Ruben, n-am pomenit nimic despre film "Zambesti sau crapi", deoarece n-are legatura cu subiectul Osho. In filmul ala nici macar nu e filosofie ci luciditate!
Ce as avea de criticat la el? Faptul ca prezinta "Dark side of the moon" si vede alb negru!
Plecand de la filosofii orientale, s-a ajuns la filosofii cu tenta comerciala, tot asa cum din Tantra Yoga occidentalii au retinut doar sexul. Apoi un film *****, dar de mare succes "Legea atractiei", a mai dat-o si prin fizica cuantica (despre care autorul filmului habar n-are), spunand ca este suficient sa-ti doresti cu adevarat si se va implini. Cum naiba sa nu puna loazăle (loserii) botul? S-a vandut ca pita calda.
Unde mai prinzi asa pomana? Ia sa fiu eu vesel si n-am treaba sa pun osu`. E suficient sa-mi doresc, sa fiu optimist si se va implini! (??)
"Light side of the moon" e bine sa fii optimist, speranta moare ultima. A`propos: care din urmatoarele 2 afirmatii este mai optimista?
a-Mai rau nu se poate!
b-Poate fi si mai rau!
Optimistii au o stare de sanatate mai buna, o viata interioara mai placuta, sunt mai placuti celor din jur deci au o viata sociala mai buna.
Optimismul sau pesimismul sunt niste stari, dar astea nu exclud luciditatea!
Osho nu despre asta vorbea! As fi pus Eckhart Tolle -dupa cum am mai spus- dar asta se uita la camera 3 minute pana sa spuna ceva, or eu l-am pus ca sa-l urmariti... Totusi, acelasi subiect este explicat mai pe larg.
PS Mintea functioneaza ca o parasuta. Are efect numai cand e deschisa!