesul, dar crede-ma ca tu ai o vatra foarte buna in privinta asta. Nu stiu cat de incarcata este cu stupi.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Re: POLENUL ACHIZIŢIONAT. PERICOL? DACĂ DA, ÎN CE AR CONSTA?

Mesajde IGNITE » 24 Aug 2013, 22:26

Mircea...am pădure. DAR SĂ FIE AI DRACULUI DE PĂDURARI. DE BRIGADIERI. DE INGINERI SILVICI. DE ŞEFI DE OCOALE ŞI DIRECŢII SILVICE ŞI ŞEFI DE ITRSV. TOŢI AR TREBUI SĂ MEARGĂ DE BELGIUG LA BECI. ACOLO ESTE LOCUL LOR. URĂRI DE BINE ŞI PENTRU DEŞTEPŢII CARE AU DAT PĂDUREA LA OAMENI ŞI CELOR CARE NU AU GRIJĂ CA OAMENII SĂ ÎNCHEIE CONTRACTE DE PAZĂ ŞI ADMINISTRARE CU OCOALELE SILVICE.

NU ŞTIU DACĂ MĂ CREZI. DAR CRED CĂ SUNT NO. 1 PE LISTA MEA. BĂ...NU-I SUPORT. NIŞTE NEMERNICI. NIŞTE TĂIETORI DE LEMNE. NIŞTE BRACONIERI. DE LA PRIMUL NIVEL, PÂNĂ LA ULTIMUL. ŞI CA SĂ FIE TOTUL FRUMOS DE TOT SUNT ŞI POLITICIENI. NU SE MAI SATURĂ DE LABA URSULUI PE FARFURIA LOR JEGOASĂ.

şi nimeni nu comentează băi...nimeni. toţi au un rânjet prostesc, toţi îşi fac partea. CICĂ IUBITORI DE NATURĂ SUNT EI. HAI PE VALEA OLTULUI DE LA SIBIU ÎNSPRE CĂLIMĂNEŞTI ŞI HAI SĂ NUMĂRĂM NUMĂRUL DE PERIDOACE CU BUŞTENI. LA 10 MINUTE VEZI UNUL. VĂ JUR! Am analizat de nu ştiu câte ori faza. MOR CÂND TREC PRIN SEBEŞ. AM FOST PRIN MARAMUREŞ, BISTRIŢA, PRIN BUCOVINA...NU AM PUTUT SĂ MĂ BUCUR DE EXCURSIA CU FAMILIA MEA, CU OCHII DUPĂ INTRĂRI ÎN PĂDURI ŞI DUPĂ DRUMURI FĂRĂ BORNĂ ŞI DUPĂ BUCĂŢI RASE. ŞI DUPĂ BUŞTENI FĂRĂ MARCĂ DE TRANSPORT. MI-E SCÂRBĂ.

SĂ NU ÎNDRĂZNEASCĂ CAREVA SĂ MĂ CONTRAZICĂ.

nu spun...or mai fi şi oameni, dar în procent de 99,9 ŞTIU CĂ AM DREPTATE. AŞA CĂ...SĂ NU ÎNDRĂZNEASCĂ NIMENI.

DA...ÎNCĂ MAI AM PĂDURE. ALUNUL NU ESTE LA MINE în zonă din păcate. EU CEL PUŢIN NU L-AM VĂZUT. POATE CĂ ERAM CU OCHII DUPĂ CIOATE NEMARCATE, DUPĂ DRUMURI SILVICE DISTRUSE DE TANCURI, DUPĂ DRUMURI CREATE DE-AN PURUREA, DUPĂ GUNOAIE...ORDINARE.

ŞI TOŢI IDIOŢII TAIE SALCÂMUL ĂLA SUBŢIREL...şi nu mai continui că fac cu capul. :twisted:
IGNITE

Mesajde paul » 25 Aug 2013, 07:54

IGNITE scrie: URĂRI DE BINE ŞI PENTRU DEŞTEPŢII CARE AU DAT PĂDUREA LA OAMENI ŞI CELOR CARE NU AU GRIJĂ CA OAMENII SĂ ÎNCHEIE CONTRACTE DE PAZĂ ŞI ADMINISTRARE CU OCOALELE SILVICE.

Servus ...prietene !!!
Si eu cand am zis ca esti "amarnic la viata", te-ai suparat pe mine ! 8-)
Stii de ce-mi esti tu mie "drag" ??? Pentru ca iti place sa te crezi un fel de comisar Cattani sau Moldovan, in varianta autohtona 8-) ... Si "foarte drag" imi esti cand ... TE CONTRAZICI SINGUR !!! :evil: Pai,spuneai ca padurarii, sefii de ocoale si care or mai fi pe acolo trebuie sa mearga in corpore la puscarie ca sunt toti niste ... misei ! In fraza de mai sus transmiti "URARI DE BINE" proprietarilor de paduri care nu au incheiat contracte de paza si administrare cu ocoalele silvice, adica cu hotii si bagabontii (in acceptiunea ta) care le pastoresc ... :lol: Tre' sa recunosc ca ai o logica ... "imberba"!!!
Si apropos de "desteptii"care au dat padurea la oameni ... Padurea aceea care a fost restituita era a tatilor si bunicilor actualilor proprietari, platita cu bani grei si uneori cu pret de sange ... Nu uita ca acea padure a fost luata cu japca de regimul criminal comunist, basca ca proprietarii au mai facut si multi ani de temnita grea pentru "vina"de a fi fost ... proprietari :evil:
Asa ca ... mai incetisor cu pianul pe scari !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde ovidiu_78 » 25 Aug 2013, 11:03

nu ai inteles paul,urarile acelea de bine si pt acei oamneni defapt sunt la fel ca si pt padurari ;)
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde IGNITE » 25 Aug 2013, 13:37

îmi pare rău...cred că nu m-am făcut bine înţeles.

eu vreau să spun că s-au dat pădurile înapoi...CEEA CE ESTE PERFECT OK.

dar...vedeţi...dacă proprietarii nu încheie contracte de pază şi administrare...este periculos. ŞTIU CE VORBESC. nefiind contract de pază şi administrare, SE TAIE ÎN VOIE. BA, MAI MULT, SUNT ŞMECHERI CARE TAIE DE LA BUNICII VOŞTRI, care nu au pază. nefiind paznic, nu răspunde nimeni pentru tăieri, iar bunicul se duce în pădure şi nu ştie cine i-a tăiat, iar el dacă vrea să taie întâmpină probleme: nu i se dă aprobare, pentru că se poate extrage doar o anumită cantitate pe o anumită suprafaţă, deci nu i se marchează. DAR DE FURAT ESTE FURAT. aşa că...OMUL VA TĂIA EL SINGUR PROPRIA PĂDURE, O VA FACE FĂRĂ SĂ RESPECTE MINIME REGULI PENTRU CĂ ÎI ESTE FRICĂ SĂ NU I-O TAIE ALTUL.

pe de altă parte, DACĂ S-AR ÎNCHEIA CONTRACTE DE PAZĂ ŞI ADMINISTRARE CU PĂDURARII...ĂIA VOR FI TRAŞI LA RĂSPUNDERE DACĂ dispare un copac, pentru că au în gestiune suprafaţa.
DECI...LA PĂDURILE PRIVATE...PĂDURARILOR LE ESTE MAI GREU SĂ TAIE ŞI SĂ FURE, DACĂ EXISTĂ CONTRACT DE PAZĂ ŞI ADMINISTRARE. DAR, DACĂ NU EXISTĂ, SE TAIE CA-N CODRU, ATÂT DE PROPRIETAR, CÂT ŞI DE STRĂINI, care, cel mai uşor scapă pentru că nu pot fi acuzaţi de furt, spre ex., spun că ei sunt vecini de proprietate cu păgubitul, dar că nefiind delimitată pădurea lui de a vecinului, a tăiat din greşeală. ORICUM, TAIE FĂRĂ MARCĂ SILVICĂ.

NU VĂ FACEŢI CĂ NU ÎNŢELEGEŢI. VOI CUM CREDEŢI CĂ DISPAR PĂDURILE? SAU SUNTEŢI LEGAŢI LA OCHI ŞI SUNT EU NEBUN ŞI ACTOR?

REALITATEA? S-A CREAT UN HAOS. DE CARE PROFITĂ NU PROPRIETARII, de cele mai multe ori.

dacă s-ar tăia după lege, s-ar tăia POTRIVIT UNUI AMENAJAMENT SILVIC şi POTRIVIT UNUI ACT DE PUNERE ÎN VALOARE.

ÎN PLUS, PAUL...PĂDUREA BUNICILOR TĂI ESTE ŞI UN BUN COMUN, ESTE O ENTITATE VIE, CARE ARE O VALOARE ŞI IMPORTANŢĂ NU DOAR PATRIMONIALĂ PENTRU FAMILIA TA CI ŞI PENTRU ÎNTREG MEDIUL ÎNCONJURĂTOR.

de ce crezi tu că atunci când tai un arbore nemarcat, deşi este al tău, există un prejudiciu? există o anumită formulă de calcul în care este inclus acel factor K, pentru că este vorba despre un copac viu, VERDE.
IGNITE

Mesajde IGNITE » 25 Aug 2013, 13:57

IAR DIN PĂDUREA STATULUI SE TAIE CEL MAI UŞOR.

cum? prin nerespectarea amenajamentului silvic. adică, potrivit acestuia, nu s-ar putea ajunge la tăierile pe care le vedem cu toţii. spre ex. la anumiţi arbori, vârsta de tăiere este de 120 de ani.

DAR ÎN ROMÂNIA NU MAI AJUNG COPACII LA 120 DE ANI. DE CE? PENTRU CĂ SE INVOCĂ "situaţii excepţionale", aşa zise excepţii de la amenajamentul silvic.

ADICĂ, SPRE EX: organele silvice, spun că într-o anumită pădure trebuie făcute TĂIERI ACCIDENTALE. adică de produse accidentale. spre ex. A FOST FURTUNĂ ... care a afectat arborii ŞI TREBUIE TĂIAŢI 400 DE GORUNI CARE AU FOST AFECTAŢI DE FURTUNĂ.

DAR...FURTUNA AFECTEAZĂ NUMAI CEI MAI FALNICI COPACI, BUNI DE LUCRU. NU SE COMPLICĂ FURTUNA CU ARBORII CU DIAMETRUL MIC SAU CU MATERIAL DE FOC.

SE FAC LICITAŢII? NU. PENTRU CĂ TOŢI CEI CARE PARTICIPĂ SUNT ÎNŢELEŞI DE DINAINTE PE PARCHETUL PE CARE VOR SĂ-L CUMPERE. atunci...se face o negociere directă.

de ce? ca banii să ajungă mai puţini în bugetul ocoalelor silvice, dar să ajungă mai mulţi în buzunarul unor şmecheri din cadrul ocoalelor silvice.

iar când se face punerea în valoare, măsurarea pe teren, CUM CREDEŢI CĂ SE MĂSOARĂ? se pune CUPLA LA NIVELUL ETAJULUI 1 DE LA BLOC, ADICĂ UNDE ESTE COPACUL MAI SUBŢIRE, PENTRU CA EXPLOATATORUL SĂ TAIE MAI MULT, DAR SĂ PLĂTEASCĂ MAI PUŢIN.

bineînţeles, se taie şi pe lângă ce este marcat în parchet. se marchează şi mai mult decât ar trebui. ŞI TOT AŞA DOMNUL PAUL. SE TAIE RAZANT CU PĂMÂNTUL, SE ACOPERĂ CU FRUNZE, IAR DEŞTEPŢII CARE VIN ÎN CONTROL, NU VĂD CIOATELE CĂ DE...ERAU ACOPERITE...IAR ÎNTRE TERMINAREA EXPLOATĂRII ŞI DATA CONTROLULUI A TRECUT O IARNĂ ...BLA...BLA...nu s-au văzut domnule cioatele.

se lucrează cu oameni la negru, pe care îi iei de unde nu-s.
actele contabile se fac aşa cum se fac sau nu se mai fac.

DE AIA DOMNULE PAUL VEZI PERIDOCUL CU BUŞTENI FĂRĂ MARCA AIA ROTUNDĂ PE RONDELUL BUŞTEANULUI, CIRCULÂND PE DRUM PE LÂNGĂ TINE. ĂIA, DE CELE MAI MULTE ORI, SUNT SCOŞI PE NAŞPA DIN PĂDURE. sunt ARBORII TĂIAŢI LA NEGRU.

ei scot la negru, iar dacă GARCEA opreşte pe şoferul camionului să-l întrebe de hârtii, şoferul spune că vine şeful în urmă cu actele, pentru că legea (FĂCUTĂ CU CAP...ÎN INTERESUL UNORA) permite să fie aduse hârtiile într-un anumit număr de ore. DE ABIA ATUNCI SE FAC ACTE, care, BINEÎNŢELES, ÎN LIPSA UNOR CONTROALE, SE FAC FOARTE DES, DIN BURTĂ.
IGNITE

Mesajde IGNITE » 25 Aug 2013, 14:46

PAUL...sunt comisarul SULEA. poţi face mişto, poţi să îmi spui direct IMBERB, poţi să-mi da lecţii de exprimare, logică, limba română, dar, te rog să mă crezi că tot ce am scris este real, iar mie îmi pare foarte rău. oi fi cum o fi, dar crede-mă că sunt destul de ancorat în realitate când scriu ce scriu.

PAUL...DE CE TE LEGI DE MINE ŞI ÎMI SPUI CĂ MI-AI ZIS TU NU ŞTIU CE? ŞI CĂ ŢI PLACE DE MINE AŞA ... LA MODUL IRONIC? EŞTI MAI INTERESANT? TE SIMŢI TU BINE? simţi că exprimându-te la modul "taţii şi bunicii" totul, are o anumită...importanţă, savoare?

ESTE PERFECT LEGAL ŞI ECHITABIL SĂ SE RESTITUIE OAMENILOR CE A FOST ŞI ESTE AL LOR. TOT. PĂMÂNT, PĂDURI, CASE...TOT...TOT. nu sunt afon în materie de istorie. nu sunt nici expert.

dar, tu ai înţeles greşti ce spun eu. PĂDURILE ASTEA...NU VOR STA MULT ÎN MÂNA OBŞTILOR. de ce? sau nu crezi? eu vreau să rămână pădurile şi să fie ale cui trebuie.
teoretic, dacă, un coproprietar dintr-o asemenea obşte moare, fără moştenitori...cota sa trece la ceilalţi. ÎN realitate, se întâmplă mereu aşa? este adevărat că nu se pot înstrăina cotele? da. Se întâmplă aşa? nu.

nu am poze să vezi ...nişte chestii. am crescut undeva unde, în fiecare vacanţă mă plimbam prin pădure şi era foarte frumos...acum mi-e scârbă să merg. înainte mergeam cu bicicleta, iar acum nu poţi merge pe picioare aşa de adânci sunt şleaurile. nu pot să privesc spre pădurea cu pricina...în loc de copaci falnici, văd goluri şi boscheţi, nişte nuiele dese.

iar cei care fac toate astea...înfloresc.

nu este nici o contradicţie în ceea ce am scris. este doar aparent aşa. citeşte cu atenţie. dacă e nevoie, explic, în privat.

de ce crezi că proprietarii privaţi nu încheie contracte de pază şi administrare? deşi este obligatoriu? care este interesul acestor persoane? ă...

nu de aici vine ceea ce am spus. constatările sunt vechi şi nu au apărut prima oară la TV.
http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/ ... tilor.html
http://www.monitorulvn.ro/print.php?idn=108895

şi citeşte şi PLANUL NAŢIONAL DE COMBATERE A TĂIERILOR ILEGALE.
IGNITE

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE