Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Despre farmecul de alta data al painii

Mesajde IonutMioveni » 15 Sep 2012, 11:46

Stimați colegi,
În aceasta dimineața, neavând ce face "hoinărind pe internet" cu privire la subiectul ce frământă pe multi dintre dvs și anume vestitele prigorii , am dat peste un articol care mi-a făcut placere sa il citesc și totodată mi-a pus la încercare imaginația , încercând sa-mi formez o idee vizuala despre cat de greu se obținea pâinea si care-i era valoarea în ochii țăranului român.
Așadar, m-am gândit că v-ar produce și dvs aceeași reacție și fiind mai înaintați în vârsta ca mine , vă veți aduce aminte de acele vremuri cu plăcere ......bănuiesc ,
că mulți dintre dvs ați trăit câte ceva din multitudinea de activități ce trebuiau duse la bun sfârșit pentru a va bucura și mai mult de gustul ADEVĂRAT al pâinii.

Pentru a înțelege mai bine ce vreau să spun vă invit să răpiți 5 minute din viața dvs și să va bucurați de aceată scurtă lucrare a lui Ion COTOI.
Aici găsiți articolul , iar la sfârșitul lui găsiți link-ul către întreaga povestioară :
http://photocoverart.blogspot.ro/2010/01/spiciul-de-griu.html

Lecturare plăcută !! :D
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Re: Despre farmecul de alta data al painii

Mesajde teinegru64 » 15 Sep 2012, 21:48

Daca vreodata vei fi curios... de radacini....cauta-ma.Gazda unde am o stupina stie istoria unui sat intreg.Si face o paine la vatra..... :)
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Re: Despre farmecul de alta data al painii

Mesajde IonutMioveni » 21 Sep 2012, 00:30

Eu unu imi doresc sa ajung cat mai devreme posibil prin acele părți ale Românicăi sa-i cunosc pe cei ce-mi sunt rude si nu in ultimul rand pe dvs daca voi avea ocazia.
Insa cum mai mereu exista un DACĂ ...asa-i si in situația mea....de ce?.....pentru că tata-i ocupat cu serviciul 5-6 zile pe saptamană , iar in concediu are prea puțin timp pentru cate are de făcut.
Nu-mi rămâne decât sa trag tare în continuare pe toate planurile și să-mi obțin permisul de șofer de care ma lovesc mereu :oops:
Deocamdată am reușit sa iau bac-ul , sa intru la facultate unde mi-am dorit...la Universitatea de Științe din Pitești...specializarea Horticultură. Nu știu dacă mă va ajuta asa de mult acest domeniu atunci când voi dori să mă angajez, dar alegerea asta am făcut-o cu sufletul , diferit de atunci când am intrat la liceu la mate-info.
Așa m-a indemnat inima...asa am ales...sper ca măcar cunostintele ce le voi acumula să mă ajute in gospodaria bunicii. :D
Cu scoala de șoferi am terminat pe jumătate , deoarece abia am luat sala cu 25 de pncte, mai am orasu pe 06 decembrie de Mos Niculae, dar cu siguranță peste o săptămână mă voi reprograma....sper că voi avea succes si aici cu ajutorul Celui de Sus care mai mereu mi-a fost alături. Pot spune ca anul 2012 e un an pe care nu-l voi uita curând...totul a mers strună pentru mine în acest an!
Referitor la pâinea făcută la vatră....nu cred că am mâncat în viața mea de mai mult de 5-6 ori astfel de bunătate, însă parcă mă si imaginez savurând cu placere o bucată de pâine aburindă...sau măcar să privesc cum se face și tot mă simt mai câștigat decât dacă aș pierde juma de zi in fața calculatorului si la final alegându-mă doar cu o durere de spate sau de ochi.
Așadar, sper ca această clipă să vină cât mai curând, dar cum nu trebuie să ne grăbim viața...merg pe varianta că toate vor veni la rândul lor cu puțin mai mult interes din partea noastră.
Numai bine tuturor!
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE