Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Pensii private, asigurări de viață - păreri

Mesajde cristi_vidican » 08 Noi 2013, 14:36

Pe un alt topic se discută despre pensii.
Un om înțelept se gândește și își pregătește din timp momentele când nu va mai putea munci cum o face cât e tânăr.
Sunt rentabile pensiile private?
Sau asigurările de viață?
E cineva care are vreo experiență pozitivă în așa ceva.
Cunosc foarte mulți care s-au băgat și apoi au renunțat, pierzând, evident, din bani.

Nu aș vrea să discutăm despre firme, cât despre sistem în general.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Re: Pensii private, asigurări de viață - păreri

Mesajde CORNEL V. » 08 Noi 2013, 14:45

Eu sunt adeptul asigurarilor...am tot felul de asigurari
Nu mi-am pus problema daca sunt rentabile sau nu.
Pe langa servici am fost si broker vreo 10 ani...in anii acestia am vazut multe.O firma care se respecta nu isi va permite sa piarda clienti si va plati daunele sau despagubirile stipulate in contract
Cert este ca voi merge in continuare pe asigurari private...dorm mai linistit :)
CORNEL V.

Mesajde cristi_vidican » 08 Noi 2013, 15:47

Sunt și pachete de pensii private cu asigurare de sănătate.
Problema care o văd eu cu ele este că s-ar prea putea să iei țeapă.
Cineva din sistem, care nu mai este mi-a explicat ce și cum...
Îi învățau să-i convingă pe asigurați să opteze pt tot felul de riscuri aiurea care în timp ducea la pierderea banilor.
Adică riscuri pt boli care presupunea o sumă tot mai mare care trebuia dată în timp, în așa fel că pe finalul perioadei aproape toți banii mergeau în acele riscuri, iar despăgubirile nu se mai făceau, că de regulă după astfel de operații (că despre asta era vorba) se murea, iar despăgubiri nu mai erau în caz de moarte.
Vorbesc aici de asigurare de sănătate.
Sunt fel și fel de cazuri.
Cunosc 2 prieteni care au fost în sistem și care mi-au spus exact același lucru. Unul a renunțat din această cauză, că nu-l lăsa inima să promoveze așa ceva, știind că de fapt va fi o mare pagubă pt client.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde CristiTm » 08 Noi 2013, 21:29

eu zic ca si in functie de pachetele pe care le alegi se reflecta si costurile eu folosesc un pachet mediu si am ceva riscuri gen degete maini rupte, nu neaparat zona zoster sau mai stiu eu ce boli mai inventeaza astia ca sunt riscuri, adica genul de riscuri la care ma expun prin natura muncii mele unde e mai mare sansa sa ma accidentez,dar in acelasi timp sper sa nu folosesc niciodata asigurarea.
CristiTm

Mesajde peterneamt » 08 Noi 2013, 22:53

Problema care o văd eu cu ele este că s-ar prea putea să iei țeapă.
E sigur ţeapă. Cică administrarea banilor costă mai mult decât cotizaţia ta, deci după ce dai banii mai rămâi şi dator. :lol:
peterneamt

Mesajde kamy » 11 Dec 2013, 21:31

Ca sa va faceti corect socotelile,60% sant banii vostri care se investesc se inmultesc si se imperecheaza,iar 40% sant comisioane la politele de viata!
Acu decat o pensie de stat e mai buna una privata adica la pensia de stat dai bani multi la buzunaru spart al statului,daca dai coltul casa intotdeauna castiga!
La pensia privata poti opta sa iei toti banii odata,sau pe rand adica cei 60%+ care-ti revin!Dar(din pacate exista si un dar) conteaza mult seriozitatea firmei pentru ca la capitolul legi nu stam prea bine,asigurarile sant bune de a lua bani de la oameni si rele de a da banii innapoi in caz de ,,batem in lemn,,
Acu va dau un exemplu banal la o dauna banala pe rca,vine societatea si spune formula magica,,nu corespunde dinamica accidentului,,adeca accidentul nu a avut loc,sifonarea masinii e doar o personalizare de fundul curtii!bun exista proces verbal la militie,urmatorul pas te duci si faci plangere la csa( comisia de supraveghere a asigurarilor) care marie are de cateva luni alt cuc la palarie la formarea careia toti asiguratorii trag toate sforile posibile sa-si bata cate un cui(om)!
Ai facut plangere exact la cine trebuia sa te reprezinte si primesti acelasi raspuns dat de asigurator,de la institutia pusa sa le dea nuiele la fund asiguratorilor!
De aici oricum ai intoarce-o pe orice parte in final ajungi sa tragi concluzia ca initial toate societatile se chinuie sa-si infinga cate un om acolo,ulterior se trece la ,,fidelizarea,,oamenilor adica acolo o spaguta si filmat in acelasi timp,pentru ca frica pazeste pepenii!
Si uite asa ne facem cu un sistem corupt si putred!
Eu cunosc bine sistemul pe rca si asigurari generale dar din pacate aceleasi legi si aceleasi institutii patroneaza si asigurarile de sanatate cu pensii private!
Io nu spun sa va faceti si sa fiti in postura de a lua teapa din cauza vidului legislativ ,nici sa nu va faceti si sa o patiti ,fara o polita valida care v-ar fi ajutat si la unele foloase pe linga ponoase!
Eu doar v-am facut o scurta descriere a ceea ce inseamna ,,asigurari rca si generale in romania,,
E general valabila axioma ,,cine nu beleste ochii beleste punga,,
kamy

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE