Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Protest impotriva "Proiectului" Rosia Montana

Mesajde un OM » 30 Sep 2013, 17:55

Pe atunci era politica pumnului in gura. Astazi se pare ca pe de o parte am evoluat, dar nu este asa de sigur.
un OM

Mesajde ignatov andrei » 30 Sep 2013, 18:14

Nu politica din trecut, ci tehnologia (metoda). Majoritatea exploatarilor din lume folosesc aceasta metoda. Eu ma pricep la minerit, nu la minereuri, dar am auzit ca e metoda cel mai mult folosita (cea cu cianura), pentru ca cea cu plumb era foarte periculoasa! Daca s-ar gasi filoane (cum se gaseau pe vremuri) sau nisipuri aurifere, ar fi altceva!
ignatov andrei

Mesajde Mircea_63 » 30 Sep 2013, 18:54

ignatov andrei scrie:Nu politica din trecut, ci tehnologia (metoda). Majoritatea exploatarilor din lume folosesc aceasta metoda. Eu ma pricep la minerit, nu la minereuri, dar am auzit ca e metoda cel mai mult folosita (cea cu cianura), pentru ca cea cu plumb era foarte periculoasa! Daca s-ar gasi filoane (cum se gaseau pe vremuri) sau nisipuri aurifere, ar fi altceva!

Cred ca e vorba de mercur (nu de plumb) si e vorba de metoda amalgamarii. Pe vremuri era nevoie de un ciocan, mercur, si o piele de caprioara. Piatra zdrobita pana devine nisip, aurul se "dizolva" in mercur si se filtreaza prin pielea de caprioara.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde cantemir » 30 Sep 2013, 19:25

Mircea_63 scrie:... Pe vremuri era nevoie de un ciocan... si o piele de caprioara.

Se zdrobeste niste cinabru (ciocan avem!) Se reduce sulfura... Se urmeaza reteta cu "dizolvarea" si filtrarea prin piele!
Ce zici: ne bagam la o casuta cu zabrele...?
cantemir

Mesajde Mircea_63 » 30 Sep 2013, 19:59

Mai bine imi cumpar oi. Pescarii dau cu plasa la peste, eu dau cu blana la...zabrele. O blana de oaie intinsa pe un cadru de lemn, aduna firicelele de aur din apa raurilor. Cred ca asa au si devenit stramosii nostrii crescatori de oi. :lol:
Mircea_63

Mesajde ignatov andrei » 30 Sep 2013, 20:01

Mircea, ai dreptate, am confundat! Am zis ca ma pricep la minerit (galerii, suitoare, puturi, extractie carbune), la minereu nu.
ignatov andrei

Mesajde cantemir » 30 Sep 2013, 20:15

Mircea_63 scrie: O blana de oaie intinsa pe un cadru de lemn, aduna firicelele de aur din apa raurilor. :lol:

Asta cautau si argonautii: lana de aur! Stiau ei ceva!
Fara cianura, fara ...Zeul comertului!

P.S. Aurul e asociat cu cuartul. Pirita seamana cu asta.
Stii cum se mai numeste (popular) pirita?
cantemir

Mesajde Mircea_63 » 30 Sep 2013, 20:40

Aurul prostilor. Este celebra o teapa americana pe tema asta. I-am devorat de Mark Twain si Jack London.
Mircea_63

Mesajde proapis13 » 11 Oct 2013, 12:57

De ce vor si nu vor unii sa se exploateze acolo
http://www.efemeride.ro/orasul-subteran ... ia-montana
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde almasel » 11 Oct 2013, 21:17

Se pare ca vechile civilizatii de pe aceste meleaguri sperie pe multi. Sau aceste secrete, odata aduse la lumina pot rasturna actuala ordine fireasca a lucrurilor? Oare cate lucruri formidabile ne sunt ascunse?
almasel

Mesajde Mircea_63 » 11 Oct 2013, 21:29

De acuma incolo nu ne mai sunt ascunse! Putem citi efemeride.ro ;)
Mircea_63

Mesajde Mircea_63 » 11 Oct 2013, 22:14

"compusă din 15% praf de granit, 30% wolfram și 55% pulbere de aur de 50 de karate..........

1.700 de tone (cu 100 de tone mai mult decât cea de la Baalbek, în Liban), avea o lungime de 12 metri, o lățime de 6 metri și o înălțime de 3 metri,

iar aurul din ea reprezenta 935 de tone",

Da cu virgula: :roll:

12x6x3 = 216 metri cubi

Wolfram, aur, densitate 19.3
Granit, densitate 2.7

85% aur+wolfram.... 15% granit tinand cont de densitati 0,85*19,3+0,15*2,7= 16.8 to/mc

Dintr-un calcul simplu reiese ca bolovanul ala trebuia sa aibe 216*16,8= 3628 tone si nu 1700 tone. Daaar, aur de 50 karate???
Daca 24 K inseamna aur 100%, probabil ca asta este aur 200% :shock:

Unde mai pui ca e super secret de stat! :lol: Nu se stie nici acum daca sunt tuneluri sub piramide, sau daca luna e plina sau goala pe dinauntru (exista si teoria ca ar fi goala), dar rusii au vazut ei din cosmos tunelurile de sub Carpati. :lol: Ma mir ca n-au gasit-o pe Elodia. :?
Mircea_63

Mesajde almasel » 12 Oct 2013, 16:20

Mircea_63 scrie:"compusă din 15% praf de granit, 30% wolfram și 55% pulbere de aur de 50 de karate..........

1.700 de tone (cu 100 de tone mai mult decât cea de la Baalbek, în Liban), avea o lungime de 12 metri, o lățime de 6 metri și o înălțime de 3 metri,

iar aurul din ea reprezenta 935 de tone",

Da cu virgula: :roll:

12x6x3 = 216 metri cubi

Wolfram, aur, densitate 19.3
Granit, densitate 2.7

85% aur+wolfram.... 15% granit tinand cont de densitati 0,85*19,3+0,15*2,7= 16.8 to/mc

Dintr-un calcul simplu reiese ca bolovanul ala trebuia sa aibe 216*16,8= 3628 tone si nu 1700 tone. Daaar, aur de 50 karate???
Daca 24 K inseamna aur 100%, probabil ca asta este aur 200% :shock:

Unde mai pui ca e super secret de stat! :lol: Nu se stie nici acum daca sunt tuneluri sub piramide, sau daca luna e plina sau goala pe dinauntru (exista si teoria ca ar fi goala), dar rusii au vazut ei din cosmos tunelurile de sub Carpati. :lol: Ma mir ca n-au gasit-o pe Elodia. :?

Din goana dupa sensational mai apar si mici... erori!
Unii fac bani grei din stiri senzationale... partial adevarate! Important este "ca se vinde", nu mai conteaza ce si cum!
Mircea, chiar crezi ca nu au vazut-o pe Elodia? Sunt sigur ca e pitita si asta pe undeva..., doar ca e secret de stat! :lol:
almasel

Mesajde Jean Valjean » 14 Oct 2013, 11:16

Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde jenica67 » 16 Oct 2013, 23:03

Subiect: Poveste de trezit adultii
sau Rosia Montana, pe intelesul tuturor

Nea Ioane, matale ai 1kg de aur in curte, dar nu stiu decat eu cum sa-l scot. Uite iti fac o oferta nemaipomenita: il scot eu, drept rasplata ca l-am scos din curtea ta iti dau si tie 60 de grame redeventa si daca ma ajuti sa ti-l scot in 15 ani iti dau de lucru si-ti platesc salariu 5 grame pe an pentru ca sunt de treaba si nu vreau sa stai ca prostu fara servici...
... Adica de fapt nu-l scot eu, il scoti tu, eu doar iti imprumut uneltele, te invat cum sa le folosesti si te rasplatesc pentru efortul de a-ti scoate singur aurul din curte ca sa mi-l dai mie.
Nu-i asa ca-i nemaipomenit?
A era sa uit..si cum tot nu-ti mai trebuie la nimic o curte dupa ce am scos 1kg de aur din ea, voi lasa acolo vreo 3 tone de cianura si alte substante toxice.
.. Cum? Nu-ti fa probleme, crede-ma pe cuvant ca nu o sa va afecteze cu nimic! nu, nu o sa ajunga nici in apa, nici in gradina, jur pe ce-am mai scump! ...

Nu e banc, e realitate pura, ii spune Rosia Montana.. :|

REDEVÉNȚĂ s. f. datorie, obligație plătibilă periodic la date fixe și sub formă de cotă pentru dreptul de a folosi proprietatea altuia în scopuri productive. (< fr. redevance)
Daniel Sendroiu
jenica67

Mesajde proapis13 » 17 Oct 2013, 09:00

Sunt metode de exploatare a aurului de la Rosia Montana insa....sunt romanesti....si nepoluante....
http://stiintasitehnica.com/stiinta/ros ... index.html
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE