Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cine au fost NEFILIMII ?

Mesajde proapis13 » 06 Feb 2014, 14:32

Prima atestare documentara a ,,Uriasilor'' apare in textele cuneiforme ale sumerienilor,cca 5000 ien. din cate am citit eu
Rind pe rind informatiile au fost preluate de popoarele din zona si transmise mai departe
La no au fost transmise prin viu grai si se gasesc in basmele noastre populare,dar si....pe teren...vezi zona Buzaului... :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde modigliani » 06 Feb 2014, 16:18

akmm scrie:Mi se pare un pic eronat sa spunem ca acest topic nu este religios.
De unde stim noi de Uriasi daca nu din Biblie?

Vedeti , domnilor , ca pana la urma vorbim aceeasi "limba" ?
Doar ca vorbim impreuna , ne-ntelegem separat ! :o Sau fiecare intelege ce-are chef ........
Despre uriasii predecesori umanitatii eu personal mai stiu largindu-mi orizonturile cautarii si prin alta parte in afara de Biblie . Puii mei , doar "calcam" pe edificiile colosale de le-au ridicat "fraierii" astia de uriasi ! Cat sa admitem legati la ochi doar cimiliturile tampitoide ale Bibliei ?
ce dracu , Biblia nu pomeneste de Piramide , de Blocul de Piatra din Baalbeck , de ..... etc ! Faptul ca "sarmana", perimata Biblie nu le evoca inseamna ca acestea nu-s mai mult decat evidente ? Ca nu exista ??????? Este absurd si patetic sa sustinem una ca asta !
Nu-mi cereti ca-n numele credintei sa ingrop ca strutul capul in nisip sau sa admit ca gloaba "ochelari de cal" ......... Nu-s io ala sa accepte usor asemenea "vrajeli ieftine" . Dracului , vreau sa inteleg perfect ce-i in jurul meu ! :shock:

Salve scrie:Prima atestare documentara a ,,Uriasilor'' apare in textele cuneiforme ale sumerienilor,cca 5000 ien. din cate am citit eu

Pai daca Biblia ii situeaza pe acestia cronologic acum 5000 de ani , intreb si io ca dobitocu' , cat a putut omenirea evolua de la stadiul de "amoeba" adamica pana la stapanirea exprimarilor ideilor in scris in doar urmatorii o mie de ani ?
Akmm spune , afirma CATEGORIC chiar , precum un martor ocular , convins ferm si imposibil de contrazis , ca PRIMUL OM a fost creat acum 6000 de ani ( ma rog , + , - 100 , 200 ) . Sa admitem obtuz , neconditionat si neverificabil ca intr-o mie de ani s-a trecut de la "mersul de-a busilea" la cronici istorice milenare ? ...... Aiurea-n tramvai !

Cu tot respectul pentru orice fel de mentalitate , a-mi cere sa accept asta echivaleaza cu a crede ca pot culege Luna din plopii de pe malu' Dunarii si sa fac dulceata din ea !

Tampenia asta cu "6000 de ani" este o cifra , o suma , implementata absurd si irational in Sfintele Scrieri . Esre o afirmatie eronata cum alta nu exista pe lumea asta . O afirmatie absurda , fara niciun temei verificabil , demonstrabil sau macar plauzibil , inca una din multele ce duc la negura din mintile binevoitorilor credinciosi , oameni buni de altfel . Este o tampenie exploatatoare de credinta !
modigliani

Mesajde proapis13 » 06 Feb 2014, 16:38

Daca textele sumeriene de care am vorbit fac referire la uriasi la anul 5000 ien,in alte texte recent descoperite si datate la peste 6000 ien se face referire la
un un papirus descoperit la Oxytchynchus, o aşezare antică aflată la 300 de kilometri sud de Alexandria - Egipt, într-un fragment din scrierile lui Hesiod, poet grec care a trăit în Beoţia, în secolul al VIII-lea î. H., se spune: „Oamenii trăiau la fel ca zeii, fără vicii sau pasiuni, fără conflicte şi fără să muncească din greu. Trăind în armonie cu fiinţele divine, ei îşi duceau zilele în linişte şi pace, într-o societate în care toţi erau egali, se iubeau şi se respectau reciproc“.

AN.UNNAK.KI, „Cei care au coborît din cer pe pămînt”, despre DIN.GIR, „Cei curaţi, coborîţi din navele lor zburătoare”, Sumerul însuşi fiind numit în aceste scrieri KLEN.GIR, „Ţara domnului navelor care zboară”.

Deci prima data au aparut annunaki,au convietuit cu pamantenii in buna pace pina cind,si aici sunt mai multe variante,au aparut uriesii
In legendele romanesti se spune ca oamenii locurilor noastre au trait in pace si armonie cu ,,uriesii'' pina cand acestia au descoperit ca din struguri se poate obtine si vinul.Acestia consumindu-l s-au stricat la cap si au inceput luptele intre ei si apoi cu oamenii care in cele din urma i-au starpit de pe pamant
Am spicuit dintr-o legenda romaneasca....
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde modigliani » 06 Feb 2014, 16:48

proapis13 scrie:........ alte texte recent descoperite si datate la peste 6000 ien se face referire la
un un papirus descoperit la Oxytchynchus, o aşezare antică aflată la 300 de kilometri sud de Alexandria - Egipt, ....

Mmmmda ..... Se cheama ca alea au fost scrise-n Cosmos , de vreme ce Pamantul nu era inca masluit . Nu-i asa ? ( de catre cine ???? )
Intreb si eu , facand apel la logica Biblica ! :o :o :o :o :o

Asezarea aia antica se pare c-a fost trimisa prin Fax pe Terra , mult timp dupa ce D-zeu a facut in palmele sale un gogoloi de tarana pe care a sadit prostimea .........

In fine , nu ma prea pricep io la faxuri , telexuri sau alte d-astea cu teleportari si/sau cu mail-uri . Sunt un ignorant zeflemitor ........

...................................

Bai Salve , da' ce ne facem cu artefactele de mai mult de 10 000 de ani ? Alea unde dracu' au fost zamislite ? Cin' le-a zamislit ?
Cre' ca Zmeu' Zmeilor , traiti-ar ! Altfel nu-mi "iecsplic" !
Ultima oară modificat de modigliani pe 06 Feb 2014, 16:54, modificat 1 dată în total.
modigliani

Mesajde modigliani » 06 Feb 2014, 16:50

proapis13 scrie:AN.UNNAK.KI, ....... „Cei curaţi, coborîţi din navele lor zburătoare”....

Bai frate , mai limpede ca asta ce sa fie ? Perfuzie cu Annunaki ?
Io nu-nteleg ..... unde nu-ntelege lumea ! :shock:
modigliani

Mesajde proapis13 » 06 Feb 2014, 16:58

modigliani scrie:Bai Salve , da' ce ne facem cu artefactele de mai mult de 10 000 de ani ? Alea unde dracu' au fost zamislite ? Cin' le-a zamislit ?

Intreaba si tu un popa si postezi raspunsul aici ; pe bune,ce zici te bagi ??
Eu am intrebat,cativa,raspunsul la toti a fost cam acelasi semn ca nu au lipsit de la orele de la Seminar
...Tot ce nu are legatura cu biserica si nu este consemnat in cartea sfinta inclusiv artefactele descoperite accidental,sunt lucrarea Diavolului pentru a ne testa credinta in Dumnezeu....eu l-am intrebat despre ciocanul descoperit intr-o bucata de carbune si despre ceva mai recent,cuiele dacice ce nu rugines...
proapis13

Mesajde peterneamt » 06 Feb 2014, 17:03

;)
peterneamt

Mesajde modigliani » 06 Feb 2014, 17:31

proapis13 scrie:
modigliani scrie:Bai Salve , da' ce ne facem cu artefactele de mai mult de 10 000 de ani ? Alea unde dracu' au fost zamislite ? Cin' le-a zamislit ?

Intreaba si tu un popa si postezi raspunsul aici ; pe bune,ce zici te bagi ??
...

Fratioare , ...... am fost la fo trei popi pana acuma cu "debusolada" Biblica din capu' meu pictoricesc ! :D
Invariabil s-a terminat discutia cu ei total stanjeniti si improscand frenetic si patetic cu "aghiazma" ! Le-a dat "cu zecimale" la sarmanii popi ce-i intrebam io una-alta .......

- Pe primu' l-am intrebat , in virtutea spuselor Bibliei : Cain si Abel au fost indrumati de catre Domnul sa-si caute sotii "in alte neamuri" . Care , puii mei , "alte neamuri" de vreme ce - ipotetic , raportat la Biblie - pe Terra nu existau decat ei si alde ma-sa si tac-su ? ..... S-a facut ca are ceva "nemaipomenit de important" de savarsit in altar . In cinci minute uitase de mine .......

- Pe-al doilea l-am intrebat cum e cu treaba aia , cu "si D-zeu a zamislit pe Eva din coasta lui Adam" . L-am intrebat naiv : "Cum adica ? Explica-mi anatomic , nu cu texte pertinente babelor de-ti vin la slujba ......" . M-a dat afara din biserica decretand despre mine ca-s ...... zeflemitor ! .... Un bou de popa .

- Cu al treilea am avut "circ" maxim ! Dupa mintea mea "cea chinuita" , am abordat un popa "elevat" , unu' care cica era "destept" .......

- Parinte , am o nedumerire ......
- Zii fiule
ma indeamna popa "superior" .....
- Explica-mi , te rog , cum e cu treaba aia , cu facerea lumii .
- Adica ?
- Pai io-s prost si nu-nteleg ...... Cum adica D-zeu a facut lumea-n sapte zile ?
- Pai asa a facut , fiule !
- Si-a ' ndemnat la repaus total in ziua a saptea ?
- Da , fiule !
- Pai ..... azi e duminica ! Cea de-a saptea zi , aia cu hodina ! Cum de te dai matale cu capu' de pereti straduindu-te in van sa-mi bagi mie mintile-n cap , in conditiile in care este evident ca nu-i usor sa dibui asta si sa cazi la pace cu unu' ca mine ? ....... . De ce nu te apleci in "marele-ti har si virtute" de maine-ncolo ? De Luni , deh ? Pai io-nteleg ca e pacat mare ca astazi sa pierzi vremea cu mine facand ceea ce tre' sa faci in alelalte 6 zile ''cu permisie" ......
- Asa e , fiule ! Vino de maine-ncolo !
- Si daca n-am chef sau timp ca maine sa vin la biserica ? Poate-am treaba si "te retin ! Ma cauti matale ?
- Nu .....
- Pai se cheama ca esti un ******** "in slujba Domnului" , daca nu alergi dupa mine toata saptamana sa-mi "bagi mintile-n cap" !

O.K. , am terminat cu tine , am terminat cu biserica ! Ma p*s pe voi , iarta-ma , sunteti cei mai putin in masura sa-mi veniti in intampinarea problemelor existentiale . ..... Parinte , esti de acord ca esti un bou ?
- ..... Da , fiule !Privind la cum pui problema ...... ai dreptate .......

Ce-mi ramane , Salve , in afara de-a-mi cauta de unu' singur echilibrul spiritual ?
modigliani

Mesajde modigliani » 06 Feb 2014, 17:39

Hai baieti ...... Indarat la Nephilimi ......
Daca ne-ncurcam cu "Biblice" si bisericoase ..... ne prindem urechile .

Pe bune , avem lucruri serioase de dezbatut acilea ........
modigliani

Mesajde peterneamt » 06 Feb 2014, 17:45

;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 06 Feb 2014, 17:47

;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 06 Feb 2014, 17:49

;)
peterneamt

Mesajde proapis13 » 06 Feb 2014, 17:51

Atunci sa mergem la Zaharia Sitchin si sa citim o traducere de pe una din tablite
annunaki au folosit inginerie genetica pentru a creea uriesii
http://conexiunilespiritului.blogspot.r ... de_06.html
proapis13

Mesajde peterneamt » 06 Feb 2014, 17:51

;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 06 Feb 2014, 19:14

:)
peterneamt

Mesajde akmm » 07 Feb 2014, 09:31

modigliani scrie:Akmm spune , afirma CATEGORIC chiar , precum un martor ocular , convins ferm si imposibil de contrazis , ca PRIMUL OM a fost creat acum 6000 de ani ( ma rog , + , - 100 , 200 ) . Sa admitem obtuz , neconditionat si neverificabil ca intr-o mie de ani s-a trecut de la "mersul de-a busilea" la cronici istorice milenare ? ...... Aiurea-n tramvai !

Unde dracu, Doamne iarta am afirmat eu cretinatatea asta? Nu s-a obsevat ca e o gluma?Doar am adus lamuriri.
Cat priveste constructiile, piramidele spre exemplu, caile de acces, coridoarele, camerele etc, sunt pe masura lui Homo Sapiens, si ala tarator pe ici pe colo.
Nu ne propunem sa combatem evidentele ci sa le intelegem iar daca nu o facem cadem in derizoriu iar instituirea unei noi religii va deveni necesara si nu de moda.
Poti spune ca azi maine e Sfarsitul Lumii.Care sfarsit nene, care inceput? Ce stim noi ce s-a intamplat aici in 4,5 miliarde ani.Noi nu stim ce limba vorbeau Dacii si ne aruncam in ipoteze inghetate de la ultimul Sinod incoace?
Hai ca ma supar si vorbesc ca modigliani.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE