Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde Cristian IONITA » 23 Iul 2012, 09:53

gabi bee scrie: ... NU ! staful lui Basescu sigur analizeaza la sange ambele variante si ne vor comunica , care varianta are sanse mai mari de izbanda ! ca daca nu vom actiona toti la fel , ori sa votam toti ori sa nu ne prezentam toti , atunci vor castiga infractorii ! zilele astea cred ca se va decide cum e mai bine si parerea mea e ca trebuie sa mergem toti pe linia stabilita ca sa avem sanse ! .....

Gabi .... prieteneste iti spun .... incearca sa gandesti TU .... dupa MINTE TA .... si nu mai astepta (si mai ales nu mai accepta) linii trasate de altii .... fie ei si staff-ul lui Basescu
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde MrBee » 23 Iul 2012, 09:54

D-le echo,

E foarte bine ca aveti o opinie foarte clara si v-o respect.Vad insa ca cine nu e de acord cu D-voastra este "limitat in gindire".Daca nu apareati sa ne iluminati habar n-aveam pentru ce votam !!! Aveti o interpretare proprie a evenimentelor si ea este din punctul multora de vedere, relativa.Asta nu-i face pe oameni nici limitati nici prosti.
Fiecare are motivele lui pentru care se duce sau nu la vot si pentru care voteaza DA sau NU. V-ati gindit vreodata la consecintele fiecarei variante si ce va fi dupa 29 iulie ? Aceasta situatie trebuie rezolvata si inchisa.Ca ne place sau nu trebuie sa gasim o solutie repede pentru ca altfel ne ducem de ripa cu totul.Daca D-voastra vi se pare o rezolvare sa votati NU in numele democratiei sunteti liber s-o faceti.Rezultatul va fi o prelungire a agoniei acestui sistem si inca o perioada de acum incolo plina de scandaluri.In tot acest timp nu se va face nimic !
Solutia ca ne place sau nu este ca Basescu sa plece.Este singura metoda prin care aituatia se va debloca.Atita timp cit nu mai are sustinere populara nici 20%, atita timp cit USL are minim 60%, nu exista alta solutie. Realist vorbind cum vedeti D-voastra rezolvarea acestei situatii, dincolo de impulsurile democratice si idealurile de corectitudine pe care romanul le-a descoperit brusc acum dupa ce 8 ani a stat sa fie calcat in picioare si n-a reactionat ?
MrBee

Mesajde Ioan Guist » 23 Iul 2012, 09:55

Cristian IONITA scrie:
liviu1965 scrie: ....
Din cate stiu si neprezentarea la vot este considerat ACUM o forma democratica de exprimare.
...

stii gresit .... absenteismul la vot e specific democratiilor "originale" si nu e cazul tarilor traditie in aceasta forma de guvernare.

Cristi, se poate sa i dreptate.Noi suntem intr-o astfel de democratie.Orighinel.Pe o democratie subreda, unde clasa politica nu tine cont de nimic, suntem nevoiti sa raspundem "orighinel" daca este nevoie.

Basescu nu va sugera un absenteism.Nu e stilul lui.
Varianta de lucru cu lipsa de la vot vine pe linie de internet unde se regasesc majoritatea celor cu Nu in brate.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde iosca » 23 Iul 2012, 09:56

Fiecare are dreptul la o opinie proprie, respect opinia fiecaruia si cer respect pt a mea.
Nu zic ca USL-istii sunt mai breji decat PDL-istii dar repet, PDL-istii sunt si vor fi alungati de la putere prin aceleasi metode (identice) pe care ei le-au folosit sa se mentina la putere atatia ani. Au taiat in carne vie tot ce le-a stat in cale.
Unde erati, toti cei acum strigati cat va tin rarunchii " atentat la democratie sau lovitura de stat sau mai stiu ce bazaconii PDL-iste", cand Basescu si ai lui foloseau exact aceleasi tertipuri legislative sau de alta natura pt a ramane legatati de un fir de ata la putere ?. Atunci nu le-ati vazut ? Atunci era legal si acu' dintr-o data nu mai e ?
Eu as compara situatia de fata cu situatia unei haite de caini vagabonzi care au muscat, sfasiat si haituit tot ce le-a picat in labe atatia ani de zile, protejati fiind de al lor sef de haita si acum cand a venit alta haita la putere, i-a sfasiat, muscat si haituit, schilaie din toti rarunchii, si urla ca nebunii, ca acu' nu mai e legal, e lovitura de stat dintr-o data, e uciderea democratiei, a justitiei, etc....... hai sa fim seriosi ! N-am fost toti legati la ochi si la urechii toti acesti ani ! Numa' ca unii uita prea repede sau se fac ca uita !
[url]Pd-isti ce-au semanat atatia ani, asta aduna acum[/url]. Poa' sa urle cat ii tine gura, numa'-si vor umfla amigdalele degeaba :!: (ma refer si la toti cei ce striga-n cor cu ei)
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

Mesajde Cristian IONITA » 23 Iul 2012, 10:00

MrBee scrie: ... Rezultatul va fi o prelungire a agoniei acestui sistem si inca o perioada de acum incolo plina de scandaluri.In tot acest timp nu se va face nimic !
Solutia ca ne place sau nu este ca Basescu sa plece.Este singura metoda prin care aituatia se va debloca.Atita timp cit nu mai are sustinere populara nici 20%, atita timp cit USL are minim 60%, nu exista alta solutie. Realist vorbind cum vedeti D-voastra rezolvarea acestei situatii, dincolo de impulsurile democratice si idealurile de corectitudine pe care romanul le-a descoperit brusc acum dupa ce 8 ani a stat sa fie calcat in picioare si n-a reactionat ?

daca prin acest sistem plin de scandaluiri intelegi si faptul ca infractorii notorii de genul lui Nastase sunt condamnati chiar daca se impusca atunci eu nu vad unde e pba?

Care situatie blocata va fi solutionata prin plecarea lui Basescu? .... ce treaba are sustoinerea populara cu guvernarea unei tari? .... in vremuri de criza este normal ba chiar recomandat ca guvernarea sa nu fie prea populara ..... masurile populare nu fac decat sa ne afunde mai rau.
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 23 Iul 2012, 10:08

Ioan Guist scrie: ....

Cristi, se poate sa i dreptate.Noi suntem intr-o astfel de democratie.Orighinel.Pe o democratie subreda, unde clasa politica nu tine cont de nimic, suntem nevoiti sa raspundem "orighinel" daca este nevoie.

Basescu nu va sugera un absenteism.Nu e stilul lui.
Varianta de lucru cu lipsa de la vot vine pe linie de internet unde se regasesc majoritatea celor cu Nu in brate.

Ioane .... eu vreau sa depasim momentul democratiei astea "originale", ba mai mult .... sunt SIGUR ca o vom face dar normal cxa nu va fi usor. Asa ca trebuie inceput de undeva .... iar treaba cu votul este poate cea mai importanta. In Romania de la 1992 incoace cu singura exceptie a referendumului anterior pentru demiterea lui Base la oricare alegeri prezenta a fost foarte scazuta .... aceast abordare a facut ca metodele folosite de candidati in campania electorala si apoi in guvernare sa fie mulate pe aceasta mentalitate .... sa se promita si chair sa se intreprinda masuri benefice exclusiv pentru clasele sociale usor de adus la vot .... si uite acum ce bine ne merge?
Ne place sau nu .... cu oricata obina infieram clasa politica trebuie sa fim constienti ca noi .... pulimea am ales sa fie asa .... chiar si prin faptul ca ne-am lasat scarbiti si am renuntat la votare.
Poate ca acum .... noi astia de ne dorin ca USL-ului sa nu-i fie legiferate prin vot nelegiuirile vom pierde .... dar macar vom fi mai bine pregatiti pentru data viitoare ... care nu-i departe
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 23 Iul 2012, 10:10

iosca scrie: ...
Unde erati, toti cei acum strigati cat va tin rarunchii " atentat la democratie sau lovitura de stat sau mai stiu ce bazaconii PDL-iste", cand Basescu si ai lui foloseau exact aceleasi tertipuri legislative sau de alta natura pt a ramane legatati de un fir de ata la putere ?. Atunci nu le-ati vazut ? Atunci era legal si acu' dintr-o data nu mai e ?
...

nu spunca PDL-isti ar fi sfinti .... ba dimpotriva .... dar totusi exista diferente mari intre ce au facut ei in ani de zile si ce fac cei de la USL in cateva saptamani. Oricum la referendum nu asta e "lupta" intre PDL si USL ci .... intre prezervarea reformelor deja facute (asa putine si incomplete cum sunt ele) si intoarcerea la "dictatura" oligarhilor ....
Cristian IONITA

Mesajde MrBee » 23 Iul 2012, 10:14

Cristian IONITA scrie:
MrBee scrie: ... Rezultatul va fi o prelungire a agoniei acestui sistem si inca o perioada de acum incolo plina de scandaluri.In tot acest timp nu se va face nimic !

daca prin acest sistem plin de scandaluiri intelegi si faptul ca infractorii notorii de genul lui Nastase sunt condamnati chiar daca se impusca atunci eu nu vad unde e pba?

Care situatie blocata va fi solutionata prin plecarea lui Basescu? .... ce treaba are sustoinerea populara cu guvernarea unei tari? .... in vremuri de criza este normal ba chiar recomandat ca guvernarea sa nu fie prea populara ..... masurile populare nu fac decat sa ne afunde mai rau.

Bun.Deci inteleg ca nici D-voastra nu aveti o solutie, raspundeti la o intrebare cu alte 3.
Asadar in vremuri de criza e bine sa nu fii popular, e bine sa tai salarii,pensii, sa maresti TVA sa fii arogant,corupt ca asa nu te afunzi deloc.
Imi place insa ca il asociati in mod natural pe Basescu cu guvernarea.Nimeni nu mai are nici o retinere in a spune acest lucru in mod deschis desi vorbim despre functia de presedinte si nu de cea de prim-ministru.
"care situatie blocata va fi solutionata...? ", adica sa inteleg ca in viziunea D-voastra e o stare de normalitate ce se intimpla acum in Romania ?
E pe undeva de inteles avind in vedere caterinca servite de basescu in cei 8 ani
MrBee

Mesajde Cristian IONITA » 23 Iul 2012, 10:31

MrBee - te-as ruga sa nu-mi mai pui vorbe in gura .... dar tare imi este frica sa-mi racesc gura de pomana.

Taiatul de salarii si pensii este o metoda de a trece prin criza .... clar nu e cea mai populara .... si dupa umila mea parere nici cea mai constructiva (cel mai bine pana acum au trecut prin criza tarile care si-au protejat cetatenii si au sacrificat bancile, dar asta e alta discutie), dar pentru asta "alesii" care o aplica au raspuns sau va raspunde.

Oricum .... in lista de motive pentru care suntem chemat sa-l demitem pe Base nu am vazut nicaieri si treaba asta .... cu pensii si salarii.

Constitutional sau nu .... cat timp Base a fost Presedinte a fost implicat in guvernare .... asta este atat de evoident incat nu o contesta nimeni .... problema referendumului este insa alta ...

Normala sau nu .... "epoca" lui Base isi are meritele ei (recunoastere internatinala, spuza de independenta a justiutiei, etc) .... iar prin referendumul de acum taman aceste merite se doresc a fi anulate. Cei de la USL nu fac nici un secret din faptul ca imediat ce vor avea puterea deplina vor anula toate "realizarile" lui Base .... si vom avea iara-si justitie dupa cum vrea p.ula lui Voicu si relatii internationale cu fratiori nostri sovietici
Cristian IONITA

Mesajde akmm » 23 Iul 2012, 10:34

echo scrie:Gresit domnul akmm, Nelu, ... gresit...

Pentru echo
Pentru demitere trebuie prezenta la vot 9.150.001 voturi sa zicem. Apoi 9.150.000 vor zice DA.Mergeti Dvs si validati referendumul cu acel Nu atat de necesar pentru demitere.
Prea putin imi pasa de Domnul Basescu, oricum 49% nu l-au vrut inca de la ultimele alegeri. Eu cred insa ca nu orgoliul Presedintelui sau al celor ce vor sa spuna Nu este in pericol ci rezultatul votului in sine.Eu am votat acum 3 ani si mi-am dat cu parerea.Am stiut ca votez pentru 5 ani.
Daca USL are puterea sa adune 9 milioane de alegatori care spun Da, atunci isi merita cu prisosinta soarta.Ceilalti dispusi sa spuna NU, sa stea acasa si sa gandeasca la ce e de facut dupa 29 iulie.Oricum sunt minoritari, indiferent cat s-ar da peste cap.Ca doar nu-si inchipuie cineva ca-l apuca criza de constiinta pe unul ce mananca pensie de la 45 de ani...
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde MrBee » 23 Iul 2012, 10:46

Cristian IONITA scrie:MrBee - te-as ruga sa nu-mi mai pui vorbe in gura .... dar tare imi este frica sa-mi racesc gura de pomana.

Taiatul de salarii si pensii este o metoda de a trece prin criza .... clar nu e cea mai populara .... si dupa umila mea parere nici cea mai constructiva (cel mai bine pana acum au trecut prin criza tarile care si-au protejat cetatenii si au sacrificat bancile, dar asta e alta discutie), dar pentru asta "alesii" care o aplica au raspuns sau va raspunde.

Oricum .... in lista de motive pentru care suntem chemat sa-l demitem pe Base nu am vazut nicaieri si treaba asta .... cu pensii si salarii.

Constitutional sau nu .... cat timp Base a fost Presedinte a fost implicat in guvernare .... asta este atat de evoident incat nu o contesta nimeni .... problema referendumului este insa alta ...

Normala sau nu .... "epoca" lui Base isi are meritele ei (recunoastere internatinala, spuza de independenta a justiutiei, etc) .... iar prin referendumul de acum taman aceste merite se doresc a fi anulate. Cei de la USL nu fac nici un secret din faptul ca imediat ce vor avea puterea deplina vor anula toate "realizarile" lui Base .... si vom avea iara-si justitie dupa cum vrea p.ula lui Voicu si relatii internationale cu fratiori nostri sovietici

Nu am avut in intentie sa-ti pun vorbe in gura.Insa te contrazici.
Intii ai spus ca "masurile populare nu fac decit sa ne afunde mai rau" iar in urmatorul post ca "cel mai bine pana acum au trecut prin criza tarile care si-au protejat cetatenii si au sacrificat bancile".O masura mai populara decit asta din urma greu de gasit....
MrBee

Mesajde Mircea_63 » 23 Iul 2012, 11:05

d-l Iosca,

la referendum nu alegem intre USL si PDL. Imi pare oarecum paradoxala chiar si campania electorala. Nu suntem in campanie ci ni se cere sa spunem daca suntem deacord sau nu cu destituirea presedintelui.
Eu nu sunt deacord, in primul rand pentru ca nu avem motive suficiente. Ce ar fi sa alegem un presedinte si din doi in doi ani sa mergem la referendum sa spunem daca mai suntem deacord cu el?
De ce n-am proceda astfel si cu parlamentul? Sunteti de acord cu schimbarea parlamentarilor?

G. Bush, mai avea la un moment dat doar 15% sustinere populara. Oare de ce nu l-au schimbat americanii?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde ioanpuiu » 23 Iul 2012, 11:14

Ioan Guist scrie:Singura sansa sa si-o ia peste bot astia cu violul "democratic" in plina zi, este sa se prezite la vot sub 50 %.Or sa fure in disperare.Se va vota cu doua maini si boborul va alerga sa vada sange.Macar stiu ca am facut ce am putut.Adica in ziua votului ...sunt liber.

Rien ne va plus

Prezenţa sau absenţa noastră vot, dacă votăm DA sau NU, sau orice altceva am face nu va schimba rezultatul referendumului.
După ce USL a luat de gît constituţia, justiţia, pe Merkel, Barroso şi restul lumii, nu se va împiedica tocmai de noi.

1 - în cazul prezenţei masive la vot, USL va cîştiga şi referendumul va fi validat în mod natural, cei care se opun actualei putreri vor obţine un procent decent şi singurul lor cîştig va fi acela că vor transmite un semnal de optimism.

2 - în cazul boicotului va cîştiga tot USL, cvorumul va fi atins indiferent de numărul votanţilor dar actuala putere va fi obligată la eforturi mari pentru asta şi este aproape inevitabil să nu greşească pe undeva şi să nu lase urme.
Un procent mic, ruşinos chiar, al celor care votînd NU se opun ieşirii acestei ţări de pe traseul pe care merge lumea civilizată, se va concretiza într-o stare de lehamite şi abandon pentru mulţi dintre cei care au sperat că nu am irosit toţi aceşti de după evenimentele din "89.

În concluzie, prezenţa sau absenţa la vot nu va modifica rezultatul lui dar ar putea oferi mai multe posibilităţi de contestare a rezultatului.
Celor care sunt decişi să voteze DA, nu le spun că judecă bine sau prost însă le pot spune că nu au o viziune europeană.

Titlul acestui topic ar putea deveni mai actual ca oricînd după 29 iulie sau va fi eventual schimbat cu unul mai concret: Romănia ruptă-n două
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Cristian IONITA » 23 Iul 2012, 11:16

MrBee scrie:
Nu am avut in intentie sa-ti pun vorbe in gura.Insa te contrazici.
Intii ai spus ca "masurile populare nu fac decit sa ne afunde mai rau" iar in urmatorul post ca "cel mai bine pana acum au trecut prin criza tarile care si-au protejat cetatenii si au sacrificat bancile".O masura mai populara decit asta din urma greu de gasit....

imi cer scuze ca nu am fost suficient de clar .... contrazicerea pe care o vezi tu este insa intere elemente care se intampla la momente diferite

tarile care au sacrificat bancile au facut asta inca de la inceput .... nu cum e cazul Romaniei de acum cand a ales "austeritatea" deja de ani de zile, bancile intre timp si-au protejat profiturile (prevederi legislative, rezerve la BNR, chiar scoatea banilor din tara, etc) .... adica situatia difera foarte foarte mult ... degeaba mai incerci sa faci ceva acum .... ca nu prea mai ai pe cine sacrifica :), decat poate asa cum incearca acum francezi cu Hollande sa extraimpoziteze marile averi.
Din pacate .... singura chestie "populara" care mai poate fi acum este inflatia .... si banuiesc ca asta nu e dorita chiar de nimeni.
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 23 Iul 2012, 11:20

ioanpuiu scrie: ....

Titlul acestui topic ar putea deveni mai actual ca oricînd după 29 iulie sau va fi eventual schimbat cu unul mai concret: Romănia ruptă-n două

Pentru pasionatii de istorie (si nu numai) le recomand sa studieze cum a fost in Spania in ani '30, situatia seamana foarte mult cu ce e la noi acum (criza economica internationala, criza politica nationala, procent de populatie saraca si relativ usor de indoctrinat, etc). Ce s-a intamplat atunci se stie .... razboi civil (in care au predominat atrocitatile impotriva civililor) urmat de dictatura pentru cateva zeci de ani, situatia de astazi a Spaniei de acum probabil ca se datoreaza in proportie de peste 50% de ceea ce s-a intamplat atunci.
Cristian IONITA

Mesajde MrBee » 23 Iul 2012, 11:21

Mircea_63 scrie:d-l Iosca,

la referendum nu alegem intre USL si PDL. Imi pare oarecum paradoxala chiar si campania electorala. Nu suntem in campanie ci ni se cere sa spunem daca suntem deacord sau nu cu destituirea presedintelui.
Eu nu sunt deacord, in primul rand pentru ca nu avem motive suficiente. Ce ar fi sa alegem un presedinte si din doi in doi ani sa mergem la referendum sa spunem daca mai suntem deacord cu el?
De ce n-am proceda astfel si cu parlamentul? Sunteti de acord cu schimbarea parlamentarilor?

G. Bush, mai avea la un moment dat doar 15% sustinere populara. Oare de ce nu l-au schimbat americanii?

Pentru ca .... nu au avut posibilitatea :lol: E clar ca daca aveau posibilitatea l-ar fi schimbat
La ei nu se schimba majoritatea de pe o zi pe alta in parlament.Esti democrat ramii democrat, esti republican ramii republican.Notiunea de traseim politic nu prea exista...Numai la noi functia de parlamentar este "de vinzare".Se schimba macazul dupa interese ( UDMR ),partide care nu existau la vot se infiinteaza in parlament ( cazul UNPR ).In plus nu se respecta nici dreptul celui care a cistigat de a-si nominaliza primul-ministru.Ceilalti fac imediat o alianta de peste 50% si se declara cistigatori ...
MrBee

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE