manu scrie:pentru cei care cred ca e bine sa separi copilul de parinti : ati fost vreodata intr-un orfelinat sau ati citit vreo carte marturie ? iubiti mai mult copiii celorlalti decit pe ai vostri adica i-ati da sa i creasca ceilalti pe ai vostri bun bucuros in schimbul celor de pe strada ? toti copii nostri merg la scoala cati dintre profesori se poarta cu ei ca niste parinti spirituali ? cine este acela care isi permite sa sfasie legatura copilului cu fratii si parintele sau in numele binelui ati vazut cum privesc in gol copii de la orfelinat ? ati vazut ce deseneaza ei ? stiti ce se intampla daca la o vizita la orfelinat arati o atentie deosebita unuia ? stiti dupa ce tanjesc ? stiti de ce se sinucid ? pentru ca nu sunt iubiti ...si daca domniile voastre imi spuneti ca vor gasi mai mare dragoste in afara familiei atunci nu pot banui decat ca nu aveti copii.
Dar dumneata ai vazut un orfelinat ?Sau ai vazut filme! In Romania nu mai exista din anii 2000, daca nu si mai devreme! Acum li se spune Centre primire minori si in ele locuiesc doar cei care nu au dorit ori nu s-au integrat in familiile asistentilor sociali. Orice copil abandonat ori ridicat din familie ca urmare a unor decizii judecatoresti sau administrative merg direct in familii de asistenti maternali chiar daca ulterior sunt revendicati de rude apropiate parintilor! Pot sa va confirm ca intr-o proportie covarsitoare, copii crescuti in familii de asistenti maternali se dezvolta la fel de bine ca si copiii gazdei? De cele mai multe ori acesti copii sunt infiati de familia care i-a crescut, cu riscul de a pierde aceasta calitate ( asistent maternal)
Dar nu-i asa, este mai bine pentru o fetita abuzata sexual, de tatal ei sa ramana in familie pana cand instanta decide ca este vinovat! Asta vreti sa spuneti, nu? Sau daca mama il bate, fiind matrafoxata, pana ii rupe o mana sau un picior, desi are numai cativa anisori, trebuie sa ramana in familie pentru ca "tanjeste" dupa mama?Ori mamele care pur si simplu isi vand copiii, pentru te miri ce, doar ca au mintea mai inceata, trebuie sa ramana copiii in familie ca acolo cresc mai bine?
Ati auzit vre-o data sa se ia copii din familie, daca sunt bine ingrijiti? Eu nu! Nici in Romania si nici in alta parte! Dar acum se doreste creearea unui curent de opinie anti autoritate, pentru a pune o oarecare presiune in luarea deciziilor! Si multi dintre noi participa in mod involuntar la aceasta manipulare!
Scria un domn, mai sus sa educam copiii sa respecte autoritatea! Autoritatea cui? A primarului, a militanului, a popii, a cui? Eu va spun atat! Educativa dv. Copiii in avest spirit! Eu i-am educat sa fie cei mai buni! Sa lupte pentru opinia lui si cu "Dumnezeu" daca este nevoie! Sa priveasca totdeauna inainte sa vada cat mai are de luptat pana sa devina cel mai bun si nu in urma sa vada de unde a plecat! Este opinia mea!
Daca voi cei care doriti sa va cresteti copii in "spiritul respectarii autoritatii" va place sa ii altoiti cu sarg pana vor baga la cap acest concept, este problema voastra! Dar nu imi cereti sa fac si eu acelas lucru! Este imoral,