Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde Cristian IONITA » 31 Iul 2012, 22:57

Dragos2006 scrie:In aceasta seara am stat de vorba cu niste baieti de la liberali si ....

daca nu spui si cum ii cheama pe baietii aia de la liberali .... tot degeaba
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Dragos2006 » 31 Iul 2012, 23:01

A vorbit Ionita , trageti apa !
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Mircea_63 » 31 Iul 2012, 23:40

Dragos2006 scrie: ... intelegeti ce vreau sa spun.
2) vinovat principal este ministru de interne Ioan Rus care nu a stiut sa administreze listele cu votanti.

Da, da intelegem! Da n-ai vrea sa ne spui cum se administreaza o lista? :lol:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Dragos2006 » 01 Aug 2012, 00:08

In functie de lista electorala se stabileste la nivel national numarul de senatori , deputati si europarlamentari . daca lista se duce spre 15 milioane si numarul de parlamentari va merge spre 300 acolo unde vrea Base :idea: , nasol este ca ne scade numarul de europarlamentari .
Singura institutie oficiala care cunoaste exact numarul de romani este ministerul de interne care administreaza CNP-ul fiecaruia dintre noi . pe surse unii spun ca vezi Doamne Rus a facut vanzarea.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde modigliani » 01 Aug 2012, 02:22

alin m scrie: institutia e una , omul care o reprezinta e alta. de aia sint alegeri la 4-5 ani, sau posibilitatea de al suspenda pe omul din institutie

Amice, hai s-o lamurim odata ........ Daca parcurgi topicul asta cap-cap vei descoperi fel de fel de opinii venite din toate colturile tarii si de toate coloraturile politice . Una peste alta ..... se discuta despre democratie si despre cum ar trebui asta aplicata - asta presupunand inclusiv respectul pentru Constitutie .

Pana si cainele meu a inteles ca odata la 4-5 ani - cum spui tu , si cum de fapt si este - ne bulucim la "votarie" sa pastram "neghiobul" in functie sau sa ne alegem un altul - mai frumos , mai istet , mai ..... bine pieptanat si cu cravata mai colorata , sau ..... si mai neghiob .

Dar topicul asta face referirein mod special - prin noianul de pareri ale participantilor la discutie - la CE ESTE si la CUM aplicam DEMOCRATIA in tarisoara asta . Ca sa fie si mai limpede , bulangii astia notorii , Antonescu si cu Ponta , disperati de "foame" , i-au dibuit PRESEDINTELUI toate neghiobiile , si-ntro maniera TOTAL ABUZIVA SI ABSOLUT DELOC DEMOCRATICA au incercat o rasturnare politica ce aminteste flagrant de puciurile sovietice .

Basescu in sine - o scriu probabil a zecea oara - e un nenorocit . Dar , indiferent cat de uzmiti am fi pe el nu avem voie din subiectivism sa nu remarcam faptul ca-n nenorocirea lui este si ..... extrem de versatil , alunecos , excelent manipulator . Napoleon spunea , parca si scrierile din Sun Tzu , ca daca nu cauti in adversar ce-i bun - initial - vei sfrasi prin a deveni chiar tu ce-ti spui ce-i rau in el . Ori asta , Basescu , indiferent de ce tampenii si abuzuri a facut de cand e la Cotroceni , ..... e destept , da-l dracu' !

Revenim la topic , la ceea ce dezbatem : problema noastra nu este " Basescu sau altu" . Problema noastra este toleranta sau intoleranta acestui popor la a trai in Democratie - cu tot ce presupune asta , cu bune-cu rele - mergand pana la a proteja PRESEDINTIA ( prin vot negativ sau prin boicotarea referendumului ) de manifestarile non democratice la care au recurs urmasii destoinici ai infectului dinozaur sovietic ...... Iliescu ( care a ingropat sansa post revolutionara a Romaniei de-a sta in lojile din fata impreuna cu alte state europene ) .

Din punctul de vedere al simplului cetatean , al micului traitor in Romania , ....... a fi impotriva omului Basescu dar a-ti gasi capacitatea de-al pastra totusi in functie opunandu-te categoric manifestarilor non democratice , echivaleaza ....... , parerea mea , ....... cu primul act pur democratic national din ultimii 22 ani de istorie a acestui popor de sarmani ........

...........................................

@Mircea 63 : Sa traiesti ! Mersi fratioare ! Cum ai spus , ..... e plin de ...... ;) ;) ;)
modigliani

Mesajde marius.gj.apic. » 01 Aug 2012, 08:11

Părerea mea , indiferent care ar fi decizia CCR referitor la validarea referendumului , indiferent pe ce liste ne uităm , indiferent de sentimentele şi resentimentele noastre , conform legilor referendumului , Băse trebuie să se întoarcă la Cotroceni . După regulile astea s-a jucat referendumul . Asta e ... referendumul a "căzut" .

Trebuie să se întoarcă la Cotroceni , dar nu cu fruntea sus , nu victorios pentru că nu-şi poate însuşi toţi absenţii . Absenţii fie că ar fi votat DA sau NU , tot absenţi au fost şi nu au avut nici-o opinie . Eu cunosc persoane care nu au reuşit să voteze dar care ar fi vrut să voteze DA . Nu se poate spune că l-au susţinut pe Băsescu prin absenţa lor .

Dacă Băsescu merge la Cotroceni cu argumentul că are 11,5... mil. pentru el şi 7,5... mil. împotrivă , atunci înseamnă că şi logica prezentată de altcineva e corectă : a fost ales preşedinte în 2009 cu 5,2 mil. pentru şi 13,... împotrivă . Trebuie să se întoarcă la Cotroceni , dar nu mai puternic ca niciodată ci mai nedemn ca oricând .

A fost alegerea lui să se întoarcă printr-un mod nedemn şi josnic decât să piardă în mod cinstit .
Proverbe 3:5 Încrede-te în Domnul din toată inima ta, şi nu te bizui pe înţelepciunea ta!
6 Recunoaste-l în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările.
7 Nu te socoti singur întelept; teme-te de Domnul, şi abate-te de la rău!
marius.gj.apic.

Mesajde echo » 01 Aug 2012, 09:33

marius.gj.apic. scrie: Nu se poate spune că l-au susţinut pe Băsescu prin absenţa lor .
A fost alegerea lui să se întoarcă printr-un mod nedemn şi josnic decât să piardă în mod cinstit .

Mai Marius, mai ... romani.... ce pana...penelor nu se intelege???
AIA CARE AU VOTAT CU NU SAU AU STAT ACASA NU AU VOTAT, SAU ABSENTAT, PRO-BASESCU CI AU FACUT-O IMPOTRIVA ACESTEI ACTIUNI NELEGITIME DE DEMITERE A PRESEDINTELUI ROMANIEI !!!!

Sa va fie foarte clar faptul ca daca Presedinte era Ponta, Antonescu, ILIESCU (!!) si oricine altcineva, inclusiv, sau in primul rand, Basescu, ar fi initiat aceeasi procedura de demitere, acesti oameni votau tot cu NU, sau tot asa stateau acasa !!

ce nu intelegeti diferenta ca aia care au votat DA au spus DA demiterii lui Basescu ca om, ca persoana, el fiind marcat de media ca "omul negru" al tuturoar problemelor, iar cei care au votat NU sau as stat acasa au fost impotriva IDEII de demitere a Presedintelui ROmaniei (indiferent cum l-ar chema).....

Intelegeti faptul ca aceste doua criterii nu se port compara si votul a fost diferit ????? E asa greu de inteles ??

Mi se rupe cum intra Basescu in Cotroceni, mi se rupe de Basescu in general, nu despre asta vorbesc eu aici ci de faptul ca IMI PASA de faptul ca PRESEDINTELE tarii nu a putut fi demis printr-o actiune pucista....

REPET: daca ar fi fost Iliescu Presedinte si Basescu vroia sa il dea jos prin aceeasi metoda, eu votam tot cu NU !! E clara ideea ??
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde ioanpuiu » 01 Aug 2012, 11:44

Din nou despre dispreţul faţă de lege

Nu numai ca nu detin certificate ORNISS domnii enumerati, dar unul dintre ei, care este presedintele interimar al Romaniei, a convocat Consiliul Suprem de Aparare al Tarii in mod ilegal, pentru ca, neavand aceste autorizatii de acces la documente clasificate nu aveau calitatea sa intre in CSAT........
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-129 ... an-rus.htm
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Ioan Guist » 01 Aug 2012, 13:35

Parerea mea.Personala si pe PFI

Nu mi se pare normal ca intr-o tara, o formatiune politica, o alianta, un grup de oameni sa acceada la putere, sa ocupe prin mutari de parlamentari (toate partidele au facut asta stiu.) locurile in parlament si prin schimbari de regului etc etc, sa ajunga deci la fraiele si institutiile (absolut toate)statului , fara sa treaca prin alegeri.
Ne-am fi trezit ca am votat prin alegere la diferite scrutine, una si la putere prin permutari si eludarea legilor sunt altii.

Schimbarea puterii se face prin ALEGERI.Asta e esenta democratiei.Referendumul nu este alegere ci doar o parere.Cel mai scump sondaj de opinie.La fel ne-au sondat si la referendumul cu 300 si constitutia.Nu este obligatoriu ci doar consultativ au urlat cei ce au boicotat atunci.Vezi decalaratiile lui voiculescu si nastase.Ale parlamentarilor.
Drept este ca acest referendum are alta ...putere.Dar tot nu este o ALEGERE.Este doar , in definitiv un mod de a intreba poporul despre presedinte.Sa vedem cat mai e de iubit.

Vrei puterea? Fa campanie.Adu program.Promite.Fa frumos.Participa la lupta electorala.La discutii de comparare in fata poporului.Lasa poporul sa cantareasca.Daca cantareste prost, sa fie sanatos, peste 4 -5 ani are o noua sansa.Un ales trebuie sa-si termine mandatul tocmai pentru a fi comparat apoi cu ceea ce o promis.Sa nu poata spune ca a fost intrerupt din program.

Fecem un referendum sa schimbam parlamentul? Dam pe toti afara si punem interimar pe oricine.Care nu conteaza ce stie, cat cunoaste sau cine e.Schimbam.

Ori avem democratie , ori nu mai avem.

Umbla vorba in targ ca exista o inregistrare cu ponta si un spion rus(si geoana a fost nitel la rusii)In care ponta face asigurari ca "toate sunt pe drumul bun"ca nu mai este mult.Nu mai vrem europa? Foarte bine dar sa stim si noi.Nu sa ne trezim ca batem la alta poarta si ca schimbam armele la prima pala de vant mai acatarii.Nu ar fi prima oara.

Daca pana acum, de 20 de ani s-au inteles si au schimbat ciolanul de la unul la altul, dintr-o data nu s emai poate.de ce? Sa ajuns la os? Sau este alta miza? Directtia tarii? Puscariabilii sunt intradevar puscariabili? Mogulii sunt oare chiar moguli? Ce-i aici?
Cantariti bine fratiilor ca iara ne-o luam in freza pentru 40-50 de ani.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde patrascu » 01 Aug 2012, 13:46

Pai daca asa este democratia sa privim rezultatele alegerilor din 2008. Dupa regula aceasta din 2008 nu suntem in democratie
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde echo » 01 Aug 2012, 14:11

Ioan Guist scrie:Umbla vorba in targ ca exista o inregistrare cu ponta si un spion rus(si geoana a fost nitel la rusii)In care ponta face asigurari ca "toate sunt pe drumul bun"ca nu mai este mult.Nu mai vrem europa? Foarte bine dar sa stim si noi.Nu sa ne trezim ca batem la alta poarta si ca schimbam armele la prima pala de vant mai acatarii.Nu ar fi prima oara.

nu stiu cat de adevarata e chestia asta, dar nu v-am spus ca au inghetat chilotii pe mine cand Moscova a declarat ca "nu se va amesteca in problemele interne ale Romaniei" ???

toti au zis "ba e bine ce faceti" / " bai nu e bine ce faceti" , numai Moscova a zis ca nu se va amesteca in treburile interne... :lol: Adica era de la sine inteles ca in mod normal se amesteca, dar de data asta... nu.. :oops: ??

E ca in bancul ala, cica vine Putin dimineata, suparat nevoie mare... Medvedev il intreaba ce s-a intamplat...
- Bai ce ti-e si cu fusele astea orare, cine sa le mai tina minte ??? Sun la Tokyo sa ii spun premierului "la multi ani!" imi spune ca inca nu e ziua lui, maine / sun la Warsovia sa la spun condoleante cu ocazia prabusirii avionului, ei imi raspund ca avionul nu a decolat inca....
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde echo » 01 Aug 2012, 14:22

patrascu scrie:Pai daca asa este democratia sa privim rezultatele alegerilor din 2008. Dupa regula aceasta din 2008 nu suntem in democratie

dezvoltati ca nu ma prind ce vreti sa spuneti...

oricum, va spun de la inceput ca daca rasufla ceva cum ca USL ar fi avut vre-o intelegere cat de mica cu Russia, foarte putin imi mai pasa mie de vre-un argument impotriva lui Basescu, poate sa fie el tiranul tiranilor si sa mai taie inca 25-35% din salarii, prea putin mai conteaza orice... tot voi vota cu el cu ambele maini daca as avea sansa.... !!!

O fi vre-o lagatura intre aia de mai sus cu accesul in mod abuziv la documentele CSAT si cu asta de aici ?? :?

O fi vre-o lagatura intre show-ul cu "vila Dante" ("si-a ales parchetul, si-a ales piscina, decoratiunile interioare, poftiti lume de vedeti luxul chiaburului" ) si altul mai vechi cu sediul PNT/PNL "am gasit la sediul PNT arme, droguri, masini de scris, bani" ??? ma intreb si eu asa... ca parca are rima.... :roll:
echo

Mesajde patrascu » 01 Aug 2012, 14:56

Echo tu crezi ca noi suntem de capul nostru prin lume asa? Tu crezi ca apartenenta la UE NaTo e asa azi esti maine nu esti? Ce dreaq o dati cu mama Rusie atat lumea este reampartita dar de data asta cortina ne-a prins sub NATO. Din punct de vedere economic suntem total dependenti de occident dee ce ne-ar vrea rusii sa ne dea ceva de pomana? Astea sunt mizerii aruncate de la unii la altii asa sa punem botu. Tara asata a ajuns pe mana unor tampiti si impartita intre tampiti. Basescu este o jigodie asa cum sunt si USL eii asa ca discutam in paralel de democratie si de TREI MARI JIGODII Daca democratia romaneasca se opreste la astia trei inseamna ca nu exista.
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde Mircea_63 » 01 Aug 2012, 14:58

echo scrie:
dezvoltati ca nu ma prind ce vreti sa spuneti... Nici eu, pe bune, nu e la misto!

O fi vre-o lagatura intre aia de mai sus cu accesul in mod abuziv la documentele CSAT si cu asta de aici ?? :?

O fi vre-o lagatura intre show-ul cu "vila Dante"

CSAT
Echo, la asa ceva ma ducea si pe mine gandul. Am avut de-a face cu oameni paranoici -stii, din aia la care le citesc extraterestrii gandurile si au nevoie de casca de protectie :lol: , vad mereu conspiratii si tot timpul te banuiesc ca vrei sa insinuezi altceva decat spui, sau urmnaresti cu totul altceva- ca urmare sunt extrem de circumspect cu mine insumi si cred in conspiratii doar daca sunt dovedite. Sotia chiar se enerveaza spunand ca eu, mereu gasesc scuze pentru toata lumea...
Totusi, mi-a trecut prin minte ca modul in care au decurs lucrurile si Antonescu a ajuns Presedinte, ar putea fi o lovitura geniala prin care rusii ar avea acces direct la cele mai ascunse secrete si asta ar explica si alte lucruri, cum ar fi intalnirea cu acel Kondiacov (nu stiu daca i-am scris corect numele), reactia lui Voronin, declaratiile Moscovei si cel mai urat: acuza Moscovei cum ca Base a vandut Ardealul Ungurilor in schimbul neprezentarii la vot.
Prea se potrivesc toate, sa speram ca nu e asa!

Dante,
e aberant si jenant! Habar n-am daca era pregatita pentru Base sau nu, dar si daca este, mi-se pare absolut normal. Va fi un fost Sef de Stat, vila ramane a poporului (formulare draga unora), Base doar o locuieste pentru putinul timp ce i-a mai ramas. Speranta medie la romani= 68 de ani. Apoi vine altul. Costurile mari sunt date si de buncare, electronica si alte chestii speciale. Nu e o locuinta pur si simplu.
Exista in Romania vile de politai si vamesi, sau tigani, mai scumpe cu mult decat asta si nu-i intreaba nimeni de unde au avut banii. Centrul Timisoarei e cumparat deja de un clan de tigani si nimeni nu e revoltat, valoarea e mult mai mare decat a vilei Dante, dar se duc siruri de paranoici bolnavi de invidie si de ura sa vada vila care probabil ii va fi destinata Presedintelui ca locuinta viagera si apoi il injura. Paranoici! Nu vreau sa fiu asa!
Show-ul se potriveste cu stilul sovietic, perfect!

Sper ca suntem paranoici :lol: !
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde patrascu » 01 Aug 2012, 15:13

Mircea_63 scrie:Dante,
e aberant si jenant! Habar n-am daca era pregatita pentru Base sau nu, dar si daca este, mi-se pare absolut normal. Va fi un fost Sef de Stat, vila ramane a poporului (formulare draga unora), Base doar o locuieste pentru putinul timp ce i-a mai ramas. Speranta medie la romani= 68 de ani. Apoi vine altul. Costurile mari sunt date si de buncare, electronica si alte chestii speciale. Nu e o locuinta pur si simplu.
Exista in Romania vile de politai si vamesi, sau tigani, mai scumpe cu mult decat asta si nu-i intreaba nimeni de unde au avut banii. Centrul Timisoarei e cumparat deja de un clan de tigani si nimeni nu e revoltat, valoarea e mult mai mare decat a vilei Dante,

Tocmai indiferent pentru cine era facuta nu trebuiau bagati bani intr-o casa in conditiile economice actuale in care se afla Romania. Fata de casele vamesilor tiganilor etc tocmai iti dai raspunsul la libertatea si corectitudinea justitiei.
patrascu

Mesajde echo » 01 Aug 2012, 15:32

patrascu scrie: Din punct de vedere economic suntem total dependenti de occident dee ce ne-ar vrea rusii sa ne dea ceva de pomana?

Dom' Patrascu, cand ne-a dat noua Russia ceva de pomana ? Pai ce eu pun problema cum ca ne-ar da??

Dvs credeti ca politica se rezuma la a da si a lua ? Ce spuneti de sfere de influenta? Agitatii pentru a distrage atentia? Destabilizarea unei regiuni? Discreditarea unei tari /regim ? Mentinerea de puncte "fierbinti" pe harta ? Schimbarea orientarii politice ?? Crearea de zone tampon ?? Crearea de noi aliante ?? Destabilizarea unor aliante incomode ?? etc, etc....
Pai astea sunt actiuni politice care le aplica sau macar le au in vedere toate statele, inclusiv Romania, cu atat mai mult Rusia, cu atat mai mult in teritorii de granita...
Razboiul de 5 zile va spune ceva ?? care a fost motivatia reala, scopul politic, economic, geopolitic, cum a schimbat echilibrul influentelor acolo ??

Nu spun ca ca ar fi intervenit Rusia, ca nu am dovezi si oricum asemenea dovezi de incredere in general nu prea exista, dar sa cred ca nu ar face-o, oricat as fi eu de naiv.. nu prea pot...

Tot asa cum situatia ma face sa cred ca odata ce mai toate puterile europene le-au dat cu REJECT, USL-ului, acestia ar fi putut cauta sa li s-ar fi putut propune gasirea unui sprijin intr-un alt pol de putere....
echo

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE