Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: La multi ani , Majestate !!!

Mesajde bio » 26 Oct 2014, 12:27

Regele ?... glumiti ?..

..nu-i ala care a a venit moshul(strabunica-su) lui cu sacosa in tara dupa ce Domnul Cuza a fost silit sa abdice ??..si dupa citeva zeci de ani de domnie fructoasa avea familia regelui in proprietate aproape 20% din Romania..??
bio

Mesajde nae » 26 Oct 2014, 13:16

bio scrie:Regele ?... glumiti ?..

Nu , il felicitam .
Vrei sa repui adevarul istoric ''la locul lui '' deschide un topic si vorbim .
nae

Mesajde stefanmadalin » 26 Oct 2014, 23:13

Ce pot sa zic....Regele nu merita o tara cu asa ''oameni''!! Nu mai am cuvinte! Aveti grija unde puneti stampila....
stefanmadalin

Mesajde TDI » 26 Oct 2014, 23:16

Regele
?
Serios?
Voi va dati seama ce spuneti?
TDI

Mesajde nae » 26 Oct 2014, 23:29

Nu , eu sunt mai prost, dar tot vreau putin respect .
Multumesc.
nae

Mesajde italianu » 26 Oct 2014, 23:34

,,noi" sintem multumiti ca nu ne merita! :lol:
E ca si cum l-ati vrea pe Ceausescu inapoi! :lol: :lol: :lol:
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde nae » 26 Oct 2014, 23:42

italianu scrie:,,noi" sintem multumiti ca nu ne merita! :lol:

A, te stiu ,te-am vazut :
-lovind o pisica schioapa,
-lovind o batranica ,
-inghesuindu-te la spatele femeilor in autobuz,
-aratandu-ti muschi asupra baiatului din carucior ,da , in gasca ta ,esti o ''figura''.
Poti sa-ti stergi mucii si sa mergi acasa , esti TARE .
:oops:
nae

Mesajde italianu » 26 Oct 2014, 23:47

Ba ,Nae,baaa,tu ori te faci,ori chiar esti.....acum alege tu! :lol: :lol:

P.s. nu,sint sigur,tu chiar esti!!! :lol:
italianu

Mesajde bio » 27 Oct 2014, 15:06

nae scrie:
italianu scrie:,,noi" sintem multumiti ca nu ne merita! :lol:

A, te stiu ,te-am vazut :
-lovind o pisica schioapa,
-lovind o batranica ,
-inghesuindu-te la spatele femeilor in autobuz,
-aratandu-ti muschi asupra baiatului din carucior ,da , in gasca ta ,esti o ''figura''.
Poti sa-ti stergi mucii si sa mergi acasa , esti TARE .
:oops:

Nae..??..esti sigur de ce ai scris, esti sigur ce ai vazut , sau ai scris sa pari mai interesant .
bio

Mesajde italianu » 27 Oct 2014, 16:39

Bio,nu-i sigur de ce a scris,cu atit mai putin de ce a vazut si in ce priveste ,,sa fie interesant"? :lol:
Mai deunazii ,,am intrebat" care-i s.a. din ,,Taktic"(produs pe care-l folosesc de 15 ani),si o sarit Nae sa-mi explice!
Chiar daca intrebarea era pur retorică! :lol: :lol:

Nae,mă Nae,cind îti fată mintea un pui,sa mi-l vinzi si mie,îti dau bani grei pe el! :lol:
italianu

Mesajde stefanmadalin » 27 Oct 2014, 17:37

Recunosc ca nu stiu multa istorie si nici nu mi-a placut asa de mult ca Italianului, dar cateva ideei am si eu de prin ''facultatile mele''. O scurta descriere despre viata Majestatii Sale pe care eu nu o pot scrie mai bine decat acest video complet. Daca cineva are ceva de comentat, si nu ma refer la ''ne-a vandut rusilor'' astept sa o faca intr-un topic nou. Italianule, bio, TDI... sunteti invitatii mei!!

http://www.tvrplus.ro//editie-ora-regelui-272234
stefanmadalin

Mesajde TDI » 27 Oct 2014, 19:00

Ma documentez.
Dar?
Casa Regala a Romaniei?
Romania este o republica semi-prezidentiala.
1948

3 ianuarie 1948 - Regele părăsește România cu trenul, alături de mama sa și de câțiva apropiați. Când a părăsit România, valorile financiare ale Regelui Mihai se ridicau la 500.000 franci elvețieni[17], se pare primite de la guvernul comunist, conform transcrierilor sovietice recent declasificate[18][19] ale convorbirilor oficiale dintre Stalin și prim-ministrul român Petru Groza. Regele Mihai a negat de repetate ori în trecut[20] că guvernul comunist i-ar fi permis să ia cu el în exil vreo valoare financiară sau bunuri de valoare în afară de patru automobile personale, încărcate în două vagoane de tren. Totuși, în mod aparent lipsit de griji financiare, în timpul vizitei la New York din martie 1948[21], Mihai și-a permis să meargă la cumpărături pe Fifth Avenue, artera comercială cea mai scumpă din lume[22]. De asemenea, lui Mihai i-a plăcut atât de mult avionul în care a survolat Statuia Libertății, încât s-a gândit că l-ar putea cumpăra[21].
martie 1948 - Regele Mihai declară la Londra că abdicarea sa a fost obținută prin forță și în consecință este nulă. Ca urmare a acestor declarații, guvernul comunist retrage cetățenia română regelui și membrilor familiei regale. Sunt confiscate toate proprietățile regale. Revista americană "Time" susține că lui Mihai i-au trebuit peste două luni de zile pentru a denunța abdicarea, deoarece negociase cu comuniștii recuperarea unor proprietăți din România[23], în ciuda unui articol anterior cum că Bucureștii i-ar fi permis să scoată din țară numai 3.000 de dolari americani, patru automobile si o decorație cu diamante și rubine, acordată de către Stalin[24].

Sursa: wikipedia

De 66 de ani in Romania nu mai este monarhie.
Ce inseamna monarhia?
Monarhia este un sistem politic în care puterea este simbolizată de o singură persoană numită monarh. A fost o formă de guvernământ obișnuită în întreaga lume în perioadele antică și medievală.
Lista monarhiilor contemporane
O sa va rog sa va uitati si la tipul fiecarei monarhii.

Top 300 Capital evalua anul trecut averea casei regale, retrocedate in ultimul secol la la 60-70 milioane euro - locul 72. De fapt, e mai mult. Romanii? Romania?
Si Voiculescu are fundatie si se face ca ajuta poporul si tinerii cu rezultate.

Fiecare om are adevarul lui. Prea des oamenii aleg sa nu gandeasca si sa se pozitioneze in locul unei marionete. Dar asta nu e numai la noi. O problema ar fi ca nu muncim suficient si evitam sa ne gandim la ziua de maine. Alta problema ar fi ca irosim ce avem. Intregul glob e intr-o continua schimbare si nu cred ca noi avem mare lucru de zis. Putem avea. Dar toti revolutionarii nostri au murit umiliti. Inclusiv cei din 89, umiliti de cei carora li se dau beneficii materiale pentru participare.

Ma. O sa scoatem noi mai multa miere daca ar fi monarhie? S-ar fura mai putin? Aiurea...
TDI

Mesajde Florin Dobre » 28 Oct 2014, 00:13

TDI scrie:...O problema ar fi ca nu muncim suficient si evitam sa ne gandim la ziua de maine....

Problema sta tocmai in faptul ca ne gandim doar la ziua de maine....ar trebui sa ne gandim la ziua de poimaine, la ziua de peste un an, etc. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde stefanmadalin » 28 Oct 2014, 00:55

Parca ar fi mai bine sa slujesti Casa Regala, decat o cohorta de hoti..
Si ce daca are averi, cel putin nu fac dezastrul ce-l vedem azi, cu bucati din natura devastate complet de baronii zonei.
Cat despre averea care ar fi luat-o cu el ma cam indoiesc. Imediat dupa plecarea din tara, Refina Marii Britanii i-ar fi propus sa locuiasca in una din proprietatile ei, acesta a refuzat. Imediat isi intemeiasa o ferma in care cresteau pasari si legume, veniturile fiind mici.

Multi spun ca decizia lui de a intoarce armele cu Germania a fost cea mai importanta luata in al Doilea Razboi Mondial. Se spune ca a salvat sute de mii de vieti si a scurtat Razboiul cu 6 luni. De ce? pentru ca Antonecu vroia mai mult de la rusi, sub comanda lui Hitler. Regele a considerat ca ar fi bine sa ne oprim pana acolo unde avem drept. Lua aceasta decizie cred, la varsta de 18-19 ani....

A stat in exil 45 de ani, departe de tara sa, departe de locurile in care a crescut, vazand poporul pe care l-a condus sub domnia comunista. Eu unul vad acum in ochii lui cand vorbeste despre asta, durerea pe care o are in suflet,... Ganditi-va un pic la chestiunea asta!!
Ganditi-va si la a doua lovitura si cea mai grea, cand a venit dupa revolutie in tara si Roman si Iliescu l-au trimis inapoi de unde a venit. Si unde am ajuns? La fier vechi....baroni locali,incredere 0 in actualii oameni politici....

Sub casa regala am fost numiti: granarul europei. In ~1900 eram a treia tara din lume exportatoare de grau, dupa Sua si Franta, si a doua tara exportatoare de porumb, dupa Sua. Oare oamenii astia era batuti cu biciul sa munceasca? eu nu cred, asta era ocupatia lor, se simteau bine. Acum cum e cand vin arabii si fac agricultura in Romania, platind arenda statului pe cele mai fertile soluri 400 kg.ha? Cum e cand un traficant de icre si tigari isi face ferma de mii de hectare si o denumeste agrofam? cum e cand reprezentantul Romaniei la export de soda caustica ajunde brusc baron pe vreo 50 000 de hectare? Cum e cand un`, fost arbitru lucreaza un intreg judet, judet categorisit cel mai sarac din tara?
Bosorogul ala de a venit pe la 1800 a domnit vreo 50 de ani pe tron, oare cum a putut realiza asta? prin hotie? Furand? Mintind? Bosorog care a luptat in mare parte pentru unirea din 1918.....

Oare privilegiul de a sta in dreapta Reginei Marii Britanii la jubileul de diamant a fost acordat doar pentru ca este batran, hot, mincinos?

Rândul I, de la stânga la dreapta: MSI Împăratul Japoniei, MS Regina Ţărilor de Jos, MS Regina Danemarcei, MS Regele Elenilor, MS Regele României, MS Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, MS Regele Bulgarilor, MS Sultanul Bruneiului, MS Regele Suediei, MS Regele Swazilandului, AS Prinţul de Liechtenstein. Rândul II, de la stânga la dreapta: ASS Prinţul de Monaco, ASR Marele Duce de Luxemburg, MS Regele Regatului Lesotho, MS Regele Belgienilor, MS Regele Norvegiei, AS Emirul Qatarului, MS Regeleof Iordaniei, MS Regele Bahrainului, MS Regele Ales al Malaysiei. Rândul III, de la stânga la dreapta: AS Emirul Kuwaitului, AS Prinţul Moştenitor din Abu Dhabi, ASR Prinţul Moştenitor al Iugoslaviei, MS Regele Regatului Tonga, ASR Prinţul Moştenitor al Thailandei, ASR Prinţesa Lalla Meryem (sora mai mare a Regelui Marocului), ASR Mohammed bin Nawaf bin Abdulaziz Al Saud.
Fişiere ataşate
RM 1.jpg
stefanmadalin

Mesajde Florin Dobre » 28 Oct 2014, 01:20

Dintre toate majestatile din foto s-au nimerit a incadra regina tocmai doi monarhi care momentan sunt fara regat(din state republicane).
D.p.m.d.v. este doar un mesaj subliminal...Anglia doreste si sprijina reinstaurarea monarhiei cu precadere in aceste state.
Monarhia in Romania a fost un lucru de import. A avut efecte pozitive dar si multe aspecte negative.
Bineinteles ca trebuie subliniate meritele.

Monarhia este un sistem in descompunere. Se incearca pastrarea ei prin diminuarea rolului monarhului.
Este greu de acceptat dobandirea unor drepturi prin nastere si atat. Omul de rand are nevoie sa creada ca se poate realiza si poate accede la anumite pozitii in ierarhia societatii prin munca si educatie.
Baronii nostrii au dovedit ca se poate. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde redoo » 28 Oct 2014, 10:19

In momentul asta,monarhia nu mai are valoare pentru Romania. Era o treaba, in 90 dar nici atunci nu cred ca mergea...romanul era prea indobitocit pt a accepta un rege si oricum regele,avea nevoie de un guvern...si iar aparea Iliescu si restul.
Singurul lucru bun pe care monarhia l-ar fi adus....respectul fata de institutie
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE