alt stupar scrie:niste jeguri umanoide:
am fost crescuti in religia tolerantei crestine. Intrebarea-i... pana cand ? Cat si pana cand ii mai suportam ?
Cat au suportat romanii si cainii vagabonzi. Pana apare un caz asemanator cu al bietului copil. Apoi, cand v-a exploda mamaliga, Europa care ne arata acum cu degetul, ne va arata cu amandoua mainile.
Genul asta de oameni ne imping sa transformam planeta in Big Brother. Caz in care baietii ar putea fi asteptati la prima statie, dar tot noi vom protesta ca ne e incalcata intimitatea. Exista notiunea de "Rezistenta prin Cultura". Daca sarim cu bata, devenim asemeni lor. Si e atat de tentant...
Cultura mai puternica o asimileaza pe cea mai slaba. Din pacate in loc sa ii crestinam pe ei, se "barbarizeaza" o tot mai mare parte dintre romani. Televiziuni care au in primplan doar genul asta de oameni, muzica lor, filme despre si din viata lor, revelioane ce le par dedicate...
Iliescu pare asociat multor nenorociri pentru tara asta. Mineriadele ne-au adus intr-un soi de Ev Mediu al politicii pe plan european. Gurile rele spun ca aparitia primului "rege" a fost o mizanscena pentru degradarea ideii de regalitate. Asta in timp ce Regele romanilor era intors de pe aeroport sau alergat si saltat cu politia de pe autostrada. In sase ani de Iliescism, fabricile au fost inchise, bancile golite, populatia saracita.
In schimb o anumita parte din populatia conlocuitoare este super promovata, in timp ce valorile autentice sunt aduse sub tacere. Apare discriminarea pozitiva. Specia protejata de UE devine tot mai vocala si prinde curaj, odata cu blazarea populatiei romanesti.
Doar maghiarii au avut curajul sa-i puna la respect in cateva sate din Har-Cov, lucru pentru care ii respect la randul meu.
Odata cu deschiderea portilor, au dat navala in Europa si tensiunea din Romania a scazut. Nu degeaba e zicala aia: "un sat fara tigani, e un sat sarac."
Ce sa caute ei unde e saracie, ce sa ciordesca de acolo?
Paradoxal, o buna parte din Europa aia civilizata, ia acum atitudine impotriva lor intr-un mod in care daca o facea Romania, ar fi sarit in sus ca suntem extremisti. Ba mai mult, fac cum fac si tot Romania este vinovata. De unde deduc ca UE este un fel de c*rva cu doua feţe in privinta asta.
Din pacate tot ce s-a facut pana acum, a fost in favoarea culturii lor si nicidecum in favoarea asimilarii lor in cultura crestina si europeana. Spre ghinionul lor, daca ajungen sa ne insusim noi suficient din cultura lor, vor ajunge in cele din urma sa fie asimilati in cultura cartofului, a porumbului si a altor plante.
Ar fi pur si simplu un echilibru al naturii si un raspuns pe limba lor.
Surpriza ar fi, apoi, ca la comentariile oficialilor europeni, populatia Europei sa spuna Bravo Romania. Las sa faca nazbatii cat mai multe prin intreaga UE. Pana se lamuresc si aia cu cine au de-a face. Intr-un fel sau altul, tot la asimilare se ajunge.
Depinde de ei ce fel de asimilare si in ce fel de cultura.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)