Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde paul » 03 Aug 2012, 22:23

modigliani scrie:Paule , ..... am vorbit cu sIMA ! Printre toate cele as insistat sa te salut si sa-ti transmit de pe plaiuri Dunarene ....., ganduri bune si-un salut voios de prieten bun !

Cu alte cuvinte, pe scurt , sIMA te saluta !!!!!!!!!!!!!!!

...........................................

p.s. Bah , n-o saqcredeti , dar eu vorbesc cu el destul de des la telefon , si-ntro maniera mai mult decat amicala . sIMA-i sIMA , si cu asta basta !!! E "mon frere", les ami des Popa Prostu' " ! CE NU VA CONVINE ???

Vaaai , dar ma simt ONORAT !!! Transmite-i din partea mea ca l-am apreciat ca interlocutor in topicul cu religia si ca apreciez la modul cel mai sincer OMENITATEA lui !Chiar mi-e dor de postarile lui cu care m-am delectat asta iarna ! Poate ia mai trecut lui Voda supararea pe el si vom mai avea ... momente fulminante !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde modigliani » 03 Aug 2012, 22:27

paul scrie:Vaaai , dar ma simt ONORATapreciez la modul cel mai sincer OMENITATEA lui !

..... Ce-i aia , mah ??????? :shock: :shock: :shock:
modigliani

Mesajde modigliani » 03 Aug 2012, 22:32

Bai , maine-l sun , sa mor io ! Si-i spun ( da' nicio grija , ca vede singur ) . Isi "face-n vene" tot ce-i pe forumu' asta. ...... Da-ti promit ca-l sun sa-i spun "live" !

Sa traiesti ! ;)
modigliani

Mesajde Donbazil » 04 Aug 2012, 00:00

akmm scrie:
paul scrie:....In 2009 Presedintele a pierdut alegerile in interiorul granitelor . A fost votat de ... Ambasada Romaniei din Paris
Sa fie cum e sa fie. Regretele vor fi insa tardive si chiar nelalocul lor.Vad in domnul Basescu spiritul ce ne-a animat in 1989.Speranta ca maine va fi altfel decat azi m-a oprit in tara. Acum la 50 ani am sentimentul ca mi-am pierdut timpul degeaba. E posibil sa fi facut abstractie de remarca,, nimic nu este nou sub soare''

Sal'tare!
Domnuleeee!
Nu o mai zice p-asta cu spiritu' din 89 ca daca vii prin Timisoara poate o sa ai belele.....
Pai Acu-s doua sau trei saptamani "spiritu' din Timisoara" adunat in piatza mare ( cam vreo 6-7 mii ca era vara si luna de concedii), l-au huiduit si cata m...ie i-au dat, numa bietzii ziaristi stiu, ca nu mai stiau cum sa transmita in direct ca se auzea la microfoanele de fond.....
Pai gunoiu asta de ce n-a avut curajul sa vina-n Timisoara?....
Stai ghinisor ca n-ai pierdut cei 50 de ani degeaba, viitorul e inainte si va fi bine.....Ai sa vezi: cum dispare gunoiu' asta de pe harta istoriei si pedeleii pupincuristi , cum se vor aranja lucrurile.....Tzara merge inainte si noi cu ea si cu cei pe care nii vom alege sa ne conduca pe viitor.....
Sper ca am invatzat ceva si v-om deschide mai bine ochii la urmatoarele alegeri....
Cat despre spionul Gitenstein, el isi face meseria, ca doar n-a fost trimis aici de marele licurici sa stea degeaba.....
Cat trimp au o sperantza ca omul lor, baselu mai are o sansa marseaza si ei pe cartea lui desi e cam pierzatoare....
Gata cu axa Bucuresti Wasington si ei greu pricep asta....Din pacate si unii dintre noi nu vor sa intzeleaga ca jocurile in Europa se fac in Europa nu la W.D.C..... :idea:
Sal'tare!
Donbazil - Faget :)
Donbazil

Mesajde echo » 04 Aug 2012, 10:47

Donbazil scrie:Gata cu axa Bucuresti Wasington si ei greu pricep asta....Din pacate si unii dintre noi nu vor sa intzeleaga ca jocurile in Europa se fac in Europa nu la W.D.C
[/quote]

Donbazil si care credeti dvs ca ar fi cea mai buna axa pt noi ?? Bucuresti -moskva ?

ca in farfuria europeana a avut deja grija sa scuipe deja USL-ul...

o axa europa-washington a existat si acum 70 ani... cat de rau le-o fi fost statelor care au mers pe a??

in acelasi timp noua nea fost "sugerat" sa "alegem" o alta axa... ce a iesit din asta ?? ne-a mers oare bine ??

Vreti o comparatie a sistemelor de conducere, le putem reduce la 2 locuri aplicate: RFG-RDG si NK-SK. Aceleasi tari, aceleasi populatii, aceleasi mentalitati si aprox aceleasi resurse, acelasi punct de plecare - dupa razboi. Ideologia aplicata a fost diferita. Desi ambele promotoare ale ideologiei proprii (SUA si URSS) au pompat la greu, fiecare in partea ei, ca doar aceste tari erau "vitrina" fiecarei ideologii. Rezultatul dupa 40 ani care a fost ???

Mie exemplele astea imi sunt foarte graitoare pentru a mai gandi macar la o alta axa decat cea cu orientare vestica.... Ma mir ca tocmai dvs, de la granita vestica, cu o deschidere mai mare catre vest fata de cei din S-E tarii, puteti avea o alta vedere decat o axa vestica....
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde ioanpuiu » 04 Aug 2012, 11:19

echo scrie:.... Ma mir ca tocmai dvs, de la granita vestica, cu o deschidere mai mare catre vest fata de cei din S-E tarii, puteti avea o alta vedere decat o axa vestica....

Nu e nici o mirare Echo. Dombazil e limpede în ce scrie , eu cel puţin asta văd - o dorinţă şi o speranţă de întoarcere la ce a fost, o atitudine revanşardă:
Donbazil scrie:....baselu sa se duca invartindu-se iar pedeleii sa dispara si pupincuristii lui sa faca ciocu-mic.... :idea:
Sal'tare!
Donbazil - Faget :idea:

şi
Donbazil scrie:....Ai sa vezi: cum dispare gunoiu' asta de pe harta istoriei si pedeleii pupincuristi , cum se vor aranja lucrurile.....Tzara merge inainte si noi cu ea si cu cei pe care nii vom alege sa ne conduca pe viitor.....
Sal'tare!
Donbazil - Faget :)

Ce nu înţeleg eu, este modul în care Dombazil vorbeşte despre spiritul Timişoarei.
Nu neg că au existat şi oameni de omenie între executanţii structurilor regimului comunist.

Totuşi nu ştiu de la ce capăt ţinea Dombazil arma la evenimentele din '89
... de partea cu ţeava sau de partea de lemn ?

Acum , după atîta vreme , nu se mai ştie . Toţi am fost revoluţionari :mrgreen:
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Dragos2006 » 04 Aug 2012, 11:37

Astia vor veni acum sa ne inventarieze sa vada cati suntem prezenti la domiciliu . Culmea ca eu urmaeza in aceasta perioada sa plec putin din tara asa ca s-ar putea ca nici nu exist pe lista electorala de la referendumul care a avut loc in iulie . Cei care ne conduc ori nu sunt normali la minte ori sunt prea siguri ca cei care ii voteaza sunt prea ******* sa-si puna unele semne de intrebare . Cica tu faci recensamant in august ca sa vezi cine a avut drept de vot la referendumul din iulie ...

Omul lui pomta ;

Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde echo » 04 Aug 2012, 12:42

nu stiu daca cele de mai sus sunt adevarate, dar, repet - ce are referendumul cu ... prefectura???
Dreptul de vot este conferit de Constitutie fiecarui cetatean al tarii, pe baza detinerii cetateniei de roman, sau pe baza prezentei / absentie de acasa ??

De data asta e randul nostru sa ii invitam pe USL sa ne numere ouale, poate iesim mai multi astfel....

De unde vine ideea asta ?? Pentru ce au fost organizate urne la ambasade ?

Daca se dovedeste cum ca nu voi avea drept de vot pe motiv ca "nu sunt in tara", atunci ma ... pe ea de cetatenie romana !!!! Daca se considera ca drept de vot nu au decat aia care voteaza ca vitele cate 160% si aia care sunt plecati pe undeva, nu, atunci nu vad ce dracu mai mai caut in aceasta tara!!! Sunt bun doar sa le platesc platesc lor impozite ?? Sa isi bata joc de mine pe banii mei ???

Asta ca tot spuneau unii cum ca Basescu ar fi gonit tinerii din tara.... Uite ca iau astia masuri sa incurajeze intoarcerea in tara si sa stimuleze patriotismul....

Deja ma apuca dracii.... vorba lu' Janesse :oops: :oops: :oops:
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde Dila Daniel » 04 Aug 2012, 13:08

Vio si ceilalti care ziceti de drept de vot.
Cred ca nu ati inteles corect cum s-a pus problema.
Nimeni nu poate luat dreptul de vot al celor ce nu sunt in tara.Nu este vorba de cel care in momentul votului este in concediu sau plecat la rude sa ii viziteze...
Se pune problema celor ce nu locuiesc efectiv de cel putin un an de zile in tara.Adica isi desfasoara activitatea in alta tara.
E...aceia sa nu fie pe listele permanente.Adica nu sunt aici.
ASTA nu inseamna sub nici o forma ca li se ia dreptul de vot.Ei pot vota,si votul lor(atunci cand este exprimat)conteaza.
Nu discut aici daca este corect sau nu,,,asta intelege fiecare cum vrea,dar nu mai vorbiti de lucruri ireale...adica ca ia cineva,cuiva dreptul de vot,atata timp cat acea persoana are cetatenie romana.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde filip » 04 Aug 2012, 13:09

filip

Mesajde filip » 04 Aug 2012, 13:31

filip

Mesajde echo » 04 Aug 2012, 15:07

Daniel, sincer eu nu imi dau seama ce e de discutat la chestia asta: ce sunt alea "liste permanente" ? Mai sunt si unele ne-permanente?? Liste scurte / liste extinse?

Eu vad situatia simpla: TOTI cetatenii Romaniei de peste 18 ani, pana .. cand ii tine Dumnezeu, se bucura de absolut aceleasi drepturi si obligatii in fata legii cand vorbim de exprimarea opiniei ca si cetatean roman, drept liber exprimat prin prezenta / absenta la vot !!

Listele electorale se compun din totalitatea acestor cetateni, pe baza numarului CNP.

Dupa cum probabil stie toata lumea numarul CNP se compune din prima cifra ce indica sexul, apoi anul/luna/ziua nasterii si 6 cifre ce compun numarul unic alocat fiecarei persoane, inclusiv cheia de verificare a numarului.
In momentul in care cineva moare, la eliberarea certificatului de deces, nr CNP este sters din scripte, tot asa cum la eliberarea certificatului de nastere un nou numar se elibereaza - procesul e similar.

Acum, astazi, 29 Iulie 2012 se voteaza, inseamna ca toate CNP-urile care incep cu X940729YYYYYY pot vota.

Totalul numerelor CNP valide pentru vot se pot scoate cu un simplu clic din mouse.

Din toti asita X,14 milioane, cati au iesit din mouse, reprezentand totalul celor care vor vota, se scad cati s-au prezentat efectiv la vot si ne da rata de participare....

De cand suntem in UE, ca sunt plecat la Bacau pentru munca, sau ca sunt la MIlano, e acelasi lucru !! De o zi, de o luna, sau de 1 an !!

Mai departe despre ce discutam ??

Care liste ?? care "aia plecati", care liste permanente , care liste scurte ?? Frate, numarul de CNP-uri si PUNCT.

Zi-mi tu Daniele, ce anume nu inteleg... recunosc ca nu ma uit la televiziunile romanesti si poate imi scapa ceva in logica de mai sus...
echo

Mesajde echo » 04 Aug 2012, 15:25

Hai ca am aflat intentia: http://www.cotidianul.ro/ce-persoane-ur ... te-190482/

Vedeti daca vi se pare corect ca cetatenii romani cu domiciliu in strainatate nu vor avea dreptul sa voteze la referendum...

E o chestie simpla: se elimina automat 2-3 milioane, numai daca luam in calcul Italia + Franta + Spania + UK, tari in care sunt un numar foarte mare de romani, cu domiciliu acolo, dar si cu domiciliu in RO ca altfel nu ar avea nici Carte de Identitate respectiv nici Pasaport...
echo

Mesajde Dila Daniel » 04 Aug 2012, 15:32

Vio,este vorba de listele permanente.Din start,cuvantul este gresit ales(sper sa se sesizeze si ei de acest lucru).Cum este lista permanenta,daca ea se reactualizeaza periodic? :o
Acum,revenind la unde cred ca este confuzia.
A nu fi pe lista de vot,nu inseamna ca nu existi sau iti ia cineva dreptul de vot.
Pe lista permanenta,trebuie sa se regaseasca cei care sunt PERMANENT(pana la data cand s-a facut reactualizarea) in acea circumscriptie.Tu nu esti permanent,deci nu esti pe lista permanenta,dar nu inseamna ca nu poti vota,acolo unde esti.
Deci,se pune problema celor plecati permanent sau pentru o perioada mai mare de 1 an,din circumscriptia unde are domiciliul in buletin.
Adica ,spre exeplu,din lista electorilor Craioveni,sa nu mai faca parte sora si nepotul meu care sunt plecati,si domiciliaza de ani buni pe alt continent...Real vorbind ei nu mai sunt fizic in Craiova din 1997...Dar asta nu inseamna ca nu au dreptul sa voteze acolo unde sunt(doar ca pentru unul din ei este imposibil momentan)
Repet,NIMENI,NICIODATA,nu a pus problema,dreptului unui cetatean roman,de a vota!
revin in completere...
votul tau va conta la procentul exprimat pentru o anumita optiune,dar nu va conta ca numar,atunci cand se va stabili un prag electoral,daca acel prag se va stabili(raporta) dupa listele permanente.
Daca nu am reusit sa fiu inteles,spune-mi si revin.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde ioanpuiu » 04 Aug 2012, 15:57

echo scrie:Vedeti daca vi se pare corect ca cetatenii romani cu domiciliu in strainatate nu vor avea dreptul sa voteze la referendum...

Guvernul a căutat şi găsit o modalitate de a reduce numărul de alegători din liste dar ... este vorba de o soluţie care să nu îi implice responsabilitatea.
La actualizarea listelor vor participa primari, angajaţi ai primăriei, poate şi voluntari , iar rezultatul obţinut va putea fi imputat (eventual) unui număr foarte mare de oameni.
Este vorba despre disiparea răspunderii.
Guvernul va putea spune: nu noi ! primăriile şi oamenii lor !

Oricum problema este falsă deoarece :
Curtea Constituţională a solicitat Guvernului României ca, pâna la data de 31 august 2012, să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012”.

http://www.contributors.ro/fara-categor ... mposibila/
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde echo » 04 Aug 2012, 19:17

ioanpuiu scrie:Nu e nici o mirare Echo. Dombazil e limpede în ce scrie , eu cel puţin asta văd - o dorinţă şi o speranţă de întoarcere la ce a fost, o atitudine revanşardă:
Donbazil scrie:....baselu sa se duca invartindu-se iar pedeleii sa dispara si pupincuristii lui sa faca ciocu-mic.... :idea:
Sal'tare!
Donbazil - Faget :idea:

Si mie imi este limpede dom' Puiu, nu e asta problema. Abordarea mea avea ca scop mentinerea totusi a discutiei pe taramul respectului reciproc si a discutiei bazata pe argument si logica....

Ca daca ma apuc si eu sa raspund ca useleii si pupancuristii lu' Ponta si ai lui Antonescu sa faca ciocu-mic, unde ajungem???? Cred eu ca aia numai discutie nu va mai fi....
echo

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE