Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Filme ..... d-alea "grele" , nene !

Mesajde Ruben » 29 Sep 2012, 13:05

M-am uitat la prima ora din filmul lui Nassim Haramein.

Prima data, sincer, eram curios cine-i tipul. Dubios ca wikipedia nu are nimic de spus despre el...cica nu ar fi om de stiinta notabil(Asa spun ei in justificarea stergerii articolului despre el...)

Tipul este cu siguranta foooarte inteligent si bine botezat in fizica, dar si in gandire deshisa. Asa...prima ora din ce am vizionat imi creaza senzatia ca e un filosof al fizicii, nu un fizician. Lucrul e pozitiv in favoarea lui.

Mi-a placut ideea divizarii pana la infinit si faza cu omul care sufla in balon :lol:

Intuitia imi spune ca este posibil ca nici extinderea universului sa nu mearga la infinit si nici vidul sa nu mearga la infinit. Ceva de genul ciclurilor de ere glaciare.

Io-s bun de cautat nodul in papura. La el am gasit nod la audienta. Nu cred ca e prea elevata. Rasul alora nu cred ca provine din gatleje de fizicieni si nici macar de oameni care gandesc. Chiar daca el destinde din cand in cand atmosfera...

Interesant oricum, urmaresc in continuare.
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Cristian IONITA » 30 Sep 2012, 15:56

asa mai usurel ... de duminica dupa masa

Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde ioanpuiu » 30 Sep 2012, 20:30

L-am vizionat Cristi.
Ar merita o promovare mai largă, nu numai aici pe forum.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 30 Sep 2012, 23:40

Am văzut de curînd Dogville
L-am găsit în multe locuri (subtitrat) şi nu am mai apucat să-l descarc, am dat play cu intenţia de-a face o scurtă incursiune şi nu l-am mai putut lăsa.

Îi invidiez pe cei care l-au văzut la vremea lui şi-l recomand celor care l-au scăpat ca şi mine.
ioanpuiu

Mesajde modigliani » 01 Oct 2012, 10:02

modigliani

Mesajde ioanpuiu » 01 Oct 2012, 12:23

ioanpuiu

Mesajde Mircea_63 » 01 Oct 2012, 18:07

UNGRIP Exista o singura problema si aia insurmontabila. Suprapopularea!

Exista sclavia economica, pe aia o mai poti eventual diminua. Cu mintea deschisa poti obtine o oarecare independenta, dar CLAR! nu este loc pentru toata lumea la nivel global.

Poate pare "pe langa" ce va spun, dar exista si psihologie de sclav (tot economic) si anume:
Unii sunt mandrii de veniturile lor. Important este de fapt cat poti pune deoparte de la o luna la alta -sau de la un an la altul- si asta nu neaparat in bani :idea: ci in "timpul cat poti trai din acei bani pusi deoparte".
Extraordinar, intr-adevar este sa nu mai depinzi nici de bani...Si in Romania au fost cazuri de pustnici care au urcat undeva pe munte si au trait din ce le-a oferit natura. Oamenii ii considera sfinti, ei de fapt sunt liberi. :idea: Ati observat ca toti sfintii sunt "mi-se rupisti"? Sunt liberi fata de orice si nu le pasa de nimic impus de exterior indiferent de consecinte?

Cand reusesti sa te rupi de "sistem" devii un fel de sfant in ochii celorlalti!
De parca admiratorii ar realiza cumva statutul lor de sclavi :!:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Cristian IONITA » 01 Oct 2012, 19:48

Mircea_63 scrie:UNGRIP Exista o singura problema si aia insurmontabila. Suprapopularea!

....

Ce anume te face pe tine sa crezi ca nu am mai avea loc pe pamant?

Astia cati suntem acum traim facand cea mai mare risipa pe toata planurile, cu resursele pe care le praduim acum in folosul imbuibatilor care ni le vand pot trai poate de 10 ori mai multi.
Cristian IONITA

Mesajde modigliani » 01 Oct 2012, 20:15

Cristian IONITA scrie:Ce anume te face pe tine sa crezi ca nu am mai avea loc pe pamant?

Numarul de kilometrii patrati , din ce in ce mai putini si saraciti , raportat la o populatie in crestere expansiva ( cel putin ! Sa nu spun ..... exponentiala ! ) , o populatie , o specie , cel putin "sifilitica" si inconstienta ce-si distruge "casa" fara discernamant , din ce in ce cu mai multe nevoi , din ce in ce cu un mai mare nivel consumativ !!!!

SCURT ( si nu revin vreodata la asta ) : Guvernele secrete , adevaratele guverne , au ca "target" :

- ori urgenta colonizare a unei alte planete ( lucru evident imposibil pentru cel putin urmatorii 100 - 200 ani ) ,
- ori anihilarea a .... 66 % ( !!! ) din actuala populatie umana a Terrei !

CI , ...... loc avem , nene ! Berechet ! Si dac-om sta drepti si-om dormi sprijiniti unu' de altu' ! ..... Da' ce halim ? Crisani Dorelli ???
modigliani

Mesajde Cristian IONITA » 01 Oct 2012, 20:22

pai de haleala chiar nu-mi fac probleme, nu stiu daca acest capitol e cel la care se face cea mai marew risipa dar oricum .... e in top.

Cel putin in Romania sunt suprafete de terenuri imense ramase necultivate ... si in plus .... se arunca cantitati imense de hrana.

Populatia o fi in crestere dar nu prea in Europa (si nici in restul tarilor civilizate).
Cristian IONITA

Mesajde modigliani » 01 Oct 2012, 20:39

Cristi ( promisesem ca nu revin pe tema respectiva ) : un plan de-o asemenea anvergura , cu asemenea conotatii ( nene , e vorba despre Terra si specia umana , nu despre Baragan si niscaiva sate in bataia vantului ) presupune fara echivoc un "scenariu" ( sau mult mai multe ) extrem de elaborat , de amplu , de complicat ..... Mult dincolo de capacitatea noastra de intelegere , mult dincolo de cat ne "prostim" noi pe-un forum "baiguind" bezmetici despre asta .....
modigliani

Mesajde Mircea_63 » 01 Oct 2012, 20:52

Cei care au terenuri manoase si resurse ...nu in ultimul rand de apa, ar trai decent.
Daca acum, cu productia industriala nu ajunge papa la toata lumea, cu sapa...unii ar trai la un nivel rezonabil, dar altii s-ar organiza in hoarde de pradatori. Cine ne-ar apara?

Ideea este frumoasa, sincer imi place si ma tenteaza chiar, dar daca ar fi vorba de o generalizare...de o punere in practica, ar fi la fel de frumoasa precum comunismul.
Mircea_63

Mesajde modigliani » 01 Oct 2012, 20:56

Mirceo , la sapa , la ginte , triburi , ..... in fine , la autonomie totala asupra STRICTULUI DREPT LA TRAIUL PE PAMANT ..... nu ne mai putem intoarce in vecii vecilor !!! ..... Indiferent de cat de tentat poate fi acest lucru ......

Vezi primul film din topic ...... Am INVOLUAT pana la un nivel ireversibil .....
modigliani

Mesajde Cristian IONITA » 01 Oct 2012, 20:57

pare rau Pictore ca te cam intorc din drum (promisiune)

poate ca sunt eu prea circumspect de la mama natura .... dar mie "crizele" astea imi par mai degraba inventate decat cu adevarat reale, la mai toate "crizele" exista alternative.

criza petrolului - acum nici 100 de ani era criza carbunelui (UE a luat fiinta fix pe aceasta problema) si uite ca deja sunt zeci de ani de cand minele carbune sunt bagate in conservare; avem exemplu viu al Cubei care dupa 90 a trebuit sa se adapteze - http://filmedocumentare.com/cum-a-supra ... etrolului/ si-n plus sunt multe alternative
criza mancarii - cum spuneam acum traim cea mai mare risipa de mancare din istoria omenirii .... corelam cu suprafetele neexploatate si mie imi da cu virgula la acest capitol
suprapopularea - stim cu totii ca in societatile dezvoltate de fapt populatia scade .... nu avem decat sa-i dezvoltam si pe aia mai saraci si situatia se va exhilibra de la sine

etc
Cristian IONITA

Mesajde Mircea_63 » 02 Oct 2012, 11:14

Intr-adevar exista multe suprafete neexploatate. Cine are risipeste, cine n-are dramuieste, iar statistic daca suntem noi doi si tu mananci doi pui, iar eu niciunul, se cheama ca in medie am mancat fiecare cate unul.

Criza de acum este artificiala in masura in care banii sunt artificiali. Nu se poate termina cu una cu doua. Unii au dat bani cu nemiluita si dobanda mare, altii au luat, dar banii luati n-au produs. Dobanda creste, iar productia e in scadere sau stagneaza.
Daca cei care au de primit, ar renunta...ar sterge datoriile... sau macar daca la un moment dat s-ar renunta la dobanzi, ar mai fi cumva.

Sistemele sociale, in care statele sustin nemunca au sanse sa se prabuseasca. Pana la urma se ajunge pe cale naturala tot la traiul de subzistenta. ;)

O alta solutie ar fi hiperinflatia. Bani tipariti pana se satura bancile de primit, desigur cu suferintele aferente asupra populatiei.

De`om trai, `om vedea!
Mircea_63

Mesajde polen34 » 02 Oct 2012, 14:48

daca am apela la hiperinflatie toata bancile o vor lua razna!
service gsm pentru tablete
polen34

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE