Mircea,
Acum cativa ani ...7-8-9 ? nici nu mai stiu, eram prin Moldova in plina iarna.Intre Husi si Bacau ...prin nametii moldovenesti pur- singe. Cum calatoream asa alene si taris- alunecus , ce sa vezi ?Ne-am pierdut. Mai sti de ce Mircea? Fiinca vorbeam una intr-una si ne complectam reciproc.Asta o fost cauza ! A doua cauza e ca conduceai tu si nu eu.

Dragostea si manifestarea ei in om era subiectul, in jurul caruia"ne-am pierdut" in nametii moldovenesti.
Prin anii '90 -'93 am fost transfug prin Europa de vest .Bucata de carne din marea masa de estici ce -si incercau norocul in Occident Adica un fel de masa de "sirieni": ai perioadei de dupa zidul Berlinului.Estici au venit nu doar cu forta de munca ci si cu furturi ,talharii etc etc.
In foametea si gardurile sarite prin Europa, am fost primit si imbaiat si ...pus la masa si ...mangaiat cu vorba.
Dragostea, ruperea din tine pentru celalalt, pentru aproapele si pentru dusman. Da...asta e omul.
Mierea, efortul de a o obtine, sacrificiul generatiei actuale pentru ceea ce vine,Dulceata ei propietatile sunt apanajul Apis Melifera.
Sa credem ca morala, sentimentele umane,cunoasterea aproapelui starile si luptele spre victoria binelui societatii este = Crestinism , este necunoastere.
Daca mananc miere si stiu ca-i dulce si ca-i sanatoasa si ca o aduna albina , se cheama ca sunt apicultor? Se cheama ca sunt albina?
Sa vorbim despre ce?
Daca e sa vorbim (contram-contrazicem-dezbatem) despre albine e musai sa fi citit sau lucrat nitel in domeniu.Sa ne fi interesat putin.Ca daca am citit doar doua fraze dintr-o carte apicola de baza si am picat direct pe fraza "albina se distruge si se ingroapa iar inventarul apicol se arde" si apoi ne contram pe discutii apicole si puterea unei anumite carti de baza apicola, nu mai ajungem nicaeri.
Ce sa dezbatem si ce sa pierdem vremea pe discutii pe subiectul in cauza? Esti copilul Lui Dumnezeu? Probabil o mare parte din voi ati ranjit fasolea si chiar si acum va mai tine un muschi abdominal cu febra lactica.
Pana la 33 de ani am cautat extraterestrii, civilizatiile ingropate, am fost Metalist (cu de toate.plete piele,metale, trupe ...)convins si mare mistocar pe cele spirituale.Am fost un "meseriasi" chiar.Asa ca stiu si pot sa zic ca simnt ironia, superioritatea si lipsa de deschidere inspre interlocutor sau idea in dezbatere, de la 300 de km.
Si atunci ce ? Nu mai aveti carne cruda de devorat?Nu mai gasiti un piedestal viu pe care sa va urcati?
Uite Crestinii mai au un text."Nu dati cele sfinte cainilor, nici nu aruncati margaritarele voastre inaintea porcilor, ca nu cumva sa le calce in picioare si, intorcandu-se, sa va sfasie pe voi." (Matei 7:6)
Si Nicolaie Stainhardt zicea bine:"Mii de draci mă furnică văzând cum este confundat creștinismul cu prostia, cu un fel de cucernicie tâmpă și lașă, o bigoterie, ca și cum menirea creștinismului n-ar fi decât să lase lumea batjocorită de forțele răului, iar el să înlesnească fărădelegile dat fiind că e prin definiție osândit la cecitate și paraplegie. […] Nicăieri și niciodată nu ne-a cerut Hristos să fim proști. Ne-a chemat să fim buni, blânzi, cinstiți, smeriți cu inima, dar nu tâmpiți."
Va urez fiecaruia sa fiti copil de Dumnezeu.