Domnule LUPULE.
Mai facut sa rad... mai facut sa plang (de..adevaratelea)... si iarasi sa rad.
Mai luminat .
Si mai bagat in ceata.
Ma simt atat de mic in fata ta.
Ma simt atat de mare langa tine.
Iti multumesc.
La multi ,multi ani !
profapis scrie:Lu" multumesc ptr .informatile istorice,unele le stiam dar nu in ordine ,legat de schimbarea de sine ,greu ,uni nu ar fi in
stare nici cu pistolul la cap apoi ne constransi de nimeni si nimic, greu daca nu imposibil fara legi drastice si aplicate . .....La multi ani ,sanatate ,succese, pace in suflet si lumina in suflet.
paul scrie:...Si sunt un biet ... vagabond...culegator...de umor...
patrascu scrie:Lupule lupule folosesti plagiatul eu imi exprim parerile mele personale si cand nu sunt ale mele mentionez ale cui sunt si ca sunt de acord sau nu asta este copiat in totalitate Gabriel Stanescu Material aparut in “Origini – Romanian roots” – SUA Textul continea si niste date mai pozitive pe care le-ai ocolit usurel
patrascu scrie:Lu sper ca nu ai intrat in hibernare ca mai am sa te dojenesc:) Sa nu cumva sa te pitesti ca te scot de coada Mi-am propus sa fac din tine cel mai mandru roman si de fel sunt ambitios nu ma las nici daca trebuie sa postez singur. Special pt tine o sa imi petrec tipul liber printre carti cum nu am mai facut de mult.
patrascu scrie:Lupule in toata cercetarea asta pe care ai intreprins-o chiar nu ai gasit lucruri de care sa fii mandru ai gasit doar parti proaste? Nu sustin ca suntem asemeni nemtilor care dupa ce se bat aproape singuri si nu o data in doua randuri cu mai toate puterile lumii reusesc sa fie nr 1. Nu am fost niciodata un popor de Nr 1 dar totusi nici codasi.
LUPU' ALBINELOR scrie:Calități specifice și tradițional românești există. Dar nu mai sunt promovate și sunt estompate de o multitudine de tare și cutume de care ar trebui să ne descotorisim.
..........................................................................................................................................
patrascu scrie:.
Lupule formarea poporului roman a fost studiata inainte de instaurarea regimului comunist care nu cred ca a falsificat cronici si alte documente medievale ca sa justifice vre-o origine ariana:). Gheorghe Bratianu studiaza problema intemeierii statelor romanesti si este adeptul teoriei continuitatii. Deci ce ii ofera comunistii pentru asa propaganda comunista? Puscarie la Sighet unde moare la varsta de 55 de ani. Consider ca am luat in bagajul meu de cunostinte atat cat am putut din scoala dar sper din suflet ca nu si propaganda comunista.
LUPU' ALBINELOR scrie:Atunci, poate te vei întreba, de unde această cosmeticare a istoriei ? Și mai ales DE CE ?
Mișcarea culturală iluministă transilvăneană de la sfârșitul sec al XVIII-lea, numită 'Școala Ardeleană' (Petru Maior, Samuil Micu, Gheorghe Șincai, Ion Budai Deleanu), au militat pt emanciparea spirituală și politică a românilor transilvăneni. Dar și a celor de peste munți. Exaltați de conturarea la orizont a posibilității formării și recunoașterii treptate a tinerei națiuni a românilor, cărturarii au simțit nevoia să redea demnitatea românului.
În esență, naționalismul este o religie care spune că NOI suntem mai buni decât EI. Că rasa noastră este superioară rasei lor. Dar ca să poți naște o astfel de religie, ai nevoie să creezi mituri, cu care să alimentezi și să întreții conceptul. Mituri care să convingă că sursa și originea poporului respectiv este mai nobilă decât originea altora...
Astfel, Școala Ardeleană (căreia istoria modernă a României îi datorează totuși enorm), a comis două abuzuri. Nepermise, din punctul de vedere al unui istoric exigent și preocupat mai degrabă de adevărul istoric decât de patriotism. În primul rând, mitul nu consta în argumentele descendenței noastre dacice și romane ci, mai degrabă afirmația că românii sunt descendenți DIRECȚI ai coloniștilor romani din Dacia. În al doilea rând, au trecut sub tăcere o mie de ani de istorie, sub pretextul că nu deținem suficiente dovezi concludente...Deși ele existau și erau cunoscute. Dar ar fi obturat aceasta teză cunoscută sub numele de latinism. Latinismul a fost adus la stadiul de dogmă. A creat o isterie națională de care au fost cuprinși în primul rând intelectualii (și Eminescu printre ei). Apoi din obsesie a devenit 'realitate istorică incontestabilă'...
patrascu scrie:Special pt tine o sa imi petrec tipul liber printre carti cum nu am mai facut de mult.
patrascu scrie: va pregatesc cu adevarat un delicu...
patrascu scrie:Lupule si toti care urmariti postarile de aici sa fiti pregatiti. pe 2012 deschid lada de zestre si o fac pubica.
LUPU' ALBINELOR scrie:La ideea romantică (la care ține cu atâta drag majoritatea românilor): ' Noi am opus rezistență valurilor de migratori' și pt ca să înțelegi de ce suntem poporul cu cea mai mare diversitate genetică din Europa, am să răspund punând imaginea alăturată, pe care o redenumesc: ISTORIA TĂCUTĂ...
Ce te așteptai ? Doar sunt pamfletar...![]()
Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 35 vizitatori