Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Votati

Chestionarul s-a închis pe data de 15 Noi 2014, 18:48

Ponta
12
17%
Johannis
60
83%

Voturi totale : 72

Re: Sondaj on-line

Mesajde Aurel1959 » 18 Noi 2014, 22:24

:D Ce bine ar fi sa fie liniste , coabitare cum zici tu !Asa ar fi normal.Ma indoiesc ca va fi asa.Deja unii isi ascut cutiltele.Vom trai si vom vedea M-as bucura mult sa ma isel.
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Mesajde Florin Dobre » 18 Noi 2014, 23:21

MIHAEE'E scrie:...si ce sa zic eu am sa fac mucles cum zice florin ! apropo mucles imi suna la fel ca si expresia "ciocul mic ca noi suntem la putere"...

Florin Dobre scrie:...Ai fost vreodata pus in situatia de a fi nevoit sa pleci afara la munca? Nu? Atunci...mucles. ;) ...

Cred c-am fost suficient de explicit.
Ideea e ca nu poti judeca ori cataloga niste oameni fara a incerca mai intai sa te pui in situatia lor. Nu-i deloc confortabil sa fii nevoit sa pleci cu bocceluta in spate ca sa-ti castigi painea printre straini. Si asta fiindca in tara cangrena coruptiei s-a intins pana la cea mai prost platita slujba disponibila.
Statistic vorbind forta de munca dislocata înafara granitelor este mai mare decat aceea angajata in tara. Excludem bugetarii si asistatii social. Vorbesc de aceia care produc.
Fiecarui banut trimis de afara in tara i se aplica taxe si impozite prin simpla cheltuire a acelui ban. Asadar forta de munca dislocata înafara contribuie indirect la economia statului.
Si atunci cum sa nu rabufnesti in momentul cand si dreptul la vot iti este ingradit?!

Imi doresc sa ajungem in situatia in care chiar sa nu mai conteze cine detine puterea politica. Prezenta la vot este foarte scazuta in tarile cu economie puternica si servicii publice de calitate. Atat timp cat exista echitate sociala si justitie, in politica discursul va tine doar de nuante.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 18 Noi 2014, 23:41

MIHAEE'E scrie:...cei care au uitat de invrajbirea caregoriilor sociale ( bugetari contra celor care lucreaza la patronat--- aspect valabil pt florin dobre)...

Am lucrat la patron, am lucrat ca bugetar. In ambele situatii am prestat ierarhic de jos pana sus. Am pretentia ca stiu cum functioneaza lucrurile.
Am ajuns la concluzia ca trebuie sa incerc sa-mi fiu propriul angajat.
Invrajbirea de care vorbesti pleaca tocmai din chestiunea coruptiei. Prin lupta impotriva coruptiei s-a inteles doar ca trebuie sa pice baronii...adicatelea aia mari. Fals! In fiecare birou/ghiseu exista un mic baron.
Trebuie lucrat la intregul sistem si indepartate chirurgical exact cauzele care duc la inradacinarea coruptiei...de la vladica la opinca.
Functionarul public si-a inteles gresit menirea. Menirea lui nu-i aceea de sef/sefut peste palmasi.
Rolul functionarului public deriva tocmai din etimologia cuvântului administratie. Ad minister = servitor, in slujba...
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde popik50 » 19 Noi 2014, 00:02

Bine ai punctat Florine ;)
popik50

Mesajde stefanmadalin » 19 Noi 2014, 00:32

Florin Dobre scrie:l ala care le plateste salariile.
Ai fost vreodata pus in situatia de a fi nevoit sa pleci afara la munca? Nu? Atunci...mucles. ;)

Adica, cei ce au stat in tara si-au suportat tirania sunt de tot rasul, sau cum? De cand e o demnitate/curaj plecatul afara?
stefanmadalin

Mesajde lucky5strike » 19 Noi 2014, 00:39

Mai potoliti-va, cine pleaca afara, o face in principal din necesitate... Mai rarut, pt. o oportunitate sau din spirit de aventura...

Cine ramane in tara, ori se descurca, ori se lupta sa se descurce, ori nu se descurca deloc. Astia ultimii se complac/se multumesc cu cel mai putin, aruncand vina pe altii... de obicei sunt abonati fideli la Tricolorul si Elodia.

