Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde jonny_it » 11 Iun 2012, 13:55

cornelioandanciu scrie:Am fost azi la vot.Sincer sunt dezamagit.Daca acel candidat care va castiga nu o sa adune 51 % din voturi, sa zicem ca va avea doar 20 % din voturile valabil exprimate, asta inseamna ca 20 % din membrii comunitatii vor decide soarta celorlalti 80 %.Se incalca astfel flagrant principiul majoritatii. Nu pentru asta s-a murit la Revolutie! Sa luam atitudine impotriva acestei marsavii !

Alegerea din primul tur este discutabila in ce priveste reprezentarea dar este mult mai ieftin, scad costurile la jumatate.
Si eu sunt de parere ca dpdv democratic nu este corect, dar in multe state membre UE se practica in ultima perioada pentru a mai taia din cheltuieli.
jonny_it

Mesajde cristi_vidican » 11 Iun 2012, 14:00

Pupe,
nu te necaji. Las' ca vine USL-ul si ia de la tine si imi da mie. Ai numa grija sa ajungi la 1000 de stupi anul acesta, ca numa asa pot ajunge si eu la 500. Alearga tu ca nebun, fa miliardele, intra in randul celor cu bani multi ca te vor impozita pe masura.
Viata-i ca un cerc, se intoarce ca roata. Nu am progresat deloc. Suntem condamnati sa repetam istoria.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde cristi_vidican » 11 Iun 2012, 14:04

jonny_it scrie:Alegerea din primul tur este discutabila in ce priveste reprezentarea dar este mult mai ieftin, scad costurile la jumatate.
Si eu sunt de parere ca dpdv democratic nu este corect, dar in multe state membre UE se practica in ultima perioada pentru a mai taia din cheltuieli.

Treaba cu alegerile in primul tur tine de politica si nu de bani. Sunt avantaje, dar treaba era simpla. PDL-ul a gandit aceasta lege ca sa se mai ajute, crezand ca vor fi la guvernare si vor castiga. Urmau sa pompeze bani la primarii lor si sa castige. Intre timp, au cazut de la guvernare si legea i-a lovit puternic, ca legea electorala (pentru parlamentare) data de Liberali, care i-a lovit tocmai pe ei - efectul de bumerang.
Acesta e rationamentul votului intr-un singur tur - avantajarea primarilor care candideaza iar.
cristi_vidican

Mesajde jonny_it » 11 Iun 2012, 15:25

cristi_vidican scrie:
jonny_it scrie:Alegerea din primul tur este discutabila in ce priveste reprezentarea dar este mult mai ieftin, scad costurile la jumatate.

Treaba cu alegerile in primul tur tine de politica si nu de bani. Sunt avantaje, dar treaba era simpla. PDL-ul a gandit aceasta lege ca sa se mai ajute, crezand ca vor fi la guvernare si vor castiga. Urmau sa pompeze bani la primarii lor si sa castige. Intre timp, au cazut de la guvernare si legea i-a lovit puternic, ca legea electorala (pentru parlamentare) data de Liberali, care i-a lovit tocmai pe ei - efectul de bumerang.
Acesta e rationamentul votului intr-un singur tur - avantajarea primarilor care candideaza iar.

Da, este un alt motiv.
La Piatra Neamt a iesit tot Pinalti, unde vezi lovitura? :lol:
jonny_it

Mesajde cristi_vidican » 11 Iun 2012, 15:34

jonny_it scrie:Da, este un alt motiv.
La Piatra Neamt a iesit tot Pinalti, unde vezi lovitura? :lol:

In restul tarii. Sunt unele exceptii, unde intr-adevar PDL-ul n-a reusit afecteze negativ asa de mult candidatul propriu.
cristi_vidican

Mesajde Dragos2006 » 11 Iun 2012, 16:32

Infrangerea PDL ??? ce gluma buna ! :D la mine in zona au ramas aciiasi primari numai ca multi nu au mai candidat sub sigla PDL ci ori sub pnl ori sub psd . Pe cine am votat ?? PDL , PSD , PNL ??? dracu mai stie !!!!
In vine sa rad cand vad oameni spalati pe creier cum se bucura de infrangerea PDL , parca de azi vor sta cu burta la soare si le vor intra bani in cont fara sa faca nimic doar pentru faptul ca PDL a luat bataie ... CE FOAME VA ASTEAPTA !!!!
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde cristi_vidican » 11 Iun 2012, 17:13

Desi, dintre toate formatiunile politice, PDL-ul mi-a fost cel mai drag (ce cuvant greu am folosit pentru, dar n-am gasit altul acum), trebuie sa recunoastem ca PDL-ul a pierdut destul de rau alegerile locale. Sigur ca migratia politica in randul primarilor e mare, dar totusi, chiar si ei au recunoscut ca au pierdut http://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_loc ... scutii.htm
Nu-mi convine, dar asta e. Sper ca PDL-ul sa se trezeasca in urma acestui dus rece. Altfel, ne intoarcem spre anii 90
cristi_vidican

Mesajde paul » 11 Iun 2012, 17:38

Nu sunt nici macar simpatizant PDL...
Totusi , am votat cu ... PDL ! Mai exact cu candidatul de primar ... Omul acesta a facut in acesti 4 ani cat nu a facut nici o administratie in ultimii ... 20 ! Si totusi a pierdut la scor mare (vreo 3200 de voturi) . Cu parere de rau ... cu mentalitati si actiuni comunistoide ... TARA ACEASTA NU ARE NICI UN VIITOR !!! Deja au inceput ... epurarile ! Maxima dreptate lui ... Tutea (semnatura din avatarul lui My Bees)!!!
Un ... nepocait !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Bambucha » 11 Iun 2012, 18:21

In lipsa variantelor si optinilor de alegeri, ei bine exercitarea votului se poate face si prin votul nul, gest ce reuseste sa potoleasca constiinta civica personala.
Foarte multi prieteni au/am votat intreaga lista de pe buletinul de vot in speranta ca aceasta actiune va scoate in evidenta revolta la ceea ce se intampla pe tribuna politica romaneasca actuala.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Ioan Guist » 11 Iun 2012, 21:04

paul scrie:Nu sunt nici macar simpatizant PDL...
Totusi , am votat cu ... PDL ! Mai exact cu candidatul de primar ... Omul acesta a facut in acesti 4 ani cat nu a facut nici o administratie in ultimii ... 20 ! Si totusi a pierdut la scor mare (vreo 3200 de voturi) . Cu parere de rau ... cu mentalitati si actiuni comunistoide ... TARA ACEASTA NU ARE NICI UN VIITOR !!! Deja au inceput ... epurarile ! Maxima dreptate lui ... Tutea (semnatura din avatarul lui My Bees)!!!
Un ... nepocait !

Paule.Ar trebuii sa te mai si pocaiesti.Din cand in cand macar. :P
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde victor s » 11 Iun 2012, 21:53

paul scrie:Nu sunt nici macar simpatizant PDL...
Totusi , am votat cu ... PDL ! Mai exact cu candidatul de primar ... Omul acesta a facut in acesti 4 ani cat nu a facut nici o administratie in ultimii ... 20 !

Aceeasi situatie si aici la Ploiesti...trasa la indigo !
Singura concluzie este ca populatia nu s-a gandit la persoana ci la partidul din care face parte...aceasta este consecinta modului in care a fost condusa tara pana in acest moment !
De acesta data primarii au fost tapii ispasitori !
Asta e...mergem mai departe !
victor s

Mesajde cipry74 » 11 Iun 2012, 22:03

eu unul nu ma prea leg la cap cu discutii despre politica.......dar de psd si ce mai stiu eu ce aliante mai fac ei ...sa nu aud...Iliescu si al lui fsn au vandut si au batjocorit ce nu vor mai face indiferent cine iese la inaintare ....o buna perioada de timp de acum inainte.......Dumnezeu sa ne aiba in paza
cipry74

Mesajde akmm » 12 Iun 2012, 09:04

iuli81 scrie:Sunt curios ce s-ar intampla daca nu ar merge nimeni la vot, nu ar fi ca o palma pe care le-o dam politicienilor ?

Nu ar fi nimic.S-ar vota doar cei de pe liste cu familiile lor si ar iesi victoriosi cei mai numerosi.Daca acesta e un criteriu de selectie.
Si stim foarte bine ca democratia instaurata prea din timp duce la rastignire pe cruce, chiar daca ,,eu nu-I găsesc nici o vină'', vorba lui Pilat.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Jean Valjean » 12 Iun 2012, 09:37

Democratia este un mit.
Democratia in stare pura nu exista si nu a existat niciodata, nici macar in agora Atenei antice.
Democratia pura inseamna ca oamenii sa voteze pentru fiecare lege. Si asta se intampla teoretic in agora. Insa nici acolo nu era chiar un vot majoritar: in primul rand votau doar cetatenii liberi; apoi, erau unii care nu erau interesati de politica si nu veneau in agora, sau daca veneau veneau constransi de faptul ca nu mai primeau indemnizatie; apoi, printre cei interesati erau manipulatori si formatori de opinie, astfel ca votul nu mai era chiar propria alegere.
In zilele noastre ne alegem reprezentanti care sa voteze pentru noi, in locul nostru. Dar constatam ca de cele mai multe ori ei voteaza contrar propriei noastre vointe, desi noi i-am ales sa ne reprezinte. Si atunci unde mai este democratia?
Apoi, este foarte dificil sa-l dai jos pe cel pe care l-ai ales. In 99.99% din cazuri, trebuie sa astepti 4 ani ca sa-l schimbi. Ca si-au votat legi prin care sa nu poata fi schimbati usor iar revolutii nu faci cand vrei. In tot timpul asta stai si te plangi de cat de prost ai fost cand l-ai votat.
Apoi, cu sistemul acest de vot din primul tur, democratia nu mai exista nici matematic. Daca afirmam ca democratia este puterea celor mai multi, atunci in cazul in care 3 candidati au 40%-30%-30% din voturile exprimate, cel cu 40% ajunge la putere, in conditiile in care 60% din alegatori nu l-au vrut.

Din pacate la noi politica se poate descrie asa: doua gasti de golani incearca sa te convinga sa te lasi buzunarit de ei, promitandu-ti fiecare in parte ca daca ii alegi pe ei iti vor lua doar banii fara sa-ti rupa si dintii din gura. Si atunci tu alegi ca omul cuminte pe aia care dau mai cu mila.

P.S. Are Lucian Boia un eseu, "Mitul Democratiei", e o lectura usoara si placuta pentru cei care inca mai cred ca democratie este ceea ce traim noi.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde Mircea_63 » 12 Iun 2012, 11:46

[/quote]"Jean Valjean"Din pacate la noi politica se poate descrie asa: doua gasti de golani incearca sa te convinga sa te lasi buzunarit de ei, promitandu-ti fiecare in parte ca daca ii alegi pe ei iti vor lua doar banii fara sa-ti rupa si dintii din gura.[/quote]
:lol: :lol: :lol: rad, dar nu-i rasul meu caci e de plans. Rezonez cu cele descrise mai sus.

Tin sa punctez unele aspecte:
- votul lui baba Veta Analfabeta, are aceeasi valoare cu a unui Prof. Universitar.
-nu exista modalitate de sanctionare a minciunilor din campania promisionala. Promiti ce vrei, fraier cin`te crede!
-nu exista opozitie de idei si concepte. Opozitia este intre grupuri de persoane si interesele lor.
-echilibrul politic duce la boicot reciproc si franare.
-dezechilibrul politic duce la tendinte dictatoriale si dezvoltarea coruptiei.

Ce vrem noi de la politica? Siguranta, bunastare, libertate. Ofera politica acestea? Prea putin dupa socoteala noastra. Cum altfel le putem obtine? Pare tot mai evident ca banii...rezolva foarte multe. Candva, banii se obtineau prin munca. Chiar si azi, se mai pot obtine si prin munca, dar mult mai multi si mai usor prin coruptie.
Calea cea mai facila pentru coruptie? Politica si administratia.
La ce mai foloseste democratia? La alegerea viitorilor corupti, poate cu mici exceptii.

Totusi, fara democratia asta, asa cum e ea, ar fi dezastru. E raul cel mai mic si Doamne fereste sa o pierdem.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Dragos2006 » 12 Iun 2012, 13:28

SPER CA VOI APUCA ZIUA IN CARE DOMOCRATIA VA MURI !!!!
Conform democratiei eu in viata mea nu voi fi reprezentat in institutiile statului deoarece majoritatea locuitorilor din zona mea sunt ori melteni ori cocalari si pe cale de consecinta oricine este ales prin vot democratic va fi reprezentul lor si nu al meu . ATUNCI EU OARE DE CE SA MAI PLATESC IMPOZIT ????? PENTRU CA CEI ALESI SA PLATEASCA POMENI LA MELTENI SI COCALARI !!!! si uite asa intram intr-u n cerc vicios ....
NU ESTE MAI BUN VOTUL CENZITAR ???
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE