Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: maidanezul - o problema de nerezolvat?

Mesajde State » 20 Sep 2013, 17:47

Cristian IONITA scrie:Banuiesc ca esti de acord cu mine ca in ziua de azi un copil nu trebuie lasat fara supraveghere si cu atat mai mult sa intre in spatii "dubioase".

Eu sunt de acord cu tine , insa problema e un pic mai complexa. Nu numai copiii sunt in pericol , ci si adultii. Zilnic sunt muscati de cainii maidanezi(si nu numai in capitala).
Daca un copil poate fi supravegheat , unui adult ce-i ceri ? Garda de corp ?

Si pana la urma n-ar trebui sa fim atat de speriati de niste animale cand suntem cu copiii pe strada. In alte tari nu se pune problema asta. De ce ?
Cu multi ani in urma a fost la televizor un reportaj cu oameni ce traiau laolalta cu cainii , in Ferentari. Toata lumea imprastia idei , ca nu e igienic , ca nu e normal , ca nu e plm. Acum am ajuns in situatia in care , cazul "Ferentari" e in tot Bucurestiul.
Nu mi se pare normal si firesc sa stau cu teama cand ies cu copilul pe strada.

Recunosc ca nu mai am nici cea mai mica mila fata de acesti maidanezi.
Mai mila mi-e de un vitel care e lovit un ciocanul in cap. Sau asta nu e animal ? De ce cainii sunt priviti cu alti ochi ?
Sa mai zic de mieii taiati pe marginea drumului cand se apropie Pastele ? Asistati la asemenea scene si pe urma mai vorbim.
In alte tari , cainii sunt crescuti pentru a fi mancati - Vietman de exemplu, China si altele. Cum ar fi porcii la noi.

Da-i in plm , sa-i injecteze si gata. Lipsa sau nu de ratiune , problema e grava si trebuie stopata cat mai urgent.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde modigliani » 20 Sep 2013, 20:49

..... In fine ..... Asta e .

Whatever ...... Da-i in PLM de caini , da-l in PLM de topic ......
Intampla-se ce-o fi , fiecare cu ale lui .....

I'm out ! Oricum , eradicarea "maidanezismului" nu tine de parerea mea pe-un forum ...... de apicultura .
modigliani

Mesajde Mircea_63 » 20 Sep 2013, 21:20

Mircea_63 scrie:Maine, poimaine vom afla ca maidanezii au alungat cainele de lupta, incercand sa protejeze copilul. :o Apoi fratele lui Ionut, daca se ocupa psihologii de el si incepe sa spuna, aflam ca bietii copii au dat cu pietre in gramada de caini sau s-au dus cu batul la ei. Mai apare si un martor din umbra care a vazut scena dar din diferite motive nu a indraznit sa intervina.
Intradevar halucinant!

Iacata ca apare si martorul de care pomeneam :D http://www.romaniatv.net/dezvaluire-ulu ... 98986.html

ba mai mult, pomeneste si de cainii de lupta. ;)

Pictore: parerea ta despre acest topic este:
Cristian IONITA scrie: ...sper ca la modul superficial si nu rau intentionat
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde modigliani » 20 Sep 2013, 21:45

modigliani scrie:..... In fine ..... Asta e . Oricum , I'm out .................

( ce-am avut de spus ..... am spus . Ce conteaza parerea mea ? )
modigliani

Mesajde modigliani » 20 Sep 2013, 22:12

Bai , ce castigati din a penibiliza si ironiza subiectul ? Un SUBIECT extrem de delicat si important la nivel national ?
PLM , nu va sta nimeni sa prepare Teckel cu leustean si morcovi .......

Maidanezeala ne copleseste , in sensul propriu al cuvantului . Voua va arde de "harneala" ?
modigliani

Mesajde State » 20 Sep 2013, 23:06

modigliani scrie:Bai , ce castigati din a penibiliza si ironiza subiectul ? Un SUBIECT extrem de delicat si important la nivel national ?

Stai ma potolit ca acum azvarlu' cu o bere dupa tine. Cine plm tine cont de ce "discutam" noi aciisa ? Noi vorbim vorbe si atat. ;)

Extrem de delicat si important la nivel national , consider ca ar trebui sa fie cazul sanatatii, invatamantului , economia si altele. Javrele maidaneze sunt doar firul de praf din curte , care trebuie maturat cat mai urgent. Stam 6 luni acum sa vorbim despre caini precum Maruta la Happy Hour ? :lol:

modigliani scrie:PLM , nu va sta nimeni sa prepare Teckel cu leustean si morcovi .......

Ete c'o s'o vezi si p'asta. Cu leustean nu , ca fierbe mai greu dar cu niste marar si patrunjel tot ar merge. :twisted:
State

Mesajde State » 20 Sep 2013, 23:12

modigliani scrie:Maidanezeala ne copleseste , in sensul propriu al cuvantului . Voua va arde de "harneala" ?

Toate ne coplesesc doar atunci cand ajunge cutitul in os. O sa treaca un an pana se va decide soarta javrelor. Avem altele care ustura si mai tare , unde chiar avem nevoie de ganduri bune si precise- ex. Rosia Montana, locuri de munca , maternitati infecte si multe altele.
Daca o lalaim si aruncam responsabilitatile de la unul la altul, nu rezolvam nimic. Specia asta de caine nu o sa dispara din ecosistem, asta e clar. :lol:
State

Mesajde modigliani » 21 Sep 2013, 10:55

modigliani scrie:"Fenomenul maidanezi ( si ma incapatanez sa-l numesc fenomen ........ )

Romania este efectiv coplesita de acesta ....... Am permis inconstient ca acesta sa capete o amploare pe care greu - sau aproape imposibil - o vom putea vreodata eradica :

http://ro.stiri.yahoo.com/cum-decurge-s ... 18200.html

Ne trebuiesc "coaie" si "vana maxima " sa reusim sa ne mobilizam si sa putem inchide ochii brutal la ceea ce urmeaza sa parcurgem in urmatoarea perioada referitor la maidanezii de pe strazi ..........

................................................

Cand eu ii spun "fenomen" ma refer exact la faptul ca deja simt ca a atins o cota aproape imposibil de stopat , de controlat .........
Insist , Romania este efectiv depasita la capitolul "maidanezi" .
modigliani

Mesajde Mircea_63 » 21 Sep 2013, 18:08

E un fel de mintea romanului cea de pe urma. Pacat ca a trebuit sa plateasca cu viata acel copilas nevinovat, caci moartea japonezului n-a fost suficienta pentru trezirea "din somnul cel de moarte".
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde peterneamt » 21 Sep 2013, 18:09

Aaaaa........canci ! Dacă o primărie ar pune un anunţ gen:" Plătim 5 lei pe maidanez" în 5 zile lucrătoare s-ar curăţa oraşul respectiv ....... Dar cei care trăiesc de pe urma sărmanilor maidanezi ce vor face ? Dar...... :mrgreen: ;)
peterneamt

Mesajde modigliani » 04 Oct 2013, 03:14

Radu Mazare , primarul Constantei , aduce probabil cea mai eleganta si lucida pozitie in problema cainilor maidanezi :

....................................................................

Radu Mazăre a anunţat, miercuri, la finalul şedinţei Consiliului Local, că în perioada următoare va fi organizată o licitaţie pentru desemnarea firmei care se va ocupa de strângerea maidanezilor, conform Mediafax.

Edilul a precizat că estimează ca într-un an şi jumătate numărul câinilor fără stăpân de pe străzile Constanţei să se reducă spre zero.

Primarul Constanței a mai spus că, în urma unor calcule preliminare, municipalitatea va cheltui 100 de euro pentru întreţinerea unui maidanez timp de două săptămâni, perioadă după care este eutanasiat dacă nu va fi adoptat între timp.

„Mă gândeam că trebuie să alocăm 100 de euro de câine, pe nişte calcule preliminare, cu prinsul, să vedem cum îi prinde dacă aleargă după ei cu laţul, dacă e cu tranchilizant, dar în orice caz o să găsim bani ca să aplicăm această lege. La 100 euro pe două săptămâni, pe o lună de zile ca să adăpostesc un câine ar însemna 200 de euro. 200 de euro mi se pare că e pe undeva venitul mediu, să fim serioşi mai bine iau banii ăştia şi îi dau oamenilor”, a menţionat Radu Mazăre.

Acesta consideră că nu este în regulă ca oamenii să aibă mustrări de conştiinţă doar cu omorârea câinilor, nu şi cu a altor animale sacrificate pentru consum: „Mie nu-mi plac fariseii. Știu că ne plac animalele, ştiu că ţi-e milă de el, că nu e normal să-l omori, că avem suflet, dar când mâncăm mieii ăia care se uită cu privirea blândă la noi nu mai avem nicio problemă. Umplem maţul, stăm cu el în sus şi gâfâim şi pe ăia i-am omorât şi nu mai avem nicio mustrare de conştiinţă. Avem probleme de conştiinţă numai cu câinii, nu e în regulă”.
modigliani

Mesajde Ioan Guist » 04 Oct 2013, 07:33

Cunoateti reteta ...Caine cu ciuperci la cuptor?

Se ia un caine (oricare) si se lasa in islaz doua saptamani.Cand apar ciupercile se pune la cuptor.Se scoate dupa o zi.
Se adauga dupa gust , leustean,patrunjel si marar.Cam o tona.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde andreiu » 04 Oct 2013, 08:00

Nea Ioane, la meniul tau ar mege si-un ciolan sau o buca de mazare, presarat cu pulbere de plumb :)

Pictore, dau ca sigura castigarea licitatiei daca se va face, de catre o firma chineza cu profil de catering. ;)
andreiu

Mesajde Bambucha » 05 Oct 2013, 10:36

Daca "strada" ar fi avut cate un Ionut, cu siguranta ar fi facut tam-tam exact cu reversul. Sau poate ar fi luat chiar ea insasi problema in maini.
Eu mi-as pierde ratiunea daca mi s-ar intampla asta, este nefiresc si impotriva naturii sa-ti ingropi copilul.
De ce a trebuit sa ajungem in 2013 pentru a vota eutanasierea maidanezului? INADMISIBIL!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde modigliani » 06 Oct 2013, 08:45

Bai fratilor , .... ASA NU !!!
Oamenii arata cine-s de fapt "animalele" !!! Pe bune , suntem un popor de salbatici !

http://www.dcnews.ro/2013/10/imagine-so ... -capitala/
modigliani

Mesajde modigliani » 06 Oct 2013, 09:14

Un CAINE , un caine cu adevarat ( educat , hranit , respectat ) asta stie cel mai bine sa faca omului :

http://www.dailymail.co.uk/video/video- ... drome.html

.............................................

p.s. In continuare sustin necesitatea eliminarii cainilor de pe strazi . Insa prin mijloace rapide , nedureroase , RATIONALE !
modigliani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE