Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde jonny_it » 12 Iun 2012, 14:43

Dragos2006 scrie:SPER CA VOI APUCA ZIUA IN CARE DOMOCRATIA VA MURI !!!!
Conform democratiei eu in viata mea nu voi fi reprezentat in institutiile statului deoarece majoritatea locuitorilor din zona mea sunt ori melteni ori cocalari si pe cale de consecinta oricine este ales prin vot democratic va fi reprezentul lor si nu al meu . ATUNCI EU OARE DE CE SA MAI PLATESC IMPOZIT ????? PENTRU CA CEI ALESI SA PLATEASCA POMENI LA MELTENI SI COCALARI !!!! si uite asa intram intr-u n cerc vicios ....

Probabil ai dreptate.

Dragos2006 scrie: NU ESTE MAI BUN VOTUL CENZITAR ???

Nu, pentru ca atunci doar cei cu bani vor fi reprezentati si legile vor fi in interesul lor. Revenim in evul mediu.
Daca toti banii ar fi castigati prin munca proprie ar fi un sistem destul de corect, dar ne invartim in jurul cozii in momentul cand incepem sa discutam de mosteniri, angajati si etc :)
jonny_it

Mesajde Dragos2006 » 12 Iun 2012, 14:59

ti se pare corect ca bolnavii psihic sa aiba drept de vot ? mai ales oligofrenii ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde jonny_it » 12 Iun 2012, 15:18

Dragos2006 scrie:ti se pare corect ca bolnavii psihic sa aiba drept de vot ? mai ales oligofrenii ?

Nu, motivele sunt clare.
In Romania din 2008 bolnavii psihic au drept de vot. Ghici cine a introdus legea si de ce?
jonny_it

Mesajde Jean Valjean » 12 Iun 2012, 15:25

Pai asta-i unul din paradoxurile democratiei, ideea de reprezentativitate.
M-a amuzat teribil replica unui politician american, nu mai stiu cine, cand a vrut sa propuna spre alegere pe cineva despre care ceilalti colegi au spus ca nu ar trebui ales pentru ca este un mediocru. Raspunsul lui, corect din punct de vedere democratic, dar paradoxal din punct de vedere logic, a sunat asa: "De ce sa nu aiba si mediocrii reprezentantul lor?"
In cazul nostru, de ce sa nu aiba si retardatii reprezentantul lor?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde jonny_it » 12 Iun 2012, 15:28

Jean Valjean scrie:Pai asta-i unul din paradoxurile democratiei, ideea de reprezentativitate.
M-a amuzat teribil replica unui politician american, nu mai stiu cine, cand a vrut sa propuna spre alegere pe cineva despre care ceilalti colegi au spus ca nu ar trebui ales pentru ca este un mediocru. Raspunsul lui, corect din punct de vedere democratic, dar paradoxal din punct de vedere logic, a sunat asa: "De ce sa nu aiba si mediocrii reprezentantul lor?"
In cazul nostru, de ce sa nu aiba si retardatii reprezentantul lor?

Pentru ca au deja!
jonny_it

Mesajde Dragos2006 » 12 Iun 2012, 15:46

Cum este posibil sa fii ales primar sau presedinte de consiliu judetean fara nici un proiect de lucru pe viitor , sa fii ales doar pt. ca injuri bine la Basescu ? Sunt unii oameni care au ajuns primari doar pe bani ,mancare si MULTA bautura data la asistati social...
Dragos2006

Mesajde paul » 12 Iun 2012, 18:30

Ioan Guist scrie:Paule.Ar trebuii sa te mai si pocaiesti.Din cand in cand macar. :P

Adevarat ...
Acu' ma imbrac in sac ,imi pun cenusa in cap , ca am votat ... altfel ... decat "poporul" ! Adica ... am votat un OM care a facut multe pentru acest oras !!! A obtinut finantare pentru constructia unui spital modern ,inceput de dinainte de 89 si care zacea in paragina . S-au succedat cel putin 3 administratii rosii care nu au adaugat nici macar o caramida . In timpul ultimei administratii rosii sa baut apa cu c*cat la robinet (nu folosesc o figura de stil) ,datorita faptului ca au vandut contra spaga de rigoare societatea de distribuire a apei nu au mai avut bani pentru filtre de epurare ...In mandatul DOMNULU PRIMAR s-au construit ANL-uri ,s-au asfaltat strazi , s-a schimbat pentru o buna parte din oras sistemul de canalizare ,s-a construit o piata moderna ,acoperita ... A obtinut finantare pentru soseaua de centura ...
Ma pocaiesc ca am avut indrazneala sa votez cu un astfel de OM !Basca ca mai avea si COLOANA VERTEBRALA !!! Cand i s-a propus sa sara din barca a preferat sa ramana alaturi de Flutur care l-a ajutat foarte mult . UN EXEMPLU DE MARE CARACTER !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Cristian IONITA » 12 Iun 2012, 22:23

Dragos2006 scrie:SPER CA VOI APUCA ZIUA IN CARE DOMOCRATIA VA MURI !!!!
Conform democratiei eu in viata mea nu voi fi reprezentat in institutiile statului deoarece majoritatea locuitorilor din zona mea sunt ori melteni ori cocalari si pe cale de consecinta oricine este ales prin vot democratic va fi reprezentul lor si nu al meu . ATUNCI EU OARE DE CE SA MAI PLATESC IMPOZIT ????? PENTRU CA CEI ALESI SA PLATEASCA POMENI LA MELTENI SI COCALARI !!!! si uite asa intram intr-u n cerc vicios ....
NU ESTE MAI BUN VOTUL CENZITAR ???

tu ai impresia ca ai fi altfel? ... respectiv ca ai fi "peste" melteni si/sau cocalari? :lol:

votul cenzitar ar fi foarte bun intr-o societate in care cetatenii ar fi si dispusi sa-si asume responsabilitatea propriilor actiuni .... intr-o societate in care de exemplu medicii daca-s nemultumiti de venitul asigurat de catre angajator (MS, CNAS, oricare ar fio el) ar face altceva decat sa conditioneze actul medical de spaga de la pacient sau sa faca contracte de "servicii" cu distribuitorii de medicamente, contracte care incalca flagrant principiile conflicltelor de interese dar .... sunt "legale".

Problema nu este ca au prea multi (inclusiv meltenii, cocalarii, tampitii, etc) drept de vot .... ci de faptul ca majoritatea dintre noi (cocalari sau nu) nu dam 2 bani pe drepturile si obligatiile noastre, nu avem pic de respect de sine, nu suntem deloc responsabili de propriile noastre actiuni, ne complacem in a ne umple matul acum fara a new gandi nici un pic de ce o sa se intample mai departe.

Ne place sau nu ... reusitele USL-ului de acum sunt cat se poate de democratice .... sunt rezultatul foarte elocvent al nivelului la care este societatea noastra .... nivel de care fiecare dintre noi e responsabil ...
Ultima oară modificat de Cristian IONITA pe 12 Iun 2012, 22:47, modificat 1 dată în total.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Dragos2006 » 12 Iun 2012, 22:38

Domnule Ionita nici nu-mi faceam iluzia ca in fata dumneavoastra nu sunt decat un meltean , cocalar , secatura , jigodie , etc. Eu unul ma consider un simplu tarar dar in viziunea dumneavoastra de acolo de sus de pe "inaltimele" capitalei Europei a fi taran inseamna a fi badaran , nesimtit , prost crescut , etc . Dar pentru ca momentan traim intr-o democratie va respect parerea si va urez exact ce-mi urati si dumneavoastra mie.
Apropo de expemplu cu medicii , eu cand nu am mai fost multumit de veniturile din meseria de medic am dezvoltat o ferma apicola , stiti care a fost opinia celor din jur ???... a dracu medic nu-i ajunge , acum are si o multime de stupi !
Cum ar fi un vot cenzitar in care cei care nu platesc impozit la stat nu au drept de vot ?
Dragos2006

Mesajde Cristian IONITA » 12 Iun 2012, 22:59

nu ti-o lua in cap ... ai tu hibele tale dar nu chiar asa de multe ... secatura si jigodie sunt ocupate de altii ... tu ramai doar meltean si cocalar :mrgreen: dar asta e alta discutie.

Ti-a explicat Jonny mai sus cum e treaba cu dreptul de vot limitat doar la cei mai instariti, iti place sau nu pana si in Romania "valoarea" umana presupune ceva mai mult decat strict partea materiala .... e drept ca la noi multi nu-s capabili sa vada asta si de aceea se multumesc si pun accentu strict pe partea materiala (am bani si am valoare, sau alte manelisme pe aceasta tema) .... si de aici decurg si rezulta multe ... inclusiv inflatia de melteni si cocalari.

parerea mea (care nu are nimic de-a face cu "inaltimea") ca decat reducerea bazei celor care voteaza (adica intoarcerea in Evul Mediu) mai bine ne-am implica in educarea si responsabilizarea celor de langa noi .... dar poate ca eu oi fi prea "aerian"
Cristian IONITA

Mesajde Dragos2006 » 12 Iun 2012, 23:10

Cum este sa fii votat pe saci cu cartofi sau pe saci de taratza ? Atat timp cat un individ voteaza pe alt individ doar pentru ca a primit niste saci de cartofi cred ca democratia are niste probleme !
In judetul meu in mandatul fostului presedinte CJ s-a construit in Buzau cea mai moderna maternitate din Romania , credeti ca cineva s-a gandit la acest lucru ? pentru ca a candidat independent fara sigla electorala nici nu a mai fost bagat in seama deoarece nici nu aveti habar cati analfabeti vin la vot si voteaza doar dupa semnul electoral .
Dragos2006

Mesajde Cristian IONITA » 12 Iun 2012, 23:17

Dragos2006 scrie: ... Atat timp cat un individ voteaza pe alt individ doar pentru ca a primit niste saci de cartofi cred ca democratia are niste probleme !
....

crezi tu musai ca democratia are probleme? sau mai degraba "nivelul de implicare si responsabilitate" al alegatorilor? a limita numarul de votanti pe acest considerent este ca si cum ti-ai da foc la masina pe motiv ca e scrumiera plina .... adica in loc sa remediezi situatia .... tu musai vrei sa distrugi (pentru ca limitarea votantilor asta e)
Cristian IONITA

Mesajde Dragos2006 » 12 Iun 2012, 23:30

daca ne gandim la mitul pasarii Pheonix poate ca uneori este bine sa dam foc la tot iar din cenusa sa reconstruim ceva solid.

ce nivel de implicare si responsabilitate sa aiba un ologofren care nici nu stie pe ce lume traieste ? Grav este faptul ca astfel de oameni au loc si pe listele de candidati.
Dragos2006

Mesajde Mircea_63 » 13 Iun 2012, 13:22

Se pare ca suntem cu totii deacord cu neajunsurile democratiei, dar asa cum e ea, e cel mai bun sistem comparativ cu celelalte variante.
Dragos2006 scrie:daca ne gandim la mitul pasarii Pheonix poate ca uneori este bine sa dam foc la tot iar din cenusa sa reconstruim ceva solid.
ce nivel de implicare si responsabilitate sa aiba un ologofren care nici nu stie pe ce lume traieste ? Grav este faptul ca astfel de oameni au loc si pe listele de candidati.

E usor de dat foc! Sa construim ce? Nu zic ca nu se poate poate ceva mai bun, dar putem? N-o sa-mi dau foc la casa doar pentru ca stiu ca poate fi alta mai buna.

Dragos2006 scrie:ti se pare corect ca bolnavii psihic sa aiba drept de vot ?

Dragos, am inteles ca, esti medic?
Sunt atat de multe afectiuni psihice care nu afecteaza gandirea incat jignesti o multime de oameni extrem de capabili prin afirmatia asta. Oricine poate ajunge la o nevroza, depresie, insomnie etc Aminteste-ti de "Beautiful mind", personajul avea accese de schizofrenie...a fost laureat Nobel!!!
Ca medic, tu te gandesti la consecintele afirmatiilor tale? Pai daca am o problema psihica, nu ma duc la medic ca va zice toata lumea ca sunt nebun, ba imi si interzic sa votez. Anatema! Poate se rezolva intr-o saptamana cu antidepresive sau somnifere, dar decat sa fiu privit ca nebun... Ca medic, e foarte grav ce afirmi tu! Injura-ma de vrei, dar te descalifica!

"Gasiti-mi un singur om normal, iar eu il voi vindeca" Carl Gustav Jung

Iar despre oligofreni... gaseste-mi un singur oligofren care stie sa scrie!!! Daramite sa voteze sau sa candideze.

Ce scriu aici nici n-are legatura cu politica, ci sunt uimit de ceea ce scrii coroborat cu faptul ca esti medic! Sa nu crezi ca am ceva cu tine, pur si simplu uneori nu pot sa asist la asa ceva si sa tac. M-as simti vinovat sa nu iau atitudine.
Sunt convins ca esti capabil de mult mai mult, constructiv, aici cred ca ai avut un derapaj provocat de furie. Cred ca pe multi dintre noi ii apuca o astfel de furie cand privim unde am ajuns.

N-am vreo afectiune psihica, cel putin nu diagnosticata, desi deseori...as putea sa jur ca nu sunt intreg la cap. Spun asta ca sa nu crezi ca de aia le tin parte "bolnavilor psihic".

Politic si constructiv, cred ca ar fi binevenit ca bacalaureatul sa dea drept de vot. Esti capabil macar de atat, ai dreptul sa participi prin vot la soarta tarii. Scoala e gratuita si accesibila oricui.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Dragos2006 » 13 Iun 2012, 14:08

Am cazuri precise cu oligofreni pe listele de candidati , nu ca ei s-ar fi inscris pe acele liste ci au fost inscrisi de smecheri pentru a avea un control electoral mai bun.

In Romania sunt doua categorii de bolnavi psihic , cei reali si cei care simuleaza nebunia pentru o pensie . Vrei pensie de bolnav psihic , nu mai ai drept de vot .

Pai daca bagam chestia cu dreptul de vot doar daca ai bacul ce ma fac eu cu noul presedinte de CJ din judetul meu care a fost de trei ori repetent !
Dragos2006

Mesajde trantor » 13 Iun 2012, 16:26

Stai bland si nu te enerva, ca pana-si termina mandatul o sa vezi pe cartea lui de vizita Dr. Ing. XY cu acte in regula. Am mai vazut din astia "trei intr-unul", care din simpli oameni cu liceu sau fara au ajuns ing. in numai sase luni de la castigarea unui post de consilier.
....
trantor

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE