Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ce ati face in caz de catastrofa?

Mesajde Mircea_63 » 19 Noi 2013, 23:04

Inca nu. Daca-i hartia buna, imprima...
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Ioan Guist » 19 Noi 2013, 23:06

Domnule Mircea 63, pai cine nu vrea o chimnita plina si o biblioteca pana in tavan? Toate astea doar o iarna.
Cica noi toti , pentru o iarna de asta muncim o viata intreaga.Ciuciu. Ne place sa ne mintim dulce.
Pana una alta,daca vine catastrofa, eu zic sa avem baterii si acumulatori sa stam pe stuparitul pana trece balamucul.
Apoi ...om vide'
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde State » 19 Noi 2013, 23:09

Mircea_63 scrie:Inca nu. Daca-i hartia buna, imprima...

Pai daca se ia curentul, ca despre asta vorbim, ce mai faci ? Nu scrii matale frumusel de mana ? :lol:
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde Mircea_63 » 19 Noi 2013, 23:37

Aveti dreptate ambi-doi. Daca se ia curentul ridic bicicleta pe cric, pun dinamul si ma conectez pe Stuparitul, unde scriu...de mana :?:
Nu pot breee de mana, ca io scriu cu inima. :D
Mircea_63

Mesajde cantemir » 19 Noi 2013, 23:51

Noi, astia cu mai putina ata pe mosor, ne mai putem gandi la variante (de parca ar mai avea vre-un rost)!
Dar ce te faci cu noua generatie?
De exemplu, daca mi-as intreba nepotu asa ceva, mi-ar raspunde simplu : "Las' ca dau un search pe Google" !
cantemir

Mesajde Florin Dobre » 19 Noi 2013, 23:52

Avem catastrofa. Fara curent electric, fara combustibil auto si fara papa la magazin. Bun.

Fara curent electric si fara auto se poate trai. Fara hrana crapi.
Am citit si se scrie pe aici ca e bine sa ai provizii. Nu zic nu. Dar va trebui sa le pazesti bine.
O haita de oameni infometati credeti ca va mai tine cont ca sunteti vecinul ala simpatic?

Primu lucru care l-as face...mi-as lua familia si m-as indeparta de aglomeratiile umane.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gigibecalul » 19 Noi 2013, 23:57

În urmă cu ceva timp, s-a luat curentul într-o seară și nu a mai venit până a doua zi. Trecând peste faptul că fetele aveau o oarecare stare de neliniște combinată cu plictiseală (da' nu mai vine curentul ăla odată?!) iar cea mică mă tot trimitea să schimb becul, că s-a ars :lol: , eu m-am bucurat sincer. A fost o seară frumoasă, în care am povestit cu toții mai mult ca altădată, mi-am adus aminte de copilărie, când se lua curentul în FIECARE seară! și nu în ultimul rând am citit la lumânare dintr-o carte de apicultură (pe aceea o aveam pe noptieră). Per general, mi-a plăcut!
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde Mircea_63 » 20 Noi 2013, 00:01

Cantemire, e bun si netu. Vine fi`miu viteaz acasa. (Locuinta mea de vara...e la tara. Vara e permanenta)
-Hai sa tencuim peretele ala.
-Bai copilu`...io nu prea am mana la d`astea.
-Lasa Mircea ca stiu eu, m-am uitat pe youtube.
-Bineeee...

Asa ca am facut singur materialul:
-Fa tu ca io nu stiu si...oricum eu sunt meseriasu` "tu esti om la lucru". Hai ca dau o bere pe banii tai. :D

Dupa cateva cancioace care nu vroiau nicicum sa se lipeasca de perete, dat vina pe mine ca nu e bun materialul, aratat reteta pe net, ca netul e sfant, vine randul lu` iutub sa ia injuraturi. :lol:

Si apoi pune-te Mirceo tata si tencuie. Cam lent, dar nu-l las pana nu iasa bine. Apoi numa bine o cheama pe ma-sa sa-i arate ce a facut...el. :evil:

E bun google si youtube asta.
Mircea_63

Mesajde cantemir » 20 Noi 2013, 00:03

Florin Dobre scrie:Primu lucru care l-as face...mi-as lua familia si m-as indeparta de aglomeratiile umane.

La gramada, ai sanse sa nu fi bagat in seama! Izolat esti o tinta perfecta pentru toate lunetele!
Prea mult Discovery, cred ca dauneaza!
Ultima oară modificat de cantemir pe 20 Noi 2013, 00:12, modificat 1 dată în total.
cantemir

Mesajde cantemir » 20 Noi 2013, 00:11

Mircea_63 scrie:Cantemire, e bun si netu.

E bun google si youtube asta.

:D :D :D
Cine-a zis ca nu e bun!
Da' explica-i unuia ca asta (lui alde nepotu', adica), ce aia "Nu-i curent!"
Ca io-s electrician si nu pot! Nici rabdare nu prea mai am...!
cantemir

Mesajde Florin Dobre » 20 Noi 2013, 00:15

cantemir scrie:La gramada, ai sanse sa nu fi bagat in seama! Izolat esti o tinta perfecta pentru toate lunetele!
Prea mult Discovery, cred ca dauneaza!

Eu gandesc putin altfel. Singur ai sanse mari sa nu fii observat...o gramada e cam complicat sa se faca neobservata.
Nu stiu cat dauneaza Discovery, nu prea urmaresc TV. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde State » 20 Noi 2013, 00:17

Mircea_63 scrie:E bun google si youtube asta.

Pai e bun , normal ca e bun. Daca nu era youtube , canci perete tencuit.. Nu-i logic ? :lol:

Lasa baiatul sa se uite, ca uite asa maine-poimaine sapi o fantana, zidesti un cuptor, schimbi tigla pe casa... :lol:
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde Mircea_63 » 20 Noi 2013, 00:24

cantemir scrie:
Florin Dobre scrie:Primu lucru care l-as face...mi-as lua familia si m-as indeparta de aglomeratiile umane.

La gramada, ai sanse sa nu fi bagat in seama! Izolat esti o tinta perfecta pentru toate lunetele!

Cantemire, mai exista si oameni. Asa sat unit n-am vazut, ca cel in care sta sotia -ca io am stupina acolo. Ce sa-ti spun ca daca e o curba in sat, toata lumea te informeaza. Poate doar sotul ei nu afla...

Pe vremea comunismului, prin gradina lu`seful de CAP (fost primar) se trecea porumbul si cerealele de furat. Pe baza de tabel din memorie. `mnealui stingea becu` dinspre gradina si incepea circulatia, ca prin gradina lui era scurtatura. Nime` n-a suflat o vorba.
Poate datorita faptului ca e o comunitate mica?

Pe vremea aia, astea insemnau supravietuire.

Ce sa mai spun de cazuri de braconaj pe care le stia toata lumea. Ca era mistret, iepure sau peşte...nimeni nu sufla si nu vedea nimic, afara de Jindariu. Dar ala trebuia sa puna mana pe tine sau sa te puste, altfel...nimeni n-a vazut.
Cand a venit Revolutia, fostul primar si sef de CAP, atunci pensionar, a fost pus din nou in fruntea Asociatiei. Cred ca e singurul caz din Romania in care aceeasi persoana a semnat infiintarea CAP-ului si desfiintarea lui.

In asemenea comunitate, cred ca s-ar aduna si organiza, iar daca se apropie cineva de ei...a pus-o.

Inca nu m-am dumirit daca e adevarat tot ce vad si aud acolo. Imi propusesem sa imi iau notite ca ma cam lasa memoria -app cum ai zis ca te cheama?? ...a Cantemir, da, asa... si sa scriu o carte, un roman colea, dar n-am vreme acuma.

O fi cu facaturi, dar asa cum pe scara blocului la Timisoara erau numai boanghine puse pe scandal, asa aici sunt oameni de vis.
Poate intr-o zi va spun povestea berzei.
Mircea_63

Mesajde cantemir » 20 Noi 2013, 00:27

Florin Dobre scrie:...o gramada e cam complicat sa se faca neobservata.
Nu stiu cat dauneaza Discovery, nu prea urmaresc TV. :)

Gramada e foarte vizibila, individul mai putin! Un iepure singur intr-o poiana e tinta sigura. Daca ar fi in turma, si-ar imparti ghinionul cu ceilalti!
Subiectul e fierbinte pe Nat. Geographic! Nu pe Discovery! Scuze!
cantemir

Mesajde cantemir » 20 Noi 2013, 00:36

Mircea_63 scrie:

Bate voie! Sa-mi trag nitel sufletul!
Si of topic...!
Cu cine ai luat nene, lectii de dactilo...?
Cu Shumacher?... Ca pana scriu io o prostie, tu umpli pagini de ...idei!!!
cantemir

Mesajde Florin Dobre » 20 Noi 2013, 00:39

cantemir scrie:Gramada e foarte vizibila, individul mai putin! Un iepure singur intr-o poiana e tinta sigura. Daca ar fi in turma, si-ar imparti ghinionul cu ceilalti!

Corect! Am zis care are fi prima miscare pe care as face-o.
Pasul doi ar fi asta:
Mircea_63 scrie: In asemenea comunitate, cred ca s-ar aduna si organiza, iar daca se apropie cineva de ei...a pus-o.

Discutia asta e un scenariu. Doamne fereste sa se intample. Oamenii pot deveni foarte repede fiare. ;)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE