Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Antibioticele_impact economic devastator

Mesajde Ioan Guist » 02 Oct 2016, 21:08

In apicultura , cand tre' sa suni pe cineva se cheama ca-i bai mare. Ala (cel sunat) nu mai are demult leac pentru problema.
Subiectul se zbate intre preventiv si tratament. Se zbate intre cat avem voie (la necaz) si cat au altii voie in zootehnie.
Eu zic ca se zbate susinut artificial si consecvent partinitor intre a fi sau anu fi antibiotic cu actiune de antibiotic in mierea extrasa si cosumata de catre om.

C...a daca recunoastem realitatea cum ca... in mierea extrasa de la stupii " imbaiati" cu antibiotic nu se regaseste antibiotic ci dor reziduri -copusi de sinteza ce nu au actiune de antibiotic, vom face un pas inainte.
Daca nu recunostem acest adevar , atunci vom ramane prizonierii in...a da sau a nu da sau cand a da si cand a nu da.Ori cat a da si cat a nu da.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde tuturicius » 02 Oct 2016, 22:04

Ioan Guist scrie:
C...a daca recunoastem realitatea cum ca... in mierea extrasa de la stupii " imbaiati" cu antibiotic nu se regaseste antibiotic ci dor reziduri -copusi de sinteza ce nu au actiune de antibiotic, vom face un pas inainte....

Zuper!!
tuturicius

Mesajde mellis » 03 Oct 2016, 00:57

Ioan Guist scrie:C...a daca recunoastem realitatea cum ca... in mierea extrasa de la stupii " imbaiati" cu antibiotic nu se regaseste antibiotic ci dor reziduri -copusi de sinteza ce nu au actiune de antibiotic, vom face un pas inainte.
Daca nu recunostem acest adevar , atunci vom ramane prizonierii in...a da sau a nu da sau cand a da si cand a nu da.Ori cat a da si cat a nu da.

Domnul Guist,
Ați fost și sunteți un mare apicultor.
Am tot încercat să înțeleg...deci analizele mierii găsesc compuși ai acestora.
Asta este bine?
Mai nou piața farmaceutică este plină de medicamente mult mai ieftine.
De ce sunt ieftine, simplu, se copiază forMula si atât.
Nu se fac teste, scade costul,cdar cresc riscurile...Dar nu le pasă oricum...au leac la leac...până la un punct.
Sunt studii clare despre bacterii ce crează imunitate la tratament, eu nu as unge painea cu acești compuși..
Este greu de jurat ca resturile antibioticelor nu sunt nocive...pe ce ne bazăm?

În țară tuturor posibilităților s-a gasit virusul..
P. Larve..la câțiva pacienți..
Mai jos este un studiu -repostat..poate l-ați trecut cu vederea....

wwwnc.cdc.gov/eid/article/16/3/pdfs/09-1457.pdf
(Copiați adresa - nu stiu sa postez link la pdf)
"
medici infectioase boli, microbiologi, și farmaciștii trebuie să fie conștienți că injectarea de material contaminat cu P. larve, cum ar fi metadonă preparată-miere, poate provoca infecții bacteremic"

Oare de ce. În Germania este mai bine cu LA?
"Organismul poate fi cultivată la <10% din probele de miere din Germania, dar de la> 90% din probele de la importate din alte tipuri de miere țări"
Sursa "Ritter W. Early detection of American foulbrood by honey and wax analysis. Apiacta. 2003;38:125–30."

Dacă foloseau antibiotice, nu aparea? Oare? Folosim aceeași schema de tratament de zeci de ani..oare este bine?
Eu nu am auzit alte recomandări în afara de oxi...care nu salvează, doar ascunde..Dar pt cât timp?
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Sanatate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde cucubau » 03 Oct 2016, 08:02

mellis scrie:wwwnc.cdc.gov/eid/article/16/3/pdfs/09-1457.pdf
(Copiați adresa - nu stiu sa postez link la pdf)

Sa nu te mai chinui :
http://wwwnc.cdc.gov/eid/article/16/3/pdfs/09-1457.pdf
In cea ce priveste Germania ca exemplu in apicultura vezi evolutia numarului de familii de albine in ultimi 30 ani .
........
cucubau

Mesajde Ioan Guist » 03 Oct 2016, 08:57

"Sunt studii clare despre bacterii ce crează imunitate la tratament, eu nu as unge painea cu acești compuși..
Este greu de jurat ca resturile antibioticelor nu sunt nocive...pe ce ne bazăm?"

Mellis, ai perfecta dreptate.Si este de admirat consecventa din postarile tale.
Ce vreu eu sa spun este ca sustinerea lipsei de tratare a bolilor cu tratamente descrise in toate cartiile de apicultura ca fiind una ce duce prin consumul uman la o rezistenta la antibiotice, este falsa.

Ca da , tratamentele impotriva bolilor la albine lasa urme si reziduri in miere (nu ramane in miere antibiotic ce va lucra in corpul uman ca si antibiotic) si de aici si dorinta noastra a tuturor de a evita contaminarea produsului finit cu tot felul de reziduri si chimicale este clara.

Daca stim asta, atunci fiecare apicultor ce are probleme , nu trebuie decat sa citeasca si sa urmareasca aidoma pasii descrisi atat in profilaxie cat si in tratamente.Cartile nu descriu tratamentele cu antibiotic ca fiind rezolvarea problemelor.Pasii de urmat sunt extrem de importanti dupa punerea famililor intr-o stare de capacitate de lupta prin administrare medicamentoasa, pana la eliminarea focarului in intregime.

In discutiile de pe internet , aapicultoru retine un singur lucru.Ca nu dam antibiotic fiinca e interzis si fiinca apare ca si antibiotic in miere si deci prin consumul uman , copilul meu nu mai raspunde la antibiotic in caz de infectie.Un astfel de curent duce la o infestatie generalizata,la o actiune impotriva bolilor prost aplicata.
Tratamentele pentru familile de albine ce sunt exploatate astazi (nu ca si acum ...1-2 sute de ani) unde apicultorul are singura sursa de venit , nu se face (aceasta este era in care traim) decat prin contaminarea produsului finit cu reziduri.

Acestea fiind spuse , putem discuta de acum despre aceste reziduri. Numarul lor, procent, periculozitate, remanente etc etc.

Asa ca, titlul subiectului este nitel cam neclar sau depasit.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde mellis » 03 Oct 2016, 11:32

Multumesc pentru raspuns, titlul - am recunoscut ca este depasit/nepotrivit.
DIscutia mi se pare constructiva, cel putin pentru mine...sunteti unul dintre reperele de urmat si ascultat..
Nu doresc sa ajungem la discutii asemanatoare cu problema vaccinurilor la copii pentru care se face mare publicitate acum.
Ce nu am auzit la cei ce fac publicitate - este faptul ca au tot schimbat firmele producatoare si fost loturi cu probleme si urmari la copii.
O alta problema este ca vaccinurile LIPSESC - trebuie sa fac vaccinul bebelusului - si nu am cu ce pentru ca nu este - si sincer - la cum e schimba firmele farmaceutice ce il dau gratis la stat - imi este frica sa-l foloesc - prefer sa-l cumpar - dar si aas se gaseste foarte greu!!!
Ioan Guist:
"Ce vreu eu sa spun este ca sustinerea lipsei de tratare a bolilor cu tratamente descrise in toate cartiile de apicultura ca fiind una ce duce prin consumul uman la o rezistenta la antibiotice, este falsa."
Semnalul de alarma ce am vrut sa-l trag - este o folosire corecta a antibioticelor - cand este cazul si "protejarea" consumatorului prin respectarea unor reguli...care sunt prezente in carti, dar mai nou cartile sunt pe locul 3.
"Tinerii" apicultori se uita pe forum sau la un film - unde nu neaparat se prezinta o procedura corecta de administrare sau "protejare" a produselor...

Pe de alta parte - folosirea neadecvata/excesiva a acestora - trage o imunitate a bacteriilor fata de antibiotic.
Tratamentul incorect si facut cu aceleasi substante ani la rand duce la bacterii tot mai puternice, nu vorbesc de reziduurile ce ajung la om - desi au si acelea limite de toxicitate cu care nu este bine sa ne jucam...()

Bacteriile devin tot mai puternice - antibioticele tot mai slabe - iar cele de rezerva sunt limitate plus ca nu se creeaza antibiotice noi!!!

Schema de tratament trebuie adaptata - potrvita/intercalata. Nu mai vorbesc de detectarea corecta si la timp a simptomelor.
Ioan Guist:
"Acestea fiind spuse , putem discuta de acum despre aceste reziduri. Numarul lor, procent, periculozitate, remanente etc etc."
Nu am experienta voastra, am tot citit si studiat - recunosc ca in fata unor boli nu sunt suficient de pregatit sa actionez.
Cum facem sa avem impact minim la reziduuri si ce masuri de protectie trebuie luate?

Se spune ca lada nu este importanta? Daca la ME sau DB pot sa storc din cat - ramele tinute doar pentru stors, cum fac se face la orizontal?
Mai urca o rama/doua in cat - aduc un procent foarte mare de toxine la un tratament dat toamna de exemplu?
De ce as trata toamna - cand bacteriile dau inapoi?

Am intrebat mai demult cum se face tratamentul cu varachet cu catul pus dedesubt - ramele "de miere" sunt contaminate..am vazut raspunsul nu demult - se pune doza dubla...

Un sfat util vazut recent - folosirea foliei - si "protejarea" ramelor de cules. Sunt mici detalii ce fac diferenta..
Din 100 de mesaje - daca gasesc unul util din care invat cate ceva - ma declar multumit.

Multumesc
Sanatate.
mellis

Mesajde mellis » 03 Oct 2016, 16:02

cucubau scrie:Sa nu te mai chinui :

Multumesc
mellis

Mesajde SorinDaniel » 06 Oct 2016, 12:57

Deci concluzia ar fi :
- "Semnalul de alarma ce am vrut sa-l trag - este o folosire corecta a antibioticelor - cand este cazul si "protejarea" consumatorului "

- "Pe de alta parte - folosirea neadecvata/excesiva a acestora - trage o imunitate a bacteriilor fata de antibiotic"

-" daca folosesti un antibiotic si vezi o diferenta apoi, inseamna ca a fost folosit curativ nu preventiv"

-"Se spune ca lada nu este importanta? Daca la ME sau DB pot sa storc din cat - ramele tinute doar pentru stors, cum fac se face la orizontal? "

Asa ca exageram cu frica de antibiotice, mai bine discutam de modul de aplicare, dozare, perioada de aplicare si impactul lor in mierea marfa.
SorinDaniel

Mesajde mellis » 06 Oct 2016, 16:57

Antibioticele au un rol foarte important.
Nu as trage concluziile inca..
1 - antibioticele de rezera sunt putine si nu se fac antibiotice noi...
2 - se exagereaza cu folosirea lor. De la medicii de familie care pompeaza la prima raceala antibiotic in copii, la fermierii care folosesc antibiotice pe post de vitamine, la apicultori care trateaza cu antibiotice preventiv si nu protejeaza mierea si produsele apicole de reziduuri - vand mierea la borcan - unde ... nu se fac analize...

Nu generalizez - dar sunt semnale de alarma ingrijoratoare.
Nu sunt pentru arderea pe rug a albinelor ... este greu sa recunosti o boala, dar mai sa o tratezi...

Am primit lamuriri la o reteta de tratament cu tinctura de propolis de la Pab - care din cate am inteles lucreaza in cercetare si cam stie ce spune...cati au folosit aceasta reteta care poate fi folosita preventiv?...stim ca propolisul este antibiotic natural...de ce nu-l folosim? Cat sa fie de greu sa faci o sticla de tinctura de propolis? Cu administrarea este mai dificil dar sunt solutii..

Sanatate.
mellis

Mesajde stefanmadalin » 06 Oct 2016, 18:56

Pai si ce, cu antibioticul din natura nu poti scadea rezistenta unui organism, adica predispunerea la infectii cu bacterii rezistente?

Macar la ala din laborator stii ca are atati atomi de C si atati de H, dar la ala din natura, ce stii? Ca a modificat albina C si H dupa vremea de afara? (Nu stiu ce contin antibioticele, chestia cu C si H este doar de amorul artei).

Mai repet odata, de ce sa te chinui sa aduni propolis, colectoare, alcool, timpi de asteptare.....cand te poti duce la farmacie si cu 10 lei ti-ai luat 500 g de oxi si te doare la basca. ??
stefanmadalin

Mesajde jonny_it » 06 Oct 2016, 19:44

stefanmadalin scrie:Pai si ce, cu antibioticul din natura nu poti scadea rezistenta unui organism, adica predispunerea la infectii cu bacterii rezistente?

Nu, tocmai asta este ideea. ;)
jonny_it

Mesajde stefanmadalin » 06 Oct 2016, 20:01

De ce nu? Tot ce e in natura e safe, poate ar trebuii sa trecem pe coaja de salcie si alte balari...

De ce au albinele boli atunci, ca propolis gasim in fiecare stup?
stefanmadalin

Mesajde cucubau » 06 Oct 2016, 21:27

A folosi pentru tratament propolisul la albine este exact ca si cand ai vinde pepeni la gradinar.
Din pacate la noi politica strutului functioneaza din plin , daca noi nu suntem capabili sa vedem inseamna ca nu exista .
........
cucubau

Mesajde cucubau » 06 Oct 2016, 21:32

Iar daca este sa discutam despre infectiile cu bacterii rezistente , parca se foloseste un termen "nosocomiale" sau "intraspitalicesti ".
Oare nu va spune ceva sensul acestui cuvant ?
........
cucubau

Mesajde jonny_it » 06 Oct 2016, 21:36

cucubau scrie:Iar daca este sa discutam despre infectiile cu bacterii rezistente , parca se foloseste un termen "nosocomiale" sau "intraspitalicesti ".
Oare nu va spune ceva sensul acestui cuvant ?

Problema pleaca de la alimente, aproape tot ce mancam contine antibiotic, este si normal ca unele bacterii sa devina rezistente.

Antibioticul nu are ce cauta in miere!
jonny_it

Mesajde cucubau » 06 Oct 2016, 21:51

cucubau scrie:Problema pleaca de la alimente, aproape tot ce mancam contine antibiotic, este si normal ca unele bacterii sa devina rezistente.
Antibioticul nu are ce cauta in miere!

Chiar asa ? mai gandeste putin .... Citeste in continuare poate te razgandesti!
https://ro.wikipedia.org/wiki/Infec%C8%9Bie_nosocomial%C4%83
........
cucubau

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE