Jeane, asteptam mai mult de la tine!
Nu-ti contest simpatiile. Ba chiar am un profund respect fata de Majestatea Sa. Cineva extrem de apropiat mie, ar fi urmat sa aibe un job in slujba Domniei Sale, un job profund onorabil... nu dau detalii, poate pe viitor chiar se va realiza acest proiect si eram chiar bucuros. Nu era vorba de un job retribuit!!! Ci era ceva asa...din suflet in slujba Majestaii Sale. As spune ca de stupina mea, il despart pe regele Mihai doar cativa kilometrii, asadar suntem aprope vecini, iar eu personal am un respect fata de dumnealui insutit fata de respectul pentru presedintii de pana acum. Casa Regala e la Savarsin (sau or fi doar oarece domenii Regale-asta nu stiu), dar aproape ca suntem consateni.
Daca ar fi vorba de votare, foarte probabil ca as vota cu Regele.
De la tine insa, asteptam argumente logice si nu doar sentimentale. Ia citeste tu ce am scris eu mai devreme!
Nu-ti pare cumva ca eu ca argumentatie as fi mai regalist decat tine?
Mataluta esti inginer... Ia adu niste argumente logice! Badea Gheo poate n-are sentimente retroactiv-istorice, ci se intreaba: la ce-mi trebuie mie Rege?
Chiar asa, trecutul a fost (pleonasm?), noi mergem spre viitor fara a fi cu capul intors spre inapoi, ci privim mereu inainte. Asadar, la ce foloseste tarii, un rege pentru viitor?
Eu nu zic ca nu foloseste, dar astept de la tine, regalist declarat, sa argumentezi. Nu pentru mine, care sunt deacord cu tine, desi as fi si mai deacord daca as fi eu rege...

(as certa-o pe mama ca nu m-a fatat vitza regala)...ci pentru cei care ne citesc si poate ar deveni si ei regalisti.
Daca erai prof de Romana sau Istorie, mai intelegeam sa umblii la sentiment, dar ca inginer ma asteptam sa umblii la argumentatie si logica.
Poate suna a ironie. Iti dau cuvantul meu ca nu e vorba de asa ceva. Asa gandesc, vorbesc, scriu eu. Un amalgam de ratiune si presarat cu umor.
Ce a fost, a fost! Uite, Europa, cu mici exceptii, este Republicana. Anglia, de la Cromwell incoace, are rege, doar asa...de forma, a devenit la ei o traditie, care nici nu face bine, dar nici nu face rau. Un simbol doar!
Daca nu vii cu argumente, care ar fi diferenta intre tine, care spui Monarhie si Dragos, care spune Revolutie?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)