Întotdeauna m-am simțit mai mult atras de valorile universale şi mai puțin strict de cultura unei națiuni. Mă simt mai mult european decât român, mai mult occidental decât oriental şi iubesc societatea deschisă, pluralismul, multiculturalismul, democrația. Şi cred că drepturile fundamentale ale omului trebuie respectate fără discriminare rasială, culturală sau religioasă. Oricât de dificilă ar putea părea chestia asta la un moment sau într-un anumit context. Pentru că, mai devreme sau mai târziu, va trebui să recunoaştem că aceste criterii artificiale de diferențiere, create de natura umană, nu ne vor salva de efectele unei realități obiective: suntem cu toții aparținători speciei umane şi locuim aceeaşi planetă, cu consecințele inevitabile propriilor interacțiuni. Câtă vreme vom înțelege acest adevăr peren, vom accepta şi faptul că la Turnul Babel s-a schimbat forma aparentă a umanității nu şi conținutul ei. Oamenii au rămas în linii mari aceiaşi, în muget şi scrâşniri…
Trăiesc şi muncesc într-o zonă unde mozaicul de culori, freze, limbi şi culturi vine să confirme cele de mai sus. Iar un ochi antrenat, de damblarin, poate surprinde umorul şi ineditul........
LUPU' ALBINELOR, alias Damblarin
Tot textul aici....... TURNUL BABEL