Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Sergiu Nicolaescu

Mesajde paul » 05 Ian 2013, 22:49

Ioan Guist scrie:

Auzi ma Lucica, ai postat la subiectul despre Haita mesajul de mai sus si in prima faza era sa am un ...orgasm.Am crezut ca o mierlit haita. :lol:

Ha, ha, ha ... cea mai buna gluma auzita pe 2013 ... ;)
De regula ... nu prea mor cainii cand vor ...STAPANII !!! Asta ... off topic !
On topic ... bun profesionist !!! Pacat de ... mandria si trufia etalata chiar si in momentul Marii Treceri !
Dumnezeu sa-l ierte !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde alin m » 06 Ian 2013, 01:05

A fost un OM ce a avut ocazia sa ridice moralul unui neam care de 1-2 mienii a trebuit sa lupte in multe feluri folosind atat vitejie cat si lasitate doar pentru a supravietui.
A imprimat pe retina multora cateva momente de vitejie din lupta celor care au ales sa traiasca in jurul Carpatilor.
A aratat celor care ne desconsidera istoria si care cred ca Romanii sint DOAR slugi faptul ca s-a luptat mult cu o mana de oameni impotriva valurilor de armate ale imperiilor care ajunsesera pana la "marginea pamantului", imperii care s-au intersectat pe un petec de pamant plin de sange cam de multe veacuri.
Asta a fost menirea lui SA FACA FILMUL ""ROMANI -CAPUL SUS"
alin m

Mesajde Ioan Guist » 06 Ian 2013, 01:12

Mda.
Ca-mi vine sa si plang.Da ...ma duc sa vars intai. Capul sus zici? Pai nu pot ca borasc direct pe mine!
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 06 Ian 2013, 01:15

acă ar fi auzit bietul Sergiu Nicolaescu în ce hal este discreditat acum, după moarte, sigur ar fi luat foc.

Pentru respectarea memoriei marelui regizor, cinefilii cer și incinerarea tuturor filmelor pe care le-a făcut în decursul vieții.

Scandal la Hollywood. Fumul de la o explozie dintr-un film de Tarantino s-ar părea că e copiat după cel produs de incinerarea lui Sergiu Nicolaescu.

Știți ce trupă s-a reunit pentru a cânta la înmormântarea lui Nicolaescu? Gaz pe foc.

De ce a vrut Nicolaescu să fie incinerat? Ca să-și facă încălzirea pentru flăcările care urmeaza

Patriarhia Română a anunțat că, conform canoanelor bisericești, din cauză că Sergiu Nicolaescu a vrut să fie incinerat, nu va mai avea voie să voteze în Teleorman. :lol: asta o fo buna si ...de sezon :lol: .

Ultima oră! Sergiu Nicolaescu s-a stins a doua oară.

PS – mai mulți cetățeni români au cerut ca și Ion Iliescu să fie incinerat înainte de moarte.

PPS – Cică și Năstase ar vrea să fie ars.
Ioan Guist

Mesajde nae » 06 Ian 2013, 01:25

Ioan Guist scrie:Mda.
Ca-mi vine sa si plang.Da ...ma duc sa vars intai. Capul sus zici? Pai nu pot ca borasc direct pe mine!

Daca-l tii in brate pe Base ,DA .
nae

Mesajde Ioan Guist » 06 Ian 2013, 01:40

Asta cu Base e feina. :lol:

Hai ma Nae nu te supara ca se intristeaza Sergiulica acum in prima zi de dincolo de usa.Cum care usa?Aia ...la care-i arde clantza. :lol:

Tre' sa moara un roman ce-o huzurit ca sa vi se zbarleasca paru? Atunci mai bine umblati prin casele de jale ale patriei unde mor Romanii adevarati.
Ioan Guist

Mesajde nae » 06 Ian 2013, 01:44

Nu-i faina si nu sunt mandru nici de d-ta nici de mine
nae

Mesajde alin m » 06 Ian 2013, 01:44

Am prins ideea "ca Nicolaescu a fost mincinos,un curvar,un vicios,un formator de opinie...negativ. Asta daca privim prin prisma Crestina." dar a trait in comunism unde prisma crestina era cam aburita si lumina trecea prin steaua rosie cu 5 colturi. Cum crezi ca se ajunge politic sus? Fiind un bun crestin? Ca Nicolaescu a avut trei neveste in viata oficiala si nici un copil cu acestea eu zic ca il indreptatea total sa caute... sa ii faca copchii. Sa fii cineva atat psihic cat si fizic si sa nu lasi urmasi ...
Chiar tu ai zis: "Un actor si regizor bun pentru vremea lui..." . Iar asta nu inseamna ca acum privind la Matrix sa il condamnam pt ce a facut atunci. Pentru vremea aia si pt banii de atunci era un geniu norocos ca partidul l-a ales. A facut atat cat i-au permis vremurile si a facut ceva OK chiar mintind sau fiind vicios pe vremea cand unii chiar se omorau pt a avea puterea in partidul unic.
Multe genii au avut o tona de defecte dar viata lor a avut un drum trasat doar pt o idee, mare... indiferent cate pacate au facut destinul i-a impins la indeplinirea sarcinii impuse.
Daca ai observat nu am zis D-zeu sa il ierte.
alin m

Mesajde Ioan Guist » 06 Ian 2013, 02:05

Da ma stiu.Stiu ca am deranjat prin atitudine.Asta era si scopul.
Si eu am crescut cu filmele lui.Si eu am fost marcat in ...crestere mea de catre comisar.Nu se dicuta, a fost un om al vremurilor lui.Sunt deranjat cand se idolatrizeaza omul.
Sa te dai pe spate ca vezi Doamne a murit un ...mare roman.Ete fleosc de asfalt.Ce sa-ti povestesc? Da...ala ce ia dat de mancare si de baut la S Nicolaescu timp de 82 de ani , nu e mare roman?? Da ...inginerul cu tehnica de filmare sau vacarul satului de ce sa nu fie Mare roman?? Ca nu a fost pe sticla o viata? Da ...soldatii din transee trebuie luati doar la gramada? Nu pe fiecare cu numele lui?
De cand un saltibang sau un circar e mai mare dacat un taran? Sau decat o mama de 5 copii si 10 nepoti ?

Asa o vad eu. Si daca am derajat cand am aratat cu degetul catre statuia marelui idol sa-mi fie cu iertare.

Ma duc sa vad un film.
Ioan Guist

Mesajde alin m » 06 Ian 2013, 02:18

Doar discutam despre cel care "A fost un OM ce a avut ocazia..." in bransa lui. Cu ceva noroc, pile, dat din coate, destin a facut o alta imagine pt neamul asta care nu mai citeste povesti populare romanesti cu Fat-Frumos, uriesi si invataminte cu proverbe.
Soldati sintem toti 99,99 %. Si murim in liniste.
Mergem la un film. American.
alin m

Mesajde modigliani » 06 Ian 2013, 03:34

S-au dat multi pumni in piepturi "zvelte carpatine" pe forumul asta in numele Domnului si-al religiei ( pe mai peste tot . In aproape orice topic , in aproape orice context ....... A fost fariseism , bravada ieftina , sau abureala ??? )

A incetat din viata un OM !!!!! Un fiu al Domnului ! ..... PUNCT !!!

...... DUMNEZEU SA-L IERTE !!! ....... SI MAI PUNCT !!!!!

...................... CEL MAI ..... PUNCT !!!

....................................

p.s. Ce-o dati "in ambrozie" cu crezuri si cu religia asta , nene , ......... , de zici ca sunteti "sfinti" ! Dar sunteti plini de ura si dominati de aceasta ! De ura , de nepotrivit , de ..... orice altceva decat inseamna ceea ce spuneti ca va ghideaza-n viata : ..... Crezul si Religia . ..... Bunatatea , Caldura , Intelepciunea , Iertarea , ..... IUBIREA !!!!!

Sergiu Nicolaescu n-a fost ..... nici regizor , nici comunist , nici senator , nici actor , nici inginer , nici sot , nici frate , nici ...... nimic altceva decat un sarman fiu al unei mame , la randul ei fiica a Domnului !!!!!

.....GIGA ..... PUNCT !

.......................................

p.s.s. Da-l "in....colo" , a trecut "pragu' !( ati sesizat , sper , ghilimelele ..... ) E-n alta lume , inconjurat de alte valori , lume-n care lucrurile stau ( dupa cum sustineti chiar voi , "vajnicii gardieni" ai Sfintelor Scrise si-a sfintelor norme morale !!! ) altfel decat p-acilea ! . Ori , din ce am invatat io de la aia batrana a mea , ....... ajunge un simplu ( dar profund si plin de evlavie si de crez ) ..... " DUMNEZEU SA-L IERTE !!!

..........................................

p.s.s.s. Nu stiu ce-au facut ai lui cu el ..... L-au "parlit" sau l-au ingropat ( deh , o zi plina , cu acces total restrictionat la net sau stiri ) , dar ma duc sa-i aprind o candela a carei lumina sa-l insoteasca pe drumul (probabil ) dureros si crancen dintre lumi ........

C-asa simt io ca tre' sa fac cand pomenesc despre "mierleala" unuia de-a fost ortodox d-al meu ......... Un amarat de fiu al Domnului .

..............................................

( Sa zic si "Terra PUNCT" , sau sa-l pastrez pentru alte ocazii ??? )
modigliani

Mesajde kamy » 06 Ian 2013, 06:59

Ioane, spui drept ca nu m-as bucura sa fii tu cu imprtitu biletelor de intrare ,,dincolo,,.(....prietenii stiu de ce...!)
A fost un mare om care face cinste unei natiuni,ce a fost el,comunist,legionar,francmason,ortodox liber cugetator chiar nu mai conteaza!
Ca patriarhia a vrut sa se asigure ca omu va beneficia de incinerare si in repriza a doua,sa le fie rusine,(a pune atata patima in lupta impotriva unui om care nu mai este nu mi se pare ca reprezinta un Dumnezeu Bun Iertator ci mai degraba celalalt tata al nostru pe care sa fim sinceri mai mult sau mai putin toti il facem uneori sa fie mandru de noi!) !si nu numai lor,haideti sa merem oleaca in urma la vremurile nu de mult apuse,cand ctp batea ca si cateaua la luna aducand laude ,,limbistice,, cuplului vremii asupra careia vom reveni!
Si inca ceva,care sper sa inlature oleaca valu faptelor vitejesti ,,de dupa,, razboiul anticomunist:
Pe vremurile a fost odata ca daca n-ar fi fost nu s-ar povesti,ca aspirai la statutu de preot,pastor director de scoala si alte functii cu ,,prizabilitate,, la public prima data treceai pe la injerii albastri sa-ti aduci ,,inchinarea,,.(Nu stiu de ce am impresia ca nici pdeleii nu-s straini de asemeni bunepractici)Ca o aduceai de forma sau puneai suflet fiind uneori renumerat pentru prestatie exista un JUDECATOR,nu e nici momentu si nici locu sa ne constituim in jurati.ACU daca toti au pupat poala stapanirii,nu era frumos sa nu faca diferente intre pacatosi? Pt ca vorba bibliei,,toti am pacatuit,,!Sau va faceti iluzii ca francmasoneria nu-mbraca haine bisericesti?(fara sa discutam forma si culoarea)
Sa nu uitam pana una alta ,,cu ce masura masurati.....................!,
A mai e scris prin biblie ca cei mantuiti vor judeca lumea,asta va fi acolo si atunci nu vad de ce atata graba ,,de a ne intra de pe acum in mana,,
Momentan e valabil,,nu judecati ca sa nu fiti judecati,, si pintre randuri cu ce osanda osanditii tocmai v-ati esprimat preferintele.
Sergiu nicolaescu,repet a fost un om cu bune si cu mai putin bune,calitati si defecte,dar daca facem media aa adus cinste tarii!A fost un patriot,cu toate ca e rasuflat termenu.
Cat despre cuplul mai sus pomenit,au iubit tara asta,au scos-o din datorii,ceea ce ma face sa-i consider patrioti,in ciuda faptului ca n-am avut de castigat pe vremea lor ba dimpotriva!ghinionul lor c-au vrut sa faca prea multe gauri la o curea deja stransa la maxim,dar chinejii au cam reusit!
Cei ce le-au urmat si ei au ,,iubit,, in felul lor tara mai spre eros,infingand-o in datorii,putem sa-i consideram patrioti? Sau diametral opus?
kamy

Mesajde gerulla77 » 06 Ian 2013, 10:16

ieri dupa ce am scris ceea ce am scris aici am discutat cu fi-mea despre subiect (20 de ani,studenta,rockerita,ancorata ferm in vremea ei) si mi-a spus un lucru care mi-a placut (n-o laud doar constat)- "Ce dracu"tot frecati subiectul asta,a fost un om,a trai cum a vrut si cum a putut,cine sunteti voi sa-l judecati?Ma bucur ca semintele pe care le-am sadit in ea n-au fost aruncate in desert; Cine ne da dreptul sa judecam un OM,Isus ne-a invatat IUBIREA si atat.Din pacate slujbasii sai au ajuns sa se creada judecatori si e PACAT !!!!!
gerulla77

Mesajde gerulla77 » 06 Ian 2013, 11:23

Ioane,sunt un tiz al tau,asa ca iti urez un cald La Multi Ani !pt. maine.Sper sa nu te superi pe mine pt ca imi permit o scurta analiza psihanalitica (am urmat psihologia,chiar daca nu o profesez).De ce ti-ai postat o fotografie cu un taran (chiar daca esti tu sau este o fotografie pe care ai ales-o).De ce consideri ca trebuie laudat si anonimul "care nu apare pe sticla"si te ridici impotriva ïdolatrizarii unui om mai vizibil social sau cultural?Ionii (si aici ma numar si eu) si Gheorghii sunt atat de apasati de banalitatea numelui lor incat au tendinta sa preamareasca pe omul din multime si sa dea cu pietre in cei care se evidentiaza cu ceva.Eu am invatat in ultimii ani,lucrand cu mine,ca daca ma accept pe mine cu lumini si umbre asa cum sunt ii voi accepta mai usor pe cei din jur.Incearca si tu si poate vei mai ingaduitor cu cei care pana mai ieri te iritau prin prezenta lor.Distractie placuta pt. maine si nu fii suparat pt. ceea ce am spus. :lol:
gerulla77

Mesajde activ » 06 Ian 2013, 13:03

gerulla77 scrie:Cine ne da dreptul sa judecam un OM,Isus ne-a invatat IUBIREA si atat.Din pacate slujbasii sai au ajuns sa se creada judecatori si e PACAT !!!!!

AMIN ! (Adevarat ! ... Asa sa fie !)

PS. Pai cine suntem noi sa judecam d.p.d.v. crestineste OMUL Sergiu Nicolaescu, mai ales in lipsa lui si-n imposibilitatea de-a se apara, :oops: ... sa ridice piatra si sa arunce cu ea cel care se considera fara de pacat. Eu cred ca are cine sa-l judece, ... iar Acela, sigur, nu este nici unul dintre noi. PUNCT

PPS. Iar d.p.d.v. al ACTORULUI sau REGIZORULUI si chiar POLITICIANULUI Sergiu Nicolaescu consider ca sunt destui critici (de film, de literatura) sau istorici care sa aibe un cuvant greu de spus privind viata si opera sa, ... iar NOI putem cel mult sa-i dam sau nu, un "like", vizionand sau nu un film de-al lui.

Eu ... pentru bucuria care mi-a adus-o in suflet, de nenumarate ori, vizionarea filmelor ca "Nea Marin Miliardarul" , "Pistruiatu", "Mircea" si altele ... il "iubesc" si ma rog pentru sufletul lui:
DUMNEZEUL SA-L IERTE !
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde stupar » 06 Ian 2013, 18:56

nae scrie:
stupar scrie:http://www.gandul.info/puterea-gandului/moartea-domnului-nicolaescu-10426080

Si parerea dv ?
ctp s-a remarcat la ''Romania libera'',alti anticomunisti au fugit puti afara, altii si-au schimbat NUMELE :oops: ,altii ,ca mine ,mi-am dorit sa ajung comunist (nu-mi placea sapa- nici cartea ) l-am impuscat (am fost sub arme ).(atunci l-am impuscat ''cu valul'' acum i-asi da sare = e tarziu )

A fost inmormantat ca un adevarat comunist.Cred ca nici la mormantarea lui Lenin si Stalin n-au cantat popii.
stupar

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE