Mircea_63 scrie:Dupa cum vezi, ei pun urmasii in fata. Tu privesti spre cei de acum un secol.
Baietii astia doar constata si spun ca s-ar cara in Europa. Moldovenii au pus de mult in practica si au plecat in alte zari. Si totusi, astia sunt cozi de topor?
Autoguvernarea ar trebui sa va convina. Asa cum privesti tu lucrurile, sangele ala varsat nu pare a fi varsat decat in urma unui razboi de cucerire si acum plangi dupa prada care se vrea libera. Si atunci ce diferenta e intre voi si unguri?
Mircea, de unde ai tras tu concluzia ca adeptii secesiunii pun urmasii in fata si eu conservatorul pun stramosii ?
Mircea, eu sunt adeptul respectului fata de valori. A acelor valori autentice si perene. In spiritul acesta vreau sa-mi cresc copilul. Nu vreau sa-l cresc un zombi ahtiat dupa bani. Copilul meu trebuie sa stie ca tot ceea ce mosteneste s-a facut cu multa truda, multe lacrimi, multe destine si poate chiar vieti frante si prin urmare, daca nu poate adauga nimic, nici sa nu strice nimic din ceea ce a mostenit !!! Sa munceasca, sa fie cinstit si corect si va avea si bani cu ce sa traiasca, indiferent unde va fi si sub orice forma de organizare .Pentru un pumn de arginti in plus nu se cade sa vinzi ceea ce altii au cumparat cu sange !
Baietii astia cum ii numesti tu, secesionistii cum ii numesc eu, n-au decat sa se care nu in Europa ci in Patagonia daca voiesc, e fix problema lor, dar, daca aleg sa ramana sa nu conditioneze ramanerea de secesionism sau federalizare. Nici macar de regionalizare pentru ca dintr- asta decurg celelalte doua .Statul roman trebuie sa ramana national, suveran, unitar, independent si indivizibil !!! Pentru crearea acestui tip de stat a curs sange de-a lungul istoriei . Secesionistilor le amintesc de Maria Tereza si tunurile generalului Bucow , asta ca s-o lamuresc si pe aia cu ... sangele varsat in urma unui razboi de cucerire!