elixir scrie:Pana cand sterilizarea nu va deveni obligatorie pentru TOTI cainii din curti, maidanezii vor aparea de 2 ori pe an, ca ciupercile dupa ploaie!
O decizie corecta pentru o societatea cum e a noastra(saraca) ar fi oferirea castrarii gratuite a cainilor(sau cel putin a femelelor), pentru ca oamaneii simpli nu vor scoate 100ron/caine din buzunar, insotita de amenzi celor care refuza sa declare un caine/sa-l castreze.
Bneinteles, obligativitatea microciparii si o baza de date reala si functionala! .. Dar..mai e mult pana departe
Eu ia cu cainii in oras cu botnita, cu pungi in buzunar si tot se mai ia de mine cate un ****** de militian, desi alaturi zburda maidanii! ultimului care ma imtrebat daca musca, i-am zis sa verific personal.. nu pot sa-i uit fata

)
Elixir , este cel putin surprinzatoare pozitia ta ! Esti crescator de caine . Porti la avatar fotografia unui doberman "de catalog" . daca este al tau ..... te felicit sincer pentru un asa exemplar .
........ Fara bilute l-ai mai putea numi CAINE ?
Personal n-as permite sterilizarea cainelui meu nici daca ar fi gratuita ! Ba nici daca as fi remunerat pentru asta .
Nu cainii din case sau curti sunt vinovati pentru invazia maidanezilor .
Bucurestiul este PLIN de maidanezi de ani de zile . Dar nu cred ca-n atatia ani am vazut macar 5 - 10 exemplare de maidanezi care sa prezinte caracteristici de metisi cu parinti din alte rase .
Am scris mai demult in topic , pastrez catei ( unul , de obicei primul nascut ) de la montele cainilor mei . NICIODATA , dar absolut niciodata , vreun caine de-al meu nu s-a imperecheat accidental . Indiferent ca-i vorba despre o catea de rasa sau una de pe strada .
Una dintre legile de capatai ale unui crescator de caine - cel putin in acceptiunea mea , si am pretentia ca am o acceptiune si-o viziune pertinenta la acest capitol - este aceea in care cainele nu face absolut niciun gest fara acordul si discernamantul stapanului . Care nu-i in stare sa-i impuna cainelui acest lucru si-l creste ca pe-o vaca doar hranindu-l ..... sa renunte la a-l mai creste . Nu este facut pentru a avea caine . Sa-si ia hamsteri sau canari .
Am avut mereu caini de talie mare si de rase asa zis periculoase . Predilect boxeri si bull mastiffi . La fel , NICIODATA vreun caine de-al meu n-a indraznit la vreun gest de agresivitate sau la vreun act necontrolat . Si le-am impus asta fara sa fiu tiran cu ei , doar insistand cu dresura pana la varsta de maxim 2 ani . Un caine bine format , educat , pana la varsta de doi ani ..... extrem de greu sau rar mai poate face vreo surpriza neplacuta .
Cu respect spun , confundati flagrant cauzele invaziei de maidanezi de pe strazile Romaniei .