Important e cum contribuie fiecare la bunastarea sociala.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 19 Noi 2014, 00:39

Florin Dobre scrie:Rolul functionarului public deriva tocmai din etimologia cuvântului administratie. Ad minister = servitor, in slujba...
\

Ce bine suna!!! :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Florin Dobre » 19 Noi 2014, 00:52

stefanmadalin scrie:Adica, cei ce au stat in tara si-au suportat tirania sunt de tot rasul, sau cum? De cand e o demnitate/curaj plecatul afara?

Unde am zis eu asa ceva? :?
Iti doresc sa nu fii nevoit niciodata sa aterizezi cu rucsacul printre straini fiindca acasa iti este refuzat dreptul la munca. Când ai in spate guri de hranit, poezia noi am mancat salam cu soia nu-ti achita facturile.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 19 Noi 2014, 00:54

lucky5strike scrie:
Florin Dobre scrie:Rolul functionarului public deriva tocmai din etimologia cuvântului administratie. Ad minister = servitor, in slujba...

Ce bine suna!!! :lol:

Sa vezi ce bine suna pentru cate un functionar arogant cand i-o retezi scurt in fata. ;)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde stefanmadalin » 19 Noi 2014, 00:57

Da, parintii mei au muncit ca eu sa am treptul la invatamant, si am fructificat acest lucru, am invatat ca sa am dreptul la munca, inca n-am terminat, dar sunt convins ca la sfarsit voi culege roadele. Eroii mei sunt parintii mei, care au luptat ca eu sa primesc o educatie buna. Daca eu pot , pot si altii!
Stii ce face o planta cand este supusa ani la rand unor capricii ale vremii? Se adapteaza si supravietuieste in conditii vitrege!!! Cei ce nu supravietuiesc pleaca la conditii mai ''bune''.

Cum pot vota eu pe cineva care a dat in parintii mei?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
stefanmadalin

Mesajde Florin Dobre » 19 Noi 2014, 01:02

Vezi tu...unii(foarte multi) n-au avut sansa ta. Deci nu-i poti judeca dupa sintagma unui ciocan totul in jur ii par a fi cuie.
Vorbesti de plante. Iti pot da exemplul mamiferelor ori al pasarilor, etc. Când un areal nu mai ofera conditii prielnice, apare migratia. :)
Sau...exemplul coloniei de albine care paraseste stupul cand infestatia cu paraziti atinge punctul critic. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde stefanmadalin » 19 Noi 2014, 01:25

Stii ce bine am dus-o prin 2005--> stii cat de bine? N-aveam bani de butelie!! Cam asa de bine, faceam focu`la pirostrie. Parintii mei avand amandoi liceul, unul fost gestionar la remat si unul fost gardian public.
Toti din satul meu plecau la vremea aia la cules de capsuni si ingrijit batrani prin strainatate.Eu ma duceam cu vaca pe vale...(bunicamea nu ma scotea din vacar) Copii le ramaneau prin sat ai nimanui, nu aveau un idol langa ei. Erau ciuca batailor, altele ramaneau gravide de la 16 ani.....altii-si puneau streangu de gat de la 12 ani... BA???????????
Stii ce a facut tatal meu in 2006? A venit in bucuresti si s-a angajat ca politist comunitar( acum politia locala) fara vreo pila, pe baza de examen. Stii ce a facut mama? A dat si ea examen la protectia copilului si a intrat ca supreveghetor.Le-a dat cu flit la bucurestenii get-beget, toti barfeau ca am carat porcu de la tara ca sa se angajeze, nu le venea sa creada cum au reusit ei fara pile. Niste lasi. Pot spune cu mana pe inima ca tata nu a adus acasa 1 leu spaga, si are grija de toata piata Obor, atunci cand e el pe tura n-ai sa vezi tiganci pe la metrou... Stii ce face mama? Ia bani din salariul ei de 900 lei si cumpara unor copii(cu parintii prin spania) cu dizabilitati mancare, cantina le furnizeaza niste laturi. Stii ce-a facut Boc prin 2010-2011, a taiat salariile bugetarilor cu 25 %, pe voi va durea in pl, nu va interesa de functionar, ca si acum. Eu care pe vrema aia eram sustinut de ei am tras ceva pana ne-am adus pe linia de plutire. Cum mai pot avea eu acum incredere intr-un om politic, avand in vedere greul prin care am trecut?
Nasa mea, e plecata din tara de prin 2000 si ceva. Aducea bani, punea faianta la bloc si centrala si pleca iar un an prin strainatate. Copii erau bine mersi, momentam....vine bacu, jale mare, sesiunea a 2....chin. Acum una(o fata) e plecata prin Danemarca palmasa, una e cu unu de vreo 40 de ani(ia stricat lu ala casa) in concubinaj, nasa e prin Italia si nasu a luat-o pe bautura pe la periferia Calarasiului, singur cuc pe acolo. 4 insi in 4 zari, dintr-o familie cu mult potential!

...................................................................................................
Pana asta vara eu nu aveam un venit, parintii ma intretineau. Stii ce am facut in vara sta? Am plecat la munca la o statiune de cercetare(cea mai inteleapta decizie luata cumva de mine) si am fost platiti cu salariul mediu in vara asta. Stii ce se intampla acum? eu imi dau din banii mei parintilor pentru ca nu le mai ajung!!! Voi realizatii chestia asta???????????????????????????? Ma interesez zilele astea la facultate daca se tine masterul de ameliorare( continuarea studiilor) si ghici ce? Campeanu(rector) a realocat locurile masterului pe la alte discipline. Am cautat in tara master de ameliorare, nici un USAMV nu are program, BA??????????????????????????????...............................
Ultima oară modificat de stefanmadalin pe 19 Noi 2014, 01:32, modificat 1 dată în total.
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 19 Noi 2014, 01:30

Florin Dobre scrie:Vezi tu...unii(foarte multi) n-au avut sansa ta. Deci nu-i poti judeca dupa sintagma unui ciocan totul in jur ii par a fi cuie.
Vorbesti de plante. Iti pot da exemplul mamiferelor ori al pasarilor, etc. Când un areal nu mai ofera conditii prielnice, apare migratia. :)
Sau...exemplul coloniei de albine care paraseste stupul cand infestatia cu paraziti atinge punctul critic. :D

Intotdeauna exista un genom care sa manifeste rezistenta/toleranta la factorii abiotici si biotici. Asa se fac selectiile. O combinatie genetica din 1 milion e ceea ce trebuie si aia este inmultita..... Doar ca noi nu suntem plante sau albine, avem ceva materie cenusie!!! Unii, nu toti!
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 19 Noi 2014, 01:42

Stii unde am facut toate astea? Printre straini!!!!!!!!!!!!
Pe bunica din partea tatalui nu o cunosc, l-a abandonat la 1 an, bunicii sunt morti amandoi, nu i-am cunoscut pe nici unul, si singura bunica care ma cunoaste ma face prost. nu vreti sa stiti ce oameni(straini) am intalnit prin bucuresti! E incredibil cum un strain te poate primi in casa lui si-ti pune increderea lui pe tava!! Fratele bunicului de la tara, vecin cu noi, are paranoia. Ne-a facut plangere penala..pentru furt si viol de domiciliu.. Fiisu de doctor veterinar prin bucuresti, fiisa a facut CEPA si e prin Calarasi. Ne face niste shouri pe la gard de ne stiu toti vecinii, chemat politia si nu pot face nimic in privinta sanatatii sale. i-au contactat copii doctori, ii dor in pl de tasu`, si fara acordul rudelor de grad I politia nu-l poate interna.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cand ma duc la tara primesc doza de injurii ca la usa cortului. Ne-a amenintat odata cu incendierea, umbla cu sticla de benzina pe strada, l-am sunat pe fiisu de 20 de ori, mesaje, ....in doare in pl de tasu.
Rudele? Care?

Semnat: Eu, mama si tata! Niste lasi!!
stefanmadalin

Mesajde Florin Dobre » 19 Noi 2014, 02:00

Am inteles! Basescu e de vina. Pardon...Iohannis. Nu Ponta/sistemul/partidul mafiot/mentalitatea de infrant. :)

Concluzia ai tras-o singur. Nu toti au acelasi start. Viata e o lupta. Ia-o ca atare.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde stefanmadalin » 19 Noi 2014, 02:01

Astazi, intamplator, in 330 un roman plecat de 30 si ceva de ani din tara, fara studii, in Germania. Are 80 de ani, mainile crapate de munca, o vila prin Prahova, si 1100 E pensie de la nemti. Fiisa mare jmechera nu stiu pe unde....
Saracu tata, care o iesi la pensie pe la vreo 65 de ani, pe vreo cateva sute de lei, cu sanatatea la pamant sau poate in mormant. Noroc cu astia tineri care raman in tara, ma refer la doctori, si altii care o sa-i plateasca pensia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
stefanmadalin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE