Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ești copilul lui Dumnezeu? Te rog să ne scrii aici! :)

Mesajde teinegru64 » 03 Oct 2017, 16:22

LUPU' ALBINELOR scrie:

Nu editez sau sterg postarea ta, pentru ca sa ramana 'studiu de caz'.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde jonny_it » 03 Oct 2017, 16:42

cristi_vidican scrie:P.S. Referitor la a fi copilul lui Dumnezeu, Scriptura spune că unii cred că sunt, doar că la judecat vor afla că nu au fost niciodată. Să ne cercetăm fiecare!

Aud cate o baba "credinta noastra ortodoxa este aia adevarata, ceilalti sunt niste sectanti!" :lol:
Ala de s-a nascut in Africa intr-un corcodus ce vina are ca nu este catolic, ortodox, baptist, penticostal, etc?
Fiecare are impresia ca religia lui este cea corecta. Totusi asta nu inseamna ca trebuie sa ne uram intre noi.
Eu cred(parerea mea personala) ca o sa fim judecati dupa ce am facut in viata si cum suntem noi ca oameni indiferent de religie.
Este suficient sa ne uitam odata seara catre cer si ne dam seama cat de mici si neinsemnati suntem.

Pana acum dpdv al religiei am discutat cu 2 persoane(un preot ortodox[jud Neamt] si un pastor baptist[Tg Mures]) si sunt singurele persoane care mi-au raspuns la unele intrebari cu "Nu se stie/Nu stiu". Sa recunosti ca anumite aspecte nu sunt stiute este o dovada de inteligenta. Ca in rest toti incepeau cu "Biserica spune ca...", pai dovezi sunt, se pare ca nu, deci!? Intrebarile mele erau legate de planete, univers, extrateresti :)
jonny_it

Mesajde cristi_vidican » 03 Oct 2017, 16:48

jonny_it scrie:Intrebarile mele erau legate de planete, univers, extrateresti :)

Interesant întrebări le-ai pus :lol:

Biblia nu este un manual de astrologie, nici măcar de istorie - geografie.
Deși conține aspecte ce țin de astronomie, și multe date istorico - geografice.
Biblia este un manual pentru credință, o carte în care Dumnezeu se descopere pe Sine ca oamenii să-L cunoască și cum să fie mântuiți.
La acestea din urmă Biblia are răspunsuri neezitante.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde teinegru64 » 03 Oct 2017, 16:54

jonny_it scrie:
teinegru64 scrie:Ba ...tu doar la c*r poti sa stergi ce cineva.
Scuze ...nu am stiut ca esti modrator.

Esti bine?

Ai gafat....unii mai dau dau telefone.. :lol:
teinegru64

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 03 Oct 2017, 17:14

teinegru64 scrie:Ba ...tu doar la c*r poti sa stergi ce cineva.
Scuze ...nu am stiut ca esti modrator.

- Teiule, tu te grabesti cumva spre Beciul Domnesc si imi scapa mie ?
You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
http://damblarin.blog
LUPU' ALBINELOR

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 03 Oct 2017, 17:25

cristi_vidican scrie:
LUPU' ALBINELOR scrie:Nu editez sau sterg postarea ta, pentru ca sa ramana 'studiu de caz'.

Lupule, când am văzut că te-ai băgat aici, am crezut că vei fluiera în Biserică.
Am fost plăcut impresionat de abordare. :)

- Vidicane, chiar imi face placere sa te salut!

Stii ca aparentele pot insela. Personal ma tin departe de dezbateri pe teme de religie (desi ma consider o persoana mai titrata pe subiect decat s-ar pute astepta unii, altii).
Din cauza ca e un subiect starnitor de pasiuni subiective si majoritatea celor implicati nu sunt capabili de o abordare 'obiectiva' si sa-l lase pe D-zeu sa decida, cand o considera El,
care au fost aia cei mai aproape de ... suta la suta...

Pana atunci, eu, in calitate de moderator (da teiule, poti sa te faci si abanos), consider ca si aia dati dracu si copii lui D-zeu, au sanse egale pe acest forum !

LU' ;)
You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
LUPU' ALBINELOR

Mesajde teinegru64 » 03 Oct 2017, 17:34

Asta e...inca un moderator.De ce sa mai vorbesc de apicultura printe sute de moderatori?
teinegru64

Mesajde jonny_it » 03 Oct 2017, 17:39

cristi_vidican scrie:
jonny_it scrie:Intrebarile mele erau legate de planete, univers, extrateresti :)

Interesant întrebări le-ai pus :lol:

Doar nu era sa-i intreb cine a fost Sf Petru?! :)

cristi_vidican scrie:Biblia nu este un manual de astrologie, nici măcar de istorie - geografie.
Deși conține aspecte ce țin de astronomie, și multe date istorico - geografice.
Biblia este un manual pentru credință, o carte în care Dumnezeu se descopere pe Sine ca oamenii să-L cunoască și cum să fie mântuiți.
La acestea din urmă Biblia are răspunsuri neezitante.

Pai in Geneza Dumnezeu face mai intai pamantul, apoi desparte lumina de intuneric, apoi face soarele si luna. Daca o luam cuvant cu cuvant nu are nici o logica .. dar are. Lumina/intuneric nu inseamna neaparat zi/noapte(daca ne gandim putin ca soarele a fost creat dupa) deci simbolizeaza altceva. Discutia este lunga ... inclusiv putem afla aproximativ unde a fost gradina din Eden, culmea este ca nu a fost in Israelul de astazi(cum ar crede unii) :D

Deci sunt si niste indicatii georgrafice destul de interesante :D
jonny_it

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 03 Oct 2017, 17:48

teinegru64 scrie:Asta e...inca un moderator.De ce sa mai vorbesc de apicultura printe sute de moderatori?

- Chiar asa. Mai asteapta si tu sa te intrebe careva de vorba, nu te apuca de unul singur...

Vezi ca ai gresit iarasi topicul! Aici se dezbat altfel de frustrari existentiale...
LUPU' ALBINELOR

Mesajde cristi_vidican » 03 Oct 2017, 18:10

jonny_it scrie:Pai in Geneza Dumnezeu face mai intai pamantul, apoi desparte lumina de intuneric, apoi face soarele si luna. Daca o luam cuvant cu cuvant nu are nici o logica .. dar are. Lumina/intuneric nu inseamna neaparat zi/noapte(daca ne gandim putin ca soarele a fost creat dupa) deci simbolizeaza altceva. Discutia este lunga ... inclusiv putem afla aproximativ unde a fost gradina din Eden, culmea este ca nu a fost in Israelul de astazi(cum ar crede unii) :D

Deci sunt si niste indicatii georgrafice destul de interesante :D

Am aflat și eu mai târziu anumite lucruri legate de primele capitole din Geneza, în special cele legate de creație.
Dacă înțelegem istoria acestei scrieri, vom înțelege mult mai multe...
Cartea Geneza a fost scrisă de Moise evreilor care erau în pustiu și se pregăteau să cucerească țara Canaan.
Ca să fie reținute mai ușor, aceste informații, cele legate de creație, sunt scrie ca o poezie.
O poezie nu are neapărat date științifice, ci mai degrabă se concentrează pe memorarea informațiilor.
Sub nicio formă nu spun că relatarea din Geneza nu este exactă istoric, ci vreau să spun că dacă ne uităm la acele date ale creației și nu ținem cont că acolo este poezie, ne ... pierdem credința.

Treaba cu lumina și soarele... Aici intrăm puțin în teologie. În Apocalipsa, ultima carte a Bibliei se spune că la un moment dat Soarele nu va mai fi. Nu vor mai avea nevoie de soare, pt că Domnul va străluci. Deci, are o logică tot ce e în Geneza. Doar că trebuie să privim lucrurile dându-ne 2 pași în urmă, ca să putem vedea toată pădurea.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Mircea_63 » 03 Oct 2017, 20:22

Geneza: din postura unuia care sta pe pamant, lucrurile sunt simple.
Initial intuneric, nori uriasi de praf vulcanic si vapori de apa. Lumina in incepe sa se zareasca difuz, dupa o partiala asezare a prafului, lumina provenind de la vulcani si lava. Limpezirea in continuare duce la zi si noapte, fara a se zari soarele. Pentru observatorul terestru acesta inca nu exista. Asezarea prafului in continuare duce la aparitia soarelui si a lunii. Racirea duce la condensarea vaporilor si ... ploi care spala atmosfera si creaza mari si oceane.
Geneza vazuta de pe pamant este surprinzator de exacta.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde yulian » 04 Oct 2017, 16:44

cobi scrie:Ce credinta ai?

Pentru mine sunt importante faptele...credinta este in interiorul fiecaruia si nu este ceva de etalat - zic si eu!
yulian

Mesajde danmirea » 04 Oct 2017, 18:23

Eu as vrea sa fiu... adica sa fiu considerat de El.
Insa cand ma analizez imi dau seama ca sunt o rusine:(.

Ingusta e poteca :(.

Chiar de multe ori mi-am pus intrebarea : " oare chiar exista Dumnezeu ? "

Daca iau totul la analizat pot crede ca biblia este o unealta de manipulare a
.

Pe de Alta parte nu am Nici o dovada de aparitie a omului ... stiintifica.
"Daca tu crezi, si nu exista - nu ai pierdut Nimic; dar daca nu Crezi, si Exista - ai pierdut TOTUL."

Asadar... trebuie sa cercetam :)
danmirea

Mesajde octavianpopescu » 04 Oct 2017, 19:28

Pai si ce trebuie sa faci ca sa fi considerat de El fiul sau?!
Se pare ca e o intrebare care cam "framanta" stuparii.si e bine..
Imi place sa cred ca si eu sunt fiul lui Dumnezeu.asta nu inseamna ca sunt sfant-pt cei ce zic ca ne laudam.as vrea sa pot sta mereu in picioare dar se intampla de multe ori sa fiu si pe undeva pe jos.in schimb,lupt,nu renunt in speranta ca o data Il voi vedea cu ochii mei,si imi v-a fi binevoitor si nu judecator.

Deci,imi pare bine,Octavian Popescu din Ploiesti

Si pt cine intelege putina engleza,puteti asculta dezbaterile lui Frank Turek- ateism vs teism(foarte bune)

https://youtu.be/85J86NhK33M
Ultima oară modificat de octavianpopescu pe 04 Oct 2017, 19:30, modificat 1 dată în total.
Daca eu si cu tine am fi mai buni, am fi cu doi oameni mai buni in lume..
octavianpopescu

Mesajde Alexandru.Chisinau » 04 Oct 2017, 19:28

Vă salut respectuos pe toți. :) Fie ca Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Dacă ați remarcat, în primul mesaj (de descriere a topicului) am scris: În acest topic ași dori doar pe scurt să ne prezentăm iar pentru o relație mai strânsă de cooperare există viața privată (mesaje private). Fie ca Bunul Dumnezeu să ne ajute la orice gând bun și la orice lucrare bună! Simțiți-vă liberi să scrieți despre orice doriți în limitele voii Domnului. Ar fi frumos poate să ne scrieți cum vă numiți, de unde sunteți, cum ați venit la Domnul, cum vă descurcați în apicultură în țara și zona voastră de trai. Să ne auzim de bine!

Deci am fost nevoit să raportez din nou vreo două mesaje căci instigă la ceartă și aduc prejudicii acestui topic, vă rog să nu vă supărați. Iar pe voi, frați de cruce, vă rog să raportați și voi mesajele ce nu se încadrează în acest topic, sau nu sunt în limitele voii Domnului Isus Cristos din Nazaret. Și nu răspundeți la mesajele provocătoare, nu mai zic că nu trebuie de luat la ceartă și vorbe goale cu nimeni. Cine dorește să pună întrebări oftopic (înafara subiectului) să se adreseze în privat (vă rog frumos). Pentru cine nu a priceput deocamdată: acest topic este pentru cei ce se consideră copii ai lui Dumnezeu (conform convingerilor noastre religioase) și nu pentru cei ce doresc să devină copii ai lui Dumnezeu sau care urăsc copiii lui Dumnezeu. Nu pot permite ca acest topic ce l-am deschis să se transforme într-un măcel verbal sau într-un fel de bordel cu glume proaste. :oops: :|
Consider că nu e greu de priceput ce se cere în acest topic, doar un pic de respect să fie, dragi și mult stimați apicultori.
Mulțumesc tuturora de înțelegere!
Domnul Isus Cristos să vă binecuvânteze pe toți!

Cu apreciere,
Alexandru
Fişiere ataşate
pocainta-14.jpg
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Alexandru.Chisinau

Mesajde octavianpopescu » 04 Oct 2017, 19:54

Domnul Isus Hristos a spus ca sa nu ne rusinam de El.acum nu a spus daca in fata altora sau a fiilor lui Dumnezeu/fratilor Lui.eu presupun ca a zis in fata altora,ca cine s-ar rusina in fata unui frate?!
Acum,daca tu le interzici altora care nu sunt (care isi doresc sau nu sa devina) sa posteze pe aici imi pare rau intr-un fel ca am postat si eu..
Cu vorbele urate sau altele sunt deacord cu tine,astea nu isi au locul,dar o mica discutie despre El nu cred ca strica
Daca eu si cu tine am fi mai buni, am fi cu doi oameni mai buni in lume..
octavianpopescu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE