Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: maidanezul - o problema de nerezolvat?

Mesajde elixir » 13 Oct 2013, 10:32

Pana cand sterilizarea nu va deveni obligatorie pentru TOTI cainii din curti, maidanezii vor aparea de 2 ori pe an, ca ciupercile dupa ploaie!
O decizie corecta pentru o societatea cum e a noastra(saraca) ar fi oferirea castrarii gratuite a cainilor(sau cel putin a femelelor), pentru ca oamaneii simpli nu vor scoate 100ron/caine din buzunar, insotita de amenzi celor care refuza sa declare un caine/sa-l castreze.
Bneinteles, obligativitatea microciparii si o baza de date reala si functionala! .. Dar..mai e mult pana departe :(
Eu ia cu cainii in oras cu botnita, cu pungi in buzunar si tot se mai ia de mine cate un ****** de militian, desi alaturi zburda maidanii! ultimului care ma imtrebat daca musca, i-am zis sa verific personal.. nu pot sa-i uit fata :))
elixir

Mesajde modigliani » 13 Oct 2013, 12:16

elixir scrie:Pana cand sterilizarea nu va deveni obligatorie pentru TOTI cainii din curti, maidanezii vor aparea de 2 ori pe an, ca ciupercile dupa ploaie!
O decizie corecta pentru o societatea cum e a noastra(saraca) ar fi oferirea castrarii gratuite a cainilor(sau cel putin a femelelor), pentru ca oamaneii simpli nu vor scoate 100ron/caine din buzunar, insotita de amenzi celor care refuza sa declare un caine/sa-l castreze.
Bneinteles, obligativitatea microciparii si o baza de date reala si functionala! .. Dar..mai e mult pana departe :(
Eu ia cu cainii in oras cu botnita, cu pungi in buzunar si tot se mai ia de mine cate un ****** de militian, desi alaturi zburda maidanii! ultimului care ma imtrebat daca musca, i-am zis sa verific personal.. nu pot sa-i uit fata :))

Elixir , este cel putin surprinzatoare pozitia ta ! Esti crescator de caine . Porti la avatar fotografia unui doberman "de catalog" . daca este al tau ..... te felicit sincer pentru un asa exemplar .
........ Fara bilute l-ai mai putea numi CAINE ?

Personal n-as permite sterilizarea cainelui meu nici daca ar fi gratuita ! Ba nici daca as fi remunerat pentru asta .
Nu cainii din case sau curti sunt vinovati pentru invazia maidanezilor .
Bucurestiul este PLIN de maidanezi de ani de zile . Dar nu cred ca-n atatia ani am vazut macar 5 - 10 exemplare de maidanezi care sa prezinte caracteristici de metisi cu parinti din alte rase .

Am scris mai demult in topic , pastrez catei ( unul , de obicei primul nascut ) de la montele cainilor mei . NICIODATA , dar absolut niciodata , vreun caine de-al meu nu s-a imperecheat accidental . Indiferent ca-i vorba despre o catea de rasa sau una de pe strada .

Una dintre legile de capatai ale unui crescator de caine - cel putin in acceptiunea mea , si am pretentia ca am o acceptiune si-o viziune pertinenta la acest capitol - este aceea in care cainele nu face absolut niciun gest fara acordul si discernamantul stapanului . Care nu-i in stare sa-i impuna cainelui acest lucru si-l creste ca pe-o vaca doar hranindu-l ..... sa renunte la a-l mai creste . Nu este facut pentru a avea caine . Sa-si ia hamsteri sau canari .

Am avut mereu caini de talie mare si de rase asa zis periculoase . Predilect boxeri si bull mastiffi . La fel , NICIODATA vreun caine de-al meu n-a indraznit la vreun gest de agresivitate sau la vreun act necontrolat . Si le-am impus asta fara sa fiu tiran cu ei , doar insistand cu dresura pana la varsta de maxim 2 ani . Un caine bine format , educat , pana la varsta de doi ani ..... extrem de greu sau rar mai poate face vreo surpriza neplacuta .

Cu respect spun , confundati flagrant cauzele invaziei de maidanezi de pe strazile Romaniei .
modigliani

Mesajde elixir » 20 Oct 2013, 17:01

Normal ca este cainele meu in poza de la avatar! Este o femela deosebita!
si da, eu am si un mascul, pe care l-am castrat. din motive de siguranta reciproca: eu nu tin cainii in padocuri, si nu vreau monte necontrolate! In plus, eu fac breeding- nu cred ca orice caine merita/trebuie reprodus. chiar daca masculul a fost la vremea lui campion si este un caine de familie grozav, nu se ridica la standardul dorit de mine! nu fac pui doar ca sa am ce vinde, chestia asta ma costa destui bani asa ca nu-mi permit ca puii de la mine sa ajunga pe strazi!
Si DA , chiar si castrat masculul este tot membru al familiei noatre! Cu ,oo' sau fara, este acelasi :)
Nu ma insel: maidanezii, in marea lor majoritate, nu se nasc pe strazi! se nasc in curti, unde nu sunt garduri, unde femelele sunt vizitate de alti mascului, iar oamenii se trezesc ca iar a fatat cateaua, chiar la fiecare ciclu. si cum nu au ce face cu atatia pui, la 2-3 saptamani ii pun in sacosa si-i scot la plimbare. La mine la tara, in fiecare primavara si toamna apar la colul strazii 1-2 sacose cu pui!
eu ca si crescator nu montez 2 caini decat daca au anumite calitati, anumita teste/examene trecute, inclusiv medicale.
elixir

Mesajde valigorj » 20 Oct 2013, 19:18

daca ai 50000 de masculi si 15000 de femele[cit se estima ca avea capitala] si daca castrezi 49000 de masculi[masculii is mai rentabili la castrat],femelele tot atitia catei vor face.deci ai cheltuit banii de pomana.cu fiecare femela castrata numarul cateilor va scadea[singurul mod in care poate fi redus numarul maidanezilor in timp].aceasta idee mi-a dat-o fetita mea cea mica pe cind avea 5 ani,care dupa ce i-am explicat ca sa inteleaga la virsta ei ce este castrarea a zis;- tati de ce chinuie catelusii daca numai catelusele fac pui.
Solutia exista, trebuie doar sa o gasim!
valigorj

Mesajde echo » 21 Oct 2013, 14:06

Doua chestii vreau sa spun:
Unul care sa reflecte stadiul de idiotenie in care se afla societatea romaneasca, respectiv - la noi in tara copii fara parinti sunt "ai strazii" iar cainii fara stapan sunt "comunitari" !!! :shock: (La fel si nivelul de grija acordat si unora si altora)

200 euro / luna / caine ???? Ce dracu, am inebunit ??? Unui om in spital ii este alocat mai putin... Sa mai vorbesc de alocatia copiilor sau de pensia unor batrani ??? :oops:

Al doilea, faza cu "castrarea" , pe langa ineficienta deja dovedita, daca avem 65.000 caini in Bucuresti s-a gandit cineva ce inseamna asta pentru sanatate ?/ Daca fiecare se caca odata pe zi, fiecare cate 100 g sa zicem, avem 6.5 t / zi / in fiecare zi, rahat de caine pe strazi, care se usuca, se ridica in aer si il respiram cu totii... 6.5 tone care se adauga in fiecare zi.... (ca doar nu l-a curatat nimeni pe ala de ieri.... )
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde Bambucha » 22 Oct 2013, 00:38

La cele circa 6,5 tone, care fie vorba intre noi sunt cam putin distribuite pe cap de caine, as mai adauga cateva. Ca n-am vazut nicodata pe mosul de la 6 si pe baba de la 3 ca merg cu lopatica si strang minunatia in care calc eu in fiecare dimineata. sau seara!
Imi este absolut mila de bietele animale care stau chircite in apartamentele de bloc, urla, schelaie si latra ore intregi, si in fiecare dimineata alearga catre primul copac rasarit din asfalt sa-si faca nevoile de disperare. De multe ori nu reusesc, nici macar pana afara, asa ca daca nu calc in norocel am toate sansele sa fac lipa-lipa in lift. Noi ceilalti vecini cu ce am gresit?
Din punctul meu de vedere nici macar cainii cu stapan nu au ce sa caute in mediul urban, cel putin nu pana nu mai crestem la capitolul civilizatie.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Aurel1959 » 22 Oct 2013, 00:45

modigliani scrie:Un CAINE , un caine cu adevarat ( educat , hranit , respectat ) asta stie cel mai bine sa faca omului :

http://www.dailymail.co.uk/video/video- ... drome.html

.............................................

p.s. In continuare sustin necesitatea eliminarii cainilor de pe strazi . Insa prin mijloace rapide , nedureroase , RATIONALE !

Sant si caini intre caini, cum sant si oameni intre oameni.A nu se intelege ca nu iubesc cainii.Toata viata mea am avut alaturi caini pe care i-am pretuit foarte mult.
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Mesajde kamy » 22 Oct 2013, 06:25

echo scrie:Doua chestii vreau sa spun:
Unul care sa reflecte stadiul de idiotenie in care se afla societatea romaneasca, respectiv - la noi in tara copii fara parinti sunt "ai strazii" iar cainii fara stapan sunt "comunitari" !!! :shock: (La fel si nivelul de grija acordat si unora si altora)

200 euro / luna / caine ???? Ce dracu, am inebunit ??? Unui om in spital ii este alocat mai putin... Sa mai vorbesc de alocatia copiilor sau de pensia unor batrani ??? :oops:

Al doilea, faza cu "castrarea" , pe langa ineficienta deja dovedita, daca avem 65.000 caini in Bucuresti s-a gandit cineva ce inseamna asta pentru sanatate ?/ Daca fiecare se caca odata pe zi, fiecare cate 100 g sa zicem, avem 6.5 t / zi / in fiecare zi, rahat de caine pe strazi, care se usuca, se ridica in aer si il respiram cu totii... 6.5 tone care se adauga in fiecare zi.... (ca doar nu l-a curatat nimeni pe ala de ieri.... )

Eco ai pus punctul hapt unde trebuia,maidanezii pot deveni peste noapte mina de aur pentru sifonarea banilor contribuabililor,gripa avioporcina e rasuflata deja!
In alta ordine nu putem fi o tara de tot rahatul fara producatori!
kamy

Mesajde echo » 24 Oct 2013, 11:16

kamy scrie:[Eco ai pus punctul hapt unde trebuia,maidanezii pot deveni peste noapte mina de aur pentru sifonarea banilor contribuabililor,gripa avioporcina e rasuflata deja! In alta ordine nu putem fi o tara de tot rahatul fara producatori!

Mai, cum adica pot deveni ?? pai ce sunt in momentul de fata ?? De cati ani se sifoneaza bani prin ei cu castrarea, cu adaposturi, cu plimbarea de la si inapoi la "zona unde au fost prinsi", etc, etc....
Construim adaposturi de caini, da inchidem scoli ?? ti se pare normal ?? Care ne sunt prioritatile ??

O decizie radicala este necesara pentru rezolvarea problemei... restul sunt.. bla-bla-bla..

(PS - vezi ca tara o facem noi, nu altii.... :!: altii doar constata.. )
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde Cristian IONITA » 24 Oct 2013, 13:33

cred totusi ca nu exista nimic constructiv in a forta similitudini in situatii total nesimilare.

Ce are a face copii fara parinti (apropo exista si copii cu parinti care sunt in strada si de asemenea copii fara parinti care nu-s in strada) sau oameni din spitale cu cainii vagabonzi? .... si ce solutie aplicata unei categorii o vedeti viabila si pentru cealalta?
Chiar sunt curios cam ce ati intelege voi prin copii "comunitari"?

Este foarte clar ca exista destule interese ca situatia cainilor "comunitari" sa ramana ca atare .... se umplu ceva buzunare din povestea asta.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde echo » 28 Oct 2013, 15:59

CI, nu o lua ad-literam.... Nu modul de adresare ma deranjeaza pe mine, ci anormala clasificarea prioritatilor....

Uite aici, se pare ca nu se fac demonstratii pt asa ceva, nici de plans nu plange nimeni, nici de pasat nu ii pasa nimanui....

http://www.antena3.ro/romania/de-ce-doarme-copilul-din-bratele-cersetoarei-raspunsul-cutremurator-dat-de-un-tigan-care-stie-tot-despre-aceasta-afacere-232770.html

Oricum, avem probleme mai mari... cainii comunitari... (ca "maidanezi" suna... abuziv, discriminant, vizavi de drepturile animalelor.... ), iar de eutanasiere... nu o sa aiba nici un politician coaie sa ia problema ... in mana... cum nu am vazut nici o "asociatie" sa se ia in piept cu mafia cersetorilor... (sunt multe in schimb care iau bani pt asa ceva).

Asta e cu societatea romaneasca.... !!!
echo

Mesajde Cristian IONITA » 01 Noi 2013, 18:17

Echo .... am impresia ca in fond gandim la fel si doar exprimarea e diferita.

Eu tot nu inteleg si nu gasesc constructiva o "clasificare a prioritatilor" in acest domeniu .... nu vad de ce existenta copiilor strazii ar trebui sa fie mai grava sau mai putin grava decat existenta cainilor vagabonti? .... ambele situatii denota anumite carente ale societatii ... nu cred si nu inteleg de ce ar trebui sa prioritizam intre ele???

solutiile viabile vor aveni atunci cand aceste situatii vor fi tratate ca si carente si nu oportunitati pentru unii sau altii ... nu stiu cati bani si cate persoane sunt implicate in administrarea "cainilor" dar te asigur ca sunt foarte multi bani si foarte multe persoane cu responsabilitati in ceea ce priveste copii ... si cu toate astea eu nu am vazut in multe tari copii folositi la cersit sau nevoiti sa creasca in conditii demne de evul mediu (ala intunecat).
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Anterior

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE