Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Religii...pe gaura cheii. Netul e mare...

Mesajde cucubau » 15 Sep 2016, 16:53

Cristian IONITA scrie:subiectul este extrem de sensibil si ca urmare si generator de polemici, iar "credinciosi" au ca si caracteristica principala refuzul argumentelor, si de aceea rog ca opiniile mele sa fie considerate la modul general si nu ca raspuns personal .... cunosc oamenii "credinciosi" pe care ii stimez si ii respect ptr cu totul alte considerente decat fervoarea religioasa ... chiar nu vreau ca opiniile mele pe acest subiect sa interferenze in relatiile interumane.

In concluzie religia a fost si a ramas instrumentul prin care o mana de oameni isteti au stapanit si stapanesc mari gloate de fraieri!
Corect ? :evil: :evil: :evil: :evil:
........
cucubau

Mesajde Shrek » 15 Sep 2016, 17:54

In concluzie religia a fost si a ramas instrumentul prin care o mana de oameni isteti au stapanit si stapanesc mari gloate de fraieri!
Corect ? :evil: :evil: :evil: :evil:[/quote]
De ce spui asta? A venit cineva sa te mâne cu joarda la biserica. ? Ori te bate cineva daca nu spui rugăciunea de seara? Credinta sau ateismul sunt optiuni individuale si nu am auzit in zilele noastre sa fi fost pedepsit cineva pentru oricare din ele. Este cel putin imoral, daca nu o dovada de nesimțire, sa ii consideri pe credincioși o " gloata de fraieri"! S-ar putea ca din gloata respectivă sa facă ori sa fi făcut parte si părinții tăi!
Shrek

Mesajde cucubau » 15 Sep 2016, 19:23

Cristian IONITA scrie:subiectul este extrem de sensibil si ca urmare si generator de polemici, iar "credinciosi" au ca si caracteristica principala refuzul argumentelor,

Nu stiu daca refuzul este voit sau argumentele sunt peste puterea de discernamant a persoanelor in cauza , insa un aspect este cert , in lipsa de argumente improvizeaza , iar cel mai la indemana argumet este ca "asa a vrut Domnul !"
........
cucubau

Mesajde cucubau » 15 Sep 2016, 19:34

Shrek scrie:In concluzie religia a fost si a ramas instrumentul prin care o mana de oameni isteti au stapanit si stapanesc mari gloate de fraieri!
Corect ? :evil: :evil: :evil: :evil:

De ce spui asta? A venit cineva sa te mâne cu joarda la biserica. ? Ori te bate cineva daca nu spui rugăciunea de seara? Credinta sau ateismul sunt optiuni individuale si nu am auzit in zilele noastre sa fi fost pedepsit cineva pentru oricare din ele. Este cel putin imoral, daca nu o dovada de nesimțire, sa ii consideri pe credincioși o " gloata de fraieri"! S-ar putea ca din gloata respectivă sa facă ori sa fi făcut parte si părinții tăi!

Un om istet lupta prin puterea mintii in timp ce unul mai putin istet se foloseste doar de forta pentru a-si impune vointa.
Eu nu am sa spun despre cineva ca este nesimtit cu toate ca ar merita , in schimb voi da ca argument vechia zicala ""gura pacatosului adevar graieste !"
Sa fie oare atat de dureros adevarul , chiar doare ? ;)
........
cucubau

Mesajde Ioan Guist » 15 Sep 2016, 19:45

Cristi.
cine se supara sa i se taie nasul. :lol:
Bruno a fost executat ca la carte. Care carte?
Si Hitler a ars in crematorii dupa ce "oamenii de stiinta" loiali au dovedit suprematia rasei ariene .am luat asa la intamplare ce mi-a venit in minte.

Interesant e ca cei ce "cred in necredinta " sunt extrem de infocati si repezi la jignire, dar si autosuficienti fiinca nu-i asa? au ajuns la cunostiinta suprema in materie de orice.Pentru asta, cei ce nu impartasesc" noua credinta" universala sau chiar galactica , trebuie sa fie pusi in lanturi si sa li se gaureasca limba... ca la carte.Asta, dupa parerea mea nu este decat o dovada de ...lipsuri.Sa crezi ca cine nu impartaseste parerile tale sunt sigur dobitoci, retrograzi si inapoiati, poate fi (poate) cea mai clara dovada de inapoiere.

Ramane cum s-a stabilit.Daca exista atunci exista si daca nu - nu.Indiferent cine e dobitocu, astea sunt batute'n cuie !

Un dobitoc fraier.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Mircea_63 » 15 Sep 2016, 21:42

Deseori se face o confuzie intre religie si manifestarile religiosilor si de asemenea intre stiinta si manifestarile unora care se declara atei. Se mai face o confuzie intre religiile manifestate si existenta divinitatii. In privinta ultimei dintre ele, exista posibilitatea ca cineva sa nu agreeze diferite manifestari religioase, cum ar fi inchinarea la sfinti, la moaste, acceptarea ideii de apa sfintita, icoane facatoare de minuni si alte lucruri materiale cu valoare de dumnezeire, in schimb sa accepte divinitatea. Si aici, unii accepta ideea de divinitatea, dar ...cam atat. Daca e vorba de crestinism, fara sa accepti ca Iisus este Fiul si fara sa accepti Invierea...nu mai e crestinism.

Cele mai des combatute sunt manifestarile extremiste, fie ca sunt ale religiosilor, fie ale ateilor, desigur mereu de catre ceilalti. Culmea e ca cel mai adesea se combat doar extremistii intre ei. Daca n-ar avea la indemana adversarul ateu sau religios (depinde de care parte este extremistul), ar gasi degraba alt adversar, cum ar fi evreii, tiganii, militienii, moderatorii, in principiu oricine este altcumva sau altceva decat ei.

As avea o intrebare pentru crestini: daca v-ati fi nascut in "musulmania", intr-o familie respectabila de musulmani din mosi stramosi, acum ca adulti ati mai fi crestini?

Si una pentru atei: in stiinta se accepta -pana la una mai buna- teoria care explica cel mai plauzibil fenomenul. Lumea, universul si viata au vreo explicatie mai buna decat Creatia? Fie si Big-Bangul... inaintea lui? Dar Universul? este totusi finit. Si in golul infinit de dincolo? ... Stiinta explica multe. Poate pe viitor va explica si mai multe, dar sa recunoastem ca niciodata nu va putea lamuri totul, iar pana atunci divinitatea va fi raspunsul, indiferent cum numim acea divinitate.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Ioan Guist » 15 Sep 2016, 23:36

Bai Mirceo, ce sa zic ? Bine articulat si bine ...acoperit. Tu cunosti in mare parte si ce si cum cred eu. De dragul povestii, raspund la o intrebare.
Daca eu ma nastem in mulsulmania, eram demult apicultor in Romania. Ai dreptate si sunt convins ca daca marsam pe varianta cu exista, Acel ce este are talere in judecata, la fiecare dupa cat o primit. Legea firii este una din ele. Si la ei ca si la noi binele comun e tot bine si raul e tot ...negru.Nu m aerijez eu in judecator ca sigur dau gres.Sigur in vesnicie , vom fi alaturi cu te miri cine.Pe orice poarta vom intra.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde proapis13 » 16 Sep 2016, 09:32

De ce au aparut rauri de sange pe strazile acestui oras :
„Am simtit ca merg printr-un cartier post apocaliptic”- VIDEO

Eid al-Adha, unul dintre cele mai sfinte sarbatori musulmane,
aminteste de dorinta profetului Abraham de a-si sacrifica propriul fiu in numele Domnului.

http://frip.ro/de-ce-au-aparut-rauri-de ... tic-video/
Fişiere ataşate
Dhaka - Bangladesh.jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde akmm » 16 Sep 2016, 15:02

Mircea_63 scrie:...
As avea o intrebare pentru crestini: daca v-ati fi nascut in "musulmania", intr-o familie respectabila de musulmani din mosi stramosi, acum ca adulti ati mai fi crestini?
...

Bineinteles, ca nu stim...
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Nicolaie Astaifoaiei » 17 Sep 2016, 08:47

proapis13 scrie:De ce au aparut rauri de sange pe strazile acestui oras :

ce nu lau luat pentru tranzfuziii ?
Ce grupa sangvina iera ?
Nasol ca vine iarna
Nicolaie Astaifoaiei

Mesajde ignatov andrei » 17 Sep 2016, 09:33

Nicolaie Astaifoaiei scrie:
proapis13 scrie:De ce au aparut rauri de sange pe strazile acestui oras :

ce nu lau luat pentru tranzfuziii ?
Ce grupa sangvina iera ?

Ai gresit cuvantul SANGVINA...! :lol:
ignatov andrei

Mesajde Catalin Rotaru » 18 Sep 2016, 08:04

Anii de comunism marxist leninism satanic si-au facut datoria multi sunt atei...dar se inchina lui satan(satanism masonic)
Credinta nu este preotimea. Preotii sunt oameni care gresesc si dau socoteala in fata lui Dumnezeu.
Toata lumea vede greselile preotilor...din cauza masmediei-iudeo sataniste,dar faptele bune facute de biserica nu se vad.Spitale , azile de batrani copii sarmani trimis la scoala ...cine face asta? Ziarele si televiziunea cauta stiri de senzatie. Natiunea romana este sub un atac continu, slabita de vicii si otravita constant cu e-uri prin alimentatie. Dar imi bat gura de geaba .....
Catalin Rotaru

Mesajde ignatov andrei » 18 Sep 2016, 08:10

Catalin Rotaru scrie:...dar faptele bune facute de biserica nu se vad.Spitale , azile de batrani copii sarmani trimis la scoala ...cine face asta? Dar imi bat gura de geaba .....

"De geaba"...
Pe bune, ca DA!
ignatov andrei

Mesajde Catalin Rotaru » 18 Sep 2016, 08:34

''Omul e supus greselii''
cu respect,
Catalin Rotaru

Mesajde Bambucha » 18 Sep 2016, 08:42

Catalin Rotaru scrie:Anii de comunism marxist leninism satanic si-au facut datoria multi sunt atei...dar se inchina lui satan(satanism masonic)
Toata lumea vede greselile preotilor...din cauza masmediei-iudeo sataniste... Dar imi bat gura de geaba .....

Ceata! Multa ceata!
Buy E.U.
Bambucha

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE