Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Filme ..... d-alea "grele" , nene !

Mesajde Mircea_63 » 25 Sep 2012, 19:54

Saru`mana pentru ingaduinta, Modi. ;)

Ruben, n-am pomenit nimic despre film "Zambesti sau crapi", deoarece n-are legatura cu subiectul Osho. In filmul ala nici macar nu e filosofie ci luciditate!
Ce as avea de criticat la el? Faptul ca prezinta "Dark side of the moon" si vede alb negru!

Plecand de la filosofii orientale, s-a ajuns la filosofii cu tenta comerciala, tot asa cum din Tantra Yoga occidentalii au retinut doar sexul. Apoi un film *****, dar de mare succes "Legea atractiei", a mai dat-o si prin fizica cuantica (despre care autorul filmului habar n-are), spunand ca este suficient sa-ti doresti cu adevarat si se va implini. Cum naiba sa nu puna loazăle (loserii) botul? S-a vandut ca pita calda.
Unde mai prinzi asa pomana? Ia sa fiu eu vesel si n-am treaba sa pun osu`. E suficient sa-mi doresc, sa fiu optimist si se va implini! (??)

"Light side of the moon" e bine sa fii optimist, speranta moare ultima. A`propos: care din urmatoarele 2 afirmatii este mai optimista? :lol:
a-Mai rau nu se poate!
b-Poate fi si mai rau!
Optimistii au o stare de sanatate mai buna, o viata interioara mai placuta, sunt mai placuti celor din jur deci au o viata sociala mai buna.

Optimismul sau pesimismul sunt niste stari, dar astea nu exclud luciditatea!

Osho nu despre asta vorbea! As fi pus Eckhart Tolle -dupa cum am mai spus- dar asta se uita la camera 3 minute pana sa spuna ceva, or eu l-am pus ca sa-l urmariti... Totusi, acelasi subiect este explicat mai pe larg.

PS Mintea functioneaza ca o parasuta. Are efect numai cand e deschisa!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde modigliani » 25 Sep 2012, 20:08

Mircea_63 scrie: Apoi un film *****, dar de mare succes "Legea atractiei", a mai dat-o si prin fizica cuantica (despre care autorul filmului habar n-are), spunand ca este suficient sa-ti doresti cu adevarat si se va implini. Cum naiba sa nu puna loazăle (loserii) botul? S-a vandut ca pita calda.

Hmmmmmm , ....... nu e chiar asa ! Intradevar , realizatorul e un ***** . Insa in spatele idioteniei lui stau cateva lucruri sau ratiuni demne de luat in seama . El n-a stiut sa sublinieze "legea" vibratiei universale , n-a stiut sa expuna-n film ceea ce de fapt a vrut .

Personal consider ca aici putem vorbi despre ..... "canalizarea" energiilor catre un scop anume prin metode - sa le zicem - nonconformiste . Sau , cum spun mai sus , alinierea "in rezonanta" cu scopul in sine . In fine , este mult de vorbit aici . Nu-i nici locul , nu-i nici momentul .
modigliani

Mesajde Mircea_63 » 25 Sep 2012, 20:14

Inteleg perfect -cel putin asa imi place sa cred- ce spui despre canalizarea energiilor interioare, numai ca autorul lasa sa se inteleaga suficienta dorintei si nu pomeneste acea "canalizare".
Poate `om avea vreodata ocazia sa stam de vorba, numa sa avem timpul necesar si sa fim in faza potrivita, ca e multe de vorbit.
Mircea_63

Mesajde Ruben » 25 Sep 2012, 21:46

Mircea_63 scrie:
Trairea in prezent presupune eliberarea de sub teroarea mortii. Yoghinii spun ca cel mai daunator sentiment e frica. In momentul in care te-ai eliberat de frica, ai devenit chiar un om liber. Frica e ceva legat de viitor. Iti e frica inainte de a-ti scoate maseaua, Cand o scoate nu iti mai e frica ci te doare... :lol:

Trebuie sa te atentionez din capul locului ca nu-s bine botezat in filosofie. In sensul ca nu am citit multi filosofi. Am intuit de cand am vazut semnatura ta ca te preocupa domeniul, ceea ce-i foarte fain.

Asha ca vorbesc din filosofia mea :lol: Cat pe aici ca nu imi mai venea sa scot cuvinte dupa ce o scris modi ca vine la subiect...dupa ce se pregateste. :) Apoi sigur are de unde se pregati.

Da uite, vezi, mie asta nu imi place la "filosofiile orientale" ca inca nu s-au desprins suficient de religie, ca nu stii unde este meditatie cu MASURA si unde este betie religioasa.

Legat de eliberarea de frica. Frica e si ea sanatoasa intre anumite limite. De aia or facut austriecii dig la Mures. De frica.

Faci destul de des paralele intre orientali si crestinism. Corecte parelelele, doar ca eu am baut atat de mult crestinism ca m-am saturat de el. S-ar putea sa ma fi saturat si de orientali :?:

Faza cu "bucurosi le-om duce toate", spiritul mioritic, l-am dezvoltat, iar, prea mult, poate ca natiune...
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde modigliani » 25 Sep 2012, 21:53

Ruben scrie:....... dupa ce o scris modi ca vine la subiect...dupa ce se pregateste. :) Apoi sigur are de unde se pregati.

Pe dracu' !!! Asa credeam si eu , dar nu gasesc ce cautam !!!!! Mor de nervi !!!

Da , este vorba despre un capitol - o esenta - a unei carti ce-o am in casa si prin care-am trecut candva . Stiu ca m-a marcat , mi-a adus invatamintele necesare , dar ....... am "tradat-o" nemaistiind care anume carte este .......

Caut , caut , caut , ...... si-am sa aduc !!! Nu uit , promit !

....................................................

Filozofic spus , Ruben , ca am inteles ca asta te motiveaza in discutie , era vorba despre ( in mare ) incertitudinea viitorului ...... Viitorul , pe cat de puternic ni-l imaginam , este ATAT DE VULNERABIL in fata timidului prezent !

Prezentul , momentul in sine , este factorul generator al unui numar infinit de variante ale viitorului !

Dar , sa nu bat campii de capu' meu si din "cioburi" de amintiri , am sa insist sa gasesc citatul respectiv ......
modigliani

Mesajde Ruben » 25 Sep 2012, 22:00

Mircea_63 scrie:Saru`mana pentru ingaduinta, Modi. ;)

In filmul ala nici macar nu e filosofie ci luciditate!

Vezi, aici pacatuiesc eu, ca nu vad granita intre filosofie si luciditate, le amestec destul de mult. Intelegerea mea asupra lumii deriva din cunoasterea rationala si mai putin din alte forme de cunoastere. Probabil tot ca rezultat al saturarii de religie.

Candva, poate ori reusi sa trec la color ;) daca o trece si viata la color. La optimism tot atunci.

Uite, pe viitor promit sa citesc cate ceva din filosofia asta orientala. Ai o recomandare pentru necredinciosi?
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 25 Sep 2012, 22:05

modigliani scrie:Prezentul , momentul in sine , este factorul generator al unui numar infinit de variante ale viitorului !

Hmmm...imi dai de lucru la neuroni:)
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Mircea_63 » 25 Sep 2012, 22:05

Ruben`s (Rubens asta era tot pictor? Mah, voi v-ati aliat iara`) :lol:

Chestia cu masura numita de mine intelepciunea intelepciunilor, nu-i numa` asa...un text. Bineinteles ca frica are rostul ei. Ei, hai sa nu-i zicem frica, ci teroarea mortii, ca despre ea era vorba.
Masura face diferenta intre foarte multe lucruri. E ca si vopseaua ce da culoare, altfel am vedea alb-negru. Hai ca mai exista si griuri, dar nu-i ca si culoarea.

Nu confunda filosofia cu religia si nici yoga nu-i religie. Religiile au un creator la care se inchina si au la baza credinta. Mai degraba ar trebui sa parasim terenul asta alunecos, al religiei si filosofiei si sa trecem la cel al psihologiei.
Osho se referea la un mod de a privi lumea. Dig la Mures? Pai tu n-ai dig la Bega sau Timis? Facut tot de Maria Tereza!
Nu conteaza cititul si religia, daca e vorba de discutat despre ceva de genul asta, oricine poate avea o parere, argumente interioare si de common sense.
Mircea_63

Mesajde Mircea_63 » 25 Sep 2012, 22:07

Ruben scrie: Ai o recomandare pentru necredinciosi?

Biblia! Da` cu ochii mintii si ai inimii. :D

Hai, c-am facut pe desteptu in mod gratuit! Scuze.
Tre` sa ma gandesc, asta-i tema de casa.
Ultima oară modificat de Mircea_63 pe 25 Sep 2012, 22:10, modificat 1 dată în total.
Mircea_63

Mesajde modigliani » 25 Sep 2012, 22:09

Pe fondul asta , intuitiv macar , l-am inteles pe Osho a lu' Mircea ...... Aparent omu' bate campii , dar nu-i chiar asa .....

Evident bate campii in al doilea film in care sustine ca un caine nu viseaza ( de exemplu ! ) . Sa-l vedeti p-al meu ce latra-n somn , ce alearga , ..... si uneori ce da din c*r , imaginandu-si probabil vreo boxerita cu privirea galesa ce-i prezinta docil ..... posteriorul ! :lol: :lol: :lol: Vise erotice , nene , ce mai ? ..... In fine .....

Dar , daca revenim la , relativitatea viitorului , la pasajul la care acesta spune ca nu exista ziua de maine , .... personal il inteleg si-i dau dreptate . Traim in AZI . Fara un AZI nu putem atinge MAINELE ! Nu poate exista un IERI si-un MAINE fara un ASTAZI ........

Evident , aici putem extrapola si filozofa la infinit ! Mergand pana la a ne ridica problema ..... scurgerii timpului asa cum il percepem noi ( psihicul nostru ) , putem - de exemplu - sa facem o "escala" la noua vibratie cosmica a Pamantului , acea vibratie ce tinde ca timpul sa se apropie de ZERO ( se vehiculeaza ideea ca datorita noii vibratii acele 24 h ale unei zile de dinainte de '80 sunt de fapt acum doar ..... 16 h !!! Si-ar explica multe daca ar fi adevarat )

Sau putem pur si simplu sa ne imaginam ca de fapt timpul ..... NU CURGE !!! Ci este doar un factor , un vector , un fenomen - sau cum vreti - de care depinde SENZATIA noastra de trecere , de imbatranire , de ..... IERI , AZI , MAINE ......
modigliani

Mesajde Ruben » 25 Sep 2012, 22:11

Apropo de filosofie vs luciditate, uite am reusit sa termin cartea lui Hawking, "Universul intr-o coaja de nuca". Mi-a fost greu. Cu toate ca omul se chinuie sa vorbeasca pe intelesul prostilor, si cu toata dragostea pentru fizica, uneori il pierdeam... DAR, mi-a placut felul in care leaga teoria stiintifica de filosofie. Mi-a placut faptul ca vrea sa ajunga la o "teorie unificatoare", "theory of everything".

Am impresia ca suntem pe drumul cel bun spre un moment in care filosofia, religia si stiinta nu v-or fi mai folosi limbi diferite.
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Mircea_63 » 25 Sep 2012, 22:13

modigliani scrie:noua vibratie cosmica a Pamantului , acea vibratie ce tinde ca timpul sa se apropie de ZERO ( se vehiculeaza ideea ca datorita noii vibratii acele 24 h ale unei zile de dinainte de '80 sunt de fapt acum doar ..... 16 h !!! Si-ar explica multe daca ar fi adevarat )

Sau putem pur si simplu sa ne imaginam ca de fapt timpul ..... NU CURGE !!!

Ce anume ar explica teoria aia fara nici o noima (pentru mine)? Intradevar, timpul nu curge...picura!
Mircea_63

Mesajde Mircea_63 » 25 Sep 2012, 22:17

Ruben scrie:
Am impresia ca suntem pe drumul cel bun spre un moment in care filosofia, religia si stiinta nu v-or fi mai folosi limbi diferite.

Daca e religie, e credinta! D-zeu putea foarte bine sa faca io-stiu-ce si sa nu se mai indoiasca nimeni, dar atunci nu era vorba de credinta ci de teama de D-zeu. Asa iti lasa liberul arbitru!
Mircea_63

Mesajde Ruben » 25 Sep 2012, 22:19

Mircea_63 scrie:Ruben`s (Rubens asta era tot pictor? Mah, voi v-ati aliat iara`) :lol:

Nu confunda filosofia cu religia si nici yoga nu-i religie. Religiile au un creator la care se inchina si au la baza credinta. Mai degraba ar trebui sa parasim terenul asta alunecos, al religiei si filosofiei si sa trecem la cel al psihologiei.

:) Pai tocmai ca religiile orientale NU au creator. Merg pe ideea unirii cu absolutul prin meditatie pana la uitarea totala a sinelui, a persoanei.

In mod sigur in orient exista mult adevar legat de energiile necunoscute acum stiintei. Doar ca asteapta sa fie separat de miturile religioase si de - atentie - partea negativa a extazului religios.
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde modigliani » 25 Sep 2012, 22:20

Mircea_63 scrie: Ce anume ar explica teoria aia fara nici o noima (pentru mine)? Intradevar, timpul nu curge...picura!

Mircea , eu am ferma convingere ca suntem "prizonierii" psihicului nostru .
Un psihic nascut si dezvoltat intr-un 3D , pe o planeta anume , intr-un mediu anume ...... Un psihic de care-avem nevoie intocmai pentru a ne putea descurca in lumea asta .

Dar sa nu purtam "ochelari de cal" sau sa fim egocentristi ! Uite , de exemplu , afirmatia cercetatorilor cu privire la gaurile negre ..... Se spune ca-n preajma lor timpul NU EXISTA !!!

Pai si vine psihicul meu dupa ce-am privit-o ( ipotetic ) o juma' de ora si spune : " Cum PLM sa fie timpu' ZERO ? Ca de-o juma de ora io ma uit la ea ! O juma' de ora care inseamna TIMP !!! " ....... Ei bine , asta-mi spune mie psihicul . Dar de ce l-as crede ? Doar pentru ca-i zamislit intr-un loc din Univers in care ARE NEVOIE sa fie structurat in acest fel ???
modigliani

Mesajde Mircea_63 » 25 Sep 2012, 22:21

La un moment dat incerci sa discerni religia de...altceva. Una e intelepciunea asociata religiilor si alta e "credinta".
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE