Closcutz scrie:Alo. Genialul Corut sau Corata(cum s-o ,,intitula") a descoperit si el scrieri de aproape un veac si jumatate si ipoteze lansate deJulius Wellhausen, Paul Althaus end comp. si acum am ramas masca... Credinta este in esenta un act de vointa si nu de ratiune sau mai bine zis supra-ratiune! Exista argumente solide care demonteaza aberatiile cu ,,Iahvistic si Elohistic" din unele scrieri ale VT. Acum nu cred ca are vreo relevanta daca m-as apuca sa le insirui sau sa incep sa demontez puncte debitate de o ,,minte stralucita". Mai bine ma duc si testez starea de spirit a fetelor ( din casutele Dadant).
Parinte , uite , ..... te rog io , stai jos . ..... PATRU !
A cata oara sa-ti amintesc faptul ca acilea nu predici babelor coliviste de-s in stare sa-ti faca statuie si-s gata de ultimu' lor orgasm in viata in preajma ineptiilor tale de le reciti nejudecandu-le , conform " inaltelor invataminte preotesti" ?
...........................
Si nu-mi futiza iarasi nervii si timpul incercand sa-mi demonstrezi patetic - ca la ****** - ca babele alea stau la baza istoriei poporului roman !
Stiu ca asa este . Insa-s mai dilau ca tine si-ti spun pe sleau : " ori stau la baza istoriei poporului , si le respect pentru asta ! Insa realitatea crunta si de ne contestat da buzna si spune ca ..... le-a trecut vremea . Sunt "fumate" .... "
Amu' , tu , baiat tanar , ..... ai de-ales . Cu babele - ctitore ale istoriei ( dar invariabil pe drumul pateticului ) , ori revolutionar in gandire ( inspre satisfacerea noii generatii de enoriasi , deloc ****** ! )
...... Faci ce vrei , trai-ti-ar . Mie mi se rupe de ce bati tu campii prin bisericuta din Oltina . Io-n Oltina dau la peste . Si , culmea , cam dau de crap rasarit p-acolo . Unde varsa Oltina-n Dunare , pe Epurasu' ......
Stii , pe dreapta canalului de confluenta . Prin cucutele alea . P-acolo ne punem corturile .