Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Romania trebuie sa aiba grija de ea singura......

Mesajde proapis13 » 19 Sep 2013, 21:19

cantemir scrie:....Eu n-am inteles nimic din ce-ai vrut sa ne comunici! Nici tu, nici sculptorul!....

De gustibus non disputandum,ca tu nu ai inteles ce am inteles eu, asta-i alta calimera,mesajul este subliminal....
salve ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde cantemir » 19 Sep 2013, 22:30

proapis13 scrie:...mesajul este subliminal....

M-am dat dracu!

Nu putea sa zica si el o fabula mai clara?
Cum e "Boul si Vitelul"! Stiam si noi care-i boul, stiam care-i vitelul!
Asa, cu "subliminalul", e discutabila ! Zau!
cantemir

Mesajde Florin Dobre » 24 Sep 2013, 20:47

Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde alt stupar » 28 Sep 2013, 14:28

Jeguri umane:
https://www.youtube.com/watch?v=DhKeRuin3Bo

am fost crescuti in religia tolerantei crestine... intrebarea-i pana cand ?
Cat ii mai suportam ?
http://www.gandul.info/international/mi ... n-11391863
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Mircea_63 » 28 Sep 2013, 17:22

alt stupar scrie:niste jeguri umanoide:

am fost crescuti in religia tolerantei crestine. Intrebarea-i... pana cand ? Cat si pana cand ii mai suportam ?
Cat au suportat romanii si cainii vagabonzi. Pana apare un caz asemanator cu al bietului copil. Apoi, cand v-a exploda mamaliga, Europa care ne arata acum cu degetul, ne va arata cu amandoua mainile.

Genul asta de oameni ne imping sa transformam planeta in Big Brother. Caz in care baietii ar putea fi asteptati la prima statie, dar tot noi vom protesta ca ne e incalcata intimitatea. Exista notiunea de "Rezistenta prin Cultura". Daca sarim cu bata, devenim asemeni lor. Si e atat de tentant...
Cultura mai puternica o asimileaza pe cea mai slaba. Din pacate in loc sa ii crestinam pe ei, se "barbarizeaza" o tot mai mare parte dintre romani. Televiziuni care au in primplan doar genul asta de oameni, muzica lor, filme despre si din viata lor, revelioane ce le par dedicate...

Iliescu pare asociat multor nenorociri pentru tara asta. Mineriadele ne-au adus intr-un soi de Ev Mediu al politicii pe plan european. Gurile rele spun ca aparitia primului "rege" a fost o mizanscena pentru degradarea ideii de regalitate. Asta in timp ce Regele romanilor era intors de pe aeroport sau alergat si saltat cu politia de pe autostrada. In sase ani de Iliescism, fabricile au fost inchise, bancile golite, populatia saracita.
In schimb o anumita parte din populatia conlocuitoare este super promovata, in timp ce valorile autentice sunt aduse sub tacere. Apare discriminarea pozitiva. Specia protejata de UE devine tot mai vocala si prinde curaj, odata cu blazarea populatiei romanesti.
Doar maghiarii au avut curajul sa-i puna la respect in cateva sate din Har-Cov, lucru pentru care ii respect la randul meu.
Odata cu deschiderea portilor, au dat navala in Europa si tensiunea din Romania a scazut. Nu degeaba e zicala aia: "un sat fara tigani, e un sat sarac."
Ce sa caute ei unde e saracie, ce sa ciordesca de acolo?

Paradoxal, o buna parte din Europa aia civilizata, ia acum atitudine impotriva lor intr-un mod in care daca o facea Romania, ar fi sarit in sus ca suntem extremisti. Ba mai mult, fac cum fac si tot Romania este vinovata. De unde deduc ca UE este un fel de c*rva cu doua feţe in privinta asta.

Din pacate tot ce s-a facut pana acum, a fost in favoarea culturii lor si nicidecum in favoarea asimilarii lor in cultura crestina si europeana. Spre ghinionul lor, daca ajungen sa ne insusim noi suficient din cultura lor, vor ajunge in cele din urma sa fie asimilati in cultura cartofului, a porumbului si a altor plante.
Ar fi pur si simplu un echilibru al naturii si un raspuns pe limba lor.

Surpriza ar fi, apoi, ca la comentariile oficialilor europeni, populatia Europei sa spuna Bravo Romania. Las sa faca nazbatii cat mai multe prin intreaga UE. Pana se lamuresc si aia cu cine au de-a face. Intr-un fel sau altul, tot la asimilare se ajunge.
Depinde de ei ce fel de asimilare si in ce fel de cultura.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde un OM » 28 Sep 2013, 21:37

Ai, bre, reactia asta, e aia cu ...sapunul?
un OM

Mesajde Mircea_63 » 28 Sep 2013, 22:00

Nuuu, este...esterificare. Saponificarea este inversul esterificarii.

Doar nu crezi ca s-ar gandi Dogvet la asa ceva? ;)
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Florin Dobre » 28 Sep 2013, 22:10

Un tigan si un roman isi fac case una langa alta. Isi cumpara exact aceleasi materiale, mobila, etc si au facut casele identice. Peste un timp stau ei de vorba. romanul:
- Eu daca vand casa asta probabil o sa primesc 5 milioane de euro pe ea.
Tiganul:
- A pai daca e asa, eu primesc 7 milioane de euro pe ea.
- Pai cum sa primesti tu 7 milioane pe ea daca a mea este identica si valoreaza 5 milioane?
- Pai da, dar eu nu am vecini tigani!

:lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde LUCIAN AVRAM » 09 Oct 2013, 22:19

Popor nefericit, îţi plîng de milă
nu te mai pot schimba, eşti prea bătrîn
ieri aveai jug - iar azi ţi-au pus ştampilă
să nu cutezi cumva să-ţi spui român.

N-ai voie să respiri, ori să bei apă
n-ai voie pruncii-n pace să ţi-i creşti
n-ai voie morţii să ţi-i duci la groapă
n-ai voie-n Templul Limbii Româneşti.

De două mii de ani eşti tot pe cruce
mereu s-a tot găsit un venetic
să dea porunci, să mintă, să apuce
să te azvîrle-n foc ca pe-un nimic.

Dar cine-i el să te boscorodească
şi cu ce drept ţi s-a făcut stăpîn?
Altarul de simţire românească
e ros de-un şarpe încălzit la sîn.

Într-o secundă, munca ta de-o viaţă
ţi-o scoate peste graniţă-n dolari
frumoasa fiică el ţi-o vinde-n piaţă
ca pe o vită-n lanţuri, la ursari.

De-i hoţ de bănci, sau traficant de arme
de-i komisar străin sau controlor
el la Înalta Poartă, ce nu doarme
te va pîrî ca pe-un răufăcător.

Eşti blestemat să-ţi pună capu-n poală
cîte-un călău cu paloş, preventiv
ieri la Stambul şi Moscova fatală
azi la Bruxelles, New York şi Tel Aviv

Nu zici ca ei? Îţi arde de şarade?
Respingi hortysta gloată din Ardeal?
Nu dai soldaţi să cadă-n ambuscade
Pentru Guvernul Transnaţional?

E vai şi-amar, fii gata de urgie
eşti xenofob, şovin, nefrecventat
aceiaşi tăietori în carne vie
te pun la zid de parc-ai fi ciumat.

Aceste lifte aventuriere
prăpăd şi jale lasă-n urma lor
dar fiindcă ştiu că n-ar avea putere
şi-au tras şi cîte-o coadă de topor.

Tandem sinistru, sluga şi străinul
doi cîte doi, perechi carnavaleşti
căpuşa şi hiena îşi fac plinul
din trupul Mioriţei strămoşeşti.

E totul invers, cerul se răsfrînge
în mlaştina din ochii lor barbari
iar ţara geme şi Poporul plînge
de şarlatani şi biruri tot mai mari.

Probezi cu acte-n regulă - hoţia
acuzi trădarea - cu dovezi de fier
dar la un semn, se prinde-n joc Mafia
şi hoţii sînt salvaţi ca prin mister!

Imunizaţi, ei trec la represalii
începe hăituirea celor drepţi
în văzul lumii, şleahta de canalii
vînează oameni şi îşi face-adepţi.

Şi-n fauna borfaşilor siniştri
trag sfori primari, cu Tricolor pătat
judecători, parlamentari, miniştri
şi-un mercenar ce-şi zice şef de stat.

Nimic nu e normal, se fură totul
se muşamalizează crime mari
încă miroase-a sînge cald complotul
iar ucigaşii sînt miliardari.

Nu se mai vede ţara de partide
bătrînii umblă-n zdrenţe, prin gunoi
iar în spitale plîng femei gravide
cu pruncii masacraţi de viruşi noi.

În nici un an n-a fost mai mare foame
în nici un an n-a fost mai crunt dezmăţ
recepţii, zaiafeturi şi chiolhane
iar pielea vacii noastre e pe băţ.

La Porţile Cetăţii bate ciuma
(dar Negru Vodă pupă la horthyşti).
Se strînge laţul, se îngroaşă gluma
(dar el vînează... naţionalişti!)

A fost sub ape jumătate ţară
(el nu s-a dus, era noroi pe jos)
trişti, muncitorii rebegeau pe-afară
(dar el a şters-o elegant, prin dos).

Acum ne-am lămurit, e clară treaba:
avem un preşedinte de export
să crape-n două ţara, tot degeaba
el nu vrea mămăligă, ci doar tort.

Să nu cumva să-i duceţi veşti mai proaste
el se consumă, fiindcă e fragil
nu-i spuneţi de şomeri şi de năpaste
Tîrgoviştea ţi-l face brusc ostil.

Pretinde că-i sărac şi fără pată
(dar toţi în jur sînt putred de bogaţi!)
el n-ar strivi o gîză, niciodată
(a dat numai un ordin, la gealaţi!)

A pripăşit, perfid, o ţigănie
care prin alte ţări ar sta la beci
numai şi numai bine lui să-i fie
şi să domnească pe cadavre reci.

El aparent e bun, mereu zîmbeşte
dar e mortală muşcătura sa
nu-i cereţi brusc să simtă creştineşte
unui ateu kominternist sadea.

Aceasta-i România la răscruce:
săracă, dezbinată, fără spor...
La loc comanda! Drumul ăsta duce
spre un război civil pustiitor!

În trîmbiţa minciunii prind să sune
cei care-ngraşă porcul în Ajun
promit salarii mari, şi pensii bune
cantine la săraci, rachiu, tutun.

Nu-i credeţi, fraţi români, fiindcă Satana,
prin gura lor, vă-ntoarce iar din drum
şi hoţi, şi proşti, ei cangrenează rana
ce-aveau de spus, au spus-o pîn-acum.

Ne-am săturat de tagma lor rapace
P.D.S.R, şi CHEIA - tot un drac
acum e timpul să ne lase-n pace
e public naufragiul lor buimac.

Analfabeţi, homunculi contra firii
spioni de trei parale, piază-rea
vor să îşi facă-n piaţă harakiri?
Nu au decît, dar noi nu-i vom urma!

De ani şi ani, domneşte doar o Lege
e Legea Junglei, monstru nesătul -
Popor Român, tu hotărăşti, alege!
Deşteaptă-te! Ajunge! E destul!

CORNELIU VADIM TUDOR,
februarie 1996
LUCIAN AVRAM

Mesajde kiloz » 25 Oct 2013, 06:32

Mai este de unde si din ce?
Creşterea cotei unice de la 16 la 20 sau 22% ar fi necesară dacă FMI şi CE nu acceptă pentru 2014 un deficit bugetar mai mare din cofinanţarea fondurilor UE, pentru a permite majorarea salariilor şi a pensiilor.

Ipoteza aparține unor surse oficiale, care au spus pentru mediafax.ro că după primele nouă luni, veniturile bugetare au fost cu aproximativ 6 miliarde de lei sub estimarea de la începutul anului.

Motivele le-au reprezentat performanţele sub aşteptări la nivelul sistemului bancar, modificări ale legislaţiei fiscale, o colectare mai slabă, explicată inclusiv prin procesul de reorganizare a ANAF, şi nerealizarea profitului estimat la BNR.

Cu toate acestea, autorităţile au un program de bază pentru anul viitor care nu prespune majorări de taxe, dacă va fi acceptată de Comisia Europeană o rectificare bugetară pe ultimul trimestru ce încorporează o creştere economică de 2,2% pe acest an şi de aplicarea clauzei de investiţii pentru 2014.

Comisia Europeană discută în prezent introducerea unei reguli care să permită depăşirea ţintelor de deficit bugetar cu sumele alocate investiţiilor de cofinanţare a programelor susţinute din fonduri UE pentru statele aflate în condiţii dificile şi fără a periclita nivelul de deficit de 3% din PIB.

Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a explicat că în acest an creşterea economică se bazează în principal pe exporturi, ceea ce se reflectă negativ în bugetul de stat, pentru că presupune rambursări de TVA
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde akmm » 25 Oct 2013, 07:51

Asta cu cresterea cotei unice e fantastica.
Eu traduc asa: Sa plateasca mai mult cei care tin actele in regula si sunt corecti.
Scaderea TVA.
Iarasi inteleg asa:
In comert unde circula toti banii, indiferent ca sunt albi sau negri, vom ajuta sa se incaseze mai putin.Adica banii negri, scapati de sub control, sa nu cumva sa vina la buget prin TVA.
Hai ca e bine.Suntem pe drumul cel bun.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde akmm » 12 Dec 2013, 08:46

Cred ca unele texte ar trebui modificate, si mai nou sa sune asa:
era odata un Parlament, care de oameni nu se rusina iar de Dumnezeu nu ii era frica.
Bravos natiune! halal sa-ti fie....(din I.L. Caragiale, Conu Leonida fata cu reactiunea))
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde alt stupar » 12 Dec 2013, 10:21

Rahat, rahat, rahat :twisted:
La ultimele alegeri parlamentare Geoana a ratat "la potou"
Inchipuiti-va traseul ultimelor "realizari" parlamentare plus acciza marita cu un Mircea Geoana la Cotroceni, cu drept de promulgare. Pace si prieteneie intre Palate.
Al doilea Belarus :oops:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde kiloz » 13 Dec 2013, 08:05

Parlamentarii români şi-au atribuit o imunitate care le permite să se sustragă sancţiunilor prevăzute pentru corupţie, coaliţia socialiştilor şi liberalilor anulând în Parlament toate eforturile din ultimii ani în vederea combaterii flagelului, comentează Le Monde.

Potrivit publicaţiei Le Monde citată de Mediafax, coaliţa aflată la putere, care controlează 70% din mandatele de parlamentari, a votat marţi o serie de amendamente la Codul Penal, catalogate de către preşedintele românTraian Băsescu drept „extrem de grave, deoarece aneantizează munca instituţiilor anticorupţie". „Politicienii se plasează din nou deasupra legii", adăuga şeful statului român, care se opune coaliţiei aflate în prezent la putere din mai 2012.

Parlamentul de la Bucureşti „riscă să decredibilizeze o ţară care, de la aderarea sa la UE în 2007, este supusă de către Bruxelles unui Mecanism de Cooperare şi Verificare în domeniul Justiţiei", comentează Le Monde.

Comisia Europeană (CE) a avertizat miercuri Bucureştiul cu privire la derapaje în lupta împotriva corupţiei. „Conflictele de interese, integritatea şi aplicarea regulilor de combatere a corupţiei sunt probleme acoperite de MVC", a declarat Mark Gray, un purtător de cuvânt CE. Într-un comunicat, ambasada americană a recurs, în aceeaşi zi, la un limbaj mai direct, denunţând un atac la adresa justiţiei. "Acţiunea Parlamentului se îndepărtează de la principiile transparenţei şi statului de drept. Este un regres pentru România", afirma ea, iar ambasada olandeză şi-a exprimat îngrijorarea.

Parchetul naţional anticorupţie (DNA) şi Agenţia Naţională pentru Integritate (ANI), „cheile de boltă ale cruciadei împotriva corupţiei", în opinia Le Monde, au rămas fără putere asupra aleşilor. „Legislaţia românească va intra în contradicţie cu convenţiile internaţionale anticorupţie pe care România le-a ratificat", afirma miercuri DNA într-un comunicat, adăugând că "în acest moment 28 de parlamentari sunt în procese, iar o parte dintre ei au fost condamnaţi", aminteşte publicaţia franceză.

Însă aleşii români par să ignore îngrijorările exprimate la nivel naţional şi internaţional. Ei sunt pregătiţi să continue demersul, anunţând o nouă lege de amnistiere care le va permite politicienilor corupţi aflaţi în prezent la închisoare să fie eliberaţi şi să candideze în următoarele alegeri europene, adaugă Le Monde. „Când sunt atacate în acest fel instituţiile democratice ale unei ţări, acest lucru se numeşte lovitură de stat", este citat Băsescu declarând de către publicaţie.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde echo » 13 Dec 2013, 08:35

kiloz scrie:Însă aleşii români par să ignore îngrijorările exprimate la nivel naţional şi internaţional. Ei sunt pregătiţi să continue demersul, anunţând o nouă lege de amnistiere care le va permite politicienilor corupţi aflaţi în prezent la închisoare să fie eliberaţi şi să candideze în următoarele alegeri europene, adaugă Le Monde. „Când sunt atacate în acest fel instituţiile democratice ale unei ţări, acest lucru se numeşte lovitură de stat", este citat Băsescu declarând de către publicaţie.

Kiloz, facem pariu ca aia vor ajunge europarlamentari prin votul nostru, al romanilor ?

S-au purtat discutiile astea si inainte de alegerile din 2012 si inainte de referendum si inainte de demiterea lui Boc si acum si se vor purta inainte de alegerile viitoare...

Noi ni-i alegem, cu gandul doar la burta plina cu mici de azi, ai nostrii sunt...... Daca alegerile se fac pe baza de promisiuni pe care nici fi-meu nu le crede, pe baza de cadouri in telefoane mobile, sacose cu carnati, excursii la bulgari, s.a., asta spune mult atat despre politicieni - de ce speta joasa sunt daca astea sunt masurile prin care isi atrag electoratul, cat si despre alegatori - de ce slaba calitate sunt daca asemenea masuri ii satisfac incat dau votul lor unor asemenea... (...)..

Deci, sunt mai mult decat convins ca toti acei parnaiasi vor fi viitorii euro-parlamentari ai Romaniei, repet - prin votul nostru, liber (prostesc) exprimat !!
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde Jean Valjean » 13 Dec 2013, 11:14

Ieri ma intebam, in sinea mea, oare cine or fi oamenii din spatele evenientelor din ziua de marti, 10 decembrie, din Parlament.
Ma intrebam pentru ca pentru mine e limpede ca trebuie sa existe un cap sau niste capi care sa fi planificat aceste evenimente, ca acest gen de lucruri nu apar din senin, cineva trage niste sfori, urzeste un plan de actiune, numeste oameni cheie si traseaza sarcini.

Iata ca astazi am gasit si un raspuns, insa sunt convins ca in spatele acestui om sta altcineva, daca nu cumva servicii straine :

http://www.gandul.info/politica/cine-es ... a%2BGandul
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE