Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Moldovenii

Mesajde mircea » 09 Feb 2018, 20:06

feederman , crezi ca ar trebui sa stiu ceva despre tine si nu ai spus ? De pilda.....ce ?
Chiar sunt curios de unde laicurile astea, la rotula de jos....vorba lu marean.
Sunt sigur ca exista o explicatie, cum exista in toate cele pe lumea asta.
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde mircea » 09 Feb 2018, 22:18

M_63 scrie:Moldoveanul se teme de straini, ardeleanul e tolerant cu acestia.
Ardeleanul vrea sa contribuie la propria bunastare, moldoveanul vrea totul la comun.
Moldoveanul pretinde ca e cel mai grozav, ardeleanul ii spune "te-ai imbatat, du-te acasa"
Moldoveanul se aseaza la masa ardeleanului.si ii spune ca acesta e dator sa-i puna pe masa, ardeleanul ii pune... iar cand ardeleanul isi cere scuze ca trebuie sa plece la munca, moldoveanul ii reproseaza ca e nerecunoscator. :roll:

Mirceo, chiar daca toate astea sunt la nivel argumentativ si poate nu le gandesti tu, totusi le spui .
Eu unu` ma crucesc .

Moldoveanul, considera ca este in tara lui si ca peste tot este acasa si nu vine sa ia ceva din batatura altuia, vine sa munceasca. Nici nu se aseaza la masa straina la pomana iar daca pretinde ca e mai cu forfoi la cap o face asa, poate si dintr-o frustare ca toti il arata cu degetul.

Sasii s-au baricadat in vecinatatile lor administrative multe sute de ani, Sibiul isi inchidea portile noaptea pentru romani si nu numai, pentru acestia existand Marginimea . La fel si Brasovul, romanii din Schei isi ziceau oraseni iar sasii cetateni.....separati unii de altii . Se amestecau in actul de comert....dar nu in familii si obiceiuri , de casatorii mixte ce sa mai vorbim. Asta peste tot in Transilvania in cele peste 300 de unitati administrative....vecinatati sasesti.
La fel si ungurii si secuii si romanii, prin alte parti . Asa au fost vremurile si oamenii .

Si totusi, eu moldovean paduchios, dar totusi roman cel putin in gandire si simtire sunt tratat ca un cotropitor, intr-o presupusa vecinatate cu romanul meu ardelean, chiar de catre fratele meu. Si asta pe taramul tolerantei absolute.

Moldoveanul nu este comunist, insa stie ca daca scuipam pe Romania, atunci vom fi toti niste moldoveni oriunde am merge in Europa.
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde Bezna Zorilor » 09 Feb 2018, 22:57

Mi se pare ca nuca in perete si chiar de o anume rautate sa fie introdus Dragnea intr'o discutie despre moldoveni. E ca si cum vrei sa ii f...in gura si pe aia din sud, nu doar pe moldoveni. Stati asa, nu va certati, ca tot io vin sa va descurc, nu de alta dar sunt din acelasi oras cu Dragnea (de acolo de unde a fost la consiliu, nu de unde e de loc)... :lol:

Eu zic ca pe la Calugareni am otravit fantanile, noi astia din sud, ca altfel treceau turcii muntii si veneau peste voi. Ciocu' mai mic. =))
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Bezna Zorilor

Mesajde cristian bh » 09 Feb 2018, 23:05

paul scrie:
cristian bh scrie:...discutam despre valori,despre demnitate,despre incredere in natiunea din care faci parte,...despre valorile mostenite asa cum bine le amintesti,...cam despre asta e vorba,....

Despre ce valori vorbim Cristi ? Te rog sa mi le enumeri !!!!
Despre ce natiune vorbim Cristi ? Te rog sa mi-o spui si mie !
Dupa ce-mi raspunzi, discutam !

Vorbim despre valorile unei natiuni.Tu ar trebui sa mi le spui mie,...ca eu nu le mai observ,...
Cat despre valorile individuale,sunt convins ca. nu sunt la mine lipsa niciuna. din cele pe care le ai si tu!
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde Mircea_63 » 09 Feb 2018, 23:16

Mircea, Astea sunt figuri de stil, nu argumentatii. Scrise la repezeala si "imitand" stilul ardeleanului extremist, ca raspuns pentru Paul care dupa parerea mea se comporta tot extremist. Le cunosc bine pe amandoua si nu imi place niciuna. Undeva
Pag 4 01-02 ora 9.52 mi-am expus parerea personala.
Am asistat la discutii reale cu ani in urma si faza era halucinant de asemanatoare.
Si negrilor din Africa li s-a adus crestinismul, iar pentru aceasta binefacere au trebuit sa devina sclavi.
Imi pare aberanta ideea ca sunt socotiti vanzatori si cozi de topor pentru ca discuta ceva, dar pretinzi ca i-ai eliberat. Eventual le aduci contra-argumente.

Nu uita cat de "ardelean" sunt!

LE "pe taramul tolerantei absolute" ideile se discuta! Asta e o chestie pe care o respect din tot sufletul.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Mircea_63 » 09 Feb 2018, 23:29

Bezna Zorilor scrie:
Eu zic ca pe la Calugareni am otravit fantanile, noi astia din sud, ca altfel treceau turcii muntii si veneau peste voi. Ciocu' mai mic. =))

Cata minte iti trebuie ca sa intelegi ca exact astfel de mesaje si reprosuri aberante starnesc antipatia ardelenilor?
Si apoi sa le mai spui ca suntem frati. :(
Mircea_63

Mesajde paul » 09 Feb 2018, 23:58

Mircea_63 scrie:Imi pare aberanta ideea ca sunt socotiti vanzatori si cozi de topor pentru ca discuta ceva,

Intentionam sa nu-ti mai raspund, o fac pentru ultima data ( asa-s extremistii ... ultimativi) !!!
Daca esti atat de bine intentionat pe cat pretinzi, ai observa ca am folosit termenul de cozi de topor in contextul unui scenariu posibil real, acela de rupere a Romaniei si nu pentru ca ... se discuta ceva ! :oops:
Mircea_63 scrie:Sa pretinzi ca v-am eliberat si din acest motiv nu aveti dreptul la opinie sau sa va decideti soarta, o vad (pretentia) asemanatoare cu: v-am eliberat, acum sunteti sclavii nostri.
Mi-e imi pare forma de a interzice cuiva niste drepturi, adica de asuprire din motive asa zis patriotice.

Poti sa-mi arati unde am afirmat eu halucinogena de mai sus ? Sa-mi arati unde am afirmat eu ca nu au drept la opinie ? :shock:

Romania asta amarata are o Constitutie in care sunt descrise formele de organizare administrativ teritoriala. Ca sa se schimbe forma de organizare trebuie sa fie modificata Constitutia. Asta se face prin ... vot, adica, poporul decide ! Asta ca s-o lamurim si pe asta cu ... secesionismul !
Nu te obosi sa-mi mai raspunzi, pt. ca iarasi o sa-mi mai rastalmacesti ceva si nu mai am niciun chef de discutii sterile !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Ioan Guist » 10 Feb 2018, 00:11

Si ute una ...asa ...directa si pe sleau.
Maine daca se supune la vot eu votez pentru .Ca asa vreau. Si va mai zic una .Nu sunt singur.
Si probabil va doare efectiv in cot pe.voi.Pe voi va doare doar ... de ce credeti ca ati facut .Doar ce credeti din ceea ce ati fost fortuiti sa credeti.
Sa ardeti holdele (alea nesemanate) si sa otraviti fantanile pline de hoituri. Sa va varati capetele in nisip si sa va bata soarele pe dos.Iar in pauze sa injurati in stanga si dreapta hotarati sa va apucati de treaba.De maine.

eu sunt out de pe subiect.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde petru71 » 10 Feb 2018, 00:25

Iar sunteţi puşi pe sfadă.
Iaca un Algocalmin... :mrgreen:

Trebuie să recunosc că-l iubesc pe omul ăsta. Lumina din ochii lui e rară...măi oameni buni, RARĂ !

P.S. Cu intenţii bune domnule Guist, fortuit înseamnă cu totul altceva.
Numai bine !
petru71

Mesajde Mircea_63 » 10 Feb 2018, 00:30

Paul, TOT ce e pe forum reprezinta discutii. Nu-i consider cozi de topor pe cei care discuta.
Pana si Biblia se discuta, darmite o constitutie. In Evul mediu erau arsi pe rug... acum avem alte forme de inchizitie?

Imi pare rau ca extremist iti pare mai jignitor decat cozi de topor si vanzatori de sange stramosesc. Mie imi pare invers mai jignitor. Cum era povestea aia in care sustineai ca o apreciezi: "Voi lupta pana la ultima picatura de sange ca sa ai dreptul sa nu fii deacord cu mine"?
Sau ma inseala memoria?
Mircea_63

Mesajde petru71 » 10 Feb 2018, 00:39

Încerc cu un Fasconal.
Zic ăştia de-şi spun medici, că-i mai tare ca Algocalminul... :mrgreen:
petru71

Mesajde Bezna Zorilor » 10 Feb 2018, 01:10

Domnule Guist, sigur, sigur :)) acuma iti stii bubele, mai nu stiu cand le aratai pe ale mele, si anume ca umblu cu ghena langa mine. Cu ghena chiar umblu, dar barbati prin ea mai rar, pentru ca femei cu mult mai des, asta ca sa te lamuresc ca nu sunt misandrina, ci misogina.
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Bezna Zorilor

Mesajde cristian bh » 10 Feb 2018, 01:38

Nu stiu de unde a rasarit ideea ca ardelenii,nu toti ...ci aia cozi de topor au oarece impotriva astorlalti din celelalte regiuni,...pt ca vezi doamne,...ar contribui mai mult sau mai putin,..sau cine duce in spate pe cine,..
Uite,...de exemplu,...imi fac un exercitiu de proprie constatare si de a-mi da seama la ora asta caror personaje imi vine a le purta recunostinta pt anumite lucruri infaptuite de ei,..fara ca ei sa aibe habar de existenta mea,...viitoare sau prezenta,...
Si am sa rostesc doua nume,...iar explicatii pe seama lor,...poate da,poate nu,.
1,...Maria Theresia,...
2,Vasile Lupu,...moldovean,..
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde petru71 » 10 Feb 2018, 02:05

mircea scrie:Acum ceva ani in urma, cand forumistii isi dadeau la gioale pe teme regionale am
deschis un subiect similar din dorinta de a mai toci un pic din incrancenarea unora .

Adminule, măcar acum, la a doua încercare, ţi-a reuşit disiparea încrâncenării ?
La ce văd eu pe-aici, e linişte maximă.
Într-un final, ca să ştii şi tu o treabă, a venit măcar valul ăla de trafic ? Ce prost sunt, cred că trebuia să-i spun tsunami.
Aici nu trebuie să răspunzi, că de fapt chiar nu mă interesează... :mrgreen:
Adminule, să nu dai cu lemne, nici cu cuvinte grele cum obişnuieşti în ceea ce mă priveşte, că-s paşnic.
Cel mai paşnic.
Uite un steag alb:

În altă ordine de idei, mi-a trecut prin capul ăsta de ardelean să deschid un topic strict pentru stand-up comedy.
Evident, cu limbaj explicit. Mi-ar prinde bine o opinie pe tema asta. N-aş vrea să ofensez pe nimeni pentru că limbajul e destul de dur.
Poate un PM, să nu zgâriem retina/urechea nimănui ?
petru71

Mesajde ignatov andrei » 10 Feb 2018, 09:35

Ioan Guist scrie: de ce credeti ca ati facut .Doar ce credeti din ceea ce ati fost fortuiti sa credeti.

Asta e pur ardeleneasca...
Daca tot economia e la putere... pisa-te pe ea cultura!
ignatov andrei

Mesajde feederman » 10 Feb 2018, 10:46

mircea scrie:feederman , crezi ca ar trebui sa stiu ceva despre tine si nu ai spus ? De pilda.....ce ?
Chiar sunt curios de unde laicurile astea, la rotula de jos....vorba lu marean.
Sunt sigur ca exista o explicatie, cum exista in toate cele pe lumea asta.

Nu stiu cum sa iau aceasta intrebare. Simt o curiozitate sincera ? Daca este o eroare generata de graba, s-ar putea citi link, nu laic? Ambele notiuni ar putea determina cate un raspuns. Voi raspunde cu placere si punctual daca detaliezi intrebarea in clar si atata timp cat exista bunavointa. Ma voi bucura, ca fie si dupa ani, sa fii de accord cu unele din opiniile mele.
In continuare prezint un CV. Am fost un fel de copil al strazii. Pun degetul si racai, pentru a crede. Toata copilaria si tineretea am suferit de foame. Vara imi completam nevoile de hrana furand fructe din gradinile oamenilor. Aveam un fel de harta horticola a orasului Parintii mei considerau painea sfanta, precum este Cristos. La fel si eu. Ma imbrac de la second hand, in familie manc penultimul, sotia manca ultima. Ma tund singur dintotdeauna. Pe strada oamenii au tendinta de a trece prin mine. Daca indraznesc sa spun ca doi ori doi fac 4, provoc o reactie violenta. Port pantofii pana raman cu talpa in mana. Imi place si tocana de cartofi. Nu ma descurc pe calculator, nu am pagina pe facebook nu stiu sa incarc fotografii, nici nu vreau sa invat. Din lene. Daca ma supara cineva, pe romani ii injur pe ungureste, pe unguri ii injur pe romaneste, pe rusi pe limba lor. Nemtii sunt tantalai, nu stiu sa injure. Imi place Eminescu, Goga si Moldava. Sambata si duminica am şabăs.

Trimiterea exacta este cea preluata de la IG. http://dilemaveche.ro/sectiune/tema-sap ... ucian-boia
A se citi si reciti.

Fiecare fortuieste cum crede. Pentru a fortui, trebuie sa ai un pic de imaginatie. Cel mai mare fortuitor, a fost badita Mihai. Asa din prima o fortuire clasica dintre miile de fortuiri, care a pus fortuit, un bloc de granit la temelia limbii romane moderne:
Tresarind scanteie lacul
Si se leagana sub soare…
Sa nu uiti Darie!
feederman

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE