csaa scrie: ...
Ma tu insisti in a-ti arata prostia.
Noi vorbim de BUGETARI. Daca vrei compara salariile profesorilor din institutiile private romanesti (putine, e adevarat) cu cele similare din SUA. Am spus similare, nu compara Howard decat cu Oxford.
Blakwater e o firma privata, nu mai crede tot ce scrie pe wiki. Implicarea guvernului SUA a fost analizata si de niste comisii ale congresului, iar la ei astea sunt mai nasoale decat DNA-ul la noi si participarea la audieri e obligatorie (nu ca la noi). In ce priveste salariile lor ......fosti colegi din liceu care au avut stagii prin Afganistan si Irak mi+au spus ca mlitarii americani viseaza ca dupa 2-3 stagii in teatrele de lupta sa se angajeze in Blackwater unde salariile sunt muuuult mai mari decat soldele din US Army.
In ce priveste ultima ta afirmatie....iti aduc aminte ca la "transporturi" intrau cei respinsi in "alta parte", inclusiv de scolile militare.
scuze pentru raspunsul intarziat ...
eu recunosc ca nu debordez cu inteligenta ... partea buna ca nu de putine ori amde-a face cu oamenii ca tine si atunci prind curaj

daca nu m-am facut suficient de bine inteles reiau inca o data ideea .... cei care fac comparatii limitate intre societatii (gen "doar" castigurile politistilor) sunt departe de a fi si obiectivi ...
Despre Blakwater se poate discuta mult si bine ... ca tu vrei sa crezi ca sunt "100% privati ... ma bucur pentru tine ... nu-s putini nici cei care cred in Mos Craciun

Ca militarii americanii din teatrele de operatiunii "viseaza" sa fie angajati acolo - nu am nici cea mai mica indoiala .... la fel cum nu ma indoiesc nici sa salariile sunt mai mari decat soldele .... de discutat ar fi "morala" acestei alegerii ... de ce un OM ar alege sa castige pe seama nenorocirii (directe si nemijlocite) a altor oamneni ... dar asta poate ca merita un topic dedicat.
"pe vremea mea" nu intratul la o facultate era complicat ... ci finalizarea (de preferat in anii normalii) a studiilor era provocarea adevarata. Seria in cadrul careia am studiat eu a fost de cca 100 studentii ... ideea este ca doar 20 am fost cei care am si terminat "la termen". Si cel putin in 93 cand am dat eu examenul de admitere concurenta a fost de cca 3 candidati / loc ... si examentele se cam dadeau simultan atunci ... nu aveau cum sa ajunga cei respinsi de la scolile militare (poate cei respinisi la probele premergatoare - fizic, medical, etc ...) ... in schimb ... dintre colegii mei de liceu ... doar "loazele" au ales cariera "militara".
Spor